Tiktok Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Tiktok para kazanma günümüzün en çok ilgi gören konuları arasında yer alıyor. Tiktok ile para kazanmak istiyorsanız diğer sosyal medya platformları gibi birtakım koşulları karşılıyor olmanız gerekiyor. Aksi halde videolarınız milyonlarca defa izlense de herhangi bir gelir elde edemeyeceksiniz. Bu yüzden siz de Tiktok’tan para kazanmak için gerekli tüm koşulları sağlamalısınız. İçerik üreticilerinin en çok tercih ettiği platformların başında Tiktok geliyor. Çünkü Tiktok, gelir elde etmek için tercih edilebilecek en etkili ve en karlı platformlardan biridir.

Yalnızca canlı yayın açarak siz de Tiktok üzerinden muazzam rakamlar kazanabilirsiniz. Tiktok platformunun temel amacı da tam olarak budur. Tiktok’tan kazanç sağlamak için canlı yayın açmanız gerekmektedir. Bilinenin aksine Tiktok’ta paylaştığınız videolar üzerinden para kazanamazsınız. Tiktok, Youtube sisteminin aksine yalnızca canlı yayınlarda kazanç sağlamanıza olanak tanır. Bu yüzden sadece içerik yükleyerek gelir elde etmeyi beklemeyin. Tiktok’ta açmış olduğunuz canlı yayınlarda izleyicilerin sizlere gönderdiği hediyeler ile gelir elde edebilirsiniz.

Tiktok Para Kazanma Nasıl Yapılır?

Yukarıda da temel olarak söz ettiğimiz üzere Tiktok’ta gelir sağlamak için canlı yayın açmalısınız. Canlı yayının aksine paylaşmış olduğunuz içerikler üzerinden kazanç sağlayamazsınız. İçerikleriniz milyonlarca kişi tarafından izlense bile herhangi bir kazanç sağlayamazsınız. Bu yüzden Tiktok para kazanma sistemine dahil olmak istiyorsanız mutlaka Tiktok canlı yayın açmanız gerekmektedir. Açmış olduğunuz canlı yayınlara katılan izleyiciler tarafından size hediye gönderilir. Gönderilen bu hediyelerin bir kısmını Tiktok kendisine alır. Kalan tutarı ise sizlere verir.

Tiktok para kazanma yöntemi nedir sorusu da bu yüzden sıklıkla araştırılıyor. Siz de kendinize güveniyorsanız ve canlı yayınlara çıkmaktan korkmuyorsanız kolay bir şekilde Tiktok üzerinden gelir elde edebilirsiniz. Tiktok, 16 yaş üzeri tüm kullanıcılara açık bir platformdur. Aynı zamanda Türkiye üzerinden de gelir elde edebilirsiniz. Bilindiği üzere bazı sosyal medya platformlarında Türkiye’deki kullanıcılar gelir elde edemiyor. Ancak Tiktok’ta böyle bir sınırlama bulunmuyor.

Tiktok Para Kazanma Özelliği Nasıl Açılır?

Youtube’da olduğu gibi Tiktok’tan da para kazanabilmek içinde bazı şartlar karşılıyor olmanız gerekmektedir. Bilindiği üzere Youtube’             dan para kazanma özelliğinin açılabilmesi en az 1000 abonenizin olması ve videolarınızın da en az 4000 saat izlenmiş olması gerekmektedir. Aynı şekilde Tiktok’tan da para kazanabilmek için birtakım şartları karşılıyor olmalısınız. Peki Tiktok para kazanma şartları nelerdir? Tiktok’tan para kazanmak için aşağıdaki üç koşulu da karşılıyor olmanız gerekmektedir.

  • En az 1000 aboneniz olmalı
  • En az 16 yaşında olmalısınız
  • Tiktok kullanım sözleşmesine uymalısınız.

Bu şartları karşılıyor olmanız durumunda Tiktok üzerinden gelir elde edebilirsiniz. Para kazanma özelliğinin açılması için en az 1000 aboneniz olması gerektiğinden söz ettik. Ancak takipçi sayınız ne kadar yüksek olursa o kadar çok görünür olursunuz. Yüksek oranda görünürlük sağlamak ve diğer kanallarla rekabet edebilmek için takipçi sayınızı en az 10 bin üzeri yapmaya çalışmalısınız. Açmış olduğunuz canlı yayınların keşfete düşmesi için takipçi sayınız mümkün olduğunca yüksek olmalı.

Crovu Blog

Tiktok’tan Yüksek Kazanç Sağlamak İçin Uygulamanız Gereken Yöntemler

Herkes Tiktok üzerinden yüksek gelir elde etmeye çalışıyor. Teoride bu mümkün olsa da pratikte çok da kolay bir işlem değildir. Çünkü insanların büyük bir çoğunluğu çeşitli nedenlerden dolayı kanallarına yeteri kadar özen göstermiyor. Bunun sonucunda da büyük beklentileri ne yazık ki gerçekleşmiyor. Bu yüzden kanalınız üzerinde durmalı ve mümkün olduğunca çok kanalınıza yönelik reklam çalışması yapmalısınız. Kanalınız ne kadar çok kişiye ulaşırsa o ölçüde kazancınız da yükselmiş olacak. Tiktok para kazanma yöntemleri olarak aşağıdaki ayrıntılara dikkat etmeniz ve uygulamanız fazlasıyla yeterli olacaktır.

Etkileşim Oranını Yüksek Tutun

Tiktok’ta kanalınızı canlı tutmak ve takipçi sayınızı yükseltmek için en önemli şartlardan biri de etkileşim oranınızı yüksek tutmaktır. Etkileşim oranınızı yüksek tutarak hem kazancınızı arttırabilirsiniz hem de doğal olarak abone sayınızı yükseltebilirsiniz. Bu yüzden bu konunun üzerinde özellikle durmanız gerekmektedir. Etkileşim oranınızı yükseltmek için çeşitli hususlara dikkat etmelisiniz. Tiktok’ta etkileşim oranınızı arttırmak için aşağıdaki kriterleri hayata geçirebilirsiniz.

  • İnsanların ilgisini çeken yayınlar açmalısınız
  • Hesabınızı ve içeriklerinizi belirli sosyal medya platformlarında paylaşın
  • Videolarınızı fenomen hesaplara reklam karşılığı yayınlatın
  • İnsanları yayınlarınıza çekmek için çekilişler düzenleyebilirsiniz.

Tüm bu şartları sağlayarak siz de beğeni, yorum gibi etkileşim oranlarınızı rahatlıkla arttırabilirsiniz.

Ulaşılabilir Olun

İnsanların sizinle kolay bir şekilde iletişim geçebilmelerine olanak tanıyın. Kolay ulaşılabilir olmanız durumunda insanların daha fazla dikkatini çekersiniz. Bunun yanı sıra saygınlığınızda aynı ölçüde artacaktır. Tüm bunlarla beraber markaların size ulaşabilmelerini kolaylaştırın. İletişim bilgilerinizi güncel ve aktif tutarak iş birliklerine hazır olun. Böylelikle Tiktok üzerinden gelir elde edebileceğiniz gibi aynı zamanda bu gibi iş birlikleri sayesinde de ekstra gelir elde edebilirsiniz.

Takipçi Sayınızı Arttırın

Tüm mesele bundan ibaret. Takipçi sayınızı yüksek tutarak birçok ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz. Eğer yüksek etkileşim oranına ve çok sayıda iş birliği tekliflerine sahip olmak istiyorsanız, takipçi sayınızı mümkün olduğunca yüksek tutmalısınız. Bu sayede hem insanların güvenini kazanmış olacaksınız hem de sektörde bir marka olacaksınız.

Takipçi sayınızın 2-3 bin gibi seviyelerde olması sizin için bir sorun teşkil etmeyecektir. Ancak Tiktok para kazanma özelliğinden ciddi şekilde istifade edebilmek için en az 10 bin takipçiye ulaşmanız gerekmektedir. İlk etapta bu rakama ulaştıktan sonra gerekli çalışmalar yaparak takipçi sayınızı arttırmaya devam etmelisiniz. Takipçi sayınız yükseldikçe gelirinizde aynı oranda yükselecektir.

Tiktokerlar Ne Kadar Para Kazanıyor?

Tiktok üzerinden kazanç sağlamak çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Örneğin açılan canlı yayınlara katılım oranı ve dağıtılan hediyelerin oranı doğrudan kazancınıza etki eder. Bu yüzden takipçi sayınızı mümkün olduğunca yüksek tutarak açmış olduğunuz canlı yayınlara katılmalarını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra takipçi sayınız ne kadar yüksek olursa o ölçüde keşfette çok daha fazla kişiyle buluşur. Tiktok kazancınıza etki eden ana faktör takipçi sayısıdır. Tiktok fenomenleri ne kadar kazanıyor sorusunun cevabını sizler için derledik.

Örneğin Tiktok’un popüler kullanıcısı olan Addison Rae’nin toplam 10 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Açmış olduğu canlı yayınlarda tek bir ürün reklamı için 700 dolar kazanıyor. Her yayında iki farklı ürün tanıtarak sadece tanıtımlardan 1400 dolar gelir elde ediyor. Bu gelir sadece tek bir canlı yayın için geçerlidir. Her gün canlı yayın açtığını düşünürsek yalnızca tanıtımlardan ayda 42 bin dolar gelir elde ediyor. Bunun yanı sıra Tiktok üzerinden gelen hediyelerden elde ettiği kazanç ise aylık ortalama 450 bin dolar civarında. Tanıtım ve Tiktok kazancı ile birlikte aylık 500 bin dolar gibi bir gelirin de sahibi.

Siz de takipçi sayınızı orta vadede 1 milyon ve üzeri yaparak çok önemli gelirler elde edebilirsiniz. Tiktok para kazanma adımlarını takip ederek bu gelirlere sizlerde ulaşabilirsiniz.

Tiktok canlı yayın nasıl açılır sorusunun cevabını arıyorsanız, sizler için hazırladığımız içeriği inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir