Youtube Kanal Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Uzun zaman önce açılan Youtube hesaplarının çok zaman sonra hala kullanıldığını görebiliyoruz. Bu da demek oluyor ki lisede çılgın gençlik dönemlerinde seçilen kanal isimlerinin yıllar sonra utanç verici bir şekilde karşımıza çıkması mümkün. Tüm sosyal kanallarda olduğu gibi youtube da da kanalın ne kadar önce açıldığı oldukça önemli. Uzun zaman önce açılmış ve herhangi bir şekilde ceza almamış herhangi bir kanal yeni açılan kanallardan daha değerli ve güvenilirdir. O nedenle çok az takipçiniz de olsa hiç takipçiniz de olmasa, yeniden sıfırdan bir youtube kanalı açmak yerine var olan youtube kanalınızı kullanmaya devam etmenizi öneririz. 

Youtube Kanal Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?
Youtube Kanal Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Youtube kanal adı değiştirmek için farklı nedenleriniz de olabilir. Ya da ilgi alanlarınız değişmiş ve şimdi mevcut YouTube adınıza uymayan farklı medya türlerini yayınlayıp görüntülüyor olabilirsiniz. Youtube kanal adı değiştirmek oldukça kolay ve kısa sürede yapılabilen bir işlemdir. Ancak 90 günlük bir süre içinde YouTube adınızı yalnızca üç kez değiştirebileceğinizi unutmayın; bu nedenle, değiştirmeden önce değişiklik konusunda emin olun. 

Youtube kanalı adı nasıl değiştirilir?

YouTube kanalınız için Google Hesabı adınızı ve fotoğraflarınızı kullanırsanız, bu bilgileri istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Herhangi bir yerde değiştirirseniz, tüm Google hizmetlerinizde adınız ve fotoğrafız da değiştirilecektir. YouTube kullanıcı adınızı değiştirmek için aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

  • YouTube’da kanalınızda oturum açın.
  • Sağ üst köşedeki avatarınıza ve ardından İçerik Stüdyosu düğmesinin yanındaki düğmeye tıklayarak “Ayarlar” a gidin.
  • “Genel Bakış” bölümünde (doğrudan bağlantı), kanal adınızın yanındaki “Google’da Düzenle” yi tıklayın.
  • Kanal adını güncelleyin ve Tamam’ı tıklayın.

YouTube’da Google Hesabınızdakinden farklı bir ad veya fotoğraf kullanmak isterseniz kanalınızı bir Marka Hesabına bağlayın. Kişisel Google Hesabınızla bağlantı kurmadan YouTube’da işletmenizi veya marka kimliğinizi desteklemek için bunu yapabilirsiniz.

Youtube kullanıcı adı değiştirme konusunda dikkat edilmesi gerekenler

Youtube kanal adı ya da kullanıcı adınızı 90 günde bir yalnızca 3 kez değiştirebilirsiniz.

Google Hesabınızdaki adı değiştirirseniz, Gmail gibi tüm Google hizmetlerinde de kullanıcı adınız değişecektir.

Adınızı değiştirdikten sonra, yeni adın güncellenmesi ve YouTube’da görüntülenmesi birkaç gün sürebilir.

Kanalınızın adını kanal çevirileriyle çevirdiyseniz, çevirileri yeni adınızla güncellemeniz gerekir.

Hesabınızı okulunuz veya işletmeniz yönetiyorsa, Google Hesabı ayarlarınızdan adınızı değiştiremeyebilirsiniz. Yardım için sistem yöneticinizle iletişime geçmeniz gerekebilir. 

Youtube kanalınızda google hesaplarınızda kullandığınızdan farklı bir ad kullanmak istiyorsanız:

YouTube’da Google Hesabınızdan farklı bir ad kullanmak için bir Marka Hesabı oluşturabilir ve bunu kanalınıza bağlayabilirsiniz. Öncelike youtube da bir marka hesabı oluşturun,  ardından, YouTube kanalınızı bir Marka Hesabına bağlayın.

Youtube kanalı açıklaması ve detayları nasıl değiştirilir?

Kanal açıklamanızı değiştirmek için öncelikle hesabınıza giriş yapın. Kanal açıklamanız, kanal sayfanızın “Hakkında” sekmesinde gösterilir. 

  • Profil resminizi ve ardından Kanalınızı seçin.
  • Kanalı özelleştir’i tıklayın.
  • Hakkında sekmesini açın.
  • “Açıklama” altında:
  • Hiç bir kanal açıklaması eklemediyseniz, Kanal açıklaması’nı seçin.
  • Zaten bir kanal açıklamanız varsa, Düzenle’yi seçin.
  • Yeni açıklamanızı girin ve Bitti’yi seçin.

Youtube Marka hesabı nasıl oluşturulur?

Marka hesabı, markanıza özel bir hesaptır. Bu hesap, kişisel Google hesabınızdan farklıdır. Bir kanal bir Marka Hesabına bağlıysa, birden çok kişi kanalı Google Hesaplarından yönetebilir. Bir Marka Hesabı ile YouTube kanallarını yönetmek için ayrı bir kullanıcı adına veya şifreye ihtiyacınız yoktur. Bu da aslında hem yönetimi kolaylaştırır hem de güvenlik açığının ortadan kalkmasını sağlar. Ayrıca kendi kişisel hesabınız ve google hesap isimleriniz ile youtube marka isminizin farklı olması hesabınızı daha profesyonel gösterir. Direk satış yapan ya da eticaret sitesi olan markaların mutlaka youtube marka kanallarının olması gerekiyor.

Aşağıdaki durumlarda YouTube Kanalınızı bir marka hesabına bağlamanız gerekir: 

YouTube’da Google Hesabınızdan farklı bir ad kullanmak istiyorsanız. 

Başkalarının YouTube hesabınıza erişmesine izin vermek istiyorsanız, ancak Google Hesabınıza erişim yapılmasını istemiyorsanız. 

İzleyicilerin adınızı veya e-posta adresinizi görmesini istemiyorsanız. Google Hesabınız ile Marka Hesabı arasında herkese açık bir ilişkilendirme yoktur.

Tek bir hesaptan birden fazla kanalı yönetmek istiyorsanız. Birden fazla YouTube kanalınız varsa bu yardımcı olur. 

Marka hesabı oluşturmaya hazır mısınız?

Öncelikle, hali hazırda bir marka hesabınız olup olmadığını kontrol edin.

  • YouTube’da oturum açın.
  • Kanal listenize gidin.
  • Yeni bir kanal oluştur’u tıklayın.

Marka Hesabını adlandırmak ve hesabınızı doğrulamak için ayrıntıları doldurun. Ardından Oluştur’u tıklayın. Bu, yeni Marka Hesabınızı oluşturur.

Youtube marka hesaplarını destekleyen diğer başka hizmetler de vardır. Bu sayede aşağıdaki hizmetleri de kullanabilirsiniz.

Hesabınızla Google Fotoğraflar ve YouTube gibi belirli hizmetleri kullanabilirsiniz. Marka Hesabınızı kullanarak müşterileriniz ve hayranlarınızla iletişim kurabilecek, bağlantı kurabilecek ve bilgi paylaşabileceksiniz. İçeriğinizi kimlerin görebileceğini ve onunla etkileşimde bulunabileceğini yönetmek için her hizmet için ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Sevgilerimizle,

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir