Instagram DM Üzerinden Sesli Mesajlaşma Nasıl Yapılır? – [2020]

Instagram direct mesaj üzerinden ses kaydı gönderme yani sesli mesajlaşma özelliği aktif edildi. Artık sesli mesajlarımızı instagram dm üzerinden de kolaylıkla gönderebiliyoruz, peki nasıl? Instagram dm sesli mesaj gönderme özelliği tüm hesaplarda aktif mi?

Instagram sesli mesaj gönderme dönemi başladı

Instagram doğrudan mesajlarına sesli mesajlaşma özelliği ekledi. Kullanıcılar artık hem iOS hem de Android’de yayınlanan yeni bir güncelleme sayesinde, uygulamayı kullanarak özel ve grup sohbetlerinde bir dakikaya kadar sesli mesajlar gönderebiliyor.

Instagram DM (Özel Mesaj) üzerinden nasıl sesli mesaj gönderebilirsiniz?
Instagram DM (Özel Mesaj) üzerinden nasıl sesli mesaj gönderebilirsiniz?

Google aramalarının ve SEO çalışmalarının dahi sesli aramalara yönelmeye başladığı şu günlerde sesli mesaj gönderme imkanı oldukça önemli bir hale geldi. WhatsApp ses kaydı gönderebilmenin yanında görüntü gönderebilme, video gönderebilme ve görüntülü konuşabilme imkanları da sundu. Sesli mesajlar, sesli aramalar tüm sosyal medya kanallarında ve mobil uygulamalarda yaygınlaşmaya başladı. Ilk olarak Apple “Siri” uygulaması ile sonrasında google asistan ile yayınlaşmaya başlayan sesli mesaj ve sesli aramalar, geleceğin en önemli konularından biri olacak.

Instagram dm üzerinden görüntülü konuşma imkanı sunduğunu daha önce paylaşmıştık. Instagram mesaj kutusuna girdiğinizde sağ üst köşede yer alan kamera ikonuna dokunduğunuzda karşınızdaki kişiyi direk olarak görüntülü arayabiliyorsunuz. Şimdi aynı şekilde mesaj kutusundan karşımızdaki kişilere sesli mesajlar da gönderebileceğiz.

Sesli mesaj özelliği ile mesajlar yeni istila köşesi buldu!

Mikrofon düğmesini basılı tutarsanız, mesajınız bıraktıktan hemen sonra mesajınız gönderilir. Baştan başlamak istiyorsanız, parmağınızı çöp kutusuna sürükleyin. Bu özellik Facebook’taki versiyona çok benziyor.

Facebook Instagram’ı satın aldığından beri, önceki kullanıcıların Facebook’un yapmış olabileceği herhangi bir yeni özellikten şikayet ettiği biliniyor ve bu kesinlikle bu kategoriye girecek.

Ancak, denemeye başlarsanız, bir daha asla bir daha mesaj yazamayabilirsiniz. Ama asla kullanmazsanız sesli mesajlaşmayı unutmak kolaydır. Gerçekten de, bu hemen hemen tüm dünyada Instagram’ı daha iyi pazarlanabilir kılmakla ilgili, sesli mesajlaşmanın birbirine ne gönderdiğimizin payını daha çok alıyor.

Instagram doğrudan mesajlarda sesli mesaj nasıl gönderilir?

Instagram Direct mesaj özelliğini kullanarak sesli mesaj gönderebilirsiniz. Instagram Direct ile gönderdiğiniz veya aldığınız mesajları görmek için, ana sayfanızın sağ üstündeki oka dokunun. Oradan, tüm mesajlarınızı yönetebilirsiniz. Bu oka dokunduğunuzda instagram dm kutunuza girersiniz.

Instagram’da Sesli mesaj göndermek için:

  • Bir görüşme açın. Yani birine mesaj göndermek için mesaj kutusunu açın.
  • Mikrofon işaretine uzun dokunun ve mesajınızı kaydetmeye başlayın.
  • Kaydı bitirdiğinizde parmağınızı kaldırın. Bu hareket kayıtlarınızı gönderir.
  • Mesajınızı iptal etmek için mikrofonu basılı tutmaya devam edin ve parmağınızı çöp kutusuna taşıyın.

Bir satırda birden fazla mesaj kaydederseniz, mesajlar alıcı için arka arkaya çalınır. İptal etmek istediğinizde göndermeden önce çöp kutusuna taşımanız gerektiğini unutmayın. Instagram şu anda bir dakikaya kadar uzunluktaki sesli mesajları gönderebiliyor. Daha uzun bir mesaj göndermek isterseniz bunu bir kaç kerede göndermeniz gerekecek.

Instagram sesli mesaj özelliği nasıl aktif edilir?

Instagram sesli mesaj özelliğini test ettikten sonra tüm kullanıcıların hizmetine sundu. Şu anda dünya üzerinde güncel instagram uygulaması kullanan herkes sesli mesaj alabilir ve gönderebilir durumdadır. Eğer sizin telefonunuzda sesli mesaj özelliği henüz aktif değilse, bu sizin instagram uygulamanız güncel olmadığı için olabilir. Öncelikle instagram uygulamanızın güncel versiyonunu indirin. Güncel instagram uygulamasını indirdikten sonra hala sesli mesaj özelliği yoksa o zaman uygulamayı önce kaldırıp sonra indirebilirsiniz. Bazen mobil uygulamalarda update (güncelleme) sorunları olabilmekte.

Telefonunuzda eski instagram uygulamasını kaldırdınız (sildiniz) ve yenisini yüklediğiniz halde hala sesli mesaj özelliği yoksa telefonunuzda bir sorun olabilir. O zaman telefonu aldığınız yere götürerek sorabilirsiniz. Apple Store’lar iPhone telefonlardaki tüm sorunların çözümü için hizmet vermektedir. Android telefonlar için de telefonu aldığınız yerden yardım rica edebilirsiniz.

Instagram dm sesli mesajları bilgisayardan (PC’den) dinlemek mümkün mü?

Instagram mobil uygulama olarak tasarlanan bir platform olduğu için bir çok özelliğini Web üzerinden yani bilgisayar üzerinden gerçekleştirmek mümkün değil. Bilgisayar üzerinden kullanılamayan instagram özelliklerinden biri de insta mesaj ya da direct mesaj (DM) özelliği. Instagramın direk mesaj özelliği bilgisayar üzerinden kullanılamadığı, takip edilen ya da edilmeyen kimseye pc üzerinden mesaj atılamadığı için sesli mesajların da kullanılması mümkün değildir. Instagram’da bilgisayar üzerinden mesaj ya da sesli mesaj atamazsınız. Aynı şekilde video gönderemez veya görüntülü konuşma gerçekleştiremezsiniz. Bunların yanında instagram direk mesajlarınızı şu an için hiç bir şekilde başka bir platforma aktaramazsınız.

Instagram’ın gelecek zamanlarda tıpkı facebook gibi bir messenger yani mesajlaşma uygulaması yapması bekleniyor. Instagram yönetimine yakın kaynaklar, mesajlaşma kısmının mobil uygulamadan ayrılarak yeni ve farklı bir uygulama olarak kullanıcılara sunulacağı yönünde bilgiler paylaşıyor.

Instagram’ı ve WhatsApp’ı satın alan Facebook, Snapchat’in bazı özelliklerini ekleyerek bu uygulamların her birini birbirine benzer bir hale getiriyor. Özellikle instagram güncellemelerinin kullanıcılar tarafından gerçekten sevildiğini ve benimsendiğini belirtmekte de fayda var. Snapchat’in özelliği olan ve oldukça benzer bir şekilde instagram’a entegre edilen instagram story (hikaye) özelliği instagram kullanıcıları tarafından çok sevildi. Bu özellik, hem uygulama geçirilen süreyi artırdı hem de Instagram’ın daha fazla kullanıcıya sahip olmasını sağladı.

Buna ek olarak, aşağıdan Crovu’nun sağladığı organik Instagram etkileşim paketlerine göz atabilirsiniz:

Umarız yazımız işinize yaramıştır.

Saygılarımızla,

Crovu Blog – 2019

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir