Youtube Para Kazanma Yöntemi

Youtube para kazanma yönteminin ne olduğu ve hangi şartlarda videolar üzerinden gelir elde edildiği konusu büyük bir merak konusu. Youtube platformundan gelir elde etmek isteyen kişiler büyük bir hevesle bu işe girişiyor. Ancak pek çok kişi umduğunu bulamadan ilk etap pes edip Youtube defterini kapatıyor. Youtube’da başarılı olmak için asla pes etmemelisiniz ve içerik üretmeye devam etmelisiniz. Birkaç video ekleyip binlerce lira kazanmanın hayalini kuruyorsanız Youtube sizin ihtiyaçlarınızı karşılamayacaktır. Youtube üzerinden kazanç sağlamak zor değildir ancak sanıldığı kadar kolay da değildir.

Youtube platformundan gelir elde etmek için çok sayıda kritere dikkat etmeniz gerekir. Aksi halde Youtube yayıncı hayatınızı sonlandırarak platformdan çekilenler arasında yer alırsınız. Dirayetli olmalı ve kararlı bir şekilde özgün içerik üretmeye devam etmelisiniz. Gerekli şartları da karşıladıktan sonra Youtube üzerinden kazanç sağlamanıza engel olacak herhangi bir durumla karşılaşmazsınız. Pasif gelir olarak da nitelendirilen Youtube, en kazançlı platformlar arasındaki liderliğini sürdürüyor. Youtube’a yüklediğiniz videoların yüksek izlenme alması ve reklamlarında izlenmesi sonucuyla ciddi kazançlar elde edeceksiniz.

Youtube Para Kazanma Şartları Nelerdir?

Youtube platformunun temelde iki mantığı vardır. Bu iki kriteri yerine getirerek siz de para kazanmaya başlayabilirsiniz. Youtube para kazanma isteğiyle bu serüvene başladıktan sonra mutlaka gerisi de gelecektir. Azim ve kararlılıkla yürüdüğünüz takdirde başarıda sizinle gelecektir. Youtube’da yeni kanal açtığınızda büyük beklentiye girmemeniz gerek. Aksi takdirde büyük bir hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalırsınız. Youtube ile gelir elde etmek istiyorsanız öncelikle Youtube tarafından belirlenmiş olan iki şartı yerine getirmeniz gerekiyor. Bu şartlar,

  • En az 1000 aboneye sahip olmalısınız
  • İçeriklerinizin toplamı en az 4 bin saat izlenmeli

Bu iki şartı taşıyan Youtube kanalları, para kazanma özelliğinin açılması için panel üzerinden başvuruda bulunabilirler. Yapılacak olan değerlendirme neticesinde kanalınızın para kazanma özelliğine onay verilebildiği gibi başvurunuz reddedilebilir de. Bu iki kriteri sağlamakta tek başına yeterli bir kriter değildir. Kanalınızda paylaştığınız videoların kopya içerik olmaması ve topluluk kurallarına da aykırı olmaması gerekiyor.

Yukarıda da söz ettiğimiz iki şartı taşımanın yanında aynı zamanda kanal isminiz, açıklamalarınız, videolarınız gibi diğer kriterlerde kontrol edilir. Para kazanma özelliğini açma talebinde bulunduktan sonra bir süre bu talebiniz incelemeye alınır. Tüm şartları karşılamanız durumunda ise para kazanma özelliği aktif edilir ve bu noktadan sonra her izlenen videolarınızdan gelir elde etmeye başlarsınız.

Crovu Blog

Youtube İzlenme Başına Ne Kadar Ödüyor?

Ülkemizde olduğu gibi dünyada da en çok merak edilen sorulardan biri de budur. Pek çok kanal sahibi bu konu hakkında açıklama yapsa da net bir bilgi kullanıcılar tarafından bulunamıyor. Çünkü Youtube’da izlenme başına ödenen tutar herkeste farklılık gösterir. Videolarınızın izlenmesinin yanı sıra çıkan reklamların da seyredilip ya da reklamlara tıklanmasına göre gelirinizde değişiklikler olacaktır. Bu yüzden hiç kimsenin geliri aynı değildir. Aynı zamanda hangi kategoride içerik ürettiğinizde diğer bir ayrıntıdır. Örneğin oyun kategorisinde içerik üretiyorsanız farklı, yemek tarifleri kategorisinde içerik üretiyorsanız farklı kazanç elde edersiniz. Çünkü reklam verenlerin de sayısı burada önemli bir noktadır. Youtube para kazanma konusunda merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını sizler için derledik.

Youtube her 1000 izlenmeye ortalama 15 TL ödeme yapar. Bu rakam yukarıda da belirtmiş olduğumuz kriterlere göre artabilir ya da azalabilir. İçeriklerinizden çok daha fazla gelir elde etmek istiyorsanız mutlaka 10 dakikadan uzun videolar yüklemelisiniz. Böylelikle videonuzun ortasına da reklam koyabilirsiniz.

Youtube’da birçok farklı reklam formatı var ve bu reklamlardan para kazanmaya başlayacaksınız. Youtube’da bulunan tüm reklam biçimlerini bilmek, gelir kaynağınızı yönetmenize yardımcı olacaktır. Videolarınızın uzunluğu da bu anlamda önemli bir detay çünkü 10 dakikadan uzun videolar yüklerseniz videonuzun ortasında reklam göstermeye başlayabilirsiniz.

Ancak sırf uzunluğunu artırmak için videolarınızı içerik olarak kötü hale getirirseniz bu kanalınıza olumsuz etki edecektir. Unutmayın ki bu geliri elde etmenizi sağlayan şey kitlenin sizi tercih etmesidir ve önceliğiniz her zaman kaliteli içeriklerle kitlenizi korumak olmalıdır. Bu sayede reklam verenlerin tercih ettiği kaynak haline gelecek ve sürekli büyüyen bir hedef kitle oluşturma fırsatına sahip olacaksınız. Youtube para kazanma, dediğimiz gibi zor değil ancak kolayda değildir. Youtube 1 milyon izlenme ne kadar kazandırır sorusunun cevabı için hazırlamış olduğumuz içeriği ziyaret edebilirsiniz.

Youtube’da Adsense Dışında Nasıl Para Kazanılır?

İçeriğiniz ve kanalınızı nasıl yönettiğinizle ilgili Youtube para kazanma ölçümleri; Hangi koşulları iyi değerlendirip değerlendirmediğinize bağlıdır. Bu bağlamda reklam geliri dışında alternatifler yaratmayı her zaman göz önünde bulundurmalısınız. Bunu yapmanın en keyifli yollarından biri de kanalınızı takip eden kitleye hitap edecek eğlenceli ve kullanışlı ürünler tasarlayıp satmaktır.

Takipçilerinizle aranızdaki bağı temsil eden ve içeriğinizle alakalı birçok ürünü satmak size büyük bir gelir kaynağı olacaktır. Bunun için öncelikle tabii ki geniş bir kitleye sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Kaliteli ürünleri yaratıcı tasarımlarla sunmalısınız. Bu sayede hedef kitlenizle aranızda daha yakın bir bağ kurar ve reklam geliri dışında başka bir gelir kaynağı yaratırsınız. Ürünlerinizin reklamını yapmak için kendi kanalınızı da kullanabilirsiniz. Yüksek satış rakamlarına ulaşabilirsiniz. Ancak ürünleriniz hakkında gerekli bilgileri hedef kitlenizle paylaştığınızdan emin olmalısınız.

Markalarla Çalışın

Youtube para kazanma için en büyük gelir kaynaklarından biri şüphesiz marka anlaşmalarıdır. Markalarla anlaşma yaparak gelir elde etmek için şu anda abone sayısında veya izlenme süresinde herhangi bir sınırlama yoktur. Ulaştığınız kitle ile aranızdaki bağın gücüne ve içeriklerinizin kalitesine göre her seviyede marka ile anlaşma yaparak gelir elde edebilirsiniz.

Bu sayede yeni içerikleriniz için farklı konseptler ortaya çıkacak ve hedef kitlenizle daha yakın bir bağ kuracaksınız. Ancak tabi burada bir diğer önemli nokta da markalar konusunda çok dikkatli olmanız gerekiyor; Dinleyicilerinizle aranızdaki bağı zedeleyecek anlaşmalar yapmamalısınız. Şeffaflığınıza müdahale eden veya güvenmediğiniz, inanmadığınız bir ürünün tanıtımını yapmanızı isteyen markalara her zaman hayır deme hakkınız vardır. Size ve kanalınıza zarar verecek olan tüm teklifleri geri çevirmeniz gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde kanalınızdaki takipçilerin güvenini kaybederseniz yavaş yavaş kaybetmeye başlarsınız. Youtube’dan nasıl para kazanılır sorusunun cevabını arıyorsanız tüm bu etkenleri değerlendirebilirsiniz.

Youtube Shorts ile Para Kazanılıyor mu?

Youtube Shorts ile para kazanma şu an için aktif değildir. Ancak yapılan açıklamalar sonucu Shorts videolarından da para kazanmak için 10 Temmuz tarihine kadar girişimde bulunulacağı ifade ediliyor. Böylelikle bu sene ortasına doğru artık Short videolarından da gelir elde edilebilecek. Peki Shorts videolarından nasıl gelir elde edilecek, gelir elde etmek için gerekli şartlar nelerdir?

Konu hakkında net bir açıklama yapılmasa da yapılan değerlendirmelerde en az 1000 aboneye sahip kanal olmanın yanı sıra aynı zamanda Shorts videolarının da en az 10 milyon görüntülenme alması istenecek.

Zaman kaybetmeden Youtube abone satın al paketlerini inceleyerek siz de hemen para kazanma özelliğini açabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir