Facebook’ta Geçici Engelleme Ne Zaman Kalkar?

Facebook topluluk kuralları için bir takım önlemler alır. Facebook geçici engelleme işlemi de bunlardan biridir. Hesabınız işlemlere engellendiği zaman belirli bir süre beklemek gerekir ve işlemleriniz sınırlandırılabilir.

Facebook’ta Geçici Engelleme Ne Zaman Kalkar?
Facebook’ta Geçici Engelleme Ne Zaman Kalkar?

Facebook Geçici Engelleme Neden Olur?

Topluluk kurallarını ihlal ederek Facebook hizmetlerini kötüye kullananlar olabilir. Facebook algoritması her türlü olumsuzluğun tespiti adına çalıştığı için bazı hareketleri art arda gerçekleştirmeniz kısıtlanmanıza neden olabilir. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

  • Gruplara günde 50’den fazla ekleme isteği göndermek
  • Facebook gruplara olduğundan fazla aynı iletiyi göndermek
  • Sayfalara arka arkaya belli aralıklar olmaksızın sürekli aynı şeyleri paylaşmak
  • Facebook sayfalarına olduğundan fazla arka arkaya yorum yapmak
  • Facebook üzerinden tanımadığınız insanlara sürekli arkadaşlık isteği göndermek
  • Tanımadığınız insanlara sürekli olarak mesaj atmak

Facebook Sınırlı Erişim Nedir?

Bazen insanların Facebook’taki özellikleri kullanmaları kötü amaçlı yazılım dışındaki nedenlerle engellenebilir. Facebook’a erişmek için kullandığınız bir bilgisayarda virüs veya kötü amaçlı yazılım olduğu için hesabınızın özellikleri geçici olarak sınırlandırılmış olabilir. Bu sorunun arkadaşlarınızın hesaplarına yayılmasını engellemek için belirli bir süre hesap sınırlaması ile karşılaşabilirsiniz. Söz konusu durumun kullanıcı tarafından düzeltilmesi gerekirse gerekli adımlar kullanıcıya iletilir. Aksi takdirde, sorun çözüldüğü zaman hesabınız normale döner. Bu işlemin birkaç gün sürebilir. Bu sırada:

  • Facebook’ta gezinmeye devam edebilirsiniz ancak gönderilere yorum yapamaz veya arkadaşlık istekleri gönderemezsiniz.
  • Bilgisayarınızdaki zararlı yazılımın türüne bağlı olarak, başka bir bilgisayardan, cep telefonundan veya tabletten Facebook hesabınıza normal bir şekilde erişebilirsiniz.
  • Hesabınızın son durumunu Facebook destek gelen kutusu bölümünden öğrenebilirsiniz.

Facebook Erişim Kısıtlaması Nasıl Kaldırılır?

Facebook erişim kısıtlaması sorunu çözmenin en kesin yolu beklemektir. Net bir süre olmamakla birlikte genellikle 24 saat içerisinde sorunun ortadan kalktığı görülür. Bazen bu süre 48 saate kadar uzayabilmekle birlikte sık sık bu cezayı almanız durumunda katlanarak devam edebilir. Facebook engelleme süresi kaldırma ve ceza süresi öğrenme işlemleri ise mümkün değildir. Bu uyarı mesajı geleli 48 saat olmasına rağmen sorun çözülmediyse iletişim formunu kullanarak sorunu yetkililere iletebilirsiniz. Dünya genelinde büyük oranda kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook, tüm kullanıcıların sorunsuz şekilde memnuniyetini sağlamayı hedefler.

Bu sebeple yazılı ve sözlü bir takım kuralların olması zorunlu hale gelir. Son zamanlarda kişisel özgürlükleri, insan haklarını sosyal medya ortamında sağlıklı bir biçimde ziyaret etmeyi dileyen kişilerin güvenliğini sağlamak amaçlı daha çok tedbirler alınmaya devam eder. Facebook’ta beğeni kapatma işlemi ve buna benzer özelliklerin ise günden güne Facebook ara yüzüne eklemesi yapılarak sorun oluşturacak olayların yaşanmasının önüne geçmek her zaman için temel amaçtır.

Facebook Beğeni Engeli Kaldırma Nasıl Yapılır?

Haksız bir nedenden dolayı engellenmiş iseniz ve bu engelin ne vakit kaldırılacağı ile ilgili net bilgi sahibi değilseniz bu durum biraz canınızı sıkabilir. Facebook’un güvenlik amaçlı aldığı önlemler gerekli ise de bazen olduğundan fazla yasaklar uygulandığı gözlenir. Facebook’a ulaşım sağlayıp beğeni engelinin ne zaman kalkacağı ile ilgili bilgi almak istediğinizde, işe yarar bir cevap alabilir ya da belli olmayan bir tarihle de karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun için basit olan bazı uygulamalara yönelmeniz gerekir. Facebook beğeni cezası aldıysanız beğeni engeli alanlar için eğer haklı bir gerekçe yoksa hesap cezası devam eder. Mesela beğeni hilesi yapıldıysa süreyi beklemeniz gerekir.

Facebook beğeni engelini kaldıran siteler aracılığı ile işlem yapabilirsiniz. Facebook’ta beğeni sayısını çoğaltma işleminde olduğu gibi benzer bir mantıkta çalışma yapan beğeni engellerini kaldıran siteler, beğeni engelinizin kaç gün olduğuna bakılmaksızın cüzi bir ücret karşılığı beğeni engelinizi tam anlamıyla kaldırıp uygulamanızı tekrar normal bir şekilde kullanmanızı sağlar. Engelinizin kalkmasının ardından Facebook size asla bir uyarı bildirimi göndermez.

Facebook’ta Engellenmek Fark Edilebilir Mi?

Facebook kullanıcı hesapları, rahatsızlık uyduğu ya da her hangi bir sebeple öneri olarak dahi görmek istemeyeceği hesapları engelleme hakkına sahiptir. Kullanıcılar arası engelleme işlemi olduğu zaman karşı tarafa bildirim gitmez. Hesaplar otomatik olarak birbirini yok saydığı için hiçbir etkinlik karşılıklı timeline üzerine düşmez. Hesabınızın engellendiğini tespit etmenin bazı yöntemleri vardır. Buna göre kontrol etme yöntemleri şu şekildedir:

Kendi Hesabınızdan:

  • Eğer bir arkadaşınızın sizin engellediğinden şüpheleniyorsanız ilk yapacağınız şey arama çubuğu üzerinden söz konusu kişinin profilini aratarak kontrol edebilirsiniz.
  • İsmini yazdığınız kişinin profili arama sonuçlarında çıkıyorsa sizi engellememiş demektir. Belki fark etmeden ya da yanlışlıkla sizi arkadaş listesinden çıkarmış olabilir.
  • Bu noktada Facebook aramalara kapatma özelliğinin de varlığını göz ardı etmemek gerekir. Pek çok kişinin profilini aramaya kapattığı düşünülürse bu yöntem çok kesin bir sonuç vermez. Ama yine de ilk etapta oluşan şüpheleri gidermek için kullanılabilir. Kullanıcılar arası 30 günlük Facebook geçici engelleme işleminin uygulanması arama motorlarını etkilemez.

Başkasının Hesabından:

  • Facebook‘ta sizi engelleyenleri tespit etmenin en pratik yollarından biri de başka arkadaşınızın hesabından sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin profilini aratmaktır.
  • Kendi hesabınız üzerinden yapacağınız aramaya göre çok daha sağlıklı sonuç veren bu yöntemi kullanmak için yakın bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz. Onun hesabı üzerinden yaptığınız aramada profili görebiliyor fakat kendi hesabınızdan aratınca söz konusu kişinin hesabına ulaşamıyorsanız engellenmişsiniz demektir.
  • Eğer iki hesap üzerinden yaptığınız aramalarda da çıkmıyorsa; kişi ya profilini aramaya kapatmıştır, ya hesabını dondurmuştur ya da arkadaşınızı da engellemiştir.

Hesaba Bağlı Olmadan Arama:

  • Yukarıdaki yöntemleri deneyerek net bir sonuç elde edemediyseniz, bir de hesabınızdan çıkış yaptıktan sonra aramayı deneyin.
  • Eğer arama sonucunda profil açılırsa kesinlikle engellenmişsiniz demektir.

Facebook Engelimi Kaldırmam Mümkün mü?

Arkadaş listesindeki biri tarafından engellendiğini fark eden kişilerin elbette akıllarına gelen ilk unsur “Facebook’ta engellendiğimi nasıl kaldırırım?” sorusudur. Maalesef bu problemi çözmek için engellenen kişinin internet ortamında yapabileceği bir şey yoktur. Facebook engeli ancak engelleyen kişi tarafından kaldırılabilir. Bu durumda yapılabilecek tek şey sizi engelleyen arkadaşınızla başka kanallar üzerinden iletişim kurmaktır.

Facebook’ta Bir Kişiyi, Sayfayı veya Grubu Nasıl Geçici Olarak Gizlenir?

Bir kişiyi, sayfayı ya da grubu geçici olarak sessize aldığınızda o kişinin, sayfanın ya da grubun gönderilerini Haber Kaynağınızda 30 gün boyunca görmezsiniz. Geçici olarak gizlediğiniz kişi, sayfa ya da grup kendisini geçici olarak gizlediğinizi öğrenemez.

Haber Kaynağınızda bir kişiyi, Sayfayı veya grubu geçici olarak gizlemek için:

  • Haber Kaynağınızdaki gönderinin sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine dokunun.
  • “Kişiyi 30 günlüğüne geçici gizle”’ seçeneğine dokunun.
  • “Kişiyi 30 günlüğüne geçici gizle” işlemini geri almak için onay mesajında “Geri Al” butonuna dokunun.

İlgili adımların takibi sonrasında işleminiz başarılı şekilde gerçekleşir. Gerektiği zaman geri alabilirsiniz. Bir profil veya Sayfa için geçici gizlemeyi kapatmak için:

  • Profile veya Sayfaya gidin.
  • Profilin veya Sayfanın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine dokunun.
  • “Geçici Gizlendi” seçeneğine dokunun.
  • “Geçici Gizlemeyi Bitir” seçeneğini seçin.
  • Bir grup için geçici gizlemeyi kapatmak üzere gruba gidin ve Katıldın’a ve ardından Geçici Gizlemeyi Bitir’e dokunun.

Facebook geçici engelleme işlemi birisini yalnızca Haber Kaynağınızdaki bir gönderiden geçici olarak gizlemek için kullanılır. Arkadaş olmaya devam edilir. Ayrıca arşivlenen mesajları bulabilmek için blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.

2 Yorum

  1. ey fecebook yöneticisi sen hanki çağda yaşıyorsun kafayımı yedin neden banim beyeni yapmama engel koyuyorsun ben senin aktif kullanıncınım sen bana ödül vermen gerekir her yaptığım beyeni sana para kazandırıyor her yaptığım paylaşımlararıma yapılan beyeniler sana para kazandırıyor beyeni yapmak tan neden rahasız oldun onu anlamadım bizler senin gibi siteleri güçlendiren kişileriz bu sana uyarımdır birdaha yaparsan siteni kullanmam kapatırım çok ta umrumda deyilsın kaybeden sen olurun gerizekalı site.

  2. Facebook tarafından geçici bir süre engellenmiştir sebepsizce çok saçma aktif olsam çok paylaşım yapsam neyse diyeceğim maalesef oda yok sadece bakıp çıkan biriyim 1 hafta oldu bir an önce düzeltirsin lütfen alakasız saçma şeyler 12 yıldır tek facem bu başka facebook açmak falan istemiyorum sorunum yetkililere lütfen

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir