TikTok’tan Nasıl Para Kazanılır?

Aylık 800 milyondan fazla aktif kullanıcısı ve günlük ortalama 52 dakikalık görüntüleme süresi ile TikTok, resmi olarak sosyal medya sahnesindeki en popüler ve en yeni platformdur. TikTok’un sadece gençler için olduğunu düşünüyorsanız – tekrar düşünün! Her yaştan kullanıcı TikTok takipçileri ve fenomenleri arasında;  her yaş grubundan, her meslekten ve her cinsiyetten kişiler ciddi  TikTok takipçisi olarak karşımıza çıkıyor. 

TikTok Nedir?

TikTok, ilk olarak GenZ dediğimiz şimdilerde 15-16 yaşlarında olan z jenerasyonu kullanıcıları arasında kitlesel çekicilik bulan ve en çok viral dans trendlerinin, challenge ların ve dudak senkronizasyon videolarının evi olarak bilinen bir video paylaşım sosyal ağıdır.

Y kuşağı ve üstü için TikTok, 2017’de durma noktasına gelen 6 saniyelik döngüsel video paylaşım platformu Vine’ın yeniden canlanması gibi düşünebilir.

Aslında, TikTok’ta 42 milyon takipçisi olan Zach King gibi TikTok’un en ünlü fenomenlerinin çoğu, kariyerlerine Vine’da başlamıştı. Ancak Vine’ın aksine, TikTok 2016’daki lansmanından bu yana olağanüstü bir büyüme yaşadı ve 800 milyondan fazla aktif kullanıcısı ile hızla en popüler sosyal ağ sitelerinden biri haline geldi. 

TikTok'tan Nasıl Para Kazanılır?
TikTok’tan Nasıl Para Kazanılır?

ByteDance (TikTok’un ana şirketi), 2017’de uluslararası pazarlarda TikTok uygulamasını başlatmadan önce, TikTok’u ilk olarak Çin’de Douyin adı altında piyasaya sürdü. Hem Douyin hem de TikTok bugün aynı yazılımı kullanıyor, ancak Çin’in sansür yasalarına uymak için ayrı ağlar kullanılıyor. B

yteDance, 2017’nin sonlarında, kullanıcıların popüler şarkılarla kısa dudak senkronizasyonu videoları oluşturmasına ve paylaşmasına olanak tanıyan bir sosyal medya platformu olan Music.ly’yi satın aldı – TikTok’a yepyeni bir araç paketi ve doğrudan ABD genç pazarına altın bir bilet verdi. 

TikTok Artık Bir Fenomene Dönüştü

2020’ye hızlı bir şekilde ilerledi ve TikTok sadece gençler arasında değil, her yaştan kullanıcıyla inanılmaz popüler bir hale geldi. Ünlüler, fenomenler  ve markaların hepsi artık bir gecede viral başarı elde eden eğlenceli videolar oluşturmak için TikTok’un kullanımı kolay video düzenleme araçlarını kullanıyor. Ocak 2020’de TikTok, SensorTower’dan alınan verilere göre dünyanın en çok indirilen uygulaması oldu.

Ve TikTok’un kökleri hala dans trendleri ve dudak senkronizasyonu zorluklarına dayanıyor olsa da (popüler TikTok Sesleri onu düzenli olarak indirme listelerinin en üstüne taşıyor), her gün yeni ve yaratıcı trendlerin ortaya çıktığını görüyoruz.

TikTok’tan Nasıl Para Kazanılır?

Peki TikTok’tan tan para kazanılır mı ya da markanız için tik tok u nasıl kullanabilirsiniz?

TikTok Markalar İçin Neden Değerli Bir Platform?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, TikTok şu anda inanılmaz hızlı bir büyüme dönemi yaşıyor – bu, yaratıcı ve hızlı düşünen markalar tarafından yararlanılmaya hazır büyük bir kitle olduğu anlamına geliyor.

TikTok’a zaman kaybetmeden başarılı bir şekilde geçmiş olan markalar, genellikle çok az yatırımla büyük marka bilinirliği ödülleri kazandılar. The Washington Post gibi yayıncılar bir yıldan kısa bir sürede 400 binin üzerinde takipçi topladılar, kendilerini yaratıcı bir güç merkezi olarak konumlandırdılar ve bu süreçte potansiyel olarak erişimlerini yeni, daha küresel ve daha genç bir demografiye kaydırdılar.

TikTok, uygulamada viral statüye ulaşma konusunda oldukça eşit bir oyun alanına sahiptir. Instagram veya YouTube’un aksine, sıfır takipçisi olan hesaplar bile yeni bir videoda milyonlarca görüntüleme alabilir. İçerik gerçekten TikTok’ta kraldır. Marka bilinirliği ve erişim için büyük potansiyelin yanı sıra, TikTok yakında biyo bir bağlantı sunarak platformdan trafik çekmeyi çok daha kolay hale getirebilir.

Şu anda yalnızca belirli kullanıcılar TikTok biyografilerine bir bağlantı ekleyebiliyor, ancak bu, önümüzdeki aylarda daha yaygın olarak kullanıma sunulacaktır.

O zaman tüm kullanıcılar TikTok profillerinden Instagram ve YouTube profillerine bağlantılar ekleyebilir olacak. Yani TikTok tan para kazanabilmek için burada popüler olmanız gerekiyor, doğrudan instagram hesaplarınıza da sağlayabileceğiniz bu trafiği oluşturabilmek için de TikTok a özel doğru içerikler oluşturulması gerekiyor.

Popüler TikTok İçerikleri ve Videoları nasıl oluşturulur?

TikTok’ta Hangi İçerik İyi Performans Gösteriyor? Diğer sosyal ağların aksine, TikTok’un kendi içerisinde büyük bir trend kültürü var. Dolayısıyla, orijinal, yaratıcı video konseptleri iyi performans gösterse de,  en iyi performans gösteren TikTok videoları genellikle kitleler tarafından kopyalanması kolay olan veya mevcut bir trendin bir parçası olanlardır.

Örneğin #toosieslide trendini ele alalım. Justin Bieber ve Jason Derulo gibi mega ünlüler de dahil olmak üzere Drake’in Toosie Slide şarkısında 2,2 milyonun üzerinde TikTok videosu var. TikTok’un en büyük dans trendleri artık popüler kültürün ayrılmaz bir parçası ve müzik sanatçıları için platformda viral bir trendi güvence altına almak, parçalarının indirilmesini hızlandırmak için yeterli olabilir.

Ancak TikTok trendleri sadece dans rutinleriyle sınırlı değildir. Neredeyse her şey için viral trendler var: hayvanlar, dudak senkronizasyonu, moda ve güzellik geçişleri, fitness antrenmanları ve ipuçları, komedi anları, kamera korsanları, şakalar ve challengelar.

Genellikle en temel ve eğlenceli kavramlar TikTok’ta en başarılı olanlardır. Tuvalet kağıdı duvarlarının üzerinden atlayan kediler, dudak senkronizasyonu taklitleri ve çeşitli nesneleri bir bardağa atan insanlar basit ama oldukça popüler trendlerdir.

Kaç yaşında olursanız olun, mesleğiniz ne olursa olsun ya da markanız varsa ve marka değeri ne olursa olsun,  TikTok’ta sizi bekleyen yaratıcı bir fırsat var. Ve ilk TikTok videonuz bir gecede başarılı olmazsa, cesaretiniz kırılmasın. En büyük TikTok hesapları bile iniş çıkışlar yaşar – bu nedenle markanız ve hedef kitleniz için doğru olanı bulana kadar denemeye devam etmek önemlidir.

TikTok Algoritması Nasıl Çalışır?

TikTok algoritmasına ve nasıl çalıştığı konusuna girmeden önce, TikTok’un Sizin İçin sayfa algoritmasını gizli tutmasıyla ünlü olduğunu not etmeliyiz.

Feed sıralamalarının nasıl çalıştığını açıkça tartışan Instagram’ın aksine, TikTok algoritmasının iç işleyişi TikTok’un kendileri tarafından pek doğrulanmadı. Ancak bir çok sosyal ağın birbirine benzer algoritması olduğunu düşünürsek Tik tok da benzer algoritma sayesinde her hesabın en çok beğendiği tarzda içerikleri daha fazla ön plana çıkarmaya çalıştığı görülür. TikTok uygulamasında ne kadar fazla içerik görüntülemesi alırsanız ve ne kadar fazla takipçiniz olursa, bu sizin diğer sosyal ağlarınıza da fayda sağlar. 

  • Tüm sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi eğer kişisel bir fenomen olarak reklam üzerinden para kazanmak istiyorsanız, yaratıcı ve çok basit içerikler ile takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Marka olarak marka algınızı güçlendirmek istiyorsanız daha stratejik planlama yapabilirsiniz. 
  • Takipçilerinizin ve hedef kitlenizin en çok izlediği videoları takip etmek iyi bir ilham kaynağı olabilir. Gelecekteki içerik stratejinizde kullanabileceğiniz popüler temalara, seslere veya hashtaglere dikkat edin.

Buna ek olarak, Crovu üzerinden pek çok sosyal medya mecrası için etkileşimlerinizi arttırmaya yönelik hizmetler satın alabilirsiniz, hizmetlerimize göz atın.

Teşekkürlerimizle,

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir