Youtube Para Kazanma Özelliği Nasıl Açılır?

Youtube para kazanma özelliği açma için bir Google hesabına ihtiyacınız olacak. Eğer bir hesabınız varsa ve Adsense’e başvurduysanız, kanalı doğrudan AdSense hesabınıza bağlayarak süreci başlatabilirsiniz. Ayrıca daha önce hiç başvuru yapmadıysanız sıfırdan başvuru yapma seçeneğiniz de bulunmaktadır. Bunu mevcut bir hesapla veya yeni bir Google hesabı oluşturarak yapabilirsiniz.

Üyelik açtıktan hemen sonra profil kontrol merkezinizde uygun adımları takip ederek kolayca ortaklık başlatabilirsiniz. Sitenizde veya Youtube kanalınızda reklam verenlerin oluşturduğu bir havuzda reklam yayınlayarak para kazanmak günümüzün en popüler iş yöntemlerinden biridir. Bu nedenle görsel içerik daha yaygın ve tercih edildiğinden Youtube kanalı açmak daha akıllıca bir tercihtir.

Youtube kanalı olan ve düzenli olarak gönderi paylaşan birçok kişinin Youtube’dan para kazanma hakkında soruları da vardır. Youtube’da abone kazanmak ve oluşturduğunuz içerikten para kazanmak kolay değildir ve bu durum kimi zaman yıllar sürebilir. Ancak, kanalınızdan para kazanmak için atabileceğiniz bazı önemli adımlar vardır. Bu adımları takip ederek çok daha kısa süre içerisinde kanalınız üzerinden para kazanabilirsiniz. Bunun için Youtube para kazanma özelliği açılmalıdır. Öte yandan Youtube abone satın al paketlerini inceleyerek çok daha kısa süre içerisinde Youtube para kazanma özelliğini açabilirsiniz.

Youtube Adsense Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adsense’e başvurmanın en kolay adımı, Google hesabınızla Youtube para kazanma özelliği sekmesine gitmektir. Burada sizden istenen ilk bilgi aktif bir hesabınızın olup olmadığıdır. Aktif bir hesabınız varsa, bu seçeneği seçerek ilişkilendirmeyi hemen sonlandırabilirsiniz. Alternatif olarak sıfırdan hesap oluşturma seçeneğini seçip kişisel bilgilerinizi ve iletişim bilgilerinizi girerek işlemi hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Gelen kutunuzda Adsense tarafından gönderilen bir e-posta olup olmadığını kontrol ederek bunu onaylayabilirsiniz. Hesabınız varsa aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • “Youtube Para Kazanma” sekmesine gidin.
  • Google Adsense’e kaydolmaya tıklayın.
  • “Başlat” butonuna tıklayın.
  • Hesap şifrenizi girerek bunu onaylayın.
  • Etkin Adsense hesabınız için oturum açma kimlik bilgilerinizi girin.
  • Bağlantıyı Kabul Et’e tıklayın.
  • “Google Adsense’e Kaydolun” bölümünün yeşil olduğundan emin olun.
  • Youtube para kazanma özelliği kısmını etkinleştirin.

Adsense hesabınız yoksa, hesap açtıktan hemen sonra bu adımları izleyin. Aynı zamanda, son adımda para kazanma özelliğini açmanızın isteneceğini unutmayın. Ancak Youtube abone satın alma paketleri ile bu ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz. Böylece organik bir büyüme süreci yerine hızlı kazanabileceğiniz bir aşamaya geçebilir ve reklamlarınızı direkt olarak video içeriklerinize ekleyebilirsiniz. Youtube Adsense hesabı açmak için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Youtube Para Kazanma Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

Youtube para kazanma özelliği etkinleştirme adımı herkes için zor bir işlem olarak algılanıyor. Ancak bu süreçte eskisi kadar sıkı mücadele etmenize gerek yok. Aksine, bunu kendiniz için kolaylaştırmanın birçok yolunu bulacaksınız. Günümüzde takipçi satın almak, izlenme almak ya da paket halinde yorum ve beğeni almak oldukça güvenilir bir şekilde sağlanmaktadır. Güvenilirliğe ek olarak, burada son derece yüksek kaliteli hizmet alacaksınız. Örneğin, güvenilir ve gerçek kullanıcılar kanalınıza abone olabilir. Aynı şekilde görüş ve yorumlar botlar tarafından değil gerçek kullanıcılar tarafından yapılmaktadır.

Bu nedenle, para kazanmayı etkinleştirmek için talep edilen şartlar artık çok önemli değil. Örneğin 1000 aboneye ulaşmak için aylarca hatta yıllarca beklemenize gerek yok. Crovu adresini ziyaret ederek çok hızlı bir şekilde Youtube abone satın alabilir ve Youtube’un aramış olduğu tüm bu şartları sağlayabilirsiniz.

İçeriklerinizde yer verdiğiniz reklamlardan kazanç sağlamanız için bir diğer önemli kriter de izlenme sayısıdır. Bilindiği üzere Youtube para kazanma özelliği açılabilmesi için 1000 aboneye ulaştıktan sonra ayrıca 4000 saat izlenme şartını da karşılamış olmanız gerekmektedir. Bu şartı da karşıladıktan sonra siz de rahatlıkla kanalınızın para kazanma özelliğini devreye sokabilirsiniz.

Crovu Blog

Youtube Para Kazanma Özelliği Şartları Nelerdir?

Kanalınızın Youtube İş Ortağı Programı’na (kısaca YPP) dahil edilebilmesi için dört koşulu da karşılamanız gerekir. Youtube para kazanma nasıl kullanılır, şartlar ve koşullar nelerdir diye merak edenler için bu dört konuya hızlıca göz atalım.

Youtube, tıpkı Google gibi bir arama motorudur, dolayısıyla görünürlüğünüzü artırmanın yolları vardır. Ancak sistemi kandırmak için herhangi bir şey yaparsanız, Youtube’un gelişmiş algoritması bunu algılar ve kanalınızı cezalandırır. Yaratıcı içgüdülerinize güvenin ve hak ettiğiniz takipçileri elde etmek için sevdiğiniz içeriği oluşturmaya odaklanın.

  • Youtube kanalınızda 1000 abonenizin olması gerekmektedir.
  • Videolarınız son 1 yıl içerisinde en az 4.000 saat izlenmiş olmalıdır.
  • Tüm Youtube politikalarına ve yönergelerine uymalısınız.
  • Bir Adsense hesabına sahip olun.

Youtube Para Kazanma Özelliğinin Açılması İçin İzlenmesi Gereken Yollar

Youtube para kazanmayı etkinleştirin

Youtube para kazanmanın nasıl kullanılacağı ve koşulların neler olduğu konusunda ilk adım, para kazanmayı etkinleştirmektir. Youtube İş Ortağı Programı Kullanım Şartlarını okumalı ve kabul etmelisiniz. Bundan sonra, Youtube’da oturum açabilirsiniz. Yetkilendirmeden sonra, Youtube Studio sekmesini bulmanız ve “Para Kazanma” seçeneğini seçmeniz gerekir.

Bir AdSense hesabı oluşturun

Youtube para kazanma özelliği etkinleştirdiyseniz, Adsense’e kaydolmanız gerekir. Adsense ile Google, işletmenizin büyümesine ve reklam alanı satmasına yardımcı olmanız için size ödeme yapar. Youtube teknik olarak size doğrudan ödeme yapmaz. Google Adsense size ödeme yapar.

Bu, tüm konseptin büyük bir parçasıdır çünkü videolarınızın iş dostu olduğundan veya bir marka teşhiri olarak inkar edilemez derecede popüler olduğundan emin olmanız gerekir. Hali hazırda bir Adsense hesabınız varsa, onu kanalınıza bağlayabilirsiniz ancak hesabınız yoksa yeni bir hesap oluşturmanız gerekir. Kanalınızla ilişkilendirilmiş yalnızca bir Adsense hesabınız olabilir. Birden fazla hesabınız varsa kanalınız reddedilir.

Ekran ayarlarını düzenleyin

Şimdi reklamcılık ve para kazanma ayarlarına karar vermeniz gerekiyor. Videolarınızdan önce yayınlamak istediğiniz reklam türlerini seçin ve mevcut veya gelecekteki videolarınızdan para kazanmak için bunları ayarladığınızdan emin olun. Daha sonra istediğiniz zaman geri gelip ayarları değiştirebilirsiniz.

Onay gereksinimlerine uyun

Youtube, kanal etkinliğine göre program eşiğini karşıladığınızdan emin olmak için kanalınızı inceler ve ardından kanalınızın herhangi bir kuralı ihlal edip etmediğini kontrol eder. Youtube para kazanma özelliği nasıl kullanılır sorusuna verilecek belki de en önemli cevap, daha önce bahsettiğimiz iki önemli hususu yerine getirmesidir.

1.000 aboneye ek olarak, son 12 aydaki videolarınızı izlemek için 4.000 saate ihtiyacınız var. Öncelikle Youtuber olarak ne kadar video içeriği izlediğiniz önemli değil. Dünyanın dört bir yanındaki insanların kanalınızda ne kadar video içeriği izlediğiyle ilgilidir. Kanalınızın kullanım ömrü boyunca 4.000 saat izlenme süresine sahip olabilirsiniz, ancak Youtube İş Ortağı Programı gereksinimleri için yalnızca son 12 ay dikkate alınır.

Canlı yayınlar ve kayıt dışı videolar da bu rakama dahildir. Ancak bir videoyu silerseniz bu izlenme süresi, kanalınızın izlenme sürelerinden kaldırılır. Hali hazırda Youtube Partners Programının bir üyesiyseniz ve kanal izlenme süreniz 4.000 saatin altına düşerse Youtube sizi Partners Programından otomatik olarak çıkarmaz, ancak bunu kendi takdirine bağlı olarak yapabilir.

Kanalınızın uygunluğunu doğrulamak istiyorsanız, çoğu Youtube sayfasının sağ üst köşesindeki logonuzu tıklayıp ardından Youtube StudioBeta’yı seçerek bunu öğrenebilirsiniz. Tüm analizlerinizi burada görüntüleyebilirsiniz, ancak para kazanma ilerlemenizi hızlı bir şekilde kontrol etmek için “Diğer Özellikler”in üzerine gelin ve ardından “Durum ve Özellikler”i tıklayın. Bu ekranda para kazanma penceresini görmeniz gerekir ve “Daha Fazla Bilgi”ye tıklarsanız, abone sayısı ve izlenme saatleri açısından tam olarak nerede olduğunuzu görebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir