Palyaço Resmi Yüzünden Kapanan Instagram Hesabını Açma

Son zamanlarda instagram adını en çok kapatılan hesaplar, hesap kapatma nedenleri ve hesap kapatma sıklığı ile duyurmaya başladı. Önceki yazılarımızda instagram neden hesapları kapatır, kapatılan hesaplar geri nasıl açılır ve instagram hesaplarınının kapatılmaması için neler yapılmalıdır gibi konulardan bahsetmiştik. Bugün ise çok daha farklı bir konu ile karşınızdayız. Şu anda instagram Palyaço resmi ile hesap kapatma konusu ile gündemde.

Palyaço Resmi Yüzünden Kapanan Instagram Hesabını Açma
Palyaço Resmi Yüzünden Kapanan Instagram Hesabını Açma

Profil fotoğrafı yapılamayan Instagram fotoğrafı ya da instagram hesabı kapattıran fotoğraf olarak bilinen bir fotoğraf internette dolaşmakta. Ilk duyulduğunda sanki aşırı korkunç ya da çirkin bir şey gibi duyulsa da aslında o kadar da dikkat çekici bir özelliği olmayan bu fotoğraf gerçekten de hesapların kapatılmasına neden oluyor. Peki instagram hesabı kapattıran profil fotoğrafı nedir, neden hesapların kapatılmasına neden olur ve kapatılan hesaplar nasıl tekrar açılır bakalım

Profil fotoğrafı yapılamayan Instagram fotoğrafı nedir?

Instagram hesaplarını kapattıran profil fotoğrafını ilk duyduğunuz zaman inanmamış olabilirsiniz ya da bu konu gerçekçi gelmemiş olabilir. Ancak maalesef gerçekten de profil fotoğrafı yapıldığında hesabın anında kapatılmasına neden olan bir fotoğraf var.

Bu fotoğraf her ne kadar palyaço fotoğrafı olarak adlandırılsa da aslında bir palyaço fotoğrafı değil. Daha çok çizgi filmlerden bildiğimiz Mickey Mouse karakterinin burun kısmının alınmış ve bir insan fotoğrafında burun kısmına yerleştirilmiş gibi göründüğü bir fotoğraftan bahsediyoruz. Fare görünümlü insan fotoğrafı olarak da adlandırılan bu fotoğrafı instagram ya da facebook ta profil fotoğrafı olarak kullanamıyorsunuz.

Orijinal ismi Jonathan Galind olan bu palyaço fotoğrafı ya da fare görünümlü insan fotoğrafı aslında oldukça uzun bir zaman önce ortaya çıkmış bir fotoğraf yani yeni değil. Zaman zaman ortaya çıkan ve çeşitli zamanlarda tekrar tekrar gündeme gelen bu fotoğrafın özelliği ise mavi balina ve momo gibi dünya çapında bilinen ve oynanan, oyunu oynayan çocukların hayatını riske atan bir akımın simgesi olması.

Bu oyunlarda Jonathan Galindo isimli karakter çocuklara özel mesajlar gönderiyor. Bu mesajlarda çocukları oyuna davet edip onların oyun oynayıp oynamak istemediklerini soruyor. Çocuklar oyun oynama davetini kabul ettiklerinde onlara özel mesajlar ile görevler veriliyor. Köpek gibi giyinmiş değişik görünümlü  bu karakter çocuklar için oldukça tehlikeli ve kötü görev fikirleri ile ortaya çıkıyor. Bu fotoğrafın temsil ettiği karakter çocuklar ve gençleri verilen görevleri yapmadıkları durumda kişisel bilgilerini sızdıracağı konusunda tehdit ediyor. Bu tehdit karşısında da oyunu oynayanlar bazen kendilerini çok ciddi ölüm riskine sokabilecek tehlikeli görevleri yerine getirmeye çalışıyor.

Hikayesi buraya dayanan bu palyaço resmi aslında fare görünümlü insan fotoğrafı bir çok sosyal medya hesabında profil fotoğrafı olarak kullanılması yasak görüntülerin başında. Instagram ya da facebook profil fotoğrafınızı bu fotoğraf ile değiştirmeniz durumunda hesabınız anında kapatılır ve ekranda hesabınızın kapatıldığına dair bir ileti çıkar. 

Peki Instagram bu durumu nasıl algılıyor?

Instagram ve facebook gibi bir çok sosyal medya platformu oldukça gelişmiş algoritmalar sayesinde sizin tüm paylaşımlarınızı, tüm içeriklerinizi, profil fotoğraflarınızı anında takip edebiliyor. 

Fare görünümlü insan resmi yüzünden kapanan instagram hesabı nasıl açılır?

Instagram ın en hızlı ve kesin hesap kapatma sebebi, topluluk kurallarına aykırı paylaşım yapılması ya da yine topluluk kurallarına aykırı herhangi bir harekette bulunulmasıdır. Fare görünümlü insan resminin instagram profil fotoğrafı yapılması topluluk kurallarına aykırı hareket olduğu için hesap anında kapatılır ve şu adımlar izlenerek açılır. Palyaço resminden sonra hesap kapatıldı sorununu çözmek için;

  • Öncelikle bu linke tıklayın https://help.instagram.com/contact/1652567838289083
  • Formda yer alan soruları yanıtlayın. Hesap işletme hesabı mıdır sorusuna hayır yanıtını verin.
  • Forma adınızı soyadınızı kimliğinizde şekilde aynen ve doğru yazın.
  • Kullanıcı adınızı yazın.
  • Mail adresi kısmına hesabınızı açtığınız mail adresini değil tamamen yeni bir mail adresi yazın. Böylece erişim sağlayamadığınız mail adresinizi de aslında değiştirmiş olursunuz. Yeni yazdığınız mail adresine erişiminiz olduğundan yani mail adresinin şifresine sahip olduğunuzdan emin olunuz.
  • Ülke kısmına Türkiye girdikten sonra formu gönderin.

Formu doldurduktan sonra 24 saat içerisinde vermiş olduğunuz email adresine bir mail gelecektir. Bu email hesabın size ait olduğunu ispatlamanız için sizden fotoğraf göndermenizi isteyecektir. Bir a4 kağıdına açık ve anlaşılır şekilde tam adınızı ve kullanıcı adınızı yazmanız gerekecektir. Bu kağıdı iki elinizin de görüneceği şekilde karşıdan fotoğrafının çekilmesi gerekecektir. Sonrasında ise bu fotoğrafı size gelen maile yanıt olarak göndermeniz gerekir. 

Böylece kısa süre içerisinde hesabınız açılır. Ancak unutmayın bu fotoğrafı tekrar profil fotoğrafı yapar ve topluluk kurallarını ihlal ederseniz  hesabınızı yeniden açamayabilirsiniz.

Sevgilerimizle,

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir