Skype’da Engel Kaldırma

Microsoft’un bir parçası olan Skype, uluslararası sohbeti sağlayan bir yazılımdır. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan bu uygulama ile insanlar, diğer kişilerle ücretsiz olarak görüntülü ve sesli aramalar yapabilir. Ayrıca anlık mesaj gönderilip, dosyalar paylaşılabilir. Bu uygulama bilgisayar, telefon, tablet ve internet erişimi olan diğer elektronik cihazlarla kullanılabilir. Hesap açtıktan sonra kullanılmaya başlanır. Uluslararası olan konuşmalar oldukça düşük tarifelerden yapılır. Diğer konuşma ve görüntülü sohbetler ise ücretsizdir. Skype aracılığıyla bir başkasıyla konuşmak için hem sizin, hem de karşınızdaki kişinin bir skype adresi olmalıdır. Bu sayede görüşme sağlanmaktadır. Uygulamayı kullanmak istediğiniz cihaza kolay bir şekilde yükleyerek hesap açabilirsiniz. Bazı cihazlarda Skype kendiliğinden yüklü olarak da bulunmaktadır.

Skype Özellikleri

  • Kısa süre içerisinde indirilen ve bir kaç dakika içerisinde kullanılmaya başlanan Skype, dünya çapında ücretsiz ve sınırsız bir şekilde telefon görüşmeleri yapmaya olanak sağlar.
  • Sabit telefon ve diğer internet sistemlerine göre üstün ses kaliteli vardır. Ayrıca bir noktadan diğer noktaya koruması yüksek olan şifreleme sistemine sahip olan bir uygulamadır.
  • Bütün NAT, Firewall ve Router’la çalışır. Uygulama için ek ayar yapmanıza gerek yoktur.
  • Kullanımı da oldukça kolay olan Skype’da online arkadaş listesi gösterilir. İleri P2P teknolojisiyle geliştirilmiş olan bir uygulamadır.
  • Skype üzerinde Türkçe, İngilizce, Almanca, Çince, Romence, Polakça, Portekizce, İbranice, Fransızca, Çince, Japonca, Fince, Danca, Hollandaca, Estonyaca, İsveçce, Korece ve Rusça olmak üzere 18 farklı dil seçeneği mevcuttur.
Crovu Blog

Skype Hesap Oluşturma

Bilgisayarınız veya herhangi bir cihazınız üzerinden skype uygulamasını kullanmak için bazı yazılımlara ihtiyacınız vardır. Windows XP veya 2000, 128 MB RAM, Hard diskte 10 Mb’lık boş alan, 400 MHz işlemci, ses kartı, mikrofon ve hoparlör gerekir. Skype uygulamasını indirdikten sonra yeni hesap oluştur seçeneğine tıklamanız gerekir. Ardından ad, soyad, telefon numarası, doğum tarihi, e posta, cinsiyet ve şifre bilgileri istenir. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde verdikten sonra kayıt olabilirsiniz. Böylece Skype hesabı oluşturulacaktır. Daha sonra arkadaş ekle bölümünden yeni arkadaşlar ekleyebilir ve onlarla sohbet edebilirsiniz. Ayrıca profil bölümünden kendi resminizi koyabilir ve ek bilgileri tamamlayabilirsiniz. Kullanıcı adını bir kez oluşturma seçeneğiniz vardır. Bu nedenle kullanıcı adınızı 6 ile 32 karakter arasında oluşturmanız ve aramalarda kolay bulunabilecek şekilde seçmeniz gerekir.

Skype Kişi Engelleme

Skype uygulamasında istemediğiniz kişilerle görüşmemek ve onların size ulaşmasını önlemek için Skype kişi engelleme seçeneği vardır. Kullanıcılar bu seçenek sayesinde listesinde olan kişileri engelleme hakkına sahiptir. Skype’ı başlattıktan sonra kişi listesine girin ve engellemek istediğiniz kişinin üzerine dokunun. Daha sonra kişiyi engelle seçeneğini seçerek engel koyabilirsiniz. Daha sonra engellediğiniz kişilerin posta göndermesini Skype yönetimine bildirmek için istenmeyen olarak bildir seçeneğine dokunun. Böylece engelleme işlemi tamamlanır. Engellediğiniz kişinin sizi görüntülü veya sesli araması, anlık mesaj göndermesi veya dosya paylaşması mümkün değildir.

Skype’da Engel Kaldırma

Skype uygulamasında daha sonraki zamanlarda engellediğiniz kişileri görüntüleyebilir ve engellerini kaldırabilirsiniz. Bunun için iki farklı yol mevcuttur. Birinci yola göre Skype uygulamasını açın. Engellenen kişinin yanındaki kutular kırmızı olarak gözükmektedir. Engeli kaldırmak istediğiniz kişiyi seçin ve sağa tıklayın. Daha sonra çıkan menüde ‘kişinin engelini kaldır’ seçeneğine tıklayın. Bu sayede engellediğiniz kişinin engeli kaldırılacaktır. Diğer yolda ise Skype uygulamasının üst kısmında bulunan ‘Araçlar’ a tıklayın. Daha sonra seçenekler bölümüne girin. Seçenekler bölümünde gizlilik, güvenlik ve genel ayarlar gibi bir çok ayar çıkacaktır. Buradan gizlilik bölmesini açın. Gizlilik kısmında ise engellenen kişiler göster düğmesine basın. Bu sayede hesabınızda engellenen kişileri görebilirsiniz. Engelini kaldırmak istediğiniz kişinin ismine dokunun ve ‘ engel kaldır ‘ bölümünü seçin. Böylece kişinin engelini kaldırabilirsiniz.

7 Yorum

  1. Ben kamerada konuşma yaparken birden kamera kapandı ve sonra arkadaşım dedi ki beni engellemiş görünüyorsun. Böyle birşey olabiliyor mu?

  2. Son engellenen kişiyi engelini kaldırmak istiyorum olmuyor crovu bu yönlendirme yaptı fakat nerde nasıl uygulamasını bulamadım işlem yapamadım lütfen yardımcı olun

    • normal kişi arama bölümünde arayıp bulabilir ya da o kişiyi takip eden arkadaşlarınızın listesinden bulabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir