Tiktok Pro Hesap Nedir, Nasıl Geçilir?

Tiktok pro hesap, temel olarak Instagram’daki işletme hesabıyla benzer özellikler taşır. Tiktok kullanıcıları kişisel profil yerine iş profilini seçmek istiyorlarsa Tiktok pro hesap oluşturmak durumdadır. Tiktok pro hesabı kullanıcıları dilerlerse kişisel hesaplarına dönebilirler. Pro hesap kullanan kişiler de çeşitli avantajlardan yararlanma fırsatı bulmaktadır. Pro hesap ve kişisel hesap farklı özelliklere sahiptir. Pro hesabına geçerken bazı kriterleri de karşılamak zorundasınız. Bu kriterler tamamlandıktan sonra Tiktok pro hesaba geçiş sürecini gözden geçirilecek ve değerlendirme sonrasında hesap hızlı bir şekilde pro hesaba yükseltilecektir. Tiktok pro hesabı, Tiktok’tan gelir elde etmeyi düşünenlerin ilk seçenekleri arasında yer alıyor.

Komik ve oldukça kısa videolar ile kullanıcıların saatlerce keyifli vakit geçirmesini sağlayan sosyal medya platformu TikTok, normal kullanıcılardan farklı düşünürseniz sadece bir eğlence değil aynı zamanda bir gelir kaynağıdır. TikTok’ta para kazanmak veya hedef kitleye ulaşmak için fazla bir şeye ihtiyacınız yok. Tiktok hesabı oluşturmak ücretsizdir ve bir dakika veya daha kısa süre içerisinde hesabınızı oluşturabilirsiniz. Geniş bir kitle için içerik üreten bir kişi veya markaysanız, normal bir hesabın faydaları çok sınırlı olduğu için normal bir hesabın size pek bir faydası olmayacaktır.

Tiktok Pro Hesap Nedir?

TikTok pro hesap, kişilerin analiz aracını kullanarak paylaşımların etkileşim oranını takip etmesine olanak sağlar. Büyük içerik oluşturucuları ve şirketler için tasarlanmış bir özellik olmasına rağmen, herkesin pro hesabına geçmesine izin verildi. Pro hesabın kullanıcılara sunduğu avantajlar, hedef kitlenin daha iyi anlaşılmasına ve etkileşim oranının artmasına yardımcı olmuştur.

Ancak, Tiktok pro hesap artık mevcut değil. Tiktok, 2021 yılının sonlarına doğru sosyal medya platformunda büyük bir değişim geçirdi. Artık içerik oluşturucuların kullanabileceği iki hesap türü var. Biri içerik oluşturucu hesapları, diğeri ise işletme hesaplarıdır. İçerik oluşturucu hesabı, içerik oluşturucuların takipçilerinden daha fazla etkileşim almasına yardımcı olan birçok özelliğe sahiptir. Tabii bu hesap türleri kullanıcıların kafasında birçok soru işareti oluşturduğu için bu seçenek de kaldırıldı. Artık tüm kullanıcılar içerik oluşturucu araçlarına erişebilir. Özetle, şu anda normal ve ticari hesaplar olmak üzere iki tür hesap vardır. Normal hesabı seçenler, içerik oluşturucuların erişebildiği araçlara da erişebilir. Pro hesabın araçlarını kullanabilmek için işletme hesabına geçmek gerekiyor.

Tiktok Pro Hesaba Nasıl Geçilir?

TikTok kullanıcıları, normal hesaptan pro hesaba geçerken herhangi bir ücret ödemek zorunda değildir. Tiktok, bu özelliği ücretsiz olarak sunuyor. Ancak pro hesabına sahip olmak için kullanıcıların Tiktok üyeliği olması gerekmektedir. Hemen o detayı paylaşalım; Kullanıcılar dilerlerse TikTok hesaplarını gizleyebilirler. Ancak pro hesap kullanıcılarının hesapları herkese açıktır. Hesabını yükselterek TikTok Pro hesabını kullanmak isteyenler aşağıdaki şekilde işlem yapmalıdır:

  • Tiktok hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşedeki simgeye tıklayın
  • “Ayarlar” menüsüne gidin.
  • “Hesabımı Yönet”e tıklayın.
  • Sayfanın alt kısmında, ”Profesyonel Hesaba Geç” seçeneğine tıklayın.

Bu işlemlerden sonra TikTok hesabınız pro hesabına dönüşecektir. Bir sonraki adımda bir kategori seçmeniz istenecektir. Kamu kişiliği, eğitim, kişisel hesap, güzellik, tıp gibi farklı kategoriler var. Buradan size en uygun kategoriyi seçip işlemi tamamlayabilirsiniz. Pro üyeliğinden çıkmak isterseniz ayarlar menüsünden kişisel hesaba geçiş yapabilirsiniz.

Crovu Blog

Tiktok Pro Hesap Avantajları Nelerdir?

Tiktok pro hesap avantajları arasında kullanıcı için çok fazla avantaj yer alıyor. Tiktok pro hesabı, profilini incelemek ve takipçilerini daha yakından tanımak isteyen kişiler için daha uygundur. Kişisel hesaplarda analitik yoktur, bu nedenle kullanıcılar takipçilerinin yaş ve cinsiyet gibi demografik özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için pro hesaba geçiş yapabilir. Pro hesabına geçmenin avantajları ise aşağıda verildiği gibidir.

  • Takipçi analizi
  • Yükseltme avantajı
  • Reklam ve lansman
  • Profil için bir içerik kategorisi belirleyebilme
  • İstatistiki bilgilere erişim
  • Beğeni analizi
  • Etkileşim analizi

Tiktok Pro Hesaptan Nasıl Çıkılır?

Tiktok pro hesap özelliklerinden faydalanmak isteyenler kadar bu özellikleri kullanmak istemeyenlerde olabilir. Pro hesabın tek dezavantajı ise hesabınızı herkese açmak durumundasınız. Yani hesabınızı gizleyemezsiniz. Bu yüzden Tiktok kullanıcılarının bir kısmı bu yüzden pro hesaptan normal hesaba dönmek istiyor. Siz de pro hesaptan sıkıldıysanız ya da pro hesabın özelliklerini daha fazla kullanmayacaksanız, aşağıda göstermiş olduğumuz şekilde uygulama yaparak pro hesaptan çıkış yapabilirsiniz.

Tiktok pro hesabından çıkış yapmak için hesap değiştirme adımlarının tekrarlanması gerekir. “Ayarlar” bölümündeki hesap ayarlarına erişerek ve ardından “Kişisel hesaba geç” başlığını seçerek pro hesabından çıkış yapabilirsiniz. Pro hesabı ile kişisel hesap arasında sürekli geçiş yapmamanız önerilir. Kişiler uzun süreli kullanımı hedeflemeli ve içinden geçtiği hesabın verimli kullanımı etkileşim sayısını arttırmaktadır.

Tiktok Pro Hesabı Ücretli mi?

Pek çok kişinin merak ettiği sorulardan biri de budur. Tiktok pro hesap ücretli mi sorusu en sık karşılaşılan sorular arasında yer alıyor. Nasıl ki Instagram’da işletme hesabı oluştururken herhangi bir ücret ödemiyorsanız aynı şekilde Tiktok’ta da ödemezsiniz. Yani Tiktok’ta pro hesaba geçmek için herhangi bir ücret ödemezsiniz. Bu, Tiktok tarafından kullanıcılara sunulan önemli bir ayrıcalıktır ve ücretsiz bir hizmettir.

Tiktok pro hesabı ücretsiz olduğu gibi kullanım süresi de yoktur. Yani dilediğiniz süre boyunca pro hesabı kullanabilir ve bu hesabın tüm avantajlarından siz de kolayca yararlanabilirsiniz.

Tiktok Kişisel Hesaba Nasıl Geçiş Yapılır?

TikTok uygulamasında pro hesap modunu kullanan kişiler, belirli bir süre sonra kişisel TikTok hesaplarına nasıl geri dönecekleri sorusuna yanıt arıyor. Son zamanların en popüler sosyal medyalarından biri olan TikTok, kullanıcılarına çeşitli özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında pro hesap modu günümüzde birçok TikTok kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir. Tiktok pro hesaptan nasıl çıkılır sorusunun bir diğer yanıtı olarak bu sorunun cevabını sizler için derledik.

Pro hesabının sunduğu çoklu fırsatlar, bu uygulamanın kullanıcıları tarafından takdir edilmektedir. Ancak bir süre sonra kişisel hesabına geri dönmek isteyenler de vardır. Bu durumda arama motorlarında en çok merak edilen ve aranan soru kişisel hesaba nasıl dönüş yapılacağıdır. Kişisel hesaba dönmek isteyen TikTok kullanıcıları aşağıdaki adımları izleyerek kişisel hesaba geçebilirler.

  • Kişisel hesaba geçiş yapmak isteyen kişilerin öncelikle telefonlarından TikTok uygulamasına giriş yapması gerekiyor.
  • Ardından sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın.
  • Burada sunulan seçenekler arasından Ayarlar bölümü seçilmelidir.
  • Ayarlar seçeneğinde “Hesabımı Yönet” bölümüne erişim gereklidir.
  • Bu adımdan sonra karşınıza çıkan sayfanın el bölümüne gelin ve burada kişisel hesaba geçiş seçeneğine tıklayın.

Bu işlem tamamlandığında, pro hesabına geçmek için yaptığınız tüm adımlar silinecek ve profiliniz eski düzeninde görünecektir.

Tiktok takipçi satın al paketlerimizi inceleyerek siz de kısa süre içerisinde fenomen olabilirsiniz. Kaliteli ve uygun fiyatlı Tiktok takipçi siparişiniz hemen işleme alınır ve kısa süre içerisinde tamamlanır. Öte yandan Tiktok beğeni ve izlenme gibi diğer servislerimizi de inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir