Tiktok Nasıl Kullanılır? Tiktok Rehberi

Günümüzün en popüler uygulamalarından olan Tiktok, her geçen gün popülaritesini arttırmaya devam ediyor. Tiktok izleyicileri kadar Tiktok yayıncıları da platforma ait tüm ayrıntıları öğrenmek istiyor. Özellikle yeni Tiktok yayıncısı olan kullanıcılar, ne yapacaklarını bilmedikleri için Tiktok rehberi şeklinde çok sayıda araştırma yapıyor. Tiktok ile ilgili bilinmesi gereken çok fazla ayrıntı var. Tiktok’tan nasıl para kazanılır, Tiktok jeton fiyatları, Tiktok canlı yayınları gibi sayısız konu yer alıyor. Bu yazımızda ise Tiktok ile ilgili tüm bilinmeyenleri sizler için derledik. Siz de Tiktok nasıl kullanılır sorusunun yanıtını arıyorsanız doğru adrestesiniz.

Tiktok kullanmak için öncelikle Tiktok uygulamasını cep telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Bu aşamadan sonra Tiktok’a kayıt olmanız yeterli olacaktır. Üye olduktan sonra Tiktok’un sunmuş olduğu tüm imkanlardan kolay bir şekilde yararlanabileceksiniz. Dilerseniz Tiktok yayıncısı olabilir ya da dilerseniz sadece içerikleri izlemek için Tiktok’u kullanabilirsiniz. Tiktok’un sunmuş olduğu tüm bu imkanlardan faydalanmak için sadece platforma üye olmanız yeterlidir. Tiktok üzerinden gelir elde etmek isteyen kişilerinde sayısı oldukça fazla. Siz de Tiktok üzerinden gelir elde etmek istiyorsanız öncelikle bazı kriterleri karşılıyor olmanız gerekmektedir. Bu kriterleri karşıladıktan sonra siz de para kazanabilirsiniz.

Tiktok Uygulaması Nasıl İndirilir?

Tiktok nasıl kullanılır sorusunun yanıtını arayan kullanıcıların öncelikli olarak öğrenmek istediği konu budur. Tiktok’a kayıt olmak isteyen kullanıcıların yapması gereken tek şey Tiktok uygulamasını cep telefonuna indirmektir. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra kayıt aşamasını da tamamlayıp Tiktok’un tüm fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Peki Tiktok uygulaması nasıl indirilir? Tiktok uygulamasını indirmek için uygulama mağazasına girmeniz yeterli olacaktır.

Android cihazlarda,

  • Google Play Store mağazasına girin.
  • Arama kısmına “Tiktok” yazıp arayın.
  • Tiktok uygulamasını bu şekilde indirebilir ve kayıt olabilirsiniz.

IOS cihazlarda,

  • APP Store mağazasına girin.
  • Arama kısmına “Tiktok” yazıp arayın.
  • Tiktok uygulamasını indirdikten sonra uygulamaya hızlıca kayıt olabilirsiniz.

Bazı telefon markalarında ise herhangi bir mağaza bulunmuyor. Örneğin Huawei bu markaların başında geliyor. Huawei cihazlarda Tiktok’u indirmek için gerekli APK dosyasını indirmeniz yeterli olacaktır. Güvenilir bir yerden APK’yı indirmenizi tavsiye ederiz aksi takdirde telefonunuza kolayca virüs bulaşabilir.

Tiktok Hesap Nasıl Açılır?

Elbette Tiktok hesabınızın açılması için işlem yapmak için Tiktok uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Tiktok uygulamasını telefonunuza nasıl indirebileceğinizi yukarıda ayrıntılı olarak açıkladık. Uygulamayı indirdikten sonra Tiktok’a kaydolma aşamasına geçebilirsiniz. Tiktok nasıl kullanılır sorusunun ikinci yanıtını da böylelikle vermiş olduk.

Tiktok hesabı açmak için şu adımları izlemeniz yeterlidir,

  • Kullanıcı bilgilerinizi girin ve şifrenizi belirleyin. Aşağıda yer alan SMS veya e-posta doğrulama bölümünü tamamlayın. Bu aşamadan sonra Tiktok’lu oldunuz diyebiliriz.
  • Uygulamaya giriş yapmak için unutulmaması gereken bir diğer nokta da entegre süreçlerdir. Bildiğiniz üzere artık tüm sosyal medya uygulamaları entegre bir şekilde çalışabilmektedir. Bu noktada diğer Tiktok entegreli sosyal medya hesaplarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tiktok Nasıl Kullanılır?

Tiktok’a üye olmak, uygulamayı kullanmanın ilk adımıdır. Hesap açıldıktan sonra kullanıcılar Tiktok’ta diledikleri gibi video paylaşabilirler. Ancak öne çıkmak isteyen kişilerin Tiktok hakkında bilmesi gereken pek çok şey var. Tiktok’ta nasıl gezinirim? Video kaydederken ve paylaşırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Tiktok görüntülemeleri ve bildirimleri ne anlama geliyor? Bu ve benzeri sorular, uygulamanın detaylı bir şekilde anlaşılması için oldukça önemlidir. Tiktok nasıl kullanılır ile ilgili tüm bilinmeyen soruların yanıtlarını sizler için hazırladık.

TikTok’a Kayıt Olun

Tiktok’ta video izlemek isteyen kişilerin hesap açmasına gerek yoktur. Ancak kişi kendi videolarını paylaşmak ve o videoları uygulamaya yüklemek istiyorsa Tiktok hesabı açması gerekiyor. Tiktok girişi ile hesap açma işlemlerinde telefon numaranız, e-posta adresiniz ya da Facebook hesabınız ile üye olabilirsiniz. Kişiselleştirilmiş bir hesaba erişmek isteyen kişiler, e-posta yoluyla bir hesap açmalıdır.

Crovu Blog

Tiktok’ta Gezinin, Videoları İzleyin

Tiktok girişi ile hesap açan kişiler, TikTok üzerinde kolay ve hızlı bir şekilde gezinebilirler. Tüm Tiktok videolarını ana sayfa üzerinden izleyebilirsiniz. Aynı zamanda videoyu yayınlayan kullanıcıyı da görebilirsiniz. Videoların sağ tarafında çok sayıda ikon bulunuyor. Bu simgelerden ilki video sahibinin profilini gösterir. Ayrıca aşağıdaki simge, kullanıcının Tiktok’unda çalan şarkı hakkında bilgi verir.

Tiktok’ta birçok özellik bulunmaktadır. Bu özelliklerin her biri, platformu diğer sosyal medya uygulamalarından ayırır. Tiktok’ta gezinen kullanıcıların bilmesi gereken birçok şey var ve bu konulardan biri de Tiktok’ta bulunan videoların kişinin keyif alabileceği türden videolar olmasıdır. Bu videolardan birine basılı tutup ilgilenmiyorum derseniz o videoya benzer videolar göndermeyi durduracaktır.

Tiktok Video Kaydı ve Video Paylaşımı

Tiktok’ta hesap oluşturan kişiler en çok video hazırlamak ve paylaşmakla ilgilenir. Kişiler uygulamaya giriş yaptıklarında sayfanın alt kısmında bulunan “artı” işaretine dokunduklarında kamera açılacak ve bu şekilde video kaydı yapılabilecektir. Videoya şarkı da eklenebiliyor ve hızlı bir şekilde video çekmek isteyenler şarkı seçeneğini atlayabiliyor.

Bir film kaydederken kayıt düğmesine basmaya gerek yoktur. Zamanlayıcı sayesinde kişiler sürekli kayıt düğmesine basmadan video kaydı yapabilir. Tiktok videoları hazırlamakla ilgili bilinmesi gereken birçok şey var. Kullanıcılarına video çekim hizmeti sunan Tiktok, videolara yazı eklenmesine de olanak tanıyor. Peki bir Tiktok videosuna nasıl metin eklerim?

Tiktok’ta videolara metin yazmak için “Düzenle” butonuna tıklayıp burada listelenen yazı tiplerinden birini seçmeniz gerekiyor. İşiniz bittiğinde, değişikliklerinizi kaydederek videoya metin ekleyebilirsiniz. Ayrıca Tiktok üzerinden düet yapmak da mümkün.

TikTok Görüntülemeleri ve Bildirimleri

Tiktok nasıl kullanılır ilgili olarak, görüntülemeler ve bildirimler konuları da öne çıkanlar arasında yer alıyor. Videoları paylaşmak, bu videoları kimlerin gördüğünü kontrol etmeyi mümkün kılar. Ayrıca videolara yapılan yorumlar ve videoların beğeni sayıları da “Bildirimler” alanından görüntülenebiliyor. Bu işlemleri tek tek yaparsanız videolar hakkında detaylı bilgi alırsınız.

Bilindiği üzere tiktok üzerinden canlı yayın yapmak da mümkündür. Önde gelen içerik oluşturuculardan canlı yayınlar bildirim olarak gelir. Bu kapsamda bildirimlerin düzenli olarak kontrol edilmesi oldukça önemlidir. Tiktok kullanımı sorusu birçok kişinin bu uygulamaya aktif olarak katılmasını sağlar. Uygulamayı kullanmaya başlamadan önce uygulama hakkında bilgi edinmeli ve ardından uygulamayı kullanmalısınız.

Tiktok Videolarından Para Kazanılır mı?

Tiktok nasıl kullanılır sorusunun yanıtını arayan kullanıcılar ayrıca Tiktok üzerinden nasıl para kazanabileceklerini de araştırıyor. Tiktok üzerinden para kazanmak istiyorsanız öncelikle bir Tiktok hesabına sahip olmalısınız. Bu aşamadan sonra Tiktok’ta en az 1000 takipçiye ulaşmanız gerekiyor. Çünkü Tiktok üzerinden para kazanmak için Tiktok’un uyguladığı tek şart budur. Bu şartı karşıladıktan sonra açacağınız canlı yayınlar ile gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

Görüldüğü üzere Tiktok ile para kazanmak istiyorsanız canlı yayın açmalısınız. Tiktok’a video ekleyerek para kazanamazsınız. Bu yüzden 1000 takipçiye ulaştıktan sonra canlı yayın açarak izleyicilerin size hediye göndermesini sağlayın. Bu şekilde Tiktok ile para kazanabilirsiniz.

Youtube abone satın al paketlerini incelemek ve 7/24 online bir şekilde satın almak için mevcut paketlerimize göz atabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir