Youtube Kanal Doğrulama Nasıl Yapılır?

Youtube platformunda içerik üreten ya da üretmek isteyen kişilerin merak ettiği sorulardan biri de budur. Youtube kanal doğrulama işlemi yapmak isteyen kullanıcılar çeşitli arayışlara ve araştırmalara başlar. Bu konu hakkında tüm detaylı bilgileri sizler için derledik. Göstermiş olduğumuz adımları doğru bir şekilde uygulayarak siz de hızlı ve kesin bir şekilde Youtube kanal doğrulama yapabilir ve kanalınızın rozet almasını sağlayabilirsiniz. Youtube kanal doğrulamak isteyen kullanıcılar daha çok Youtube tarafından verilen rozete ilgi duyar. Bu yüzden kanal doğrulamak için her gün binlerce arama yapılır.

Youtube kanal doğrulama yapma işlemi sanıldığının aksine basit bir işlemdir. Tıpkı diğer platformlarda olduğu gibi Youtube’da da rozet almak istiyorsanız birtakım şartları da yerine getiriyor olmanız gerekmektedir. Yani kanal doğrulama rozetini almak için Youtube tarafından aranan şartları da taşımanız gerekiyor. Bu şartları taşıyan kullanıcılar çok rahat bir şekilde doğrulama rozetine erişebiliyor. Eğer Youtube şartlarını karşılamıyorsanız bu konuda yapabileceğiniz herhangi bir şey yoktur. Youtube kanal doğrulama için öncelikle abone sayınızı arttırmanız gerekecek.  

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi kanal doğrulamak için aranan ilk şart abone sayısıdır. Abone sayınız düşükse kanal doğrulama talebiniz reddedilecektir. Bu yüzden daha fazla zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde kanalınıza abone gelmesini istiyorsanız, sizler için sunduğumuz Youtube abone hizmetlerini inceleyebilir ve abone satın alabilirsiniz. Satın almış olduğunuz aboneler kısa süre içerisinde kanalınıza gelmeye başlar ve bu aşamadan sonra siz de hakkınız olan Youtube rozetine kavuşmuş olursunuz.

Youtube Kanal Doğrulama Nedir?

Youtube kanal doğrulama işleminin kullanıcıya kattığı ekstra bir özellik yoktur. 100 bin abone sayısına ulaşan herkes kanal doğrulama rozeti için başvuruda bulunabilir. Yapılan değerlendirmeler neticesinde rozet almaya hak kazanıp kazanmadığınız tarafınıza bildirilecektir. Ancak daha kurumsal bir görünüm için siz de şartları karşılamanız durumunda kanalınızı doğrulatarak rozetinizi alabilirsiniz. Bu sayede almış olduğunuz rozet abonelerinizin de dikkatini çekecek ve çok daha fazla kişiye ulaşmış olacaksınız.

Temel olarak incelendiğinde Youtube kanal doğrulama işleminin kullanıcıya doğrudan kattığı nesnel bir katkısı yoktur. Ancak her ne kadar doğrudan ifade edilmese de Youtube kanal doğrulama yapan kanallara Youtube çok daha farklı bir gözle bakar. Kanalınızı doğrulattıktan sonra videolarınız daha fazla önerilen videolara çıkar. Bu sayede hem doğal olarak izlenme sayınız artacak hem de buna paralel olarak abone sayınızda da yükselme yaşanacak. Bu yüzden gerekli şartları taşıdıktan sonra hiç zaman kaybetmeden siz de kanalınızı doğrulatmayı unutmayın.

Crovu Blog

Youtube Kanal Doğrulama Şartları Nelerdir?

Youtube kanal doğrulama için bazı şartları taşıyor olmanız gerekmektedir. Kanal doğrulamak için yerine getirilmesi gereken en önemli şart ise 100 bin aboneye ulaşmış olmanız gerekmektedir. Eğer 100 bin abonenin altındaysa kanalınız, doğrulatma işlemini yapamazsınız. Bu yüzden belirlenen abone sayısına ulaştıktan sonra doğrulama talebinde bulunmalısınız. 100 bin aboneye ulaşmanız durumunda bile kanalınız doğrulanmayabilir. Bu yüzden aşağıdaki tüm kriterlere dikkat etmeniz yararınıza olacaktır.

  • Kanal doğrulaması için en az 100 bin aboneniz olmalı
  • Topluluk kurallarına ve hizmet şartlarına aykırı bir eylemde bulunmamış olmalısınız
  • Kanal isminiz topluluk kurallarına aykırı bir isimde olmamalı
  • Yayınladığınız içeriklerde aynı şekilde topluluk kurallarına aykırı olmamalı

Kanalınızın 100 bin aboneden fazla olması ve yukarıdaki kriterlere de uygun olması durumunda Youtube kanal doğrulama rozetini alabilirsiniz. Kanalınızı doğrulatmak için Youtube kanalınıza web sitenizi eklemeniz yararınıza olacaktır. Yapacağınız bu değişiklikle birlikte Youtube tarafından onaylanma ihtimaliniz de artacaktır.

Kanalınız onaylandıktan sonra kanal isminizin yanına küçük gri bir rozet eklenir. Kanalınız her ne kadar onaylansa bile daha sonra bu rozeti kaybetme olasılığınızın da olduğunu unutmamanız gerekir. Takipçi sayınız 100 binin altına düşerse ve topluluk kurallarına aykırı içerik paylaşırsanız rozetiniz geri alınır. Bunun yanı sıra kanal ismini değiştirdiğiniz zamanda rozetiniz otomatik bir şekilde geri alınır. Bu kriterlere de dikkat etmelisiniz.

Youtube Kanal Doğrulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Youtube kanal doğrulama adımına geçmeden önce yukarıda vermiş olduğumuz şartları taşıyıp taşımadığınızı kontrol edin. Tüm şartları taşımanız durumunda kanal doğrulama işlemine başlayabilirsiniz. Youtube kanalınızı doğrulayarak birçok avantajında sahibi olabilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz avantajlara ek olarak Youtube tarafından size plaket gönderilir. Youtube kanal doğrulama işlemi için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  • https://www.youtube.com/verify adresine giriş yapın.
  • Burada telefon numaranızı girin.
  • Telefon numaranıza gelen şifreyi kutucuğa girin.
  • Şifreyi girdikten sonra doğrulama işlemini tamamlayın.

İzlemeniz gereken tüm adımlar bu şekildedir. Siz de kolay ve hızlı bir şekilde kanalınızı gösterildiği şekilde doğrulatabilirsiniz. Kanalınızı doğrulama talebi birkaç gün içerisinde incelenir ve şartları taşımanız durumunda gri rozetiniz profilinize tanımlanır. Bundan sonraki aşamada ise herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. İzlenme sayınızı ve reklamların gösterilme sayısını arttırarak gelirinizi arttırabilirsiniz. Youtube kanal doğrulama hakkında daha detaylı bilgi almak için https://support.google.com/youtube/answer/3046484?hl=tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Youtube Kanal Doğrulama Rozeti İptali Nasıl Yapılır?

Youtube kanal doğrulama işlemini iptal etmek ya da verilen gri rozetin kaldırılmasını istiyorsanız kanalınızın ismini değiştirmeniz yeterli olacaktır. Bir harf bile değiştirseniz verilen rozetin iptal olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanında iptal edilen doğrulama hizmetini tekrar almak için yukarıda verdiğimiz şekilde tekrardan doğrulama yapmanız gerekir.

Youtube kanalınızın rozetini kaldırmanızı önermeyiz. Bilerek kaldırılan rozetlerin tekrar geri verilmesi daha zordur. Bu yüzden kanal doğrulaması yapmadan önce kanal isminizi bir daha değiştiremeyeceğinizi unutmamanız gerek. Kanal isminizi elbette rozet aldıktan sonra da değiştirebilirsiniz. Fakat bu işlemden sonra rozetinizi ve onayınızı kaybedeceğiniz için tekrardan başvurmanız gerecektir.

Youtube Kanal Doğrulama ile Para Kazanılabilir mi?

Youtube üzerinden para kazanmak için kanalınızın doğrulanmasına gerek yoktur. Çünkü bu iki konu birbiri ile alakası olmayan bir konudur. Youtube’dan para kazanmak için 2 şartı sağlamanız yeterli olacaktır.

  • En az 1000 abone
  • Toplam videolarınız 4000 saat izlenmeli

Bu iki kriteri taşıyan kanallar başvurdukları takdirde kanalın para kazanma özelliği de aktif edilecektir. Youtube kanal doğrulama işlemi için 100 bin aboneye ulaşmış olmanız gerekmektedir. Bu ölçüde büyük bir kanalın para kazanma özelliği zaten olacaktır. Dolayısıyla para kazanma özelliği ile gri rozetin herhangi bir bağlantısı yoktur.

Youtube Doğrulama Rozeti Ne İşe Yarar?

Youtube kullanıcılarının merak ettiği bir diğer soru da budur. Konunun başlarında da söz ettiğimiz gibi Youtube tarafından yapılan açıklamaya göre doğrulanmış kanalların herhangi bir avantajı yoktur. Her ne kadar resmiyette böyle ifade edilse de doğrulanmış kanalın birçok özelliği vardır. Bunlardan en önemlisi ise Youtube tarafından ayrı değerlendirilirsiniz ve videolarınız daha fazla önerilen videolarda gösterilir.

Videolarınızın daha fazla önerilen videolarda gösterilmesi bile başlı başına önemli bir avantajdır. Bu sayede izlenme sayınız artacağı gibi abone sayınızda buna bağlı olarak artış gösterecektir. Bu yüzden şartları taşıyan herkesin Youtube kanal doğrulama işlemi yapması avantajlarına olacaktır.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir