Youtube Abone Sayısı Nasıl Arttırılır?

Youtube abone sayısı arttırma konusu, Youtuberlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu bağlamda hem kurumsal firmalar hem de bireysel kullanıcılar Youtube üzerinden içerik üreterek yeni kullanıcılara ulaşmaya çalışmaktadır. Bu yüzden Youtube abone sayısını arttırma, en önemli konulardan biri olmuştur.

Dünyanın en büyük ikinci arama motoru olan Youtube, önemini her geçen gün daha fazla hissettiriyor. Dakikada yüklenen 300 saatlik içerikle dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü web sitesidir. Günümüzde hemen hemen her branşta kanal bulabileceğiniz Youtube, tüm sorularımıza cevap vermiştir.

Youtube kanallarındaki abone sayısı önemli bir konudur. Abone sayısı kadar beğeni ve diğer etkileşim yöntemleri de kanalınızı büyütmek için önemli bir etkendir.

Youtube Abone Arttırma Yöntemleri İşe Yarıyor mu?

Uzun lafın kısası, internette başarılı olmak için hedef kitlenize ulaşmanız ve iyi bir yere gelmeniz gerekiyor. Hedef kitleye ulaşmanın en etkili yollarından biri Youtube platformunu etkin bir şekilde kullanmaktır. “Zaten bir kanalım var ve uzun zamandır bu kanal üzerinde çalışıyorum. Ama yine de pek başarılı olamadım” dediğinizi duyar gibiyim Ama sizce hata Youtube algoritmasında mı? Yoksa sen misin? Sizce bu platformda her gün kaç milyon insan aynı emeği harcıyor?

Milyonlarca insan Youtube’da sizin gibi başarılı olmaya çalışıyor ve bunun için canla başla çalışıyorlar. Bu kişilerin arasından sıyrılmanız ve öne çıkmanız için içerik yüklemeniz ve bir yönetim sürecinizin olması başarılı olmanız için yeterli değildir. Bu yüzden başarılı olmak için Youtube abone sayısı arttırma yöntemlerini kullanmanız gerekmektedir. Peki nedir bu yöntemler?

Reklam Vermeyi İhmal Etmeyin

İnternette birçok makale okuyabilirsiniz. Bunlar size Youtube abonelerini tamamen ücretsiz hale getirmenin yöntemlerini söyleyecektir. Ama gerçekten gereksiz içerikler. Okuyarak vaktinizi boşa harcamışsınız gibi görünüyor… Bunun temel sebebi ise bu tür içeriklerin kullanıcı deneyimi için yazılmaması. Yani yazı sadece trafik çekmek için yazılmış ve yazı yazılırken Youtube kanalınıza gerçekten abone kazandıracak ipuçları göz ardı edilmiş.

Youtube kanalınıza ücretsiz yöntemlerle abone kazanabilirsiniz. Youtube abone sayısı artırma yöntemleri arasında ücretsiz olan birçok yöntem de bulunmaktadır. Ne yazık ki bu yöntemler tüm Youtube kanallarında bir ölçüde işe yarıyor. Kanalınızın gerçek anlamda başarılı olmasını istiyorsanız, ücretsiz Youtube abone olma yöntemlerini kullanmak sizi hayal kırıklığına uğratır.

Kanalınızda yeterli içerik varsa, kendinizin ve kanalınızın hedef kitlenizin büyük bir kısmına hitap etmeye hazır olduğunu düşünüyorsanız, o zaman kesinlikle reklam kampanyaları için bir bütçe planlamanın zamanı gelmiştir. Hedef kitlenin büyük bir kısmına hitap etmeye hazır bir kanal, başarılı reklamların verimi oldukça yüksek olacaktır.

Küçük Ayrıntılara Önem Verin

Bazı küçük ayrıntılar var. Bu ayrıntılar Youtube kanalınız için çok önemli olabilir. Örneğin, video içeriğinizin küçük resimlerine hiç dikkat ediyor musunuz? Şimdi evde oturmuş yemek yiyen birini düşünün… Diyelim ki o kişi yemek yerken Youtube’da bir şeyler izlemek istiyor. Ancak bu kişinin bir videoyu tıklamadan önce ne göreceğini ve tıklayacağını düşünüyorsunuz? Tabii ki ilk göreceği şey videonun küçük resmi olacaktır. Bu küçük görseli gördükten sonra eğer videonun başlığı da dikkat çekiciyse o videoya tıklayıp izleyecektir. Şimdi bir düşünün… Bu hayal ettiğimiz adam gibi sizce kaç kişi yemek yerken Youtube’da izleyecek video arıyor? Elbette milyonlarca insan var.

“Biraz görselliğe ne dersiniz?” Sizin için büyük kayıplara yol açabilir! Videonun sonuna büyük bir “abone ol” ibaresi ile birlikte çarpıcı bir küçük resim ve başlık koyarsanız, o izleyici kanalınıza abone olur. İçeriğiniz gerçekten kaliteliyse videonuz küçük resimler ve başlıklarla ilgi çekici olabilir ve hedef kitlenizle uyumlu içerikleriniz sayesinde abone sayınızı artırabilirsiniz. Bu küçük detayları gözden kaçırmayın. Bunlar, büyüyen Youtube aboneleri için kritik önem taşıyan küçük ayrıntılardır.

Youtube Abone Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

Youtube abone sayısı arttırma için seçeneklerinizden biri de videolarınızın kalitesine dikkat ederek organik bir artış elde etmektir. İşte dikkat etmeniz gereken tüm unsurlar aşağıda verildiği gibidir.

  • Haftada en az 1 video yükleyin.
  • İzleyicilerin çoğu güzel animasyonlara sahip videoları sever. Ancak, aşırıya kaçmamalısınız. Abonelik ve beğeni için yapılan küçük animasyonlar çoğu kişi tarafından beğenilecektir.
  • Youtube kanalınız hakkında detaylı bilgi verin ve iletişim bilgilerinizi ekleyin.
  • Eleştirilere açık olun.
  • Yorumlar hakkında geri bildirimde bulunun.
  • İzlediğiniz videoların yorumlarını okuyun ve beğendiklerinize beğeni bırakın.
  • SEO çalışmalarını kullanın.
  • Videolarınızı en az 10 dakika hazırlayın.
  • Kanalınıza göre bir tavır ve konuşma benimseyin. Örneğin oyun kanallarında ciddi bir tavır hoş karşılanmıyor.
  • İyi bildiğiniz konulardan içerik oluşturacağınız kategoriyi ve alanı seçin.
  • Videolarınızın çözünürlüğüne dikkat edin.
  • Videolarınızı bir önceki videodan farklı bir konu hakkında yapın.
  • Videolarınızı kopyalamayın. Yani kopya içeriklerden uzak durun.
Crovu Blog

Youtube Abone Sayısı Neden Önemli?

Youtube abone satın alma aşamasında güvenilir kaynakları tercih etmeniz hem sizin güvenliğiniz hem de kanalın güvenliği ve devamlılığı için önemlidir. Aynı şekilde abone olarak satın alırken süre en önemli faktördür. Bir abonelik paketi satın aldıysanız, bunların kanalınıza organik olarak yönlendirilmesi gerekir. Bu sayede algoritmaya uygun olarak bir artış gerçekleşir. Benzer şekilde, abonelerin niteliklerine odaklanmak önemlidir. Bot kullanıcıları yerine gerçek kullanıcılar, Türkçe içerik üretiyorsanız Türk aboneler olmazsa olmazınızdır. Siz de Youtube abone satın al hizmeti satın almak istiyorsanız Crovu olarak bizleri tercih edebilirsiniz.

Sizin için öncelikli içerik üreten ve sunan kanalları düşünün. 10 bin aboneli bir kanal ile 100 bin aboneli bir kanal arasında seçim yapmak zorunda kaldığınızda hangisini seçeceğinizi mantıklı bir şekilde tartışın. Bu bağlamda Youtube aboneleri için satın alma paketleri neden bu kadar önemli sorusunun cevabını daha net bir şekilde bulabilirsiniz.

Buna ek olarak algoritma olarak sizi daha çok öne çıkaran bir unsur olduğunu da belirtmek gerekir. Çünkü daha fazla kullanıcı, daha fazla etkileşim için ilk kriterdir. İzlenme sayısını artırmak, yorum ve beğeni sayılarını hızlandırmak hedef kitlenizin oluşması için gerçekten önemlidir. Tüm bunların temeli abone sayısıdır. Yüksek abone sayısı hem algoritma hem de kullanıcı deneyimi açısından her zaman bir adım öndedir.

Youtube Etkileşimlerin Önemi

Youtube abone sayısı arttırmak isteyen herkesin bazı temel kuralları olmalıdır. Özellikle kaliteli içerik ve organik büyüme oranı bir kanaldaki en önemli silahlardır. Bunu daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yapmanın bir yolunu arıyorsanız abone, beğeni ve yorum paketlerine odaklanmalısınız. Çünkü ancak bu şekilde daha geniş bir kitleye ulaşabilecek ve kaliteli bir kitleye ulaşabileceksiniz.

Etkileşiminizi artırmazsanız Youtube algoritması sizi farklı kanallarda hedef kitleye yönlendirmez ve önerilen videolarda çıkamazsınız. Artan etkileşim sıklığına bağlı olarak abone sayısındaki artış ve birbiriyle orantılı izlenme sayısı ile algoritmada öne çıkmanızı sağlayan yorum ve beğeni sayılarının artması önemli etkenler olarak görülmektedir. Hemen bir artış görmek istiyorsanız, düzenli abone satın alabilir ve bununla birlikte beğeni ve diğer etkileşimlere ilişkin paketleri de satın alabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir