İnstagram Şifresi Nasıl Sıfırlanır?

İnstagram, son yıllarda popüler olan ve oldukça fazla kişi tarafından kullanılan bir sosyal medya platformudur. Son dönemlerde Facebook tarafından alınan bu uygulama, Twitter, Snapchat, Facebook gibi uygulamaların birleşmiş hali olarak da bilinmektedir. Öncelikle uygulama Twitter gibi takipçi usulüyle kullanılır. Yani İnstagram hesabı olan kişiler istedikleri arkadaşlarını, ünlüleri veya başka kişiler takip edebilir. Ayrıca başkaları da açılan hesabı takip etme imkanına sahiptir. Uygulama içerisinde video ve fotoğraf paylaşımı yapılmaktadır. Özellikle anlık paylaşımlar bu uygulama da çok popülerdir. Kullanıcıların paylaşımları diğer kullanıcılar tarafından görüntülenir, yorum yapılır veya beğenilir. Mesaj bölümü üzerinden kullanıcılar ile iletişim de kurulabilmektedir. Farklı bölümlerde oluşan uygulama özellikle gençlerin ve ünlülerin ilgi odağı olmuştur. Uygulama içerisinde sevdiğiniz ünlülerin resimlerini ve videolarını da takip edebildiğiniz için daha keyifli bir halde kullanılmaktadır.

İnstagram Hesapları

Uygulamayı kullanmak için öncelikle telefon veya tabletlere yüklenmesi gerekir. Fakat bilgisayarda giriş yapanların yüklemesi gerekmemektedir. Daha sonra kullanıcı hesap oluştur bölümünden kendi için hesap açar. Profil resmi ve e posta bilgileri verildikten sonra hesabınızı kullanmaya ve takipleşmeye başlayabilirsiniz. İnstagram uygulamasının ortasında bulunan artı kısmında fotoğraf ve video çekimi yapılmaktadır. Kullanıcılar kendileri için efekt ve filtre ekleyerek resim paylaşabilir. Ayrıca cihazda kayıt olan bir resmi paylaşmak için de galeri bölümünden yardım alınabilir. Resimlerde yer bildirimi yapma özelliği de bulunmaktadır. Bir resmi veya içeriği beğenmek için, üzerine çift tıklamanız yeterlidir. Veya altta bulunan beğen kısmına basarak da beğenebilirsiniz. İçerik beğenildiğinde ekranda kalp ikonu çıkmakta ve kaybolmaktadır. Bu beğeninizin yapıldığını göstermektedir. Büyüteç kısmında istediğiniz kişileri arayabilirsiniz. Ayrıca bu bölümde uygulama içinde en popüler olan paylaşımlar da gösterilmektedir.

Crovu Blog

İnstagram Yeni Eklenen Özellikler

Retro fotoğraf makine amblemi, uygulamanın temel simgesiydi. Fakat bir süre önce bu amblem değiştirilmiş ve pembe renklerinin hakim olduğu farklı bir fotoğraf makinesi haline getirilmiştir. Uygulama içinde sürekli güncellemeler ve yenilemeler yapılmaktadır. En son eklenen özelliklerden biri de Snapchat uygulamasında kullanılan hikaye paylaş özelliğidir. Kullanıcılar hikaye bölümünde kısa videolar veya fotoğraflar paylaşabilir. Fotoğrafların üzerine farklı efekt, yazı veya emojiler de eklenebilmektedir. Hikaye bölümünün özelliği ise paylaşımların anlık yapılması ve 24 saat sonrasında kaybolmasıdır. Yani bir gün sonrasında paylaşımlar hikaye bölümünde silinmekte ve profile kaydedilmemektedir. Bunun yanı sıra İnstagram uygulaması na canlı yayın özelliği de getirilmiştir. Kullanıcılar canlı yayın açtığında anlık görüntüler verilir. Kullanıcı takipçileri ise yayına yorumlar yazarak paylaşım sağlayabilmektedir. Fakat Facebook uygulamasına da eklenen bu özellikte, canlı yayın bitiminde video silinmektedir.

İnstagram Şifre Değiştirme ve Yenileme

İnstagram hesabında şifresini unutan kullanıcılar için farklı yollar sunulmuştur. Hesaba giriş yapmak için şifremi unuttum bölümünü seçmelisiniz. Bu bölümde telefon numaranıza veya e posta adresinize mesaj gönderilir. Gönderilen mesajda doğrulama kodu bulunmaktadır. Bu kodu ilgili alana yazdıktan sonra hesabınız için yeni şifre belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanıcı şifrenin başkası tarafından bilindiğini düşünüyorsa veya daha farklı bir şey yapmak istiyorsa şifre sıfırlama seçeneği bulunmaktadır. Bunun için profil bölümünde bulunan üç noktaya girmelisiniz. Bu bölüme farklı kategoriler vardır. Şifre değiştir seçeneğine giriş yaptıktan sonra ekranda mevcut şifreniz ve yeni şifreniz istenir. Mevcut şifrenizi hatırlamıyorsanız Facebook kullanarak yenile imkanından da yararlanabilirsiniz. Yeni şifrenizi oluşturduğunuzda hesaptan çıkış yapılır. Kullanıcı adı ve oluşturulan şifre girilir. Böylece hesaba belirlenen yeni şifre ile giriş yapılır.

17 Yorum

  1. Instagram hesabım kapatıldı. Hesabımın Instagram topluluk kurallarını ihlal etmediğini düşünüyorum. Kapatılan Instagram hesabımla alakalı yardımınızı acil bekliyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”

  2. Merhaba olağan dışı sorun saptatık ya da olağan dışı şüpheli giriş saptadık mesaji alıyorum mail ime kod gelmiyor mail adresimi doğru gösteriyor fakat kod gelmiyor ne yapabilirim

  3. İnstagramım kurallara uymuyorsunuz diyerek kapatıldı mail atarak geri aldım ancak hesabını güvene alma sekmesinden ileri gidemiyorum telefon numaramı giriyorum kodu giriyorum şifre yenileme istiyor yeniliyorum kaydet tuşuna basıyorum aynı ekranda kalıyor ne şifre yeniliyor ne de instagrama giriş yapıyor nasıl çözeriz lütfen yardım edin.

  4. Merhaba arkadaşlar bugün PC üzerinden instagramaa giriş yapacaktım şifremi unuttum yeni şifre aldım ama İnstagrama giriş yapamıyorum nasıl giriş yapabilirim yardımcı olurmusunuz

  5. olağan dışı bir giriş denemesi saptadık sorunu yaşıyorum olağan dışı ile alakalı yardımcı olmanızI arz ederim

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir