Instagram Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Dünyanın en çok kullanılan ve tercih edilen sosyal medya platformu olan Instagram’da zaman zaman çeşitli sorunlarla ve hatalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu gibi hataların büyük çoğunluğu Instagram kaynaklı olsa da bazı hataların sebebi ise tamamen kullanıcı hatasıdır. Instagram’da karşılaşılan en sık hatalardan biri ise Instagram beyaz ekran sorunudur. Bu sorundan kurtulmak sanıldığının aksine kolay bir işlemdir. Siz de birazdan göstereceğimiz yöntemleri uygulayarak beyaz ekran sorunundan kurtulabilirsiniz.

İlk etapta nadir çıkan bu problem belli bir süre sonra kronik bir hal alıp sık sık bu hatayla karşılaşmanıza neden olur. Instagram beyaz ekran sorunu ile kullanıcıların büyük bir kısmı hayatları boyunca mutlaka bir defa da olsa karşılaşmıştır. En sık görülen Instagram hataları arasında yer alan beyaz sayfa sorunu, yapılacak olan basit işlemler sayesinde kurtulabilirsiniz. Instagram kullanıcılarının her gün binlerce arama yaptığı beyaz sayfa hatası ile ilgili hazırlamış olduğumuz detaylı doküman ile bu konuya son noktayı koyuyoruz.

Instagram Beyaz Ekran Hatası Nedir?

En yaygın sorunlardan biri Instagram beyaz ekran sorunudur. Peki instagram beyaz ekran sorununa neden olan ana etken nedir diye soracak olursanız bunun için üç farklı sebep sıralayabilirsiniz. Öncelikle internet bağlantı ayarlarında bir sorun olabilir. Bu nedenle uygulamaya girseniz bile ana sayfaya ulaşamazsınız ve beyaz bir ekran ile karşılaşırsınız. Zaman zaman Instagram beyaz ekran şikayetleri ile ilgili yorumlarda yapılıyor.

Instagram beyaz ekran sorununa neden olan faktörlerden biri de üçüncü taraf yazılımlardır. Üçüncü parti yazılımlardan kastedilen “Beğen”, “Takip Et” veya “Telefonunuza indirdiğiniz profile kim baktı” gibi uygulamalardır. Üçüncü parti yazılımı olarak bilinen bu yazılım nedeniyle Instagram zaman zaman erişimi engelleyebilir. Bu erişim kilidinin arkasındaki ana sebep, bu yazılımın Instagram’a göre güvenlik sorunu yaratacağına inanmasıdır. Buradaki faktörlerin dışında sunucu kaynaklı hatalar oluşabilir ve bu nedenle beyaz ekran ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca bu sorun sadece telefonda değil tablet ve bilgisayarda da karşımıza çıkabiliyor.

Instagram Beyaz Ekran Hatası Neden Kaynaklanır?

Instagram beyaz ekran hatasına sebep olan çok sayıda unsur vardır. Çeşitli nedenlerden dolayı kaynaklanabilen bu hata oldukça can sıkıcı olabilir. Instagram’da karşılaştığınız bu hata sebebiyle Instagram’da pek çok işlemi yapamazsınız. Hangi sayfaya ya da hangi kategoriye giderseniz gidin sürekli beyaz sayfa hatası ile karşılaşırsınız. Bu gibi can sıkıcı hata ile karşılaşmak istemiyorsanız, aşağıda da göstereceğimiz durumlardan uzak durmanız yeterli olacaktır. Bu hususlara dikkat ettiğiniz müddetçe Instagram beyaz ekran hatası ile karşılaşma olasılığınızı da önemli ölçüde düşürmüş olursunuz. Beyaz ekran hatasına neden olan etkenler ise şöyle,

  • Üçüncü parti yazılımlar
  • Güçsüz ağ bağlantısı
  • Sunucu kaynaklı problemler
  • Telefonunuzun yüklenme hızı
  • Depolama alanının yetersiz olması
  • Instagram’ın güncel versiyonunun kullanılmaması

Bu gibi etkenlerden dolayı beyaz sayfa hatası ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Instagram’ı güvenle kullanabilmeniz için siz de bu maddelere dikkat ederseniz beyaz ekran hatası ile karşılaşmazsınız. Özellikle üçüncü parti yazılımlara son derece dikkat etmelisiniz. Çünkü bu hataya neden olan en büyük etken budur. Güvenmediğiniz hiçbir uygulamayı ve APK dosyalarını kullanmamalısınız.

Instagram Beyaz Ekran Hatası Nasıl Çözülür?

Instagram kullanıcılarından daha önce gelen geri bildirimlere göre, Instagram’ın masaüstü sürümüne giriş yaptıktan sonra sosyal medya uygulamasına akıllı telefonunuzla giriş yaparsanız bu sorun büyük ölçüde çözülecektir. Ancak kullanıcıların şikayetlerine bakılırsa bu yöntem her zaman işe yaramayabilir. Bu çözüm işinize yaramadıysa sosyal medya uygulamasının masaüstü sürümünü açın, hesap şifrenizi değiştirin ve akıllı telefonunuzdan tekrar giriş yapmayı deneyin.

Instagram şifresini değiştirerek sosyal medya platformundaki hesabınızı diğer tüm cihazlardan kapatabilir ve akıllı telefonunuzdaki uygulamadan tekrar hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Bu çözümü denedikten sonra sorun hala devam ediyorsa aşağıda listelenen yöntemleri kullanabilirsiniz. Instagram ana ekranı açılmıyor veya Instagram uygulaması açılmıyor gibi sorunlarla sık karşılaşıyorsanız, deneyebileceğiniz çözümler şunlardır:

  • Uçuş modunu kontrol edin.
  • Instagram’ı en son sürüme güncelleyin.
  • İnternet bağlantı hızınızı kontrol edin.
  • Instagram uygulamasının önbelleğini temizleyin.
  • Telefonunuzu kapatıp tekrar açın.
  • Güç tasarrufu modunu kapatın.
  • Uygulamayı zorla kapatın.
  • Uygulamayı kaldırın ve yeniden yükleyin.

Tüm bu adımları sırasıyla uygulayarak bu problemden kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz. Instagram’da görülen en sık hataların başında yer alan Instagram beyaz ekran hatası, görüldüğü üzere bu şekilde yöntemi uygulayarak kurtulabileceğiniz bir problemdir. Tüm bu yöntemleri tek tek inceleyecek olursak aşağıdaki gibi detaylı bir şekilde uygulama yapabilirsiniz.

Crovu Blog

Uçuş modunu kontrol edin

En çok kullanılan sosyal medya uygulamasında yaşadığınız sorunu çözmek için uçak modunun kapalı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Ayarlar sayfasında Uçak modunun devre dışı olduğundan emin olun. Bu özellik devre dışı bırakıldığı halde sorun devam ediyorsa sonraki yöntemi deneyebilirsiniz.

Instagram’ı en son sürüme güncelleyin

Akıllı telefonunuzda yüklü olan en son Instagram sürümü nedeniyle beyaz bir ekran görebilirsiniz. Bu sorun yeni güncelleme ile çözülmüş olabilir. Bu nedenle App Store veya Play Store’dan sosyal medya uygulama sayfasını ziyaret edebilir ve güncelleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

İnternet bağlantı hızınızı kontrol edin

İnternet bağlantısındaki bir sorun bu soruna neden olabilir. Bu nedenle, bir internet bağlantısı sorunu olup olmadığını kontrol edin. Wi-Fi ağına bağlanırken bir hata oluştuysa, mobil veriyi açmayı ve uygulamayı açmayı deneyebilirsiniz. Önce WIFI ile daha sonra da mobil veri üzerinden gerekli kontrolleri hızlı bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Instagram uygulamasının önbelleğini temizleyin

  • Cihaz ayarlarını açın.
  • Uygulamalar kategorisine girin.
  • Instagram’ı seçin.
  • Depolama kategorisine göz atın.
  • “Önbelleği Temizle” düğmesine basın.

Uygulamanın önbelleğini temizlemek için önce cihazın Ayarlar bölümünü açın ve ardından Uygulamalar kategorisine gidin. Açılan sayfada Instagram’ı seçin ve “Depolama” kategorisine bakın. Son olarak, “Önbelleği Temizle” düğmesine tıklayın. Bu, uygulamanın önbelleğini temizleyecektir.

Telefonunuzu kapatıp tekrar açın

Önbelleği temizlemek sorunu çözmezse, akıllı telefonunuzu kapatıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Bunun için cihazın güç düğmesine bir süre basılı tutup kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Telefonu kapattıktan sonra tekrar açın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

  • Güç tasarrufu modunu devre dışı bırak
  • Ayarları girin.
  • Pil kategorisini açın.
  • Güç tasarrufu modunu devre dışı bırakın.

Akıllı telefonunuzda etkinleştirilen güç tasarrufu modu nedeniyle Instagram beyaz ekran sorununun oluşması mümkündür. Bu modu devre dışı bırakmak için önce cihazın ayarlar sayfasına gidin. Açılan sayfada pil kategorisine girin ve ardından güç tasarrufu modunu kapatın.

Uygulamayı zorla kapatın

  • Ayarları aç.
  • “Uygulamalar” kategorisine girin.
  • Instagram’ı seçin.
  • “Zorla Durdur” düğmesine basın.

Kullanıcıların video ve fotoğraf paylaşmalarına olanak tanıyan sosyal medya uygulamasını zorla kapatmak için önce akıllı telefon ayarlarını açın. Ardından Uygulamalar kategorisine girin. Cihazınızda yüklü uygulamalar listesinden Instagram’ı seçin ve “Zorla Durdur” düğmesine tıklayın.

Uygulamayı kaldırın ve yeniden yükleyin

Bahsetmiş olduğumuz tüm bu adımları denemenize rağmen sonuç alamıyorsanız Instagram’ı silip tekrar yüklemeniz gerekiyor. Cihazınızın ayarlar sayfasında Uygulamalar kategorisinden Instagram’ı seçip Sil butonuna basarak uygulamayı kaldırabilirsiniz. Bu işlem tamamlandıktan sonra uygulamayı yeniden yükleyebilirsiniz.Instagram beğeni satın al paketlerimizi inceleyebilir ve 7/24 online bir şekilde satın alım işlemi yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir