Instagram’da Satış Yapmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Instagram’da satış yapmak için birtakım bilgilere ihtiyacınız olacak. Elinizdeki ürünleri en etkili bir şekilde satmak için bazı stratejiler geliştirmeniz gerek. Aksi takdirde kalıcı başarı yakalanamaz ve istediğiniz sonuçlara ulaşamazsınız. Instagram üzerinden satış yapmak için öncelikle kararlı olmalı ve satışını yaptığınız ürünün hedef kitlesini çok iyi bir şekilde belirlemelisiniz. Çünkü tüm satış stratejisini hedef kitlenize yönelik yapacaksınız. Bu şekilde doğru ayarlamalar ve stratejiler geliştirerek siz de Instagram üzerinden satış yapabilir ve çok ciddi cirolara ulaşabilirsiniz.

Instagram’da satış yapmak pek çok kişinin hayalleri arasında yer alıyor. Kimi insanlar bu konuda başarılı olurken kimi insanlar ise istediği sonuca bir türlü ulaşamıyor. İstediği sonuca ulaşamayan kişiler ise yanlış strateji geliştirdiğinden dolayı bu başarıya ulaşamıyor. Bu yüzden sizler için hazırladığımız bu dokumanı çok dikkatli bir şekilde okumalı ve bu doğrultuda satış stratejileri geliştirmelisiniz. Instagram’da kalıcı başarıyı yakalamak için bu tür stratejiler olmazsa olmazlar arasında yer alır.

Elinizde satışa hazır ürünler var ve bu ürünleri nasıl pazarlayacağınız hakkında bilginiz yok mu? O halde sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazıyı okuyup uyguladıktan sonra siz de değişimi kendi gözlerinizle göreceksiniz. Paranızı en doğru kanallara harcayarak en az maliyetle en çok kar oranını sizlerde yakalayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Instagram’da satış yapmak için en doğru stratejiyi geliştirmek olacaktır. Plansız, programsız yapılan her işte mutlak başarısızlığa uğrarsınız. Bu yüzden iyi bir planlama ile siz de kısa sürede başarıya ulaşacaksınız.

Instagram’da Satış Yapmak İçin Neler Gerekli?

Öncelikle belirtmek gerekir ki ilk olarak işletme hesabınıza geçmeniz gerek. Normal Instagram profili ile satış stratejilerinizi tam olarak hayata geçiremez ve tüm istatistiklere ulaşamazsınız. Instagram’da işletme profiline geçtikten sonra hem paylaşımlarınıza ait tüm detaylara ve istatistiklere erişmiş olacaksınız hem de Instagram üzerinden çok daha profesyonel bir şekilde reklam vermiş olacaksınız. Pazarlama stratejilerinin vazgeçilmez unsurlarından biri de reklam vermektir. Bu yüzden mevcut bütçenizin ciddi bir kısmını reklam için ayırmalısınız.

Instagram’da satış yapmak için sahip olmanız gereken bazı özellikler var. Öncelikle kararlı olmalı ve reklam bütçenizi çok iyi bir şekilde yönetmelisiniz. Instagram’da reklam verme ile ilgili herhangi bir bilginiz yoksa sizler için hazırlamış olduğumuz konuyu ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede kusursuz ve etkili bir şekilde reklam vermiş olursunuz. Instagram’da reklam vermek için maliyeti düşürmeniz gerekli. Bunun içinde doğru bir şekilde hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Instagram’da satış yapmak için uygulamanız gereken temel stratejiler aşağıda verildiği gibidir.

  • Instagram işletme profiline geçiş yapın
  • Rakip analizi yapın
  • Hedef kitlenizi iyi belirleyin
  • Marka bilinirliği için markanızı sürekli ön plana çıkarın
  • Instagram başta olmak üzere Facebook ve Google reklamlarından yararlanın
  • Güvenilir ödeme yöntemleri kullanın
  • Etkileyici görseller ve videolar hazırlayın
  • Etiket seçimine özen gösterin

Bu gibi stratejiler belirleyerek siz de Instagram’da satış yapmak için tam donanımlı olursunuz. Öncelikle bu maddelerden bazılarının üzerinde fazlaca durmanız gerek. Bunların başında ise reklamlar geliyor. Çünkü pazarlama stratejilerinin ilk unsuru reklamdır. Başarı sağlamak istiyorsanız doğru bir şekilde reklam stratejisi geliştirmelisiniz. Bunun için,

  • Satışını yaptığınız ürünle alakalı hedef kitlenize yönelik Instagram reklamı verin
  • Instagram’da satış yaptığınız sektöre uygun sayfalardan post+hikaye reklamı verin
  • Influencer marketing çalışmalarına yönelin
Crovu Blog

Instagram’da Satış Yapmak İçin Şirket Kurmak Gerekli mi?

En çok merak edilen sorulardan biri de budur. Instagram’da satış yapmak için şirket kurmak sizin avantajınıza olacaktır. Çünkü ileriki tarihlerde maliyenin ya da bankanın denetimine takılabilir ve ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu gibi olumsuz durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız şahıs şirketi kurmanız yararınıza olacaktır. Şahıs şirketi, en düşük rakamlarla şirket sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Eğer 29 yaşın altındaysanız devlet destekli birçok avantajdan da yararlanabilirsiniz. 29 yaşın altındaki her birey şirket kurduğunda Bağkur primi ödemez ve yıllık belli bir miktara kadar vergiden muaf tutulur. Bu çok ciddi bir avantajdır. Bu yüzden bu seçeneği mutlak surette değerlendirmeniz yararınıza olacaktır. Şirket kurma ile ilgili tüm detaylı bilgiye https://ticaret.gov.tr/data/5d3e935313b87607d8feeffc/rehber_Tr.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Instagram’da Satış Yapmak İçin Vergi Ödenir mi?

Yalnızca Instagram için değil internet üzerinden satış yapmak isteyen kişilerin genel olarak merak ettiği konular arasında yer alıyor. Hangi ürünü satarsanız satın, ürünün fiyatı ne olursa olsun satmış olduğunuz her ürünün vergisini vermek mecburiyetindesiniz. İlk etapta birkaç ürün satarak problem yaşamazsınız. Ancak bu gelir daim olursa ve sık sık bu yolla hesabınıza ödeme alırsanız bir süre sonra takibe alınırsınız. Bu durumda maliye tarafından çağrılarak tüm bu satışlar için sizden fatura istenir. Fatura ibraz edemezseniz yüklü bir ceza ile karşı karşıya kalırsınız.

Maliye dışında banka hesaplarına sık sık para gelmesi de sorun oluşturacaktır. Kaynağı belli olmayan para akışı nedeniyle bir süre sonra bankanız hesabınıza bloke koyabilir. Bu durumda hesaptaki paranızı kullanamaz ve transfer edemezsiniz. Kendinizi aklayana kadar ya da maliye tarafından verilen cezayı ödeyene kadar hesabınızdaki engel kaldırılmaz. Vergi ödemek içinde şirkete ihtiyacınız olacağı için uzun vadeli bir plan yapıyorsanız mutlaka şirket kurmalısınız. Ödeme altyapısı olarak kullanılan Paytr vergilendirme sistemi ile ilgili bilgi almak için tıklayın.

Instagram’da Satış Yapmak İçin Takipçi Sayısının Bir Önemi Var mı?

Kesinlikle evet. Instagram’da kullanıcıların güvenini kazanmak için takipçi sayınızın yüksek olması size büyük katkı sağlayacaktır. Instagram’da satış yapmak için bu olmazsa olmaz durumlar arasında yer alıyor. Kendinizi alıcı olarak düşünün. Takipçi sayısı düşük olan bir sayfadan mı alışveriş yapmak istersiniz yoksa takipçi sayısı yüksek olan bir hesaptan mı alışveriş yapmak istersiniz? Bu yüzden takipçi sayınız ne kadar fazla olursa o ölçüde insanların güvenini kazanırsınız.

Instagram takipçi satın al hizmeti ile siz de takipçi probleminizi hızlı bir şekilde halledebilirsiniz. Mevcut paketlerimiz ile kısa sürede istediğiniz kadar takipçi satın alarak sektöre hızlı bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Instagram’da takipçi satın almanın yanı sıra aynı zamanda gönderilerinize beğeni hizmeti de almanız yararınıza olacaktır. Çünkü binlerce takipçi sayınız olup da gönderilerinize az sayıda beğeni gelirse bu da takipçileriniz için hoş gözükmez. Takipçi ile birlikte beğeni hizmetlerini de değerlendirmeniz yararınıza olacaktır.

Instagram’da Satış Yapmak İçin İşletmemi Nasıl Büyütebilirim?

Instagram’da satış yapmak isteyen pek çok kişinin düşündüğü sorulardan biri de budur. Yukarıda da bahsettiğimiz kriterlere ek olarak bazı kampanyalar yaparak kullanıcılarınızın dikkatini çekebilirsiniz. Bunun yanı sıra çekilişte yaparak hem organik takipçi kazanabilir hem de yüksek etkileşime sahip olabilirsiniz. Bu gibi nedenlerden dolayı sık sık çekiliş ve kampanyalar düzenlemek size büyük yarar sağlayacaktır.

Instagram’da işletmenizi büyütmek için uygulamanız gereken bir diğer yöntem ise kapıda ödeme hizmeti vermeniz gerek. Çünkü insanlar ilk defa alışveriş yapacakları sayfalara genel olarak pek güvenmezler. Bu yüzden önden ödeme ile kredi kartıyla ödeme yöntemlerini pek tercih etmezler. Bu yüzden sektörde isminizi duyurana kadar kapıda ödeme seçeneğinden yararlanmanız size çok olumlu yansıyacaktır. Bu sayede kullanıcılarınızın da güvenini kazanmış olacaksınız.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir