Tweet Düzenleme Nasıl Kullanılır?

Twitter kullanıcılarının en çok merak ediği sorulardan biri de budur. Bilindiği üzere Twitter’da paylaşmış olduğunuz bir tweeti düzenleyemezsiniz. Ancak bu yönde bir çalışmanın yapıldığı belirtiliyor. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra çok sayıda yenilikler de geldi. Musk, sırası geldiğinde yeniliklerin kullanıcılara sunulacağından da söz etti. Tweet düzenleme ile birlikte karakter sınırına yönelikte bir çalışma yapıldığını ifade etti. Elon Musk tarafından yapılan bu açıklamada bu özelliklerin Twitter Blue üyelerine yönelik mi yoksa herkese mi verileceği ise henüz bilinmiyor.

Twitter kullanıcıları çoğu zaman hatalı ya da yanlış paylaştıkları tweetlere yönelik işlem yapmak istiyor. Ancak bu durum mümkün olmadığı için mağdur oluyorlar. Tweet düzenleme işlemi yapılamadığı için paylaşılan tweet silindikten sonra tekrardan paylaşılarak sorun çözülüyor. Ancak bu kadar uğraşmak istemeyen kullanıcılar tek bir tuş ile tweet düzenleme yetkisinin tanımlanmasını istiyor. Aslında tweetlerin düzenlenmesi Twitter’da aktif olarak kullanılabiliyor. Bu özelliği nasıl ve hangi şartlarda kullanabileceğiniz hakkında size detaylı bir dokuman hazırladık.

Tweet Düzenleme Nedir, Ne İşe Yarar?

Tweet düzenleme aslında çok gerekli bir özelliktir. Her Twitter kullanıcısının bu özellikten yararlanması gerekiyor. Fakat bu özellik henüz tüm kullanıcılara sunulmadı. Bu yüzden tweet düzenleme yetkiniz olmadığı için mecburen paylaşmış olduğunuz tweeti kaldırmanız gerekiyor. Tweet üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra tekrardan tweetinizi paylaşarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi yeniliklere doymayan Elon Musk, kısa süre içerisinde bu problemi de çözeceklerini dile getirdi. Ancak bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara verileceği ise gizemini koruyor. Twitter tweetleri düzenlemek ücretsiz bir işlem değildir.

Twitter’da yapılan çok sayıda değişikliğe rağmen hala temel sorunlar çözülmüş değil. Twitter kullanıcılarının sıkıntı yaşadığı en büyük problemlerden biri de tweet düzenleyememe yetkisidir. Bu yüzden çok sayıda Twitter kullanıcısı mağdur oluyor. Twitter’da kullanıcıların karşılaştığı problemlerden bir diğeri de karakter sınırıdır. Hatırlanacağı üzere Twitter’da karakter sınırı bir süre önce yükseltilmişti. Ancak yapılan bu düzenleme de yeterli kalmadı ve kullanıcılar bu sınırlamanın kaldırılmasını istiyor. İnsanlar tek bir tweet ile tüm sorunlarını dile getirebilmekten yana. Twitter’ın patronu Musk ise bu yönde de bir çalışmaya başladıklarını dile getirdi. Ancak tweet düzenleme özelliği gibi karakter sınırının da ne zaman kaldırılacağı henüz bilinmiyor.

Tweet Düzenleme Nasıl Yapılır?

Binlerce belki de milyonlarca Twitter kullanıcısının yanıtını beklediği sorulardan biri de budur. Öncelikle kesin olarak ifade etmek gerekir ki normal şartlarda tweet düzenleme yetkisini kullanamazsınız. Ancak bu durumun da tek bir istisnası var. O da Twitter Blue abonesi olmanız gerekiyor. Twitter Blue abonesi olan kullanıcılar, tweetlerini paylaştıktan sonra yarım saat içerisinde tweetlerini düzenleyebilir. Bu, kullanıcılara verilen en önemli özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Siz de tweetlerinizi düzenlemek istiyorsanız Blue abonesi olabilirsiniz. Tweet edit için siz de aylık ödeme yaparak bu aboneliği başlatabilirsiniz.

Twitter Blue abonesi olmadan tweetlerinizi ne yazık ki düzenleyemezsiniz. Bu yüzden bu yetkiye erişmek istiyorsanız tek çareniz Twitter Blue abonesi olmaktır. Twitter Blue aboneliği de henüz ülkemizde aktif olmayan bir hizmettir. Bu yüzden normal şartlarda Twitter Blue abonesi olamazsınız. Fakat bunun da bir çözümü var. Sizlere sunacağımız bu yöntemi uygulayarak sizlerde kolay ve hızlı bir şekilde Twitter Blue abonesi olabilir ve tweetlerinizi düzenleyebilirsiniz. Bu abonelikle yalnızca tweet düzenleme yetkisine sahip olmayacaksınız. Aynı zamanda profilinize mavi tik rozeti de verilecek.

Twitter Blue Nedir?

Twitter Blue, Twitter’da düzenli bir kullanıcı olarak kalmak ve mevcut diğer ek Twitter özelliklerini kullanmak için satın alınan ücretli bir hizmettir. Ülkeye göre değişebilen aylık abonelik fiyatıyla satın siz de kolay bir şekilde bu hizmeti satın alabilirsiniz.

Twitter Blue’yu satın aldıktan sonra profilinize mavi onay işareti eklenecek ve diğer tweet düzenleme gibi ek özelliklere sahip olacaksınız. Daha önce Twitter, mavi onay işaretini yalnızca özel ihtiyaçları olan, kamu yararına aktif ve bilinen kişilerin gerçek hesaplarını belirlemek için kullanıyordu. Ancak yeni planlama ile Twitter Blue’dan mavi tik özelliği ücretli olarak satın alınabilir.

Crovu Blog

Twitter Blue Neler Sunuyor?

Twitter Blue ile Twitter profilinizi çok daha özelleştirilebilir bir alana dönüştürebilirsiniz. Twitter Blue ile mavi tik dışında birçok farklı ek özelliğe sahip olursunuz. Twitter Blue satın alarak sadece mavi tikten değil, Twitter’ın erken erişime açtığı tüm ekstra özelliklerden de hızlıca yararlanabilirsiniz.

Kaydet butonu: Bir gönderiyi beğendiğinizde, daha sonra daha hızlı bulabilmek için Kaydet düğmesini kullanabilirsiniz. Kayıtlı mesajlarınızı bir klasörde toplayabilir ve düzenleyebilirsiniz. Bu özelliği profilinizde sınırsız sayıda gönderi için kullanabilirsiniz.

Twitter’da mavi tik rozeti: Twitter’da mavi tik satın alarak profilinizi diğer profillerden ayırabilir ve bambaşka, çok havalı bir profil elde edebilirsiniz. Twitter mavi tik alabilmek için Twitter Blue satın almanız gerekmektedir.

Uygulama simgesi değişikliği: Twitter Blue, farklı logo renklerinde veya Twitter’ın nasıl görüneceği konusunda size avantaj sağlar. Seçiminizi yaparak Twitter’ın özel uygulama simgelerinden yararlanın.

Çoklu temalar: Twitter Blue, Twitter dışında birden fazla tema renk seçeneği kullanabilirsiniz.

Gizli gezinme: Özelleştirilebilir gezinme çubuğuyla ilgilendiğiniz içeriği daha hızlı bulmak için Twitter’ı kullanabilirsiniz. Alt gezinme çubuğu olarak kullanılan fonksiyonda en az 2 en fazla 6 öğeyi seçerek Twitter hedeflerine hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Popüler içerik: Popüler olan tüm yazıları tek çatı altında toplar. Twitter Blue özelliğini kullanarak, Twitter’da yayınlanan popüler makalelerin çoğuna daha kolay erişebileceksiniz.

Okuyucu görünümü: Twitter’ı okuma modunda kullanarak, okuduğunuz içeriğin keyfini daha keyifli ve daha az gürültüyle, gözünüzü yormadan çıkarabilirsiniz.

Tweeti geri al: Paylaştığınız bir tweeti kimse görmeden silebilirsiniz. Bir tweet paylaşmak istiyorsanız, tweet’i göndermeden önce önizleyebilirsiniz. Geri al düğmesine basıldığında, tweet’iniz herkes tarafından görülebilecektir.

Twitter Blue Aboneliği Nasıl Alınır?

Twitter Blue abonesi olmak için öncelikle hesabınızı ABD’de gösteriyor olmanız gerekmektedir. Çünkü bu hizmet yalnızca ABD lokasyonuna sahip kullanıcılara yönelik bir hizmettir. Kısa süre içerisinde dünya geneline de açılacak. Fakat bu kadar çok beklemenize gerek yok. Siz de kendinizi ABD’de yaşıyor gibi göstererek bu hizmetten faydalanabilirsiniz. Bunun için aşağıda vereceğimiz adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Twitter uygulamasına giriş yapın.
  • Hesabınıza girdikten sonra ayarlardan lokasyonunuzu ABD yapın.
  • Twitter uygulamasını silin.
  • Google Play mağazasını açın.
  • Burada da ayarlardan lokasyonunuzu ABD olarak belirleyin.
  • ABD lokasyonuna ait herhangi bir VPN indirin.
  • VPN’i açın ve Twitter’ı yükleyin.
  • Hesabınızla giriş yapın.
  • Sol menüde yer alan “Twitter Blue” sekmesinden siz de bu hizmete abone olun.

Twitter Blue ücretli bir hizmettir. IOS cihazlar için aylık 11 dolar, Android cihazlar için ise aylık 8 dolardan faturalandırılırsınız. Her ay ödeme yapmanız durumunda Twitter Blue aboneliğiniz yenilenecek ve tweet düzenleme gibi birçok ayrıcalıklardan yararlanabileceksiniz.

Twitter hesap dondurma hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için hazırlamış olduğumuz detaylı içeriği ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede dilediğiniz zaman siz de kolay bir şekilde Twitter hesabınızı dondurabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir