Instagram Engelleme Sınırı Nedir, Ne Değildir? [Güncel – 2020]

Instagram Engelleme Sınırı [Güncel Bilgiler]

Teknoloji dünyasının yükselen trendlerinden İnstagram uygulaması, Facebook’un uygulamayı satın alması ile birlikte daha gelişmiş bir hal aldı. Ilk olarak fotoğraf paylaşımı ile ön plana çıkan uygulama, zaman içerisinde ağırlıklı olarak video paylaşımı yapılan bir yer haline geldi. İnstagram story özelliği ile birlikte ise anlık paylaşım ve etkileşimi en yüksek mecralardan biri oldu. Instagram’dan sonra Facebook ve WhatsApp gibi popüler uygulamar da story özelliği getirdi. Ancak hiç biri bu kadar ilgi görmedi.

Kullanıcı sayısı ve içerik sayısı çok yüksek olan instagram, “spam”ın önüne geçebilmek için bazı sınırlar getirdi. Bu yazımızda, siz değerli takipçilerimiz için instagram engelleme sınırı nedir, instagram engelleme listesi görülebilir mi, Instagram’da engelleme limiti ne zaman değişir gibi aklınıza gelebilecek tüm konularda en faydalı bilgileri paylaşacağız.

Instagram Engelleme Sınırı - 2018
Instagram Engelleme Sınırı – 2018

Instagram Limitleri 2018 yılında biraz daha spesifik hale gelmiştir. Günlük beğeni sayısından dm sayısına, hashtag sayısından engelleme ve engel kaldırma sayısına kadar hemen hemen bütün işlemlerde güncelleme yapılmıştır. İnstagram bu tarz limitleri aşma konusunda sadece yasaklar getirmekle kalmaz. Eğer siz onun belirlediği hashtag sayısından fazla, veya birbirine çok benzer hashtagleri bir arada kullanırsanız spam muamelesi uygular. Spam muamelesi uyguladığı postları ön plana çıkarmaz. Takipçi sayınızın neredeyse yarısına gösterir. Hashtag sayısı kadar bu post ne kadar yorum aldığınız, bu yorumlara ne kadar hızlı bir şekilde dönüş yaptığınız ve postlarınızın ne kadar beğeni aldığı çok önemlidir. Güncellenen instagram algoritması en sevilen postları daha fazla göstermek yönündedir.

İnstagram engelleme listesi görülebilir. Hesabınıza girdiğinizde ayarlara girdiğinizde engellenen kişiler diye bir sekme vardır. Bu sekmede en başından itibaren kimleri engellediyseniz liste olarak görebilirsiniz. İsterseniz bu engelleri kaldırabilirsiniz. Engel kaldırma işlemini de aynı instagram engelli kişiler listesinin bulunduğu yerden yapabilirsiniz.

Instagramda engel kaldırma yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Hesabınız girdiğinizde ayarlar kısmında engellenen kişiler listesi vardır. Bu listeye girdiğinizde karşınıza engelli kişiler çıkar. Bu kişilerden hangisinin engelini kaldırmak isterseniz tıklayın. Sonra geldiğiniz sayfada ekranın sağ köşesindeki üç noktaya tıklayın. Karşınıza engeli kaldır, rapor et, hikayeni sakla gibi seçenekler çıkacaktır. Bu seçeneklerden engeli kaldırı seçin. Böylece engellediğiniz kişinin engelini kaldırmış olursunuz. Instagram takipçi engeli kaldırma 2018 yılında da bu şekildeydi şimdi de bu şekilde yapılıyor. En azından farklı bir güncelleme ve yenilik gelene kadar bu şekilde yapılacak gibi görünüyor.

Instagram’da engel kaldırma hilesi nasıl yapılır?

Instagramda biri sizi engellediyse bunu kaldıramazsınız. Bu engelin kaldırılması ancak hesabın sahibi tarafından yapılabilir. Ancak Instagram’da engel kaldırma hilesi beğenme engeli için yapılabilir. Bir saat içerisinde 350 beğenme limiti vardır. Eğer bu instagram beğeni limitini aşarsanız hesabınız engellenir. Bunun için de anasayfanızdan herhangi bir görselin ekran görüntüsünü alıp sorun bildir kısmına girebilirsiniz. Hesabınızın engellendiğini anlatan bir mesaj ile ekran görüntüsünü Instagram’a göndererek hesabınızda engeli kaldırtabilirsiniz. Unutmayın ki hesabınızdan engel kaldırıldığı anda tekrar çok sayıda fotoğraf beğenirseniz bu durumda hesabınız 24 saatliğine engellenir. Onu 24 saat beklemeden engelden çıkaramazsınız.

Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım?

Eskiden Instagram’da kişi engelleme yapıldığında, bu kişi kendini engelleyen hesabı tekrar göremiyordu. Yani diyelim ki siz birini engellediniz, sonra pişman oldunuz on engeli kaldırmak istiyorsunuz. Ancak bu hesabı engellediğiniz için göremiyordunuz. Aynı şekilde engellediğiniz kişi de sizi kesinlikle bulamıyordu. Şimdi ise Instagram’da birini engellediğiniz zaman onu bulabiliyorsunuz. Hesabı açıksa postlarını bile görebiliyorsunuz. Engellediğiniz biri de sizi görebiliyor. Sadece sizin hesabınızda post sayısını sıfır olarak görüyor. Yani herhangi birinin hesabına gidip baktığınızda bir sürü takipçisi ve içerik sayısı olduğu halde siz hiç post yok gibi görüyorsanız, demek ki engellenmişsiniz demektir.

Engellendikten sonra takip isteği gönderebilir miyim?

Biri sizi Instagram’da engellediyse ona takip isteği gönderemezsiniz. Takip et butonuna bastığınızda hiç bir şey olmaz. Birini takip edebilmeniz için sizden engeli kaldırması lazım.

Kısaca özetlemek gerekirse, instagram engellenmesi iki çeşittir. Birincisi takip ettiğiniz kişi tarafından engellenmek veya birini engellemek. Ikincisi ise instagram limitlerine uymadığınız için hesabınızın engellenmesi. Bu tarz engellemeler olmaması için instagram limitleri 2018 yazımıza göz atabilirsiniz.

Umarız yazımızı beğenmişsinizdir,

Sevgilerimizle,

129 Yorum

  1. Merhabalar,
    Öncelikle ben 5 gün önce yeni bi hesap açtım başta bilmeden, arkadaşlarımı takip ediyordum ve takip sınırlaması aldım. Sonradan öğrendim ki belirli bi limit varmış buna dikkat ederek kullanıyordum fakat 1 gün sonra istek kabul ederken yine kısıtlama aldım acaba 2.kez olmasının kötü bi yatırımı olur mu? Hiçbir etkilesim yapmadan 3-4 gün beklemeyi düşünüyorum sizcede hesap kapatılması veya 1 ay takip edememe gibi bi durum olur mu ne yapmalıyım?

  2. Selamlar engellediğim bir hesabin gönderi sayisi 269 iken engeli kaldirdigimda gönderi sayisi 230 a düşüyor neden olabilir acaba teşekkür ederjm simdiden.

  3. Merhaba..ben instagramdan birini engelledim..ve ben engeli kaldırmadan o engel kalkmaz diyorsunuz.peki mesajlarda konuştuklarımız onda silinir mi..yoksa aynen kalır mı..

  4. Beni engelleyen kişi ileortak arkadaşımız var, hikaye yaptım ortk arkadaşımı etiketledim, ortak arkadaşımda hikayesinde onu etiketlediğim için paylaştı, beni engellen kişi ortak arkaşımızın hikayesini görür, ben etiket yaptığım için hikayeyi görür mü

  5. Engelli listesi engelleme sırasına göre altta ya da üste oluyor sanırım yani son engellediğim en üstte oluyor uzun zaman önce engellediğim biri en üste gelmiş bu nedne olabilir lütfen çok acil yardımınıza ihtiyacım var

  6. İnstagramda engellediğim kişilerin listesi değişmiş, çok önce engellediğim birisi üst sıraya gelmiş bu nasıl oluyor ?

  7. Mrblar beni engelleyen biri vardır Instagram hesabımı kalıcı olarak silip tekrar geri alınca karsı taraftan engellim kalktı 😂

  8. İnstagramda silinen bir hesap engellenenler listesinde gözükür nü? Ben bir hesabı engellemiştim. Bir süre sonra baktığımda engel listemde yoktu. Böyle birşey mümün mü?

  9. Merhaba ben birini fake hesaptan sürekli ama sürekli engelledim ama şimdi profilini göremiyorum. Nasıl fark etti onu? Ya da instagram sürekli engelleyip engeli kaldırdığım için o hesabı görmemi engellemiş olabilir mi? Umarım böyledir

  10. Merhaba ben yanlışlıkla arkadaşın canlı yayınına istek attım o da birden kabul etti ve ben hemn çıktım farkedince sonra da engelledim bu gözükür mu

  11. Merhaba engellediğim kişinin ne zaman engellendiğini tarihini nasıl öğrenebilirim yardım ederseniz sevinirim iyi günler

  12. Merhaba sürekli hikayesine bakıp her seferinde engellediğim kişinin artık hikayelerini de öne çıkanlarını da göremiyorum fark edip gizlemiş olabilir mi ?

  13. kişinin gönderisi engelleyince 47 gönderi gözüküyor.. Engeli kaldırınca 48 gönderisi gözüküyor neden olabilir

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir