Instagram Engelleme Sınırı Nedir, Ne Değildir? [Güncel – 2020]

Instagram Engelleme Sınırı [Güncel Bilgiler]

Teknoloji dünyasının yükselen trendlerinden İnstagram uygulaması, Facebook’un uygulamayı satın alması ile birlikte daha gelişmiş bir hal aldı. Ilk olarak fotoğraf paylaşımı ile ön plana çıkan uygulama, zaman içerisinde ağırlıklı olarak video paylaşımı yapılan bir yer haline geldi. İnstagram story özelliği ile birlikte ise anlık paylaşım ve etkileşimi en yüksek mecralardan biri oldu. Instagram’dan sonra Facebook ve WhatsApp gibi popüler uygulamar da story özelliği getirdi. Ancak hiç biri bu kadar ilgi görmedi.

Kullanıcı sayısı ve içerik sayısı çok yüksek olan instagram, “spam”ın önüne geçebilmek için bazı sınırlar getirdi. Bu yazımızda, siz değerli takipçilerimiz için instagram engelleme sınırı nedir, instagram engelleme listesi görülebilir mi, Instagram’da engelleme limiti ne zaman değişir gibi aklınıza gelebilecek tüm konularda en faydalı bilgileri paylaşacağız.

Instagram Engelleme Sınırı - 2018
Instagram Engelleme Sınırı – 2018

Instagram Limitleri 2018 yılında biraz daha spesifik hale gelmiştir. Günlük beğeni sayısından dm sayısına, hashtag sayısından engelleme ve engel kaldırma sayısına kadar hemen hemen bütün işlemlerde güncelleme yapılmıştır. İnstagram bu tarz limitleri aşma konusunda sadece yasaklar getirmekle kalmaz. Eğer siz onun belirlediği hashtag sayısından fazla, veya birbirine çok benzer hashtagleri bir arada kullanırsanız spam muamelesi uygular. Spam muamelesi uyguladığı postları ön plana çıkarmaz. Takipçi sayınızın neredeyse yarısına gösterir. Hashtag sayısı kadar bu post ne kadar yorum aldığınız, bu yorumlara ne kadar hızlı bir şekilde dönüş yaptığınız ve postlarınızın ne kadar beğeni aldığı çok önemlidir. Güncellenen instagram algoritması en sevilen postları daha fazla göstermek yönündedir.

İnstagram engelleme listesi görülebilir. Hesabınıza girdiğinizde ayarlara girdiğinizde engellenen kişiler diye bir sekme vardır. Bu sekmede en başından itibaren kimleri engellediyseniz liste olarak görebilirsiniz. İsterseniz bu engelleri kaldırabilirsiniz. Engel kaldırma işlemini de aynı instagram engelli kişiler listesinin bulunduğu yerden yapabilirsiniz.

Instagramda engel kaldırma yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Hesabınız girdiğinizde ayarlar kısmında engellenen kişiler listesi vardır. Bu listeye girdiğinizde karşınıza engelli kişiler çıkar. Bu kişilerden hangisinin engelini kaldırmak isterseniz tıklayın. Sonra geldiğiniz sayfada ekranın sağ köşesindeki üç noktaya tıklayın. Karşınıza engeli kaldır, rapor et, hikayeni sakla gibi seçenekler çıkacaktır. Bu seçeneklerden engeli kaldırı seçin. Böylece engellediğiniz kişinin engelini kaldırmış olursunuz. Instagram takipçi engeli kaldırma 2018 yılında da bu şekildeydi şimdi de bu şekilde yapılıyor. En azından farklı bir güncelleme ve yenilik gelene kadar bu şekilde yapılacak gibi görünüyor.

Instagram’da engel kaldırma hilesi nasıl yapılır?

Instagramda biri sizi engellediyse bunu kaldıramazsınız. Bu engelin kaldırılması ancak hesabın sahibi tarafından yapılabilir. Ancak Instagram’da engel kaldırma hilesi beğenme engeli için yapılabilir. Bir saat içerisinde 350 beğenme limiti vardır. Eğer bu instagram beğeni limitini aşarsanız hesabınız engellenir. Bunun için de anasayfanızdan herhangi bir görselin ekran görüntüsünü alıp sorun bildir kısmına girebilirsiniz. Hesabınızın engellendiğini anlatan bir mesaj ile ekran görüntüsünü Instagram’a göndererek hesabınızda engeli kaldırtabilirsiniz. Unutmayın ki hesabınızdan engel kaldırıldığı anda tekrar çok sayıda fotoğraf beğenirseniz bu durumda hesabınız 24 saatliğine engellenir. Onu 24 saat beklemeden engelden çıkaramazsınız.

Instagram’da engellendiğimi nasıl anlarım?

Eskiden Instagram’da kişi engelleme yapıldığında, bu kişi kendini engelleyen hesabı tekrar göremiyordu. Yani diyelim ki siz birini engellediniz, sonra pişman oldunuz on engeli kaldırmak istiyorsunuz. Ancak bu hesabı engellediğiniz için göremiyordunuz. Aynı şekilde engellediğiniz kişi de sizi kesinlikle bulamıyordu. Şimdi ise Instagram’da birini engellediğiniz zaman onu bulabiliyorsunuz. Hesabı açıksa postlarını bile görebiliyorsunuz. Engellediğiniz biri de sizi görebiliyor. Sadece sizin hesabınızda post sayısını sıfır olarak görüyor. Yani herhangi birinin hesabına gidip baktığınızda bir sürü takipçisi ve içerik sayısı olduğu halde siz hiç post yok gibi görüyorsanız, demek ki engellenmişsiniz demektir.

Engellendikten sonra takip isteği gönderebilir miyim?

Biri sizi Instagram’da engellediyse ona takip isteği gönderemezsiniz. Takip et butonuna bastığınızda hiç bir şey olmaz. Birini takip edebilmeniz için sizden engeli kaldırması lazım.

Kısaca özetlemek gerekirse, instagram engellenmesi iki çeşittir. Birincisi takip ettiğiniz kişi tarafından engellenmek veya birini engellemek. Ikincisi ise instagram limitlerine uymadığınız için hesabınızın engellenmesi. Bu tarz engellemeler olmaması için instagram limitleri 2018 yazımıza göz atabilirsiniz.

Umarız yazımızı beğenmişsinizdir,

Sevgilerimizle,

129 Yorum

  1. Instagram’da arkadaşım değil ve engelledigim kişinin engelini kaldırıp saniyeler içerisinde durum paylasimina bakıp hemen geri engellersem baktığım incelediğim anlasilirmi

  2. Merhaba engellemedenn önce hesaba baktığımda gonderi sayısı 7 diyor engelledikten sonra engel listemden bakarken gönderi sayisinin 4 olduğu yazıyor engelledigin zaman düşüyor bunun sebebi nedir

  3. Merhabalar,
    Biseyi merak ediyorum birisini surekli engellememizin engelledigim hesaba herhangi bir zarari varmidir acaba? Ben eger bir hesabi diyelimki gun asiri yada haftada birden fazlaca kez engelliyorsam Instagram ekibi bu engellemelerin surekliligini fark edip o hesabi spam olarak algilayip herhangi bir yaptirim uygulama yoluna gider mi acaba?

  4. Daha önce engellediğim kişi engellenlerin en üst sırasına çıkmış bunun olabilme ihtimali var mi yada engel sıralaması nasıl değişir bunun hakkında Bilgi alacaktım

  5. Beni engelleyen kişi ile olan yazışmalarımız bende duruyordu. Bi süre sonra profil fotoğrafını değiştirmiş, dm deki profil fotoğrafı da en son güncel olarak kullandığı profil fotoğrafı olarak bende de değişti, böyle bi durum mümkün mü

  6. Merhaba
    İnstagramda işletme hesabımda gönderi istatistiklerimin hepsi sıfırlanmış sadece beğenileri görebiliyorum.ayrıca takip ettiğim kullanıcılarıda göremiyorum ne yapmam lazım lütfen yardımcı olunnnn

  7. mrb burdan rahatsız edıyo bı numara engel koyamayorum yanı engellenmıyo ama o bana msj atıyo yardınxı olurmusunuz nası yapmam gerek nası engellerım

  8. hikaye bölümünde yakın arkadaslar gözükmüyo ama ayarlarda cıkıyo yakın arkadaslar acaba gecici engelmi yedimn

  9. Merhabalar Engellediğim kişinin benim adresİmi profilimi hiçbir şekilde görmesini istemiyorum ama sadece erişimi engelleniyor Neden tamamen engele alınmıyor tamamen engel olması için ne yapılmalı ve??

  10. MERHABA..BİR HESAP VAR BANA SÜREKLİ İSTEKATIYOR.DMDENMESJ YAZIYOR.ENGELLİYORUM.DAHA SONRA BAŞKA HESAPTAN İSTEK ATIYOR..ÜSTELİ KADIMI DEĞİŞTİĞİM HALDE.KULLANIIC IADIMI.ADIMI DEĞİŞİYORUM YİNEDE BEN İBULUYOR.NE YAPMAM GEREKİYOR ACABA.

  11. Bir diger sorum daha var. Ortak arkadasimiz beni bir fotografina etiketledi. Beni engelleyen kisi beni etiketlenmis olarak gorebilir mi?

  12. merhaba! instagramdan beni engelleyen kisi ortak arkadasimizin canli yayinina katilirsa ve bende canli yayinda olursam onu gorebilir miyim veya o beni gorebilir mi?

  13. engelledigim kisinin engelini kaldirdim hemen mesaj atti daha önceki yazistiklarimizi bütün takipcilerime profilime ipotek ettigini söyledi boyle bisey varmi acil cvp verin lütfennnnnnn yardim edin

  14. Merhaba, bir kişi beni engelledi. Profili herkese açık. Sahte hesaptan girip baktığımda, onu etiketledigim fotoğraflar, etiketlendigi fotoğraflar arasında görünmüyor. Beni engellediği için o fotoğraflar artık kimseye mi görünmüyordur, yoksa etiketleri mi kaldırmıştır? Çok teşekkürler.

  15. merhaba, 1 yıl önce sadece dm den mesajlaştığım kişi beni engellemişti. bir kaç gün sonra dm kutusundaki konuşmamız tamamen kayboldu. kişiyi arama sayfasından aradığımdada hiçbir şekilde bulamıyordum.dün gece farkettiğimde dm kutusuna engelden önceki konuşmamız geri gelmiş. üzerine tıkladığımda boş sayfa geliyor.yada sağ üste tıkladığımda kişinin resmi ve yanında takip et butonu çıkıyor.alttada engelle ve şikayet et var. engellimiyim ki acaba tam profili çıkmıyor. engelli olsam takip et butonu olmaması gerekmiyormu.kafam karıştı. engelliysem mesaj lar geri gelirmi? mesaj yazsam gidecek ona..engeli kaldırdıysa profili neden göremiyorum.

  16. Merhabalar beni bir arkadaş engellemişti dm de konuşmamız kaybolmuştu şimdi ise konuşmamız geri geldi profiline girmek istiyorum ama ekranda hiçbir şey gözükmüyor vede istek göndere bileceğim yazıyor istek atiyorum yaklaşık 20 saniye içerisinde iptal ediyor sizce bu durum niye böyledir.Arama da çıkmıyor ismi dm de çıkıyor.Teşekkürler

  17. Daha önce engelledigim kişiler kendiliğinden engeli kalkmış . Bu olabilir mi? Yoksa hesabım mı çalındı

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir