Youtube 1 Milyon İzlenme Ne Kadar Kazandırır?

Youtube platformunda içerik üretenler ya da içerik üretmek isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan biri de budur. Youtube üzerinden gelir elde etmek neredeyse herkesin hayalleri arasında yer alıyor. Dışarıdan bakıldığı zaman kolay gibi görünen bu durumun aslında çok emek istediği bilinmelidir. Video çek, Youtube’a ekle ve para kazan mantığı ile hareket edenlerin büyük bir çoğunluğu hüsrana uğruyor. Youtube kanal sahipleri ile Youtube’a yeni başlayacak olanların en sık sorduğu sorulardan biri de Youtube 1 milyon izlenme ne kadar kazandırır sorusudur.

Youtube 1 milyon izlenme ne kadar kazandırır sorusunun cevabının değişken olduğunu belirtmek gerekir. Yani her kanal sahibi 1 milyon izlenmeye aynı oradan ödeme almaz. Kazançlara etki eden çok sayıda kriter vardır. Bu kriterlerin sağlanması durumunda siz de yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Ancak Youtube platformu ülkemiz için az ödeme yaptığı bilinen bir gerçektir. Örneğin ABD’deki bir kanal sahibi ile Türkiye’deki kanal sahibinin 1 milyon izlenmede elde edeceği kazanç arasında ciddi bir fark vardır.

Youtube Üzerinden Nasıl Gelir Elde Edilir?

Youtube üzerinden gelir elde etmek için öncelikle ne tür videolar çekeceğinize karar vermelisiniz. Rekabetin düşük ve kazancın yüksek olacağı sektörleri seçmeniz yararınıza olacaktır. Bu sayede Youtube üzerinden güzel gelirler elde edebilirsiniz. Örneğin oyun ve ilginç bilgiler kategorisine yönelik binlerce kanal hizmet veriyor. Bu kanallar arasından sıyrılarak ön plana çıkmanız biraz zor olabilir. Bunun yerine farklı içerikler üreterek kendinizi gösterebilir ve kısa süre içerisinde popüler olabilirsiniz. Peki Youtube’da ne tür içerik üretsem çok kazanırım?

Youtube’da farklı ve sıra dışı içerikler üreterek güzel gelirler elde edebilirsiniz. Örneğin karavan vlogları son zamanlarda en çok tutulan kategorilerinden biridir. İnsanların karavan yaşamını, maliyetleri gibi konuları oldukça merak eder. İnsanların bu merakını gidermek için siz de karavanınızla seyahat ederek hem gezebilir hem de Youtube üzerinden gelir sağlayabilirsiniz. Karavan seyahatleri ile ilgili de çok sayıda kanal olsa da hala otoriter olarak nitelendirebileceğimiz çok sayıda kanal bulunmuyor. Bu fırsattan yararlanarak siz de bu sektöre giriş yapabilirsiniz.

Karavan ile ilgili videolar çekip Youtube’a yükleyerek para kazanabilirsiniz. Peki karavan videolarında Youtube 1 milyon izlenme ne kadar kazandırır? Elde ettiğimiz bilgilere göre Türkiye geneli bir Youtube kanalının 1 milyon izlenmeye elde ettiği gelir 700 ile 1000 dolar arasında değişiyor. Oysa bu rakam ABD’de 3 bin ile 10 bin dolar arasında değişiklik gösteriyor. Buradan da ülkemize yönelik uygulanan kısıtlı ödemeyi görebilirsiniz.

Crovu Blog
Youtube 1 milyon izlenme ne kadar kazandırır

Youtube Üzerinden Gelir Elde Etmek İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Youtube üzerinden gelir elde etmek için iki basit şart aranmaktadır. Youtube’da herkes kolay bir şekilde kanal açıp içerik üretmeye başlayabilir. Ancak kanaldan para kazanmak için iki adet şartı yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Peki nedir bu şartlar?

  • Kanalınızın en az 1000 abonesi olmalı
  • Tüm içeriklerinizin toplamı en az 4000 saat izlenmiş olmalı

Bu iki şartı taşıyan kanallar Youtube’dan para kazanma özelliğini açabilirler. Eğer Youtube abone sayınızı beklemeden hızlı bir şekilde arttırmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız paketleri satın alabilirsiniz. Böylece 1000 abonenin gelmesini beklemeden Youtube abone satın al hizmetimiz ile bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Hem 1000 aboneye sahipseniz hem de videolarınız 4000 saat izlendiyse para kazanma özelliğinin açılması için Youtube’a başvurabilirsiniz. Yapılan başvurular detaylı bir şekilde incelendikten sonra tarafınıza olumlu ya da olumsuz geri dönüş sağlanacaktır. Başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda ise nedenlerini de size bildirecekler.

Youtube’da Gelirin Artmasını Sağlayacak Kriterler Nelerdir?

İlk başta da söylediğimiz gibi tüm kanalların 1 milyon izlenme başına alacakları para aynı olmayacaktır. Rakamların değişken olmasını sağlayan bazı kriterler vardır. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak ortalama ne kadarlık bir gelir elde edebileceğiniz kendinizde öğrenebilirsiniz. Videolardan elde edilen gelirlerin farklılık göstermesine neden olan kriterleri hep birlikte inceleyelim.

  • Youtube Premium üyeler: Kanalınıza Premium üyeliğe sahip kullanıcıların abone olması ve videolarınızı izlemesi size daha çok kazandıracaktır. Youtube Premium aboneliğini teşvik ederek abonelerinizin bu hizmeti satın almasını sağlayabilir ve gelirlerinizi arttırabilirsiniz.
  • Kanalın türü: Gelirlere etki eden en önemli unsurlardan biri budur. Çünkü her sektöre ait farklı reklam verenler yer alıyor. Ayrıca ziyaretçi kitlesinin de ağırlıklı olarak hangi türden kanalları takip ettiğini de analiz etmeniz gerekiyor.
  • Kanalın abone sayısı: Kanalınızın abone sayısı ne kadar fazla olursa o kadar çok gelir elde edersiniz. Çünkü Youtube’un uyguladığı bir politika olarak abone sayısı yükseldikçe verdiği kazançta buna paralel olarak artış gösteriyor.
Crovu Blog

Youtube 1 Milyon İzlenme Ne Kadar Kazandırır?

En can alıcı sorulardan biri de budur. Youtube 1 milyon izlenme ne kadar kazandırır sorusu tartışmasız herkes tarafından en çok merak edilen soruların başında geliyor. Youtube uyguladığı politika sebebiyle kazançlar bakımından çeşitli kriterleri göz önünde bulunduruyor. Ayrıca kazançlara etki eden kriterler hakkında yukarıda da bilgi verdik. Bu kazançlar kanaldan kanala ve ülkeden ülkeye göre farklılık gösteriyor. Örneğin 1000 gösterim başına en çok kazanç veren ülke ABD’dir. 1000 gösterim başına en az kazanan ülkeler ise Türkiye, Hindistan, Çin gibi ülkelerdir.

Ülkemizde aktif bir şekilde faaliyet gösteren Youtube kanalları çeşitli kazançlar elde etmektedir. Youtube Türkiye’de 1 milyon izlenmeye yaklaşık 15000 TL civarında bir para ödüyor. Ülke şartları açısından güzel bir rakam olarak görülse de bu aslında oldukça düşük bir rakamdır. Çünkü aynı içeriği ABD’de yapmış olsaydınız kazancınız en az 90 bin TL olacaktı.

Youtube’un Türkiye’ye neden az ödeme yaptığı ise çeşitli nedenlere dayanıyor. Öncelikle ülkemizde bu durum ne yazık ki suiistimal edilebiliyor. Adsense’de olduğu gibi Youtube’da da bu durum suiistimal edildiği için önlem olarak bu tedbiri uyguluyor.

Youtube 1 milyon izlenme ne kadar kazandırır sorusunun da bu şekilde cevabını vermiş olduk. Görüldüğü üzere ortalama olarak 1 milyon görüntülenmeye 15 bin TL civarı bir ödeme yapılıyor. Tüm kriterler baz alındığında bu rakam artabilir ya da düşebilir.  Youtuberların ne kadar kazandığı ile ilgili kaynakçaya ulaşmak için BU LİNKİ tıklamanız yeterlidir. Öte yandan dünya genelinde Youtuberların 1 milyon görüntülenmeden ne kadar gelir elde edildiğine dair hazırlanan içeriğe de BURADAN ulaşabilirsiniz.

Youtube 10 Bin İzlenme Kaç Para?

Küçük ve orta ölçekli kanal sahipleri tarafından merak edilen konulardan biri de budur. Youtube 10 bin izlenmeye ülkemizde yaklaşık olarak 5 ile 10 dolar arasında bir ödeme sağlıyor. Bu tahmini bir rakamdır. Videolarınızda ne kadar çok reklam çıkarsa ve bu reklamlar ne kadar çok izlenirse o ölçüde elde edeceğiniz gelir de artacaktır. Youtube 1 milyon izlenme ne kadar kazandırır sorusuyla benzer olan bu soru da en sık sorulan sorular arasında yer alıyor.

Youtube üzerinden gelir elde etmek için hala geç kalmış sayılmazsınız. Doğru ve eğlenceli içerikler üreterek sizlerde bu rakamları kolay bir şekilde kazanabilirsiniz. Youtube ile hem eğlenmeye hem de kazanmaya başlamak için şimdi tam zamanı. Günümüzde 1 milyon izlenme sağlamak oldukça kolay. Her ay tüm videolarınız birkaç milyon izlendiğinde çok muazzam rakamlar kazanabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir