Instagram Şifremi Unuttum ? 2020 (Çözüm)

Instagram ‘ın son güncellemesi ile beraber şifresini unutanlar için çözümler de geldi. Eğer Instagram hesabınızın şifresini unuttuysanız, https://www.instagram.com/accounts/password/reset/ buradan Instagram kullanıcı adınız veya E-Posta adresiniz ile kolayca şifrenizi sıfırlamanız mümkün, eskiden şifre sıfırlama mailleri gelmiyordu fakat artık bu problem çözülmüş durumda.

E-Posta adresime erişimim yok ?

Şifrenizi unuttuysanız ve E-Posta adresinize erişiminiz yok ise, https://www.facebook.com/help/instagram/358911864194456 burada da belirtildiği gibi Instagram sizin için bir çözüm sunmuyor fakat, https://help.instagram.com/ adresinden gerekli adımları takip ettiğinizde, eğer hesabınıza telefonunuzu tanımladıysanız hesabınızı geri alabilmeniz mümkün. Bunu şu şekilde biraz açmamız gerekirse :

E-Posta adresi olmadan hesabı geri almak

Bu adımdan olumlu sonuç alabilmek için mutlaka hesabınıza bir telefon numarası girmiş olmanız gerekiyor. Eğer telefon adresiniz var ise ve mail erişiminiz yok ise, işimiz kolay. Ilk adım olarak, instagram.com üzerinden değil, Instagram mobil uygulaması üzerinden şifre sıfırlama işlemi gerçekleştireceğiz. Instagram uygulamasına girdikten sonra, şifremi unuttum kısmına basıyorsunuz, sonrasında size şifrenizi sıfırlama için hangi yolu istediğinizi soracaktır. Burada, Telefon numaram ile şifre sıfırlama adımını kullanarak, telefonunuza gelen SMS aracılığı ile hesabınızı geri alabilirsiniz.

Instagram Şifremi Unuttum
Instagram Şifremi Unuttum

E-Posta ve Telefon olmadan hesabı geri almak

Öncelikle, bu adımın bir garantisi olmadığını bilmenizi isteriz. E-Posta adresiniz ve Telefonunuz yok ise şuanki şartlarda hesabınızı geri alma şansınız %51 olacaktır. Harfiyen şu adımları uygulayacağız,

1. Adım

[email protected] mail adresine bir mail atacaksınız. Mailin içeriği Ingilizce olmalı ve biz sizler için bu metni hazırladık.

Dear Instagram, I’ve lost my Instagram account password, I am not able to reset my password by using email or phone. So please help me by resetting my Instagram password. My Instagram username is “burayakullanıcıadı”.

Bu mailimizden yaklaşık 48-72 saat sonra Instagram bize bir mail gönderecek. Mailin içeriği bir kod içerecek ve bu mailde sizden, verilen kodu kağıda (A-4) görünür şekilde yazarak elinizde tutarak kendi resminizi çekmek, yani hem sizin suratınız hem de kağıttaki numaralar görünür şekilde çekilmiş bir resminizi talep edecekler. Bu resmi çekip, Instagram ‘ın gönderdiği maile “REPLY” yani geri dönüş olarak ekliyoruz ve gönderiyoruz. Bu işlemden sonra ise 1-2 gün içinde Instagram şifrenizin sıfırlandığına dair size bir mail gönderecek ve mailin içeriğindeki linke tıkladığınızda, yeni şifre belirlemenizi talep edecek, yeni şifrenizi belirleyip, hesabınızı geri alabilirsiniz.

Umarız, yazımız sizler için faydalı olmuştur.

4 Yorum

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir