Instagram İşletme Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

Instagram işletme hesabı, normal kullanılan standart hesaplardan teknik açıdan farklılık gösterir. Her iki hesabın kullanım şekli aynı olsa da yönetim ve analiz aşamaları tamamen farklıdır. Örneğin standart hesapta yer almayan gönderi istatistiklerine işletme hesabınızdan kolayca ulaşabilirsiniz. Paylaşmış olduğunuz gönderilerin kaç kişi tarafından görüntülendiğine, kaç kişi tarafından beğenilip, kaydedilip, paylaştığı gibi sayısız kriterlere erişim sağlayabilirsiniz. Instagram işletme hesabı size birçok açıdan avantaj sağlar. Özellikle gerçek işletmeler bu hesabı tercih ederek ürün ve hizmetlerinin daha kurumsal bir şekilde pazarlanmasını sağlayabilir.

Instagram işletme hesabı kurumsal markalar dışında pek çok sayfa tarafından da kullanılıyor. Çünkü bu hesaplar kullanıcıya pek çok avantaj sunuyor. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere istatiksel bakımdan işletme hesapları çok avantajlıdır. Aynı zamanda hedef kitlelerinize yönelik en etkin ve doğru bir şekilde reklam vermek için de aynı şekilde işletme hesabını tercih etmelisiniz. Instagram kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu işletme hesabı kullanıyor. Hatta normal profiller bile sadece gönderi istatistiklerine ulaşmak için işletme hesabını tercih ediyor.

Instagram İşletme Hesabı Nedir?

Instagram işletme hesabı, bir pazarlama aracı olarak da düşünülebilir. Markanızı büyütmek ve tanıtmak için bu profili kullanabilirsiniz. Aynı zamanda ürünlerinizin satışını hızlandırmak ve çok daha fazla ürün/hizmet satmak için siz de kolaylıkla işletme hesabını kullanabilirsiniz. Normal Instagram profillerinin sahip olmadığı pek çok özellik ve avantaja işletme hesapları sayesinde sahip olabilirsiniz. İşletmenizin etkileşimini arttırmak ve müşterilerinizi çok daha iyi anlamak için bu profile geçiş yapabilirsiniz. Daha çok e-ticaret ile uğraşan kişiler tarafından tercih edilen işletme hesapları, belli bir hizmet sunan freelancer kullanıcılar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.

Görsellerle işletme hesabınızı renklendirebilir ve potansiyel müşterilerinizle çok daha hızlı ve kolay bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Instagram işletme hesabı sayesinde reklam yöneticisini kullanarak vermiş olduğunuz tüm reklamlarla ilgili geri dönüşleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Herkesin kolaylıkla erişebileceği bu işletme hesabı sayesinde çok daha kısa süre içerisinde markanızı binlerce hatta milyonlarca insanla buluşturabilirsiniz. Bu işletme hesaplarını sanal mağaza olarak da kullanabilirsiniz. Satıştaki ürün ya da hizmetlerinizi post olarak paylaşıp, satış sitenize yönlendirebilirsiniz.

Instagram İşletme Hesabı Özellikleri Nelerdir?

Instagram işletme hesabı sayısız özelliğe, avantaja sahiptir. İşletme hesabı avantajlı mı sorusunun yanıtını da böylelikle vermiş olacağız. İşletme hesabı oluşturma niyetiniz varsa bu niyetinizi bir an evvel hayata geçirmeye çalışmalısınız. Instagram tarafından kurumsal kitlelere yönelik sunulan bu hizmet ile daha fark edilir olacak ve potansiyel müşterilerinize çok daha kolay bir şekilde ulaşmış olacaksınız. Instagram tarafından sunulan bu hizmetin tüm özellikleri aşağıda verildiği gibidir.

Instagram istatistikleri: İşletme hesabının en çok aranan özelliği budur. İşletme hesabına geçen kullanıcıların bu profile geçmesinin asıl nedenleri arasında yer alır. Bu özellik sayesinde tüm gönderilerinize ait istatistiklere kolayca ulaşabilirsiniz. Gönderilerinize gelen beğeniler, etkileşimler ve bu etkileşimlerin nereden geldiğini görebilirsiniz. İşletme hesabı özellikleri ile ilgili detaylı bilgilere bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Instagram alışveriş ve ödeme: Ürün sayfalarınıza bağlantı vererek takipçilerinizin alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz.

Reklamlar: İşletme profilinin en güzel özelliklerinden biri de budur. Facebook reklam yöneticisi aracılığıyla reklam verebilir ve kampanyalar oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda vermiş olduğunuz reklamlara ait tüm istatistiklere de kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayede geri dönüşüm oranlarını yakından takip ederek gerekli düzenlemeleri kolayca yapabilirsiniz.

Tanıtılan gönderiler: İşletme profili sayesinde herhangi bir gönderinizi kolaylıkla öne çıkarabilirsiniz.

İletişim: İşletme profillerine özel olarak geliştirilen iletişim düğmesine sahip olursunuz. Bu sayede takipçileriniz sizinle çok kolay bir şekilde iletişim kurabilir.

Instagram İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Instagram’ı daha kurumsal bir biçimde kullanmak için Instagram işletme hesabına geçiş yapmanız gerekmektedir. Instagram işletme hesabı açmak için uygulamanız gereken adımlar aşağıda verildiği gibidir:

  • Instagram uygulamasına giriş yaparak yeni bir Instagram hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Mevcut bir Instagram hesabı, işletme hesabına dönüştürülecekse, uygulamada olan hesap bilgileriyle oturum açmalısınız.
  • Profil sekmesinde “Ayarlar” menüsüne gidin.
  • Hesap menüsünü açın.
  • “Profesyonel Hesaba Geç” sekmesine tıklayın.
  • İşletmenin faaliyetleri hakkında gerekli detayların seçilmesi gerekmektedir. Daha sonra hesabın işletme hesabına dönüştürülmesi tamamlanır. Hesabın tekrar normal hesaba dönüştürülmesi gerekiyorsa, bireysel hesaba geçmek için aynı adımları tekrarlayabilirsiniz.

Yukarıda da vermiş olduğumuz şekilde siz de kolayca normal Instagram hesabınızı, işletme hesabına çevirebilirsiniz. Üstelik tüm bu işlemler yalnızca bir dakika sürmektedir. İşletme profiline geçerek ürünlerinizin daha hızlı satılmasını sağlayabilirsiniz. Instagram işletme hesabı kullanma hakkında tüm detaylı bilgi için bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram İşletme Hesabı ile Normal Instagram Hesabı Arasındaki Fark Nedir?

Normal bir Instagram hesabı ile işletme hesabı açma arasındaki farklar aşağıda verildiği gibidir. İşletme profili oluşturarak birçok ekstra özelliğe de sahip olabilirsiniz. Hayatınızı kolaylaştıracak olan bu profil sayesinde sayısız avantajdan da kolayca yararlanabileceksiniz.

  • Normal bir Instagram profilinde reklam oluşturmak mümkün olmasa da bir işletme hesabında reklam vererek işletmenizi daha görünür hale getirebilirsiniz.
  • Normal Instagram hesaplarında kullanıcıların sizinle iletişime geçebilmesi için iletişim düğmesi yer almaz. Fakat işletme hesapları, diğer kullanıcıların doğrudan erişebileceği iletişim düğmesini hizmetinize sunar.
  • Hizmet verilen bir lokasyon varsa işletme hesabı yönlendirme özelliği ile harita üzerinde görülebilir. Ancak, bu normal hesaplarda bulunan bir özellik değildir.
  • Bir Instagram işletme hesabının faydaları, istatistiksel bilgilere erişimi içerir. Profille ilgili tüm istatistikler detaylı olarak görüntülenebilir. Ancak normal hesaplarda bu özellik yoktur.

Instagram İşletme Hesabında Yapmamanız Gereken İşlemler

Instagram işletme hesabı başarılı ve problemsiz bir şekilde yönetilmelidir. Aksi takdirde Instagram’ın bu konuda yaptırım uygulayabileceğini unutmamanız gerek. İşletme profilinde uzak durmanız gereken birtakım davranışları sizler için derledik.

Kötü İçerik Kalitesi

Instagram, görsel olarak çekici içeriğin hakim olduğu bir platformdur. Düşük kaliteli içerik yayınlarsanız, sayfanızın erişim potansiyelini daha en baştan kaybedersiniz. Amaç daha fazla etkileşim almaksa, gönderileriniz içerik açısından zengin olmalı ve gönderileriniz yüksek çözünürlüklü görsellerle süslenmiş kaliteli görsellerden oluşmalıdır.

Çok Fazla Hashtag Kullanmak

Etiketler, içeriğinizi düzenlemek ve doğru kategorilerde erişilebilir ve görünür olmasını sağlamak için gereklidir. Fakat çok fazla ve gereksiz etiket kullanmak, gönderdiğiniz içeriğin spam olarak değerlendirilmesine sebep olabilir. Daha çok gönderi başına 4 ila 8 etiketin doğru olacağını ifade edebiliriz. Fakat bu süreçte deneyerek, hesabınıza ve hacminize uygun etiketleri seçerek ve sonuçları analiz ederek sizin için doğru dozu bulmak için sadık takipçilerinizi düzenli olarak artırmanın daha etkili bir yoludur.

Sayfadaki Etkinliğiniz Düzenli Olmalı

İstikrar, Instagram işletme profilinizin en önemli altın kuralıdır. Instagram işletme hesabınızı yönetme açısından aktif olmak, takipçilerinizi düzenli olarak büyütmenin ilk adımıdır. Takipçilerinizin doğal bir şekilde büyümesini istiyorsanız bazı kriterlere de dikkat etmeniz gerekecek. Bu kriterler aşağıda verildiği gibidir.

  • Takipçileriniz ile sürekli irtibatta kalın
  • Sık sık hikaye kullanın
  • Hikayeleriniz etkili ve merak uyandırıcı olmalı
  • Düzenli bir şekilde gönderi paylaşın

Instagram beğeni satın al hizmetimiz ile siz de tüm gönderilerinize kolay ve hızlı bir şekilde beğeni alabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir