Youtube Gizlilik Modu Nedir, Nasıl Etkinleştirilir? [Güncel – 2020]

Youtube Videoları Gizli Modda Nasıl İzlenir?

YouTube, az sayıda insanın bildiği sistem içinde gizli bir dizi özelliğe sahip en büyük video izleme platformudur. Bu az bilinen özelliklerden biri de Geliştirilmiş  Gizlilik Modudur.

Ne olduğunu ve niçin onu etkinleştirmemiz gerektiğini anlamak için öncelikle temellerini anlamalıyız.

Youtube Gizlilik Nedir? | Nasıl etkinleştirilir? - Crovu Blog
Youtube Gizlilik Nedir? | Nasıl etkinleştirilir? – Crovu Blog

Youtube paylaşımları nasıl yapıyor?

YouTube, bir videoyu kendi web sitesinde veya blogundan iframe kodu kullanarak paylaşmanıza olanak tanır. Kodu kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir ve video sayfada görünecektir. Ziyaretçileriniz videoları siteden ayrılmadan youtube üzerinden izleyebilir.

Ziyaretçi videoyu izlemese bile youtube giriş yapan kişiden veri almaktadır, bu da ayrı bir sorun oluşturur. Bu, kullanıcının bir web sayfasını açtığı sırada sayfasına yerleştirilen çerezler aracılığıyla yapılır. Bu çerezler kullanıcıları izlemek, hedefli reklamlar sunmak ve kullanıcının profiline bilgi eklemek için kullanılır. Herkesin bir profili vardır.

Youtube gizlilik modu neden kullanılmalıdır?

Gizlilikle geliştirilmiş modu etkinleştirdiğinizde YouTube, videoyu görüntülemedikçe, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sitelerinde bulunan bilgileri toplayamaz ve depolayamaz.

Artık, Google yalnızca kullanıcı oynat düğmesini tıkladığında ve videoyu izlediğinde veya bazı kapasitede etkileşimde bulunduğunda veri toplar. Videoya dokunmazsanız, hiçbir veri toplanmayacaktır.

Devam eden tüm gizlilik ve güvenlik tartışmalarının ardından, gizlilik geliştirilmiş mod hakkında bir rehber yazmaya karar verdik. Bu mod, kullanıcıların gizliliğini sağlar ve verilerinin istemediği sürece alınmasını 3. Parti kişilerle paylaşılmasını engeller

Youtube’da gizlilik modu nasıl etkinleştirilir?

  • Youtube gizlilik modu olduğu halde bilmeyenler açmasın diye google bunu default kapalı olarak getirdi. Gizlilik modunu açmak için;
  • Paylaşmak istediğiniz videoyu yeni bir sekmede açın. Videonun altındaki Paylaş düğmesini göreceksiniz. Üstüne tıklayın.
  • Sonrasında , ağınızdaki kişilerin isimlerini , paylaşıma hazır bir bağlantı ve yerleştirme düğmesi gibi bazı seçenekleri göreceksiniz.
  • Gömme seçeneğini belirlediğinizde, kopyala yapıştırılmaya hazır bir iframe kodu görürsünüz.

Biraz aşağı kaydırdığınızda  gizlilik geliştirilmiş mod seçeneğini en altta bulacaksınız. Etkinleştirmek için kutuyu işaretleyin. Şimdi, geriye doğru kaydırmaya ve kodu kopyalayıp istediğiniz yere yapıştırmaya hazırsınız. Kullanıcılarınızın verilerinizin güvende olduğundan ve gizliliklerine saygı gösterildiğinden emin olabilirsiniz.

Bu kodu sitenize eklediğinizde, ziyaretçileriniz youtube videolarını izlerken google onların verilerini alamayacaktır. Tüm sosyal paylaşım platformları google youtube gibi devler, kişilerin verilerini izin almadan alamaz, paylaşamaz ya da kullanamaz. Yasalar ile korunan bu haklarımızı kendimiz de koruyabiliriz. Ancak korumak için yapılması gerekenleri net bir şekilde bilmemiz gerekiyor. Bu yazımızdaki adımları izleyerek hem kendinizin hem de var olan site ya da sitelerinizin ziyaretçilerinizin verilerini koruyabilirsiniz.

Buna ek olarak, Crovu bünyesinde sunduğumuz hizmetlerimizden; Youtube’da görüntülenme arttırma hizmetimize de aşağıdaki link aracılığıyla göz atabilirsiniz:

Umarız yazımız işinize yarayacaktır.

Saygılarımızla,

Crovu Blog – 2018

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir