Instagram Post Boyutu Ayarlama

Instagram post boyutu ayarlama işlemini doğrudan Instagram uygulaması üzerinden yapamazsınız. Post ayarlamak isteyen kullanıcıların çeşitli arayışlara girdiği bilinmektedir. Çeşitli yöntemleri deneyen kullanıcılar ise ne kadar farklı yöntem denese de bir türlü sonuca ulaşamıyor. Aslında post boyutu ayarlamak için yapılması gereken işlem oldukça basit. Sizlere göstermiş olduğumuz bu yöntemi uygulayarak siz de dilediğiniz gibi postlarınızın boyutunu ayarlayabilirsiniz.

Bilindiği üzere bazı postlar standart ölçülere sahip olmadığı için ekranda taşma yaratabiliyor. Bu gibi durumların yaşanmaması için Instagram post boyutu ayarlama işlemi yapmanız gerekiyor. Öte yandan bazı özel postlarında farklı boyutlarda olmasını isteyen kullanıcılarda var. Bu sebeplerden ötürü dilediğiniz boyutları ayarlayabilmeniz için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Post ayarlamak için bazı uygulamalar ya da platformlar kullanılabilir. Bunlardan bazıları ise KineMaster ya da Canva’dır.

Mevcut bu uygulamalardan herhangi birini temin ederek “Fotoğraf yükle” sekmesinden istediğiniz görseli seçerek boyutlandırma işlemine başlayabilirsiniz. Oldukça kolay olan bu işlem sayesinde dilediğiniz tüm fotoğrafları kolay bir şekilde boyutlandırmanız mümkün. Galerinizde bulunan fotoğraflar dışında anlık olarak da fotoğraf çekip boyutlandırabilirsiniz. Boyutlandırmış olduğunuz bu fotoğrafları ise aynı uygulama üzerinden doğrudan Instagram’da paylaşabilirsiniz.

Instagram Post Boyutu Ayarlama
Instagram Post Boyutu Ayarlama

Instagram Post Boyutu Nasıl Ayarlanır?

Instagram post boyutu ayarlama için birtakım uygulamalardan destek almanız gerekecek. IOS ya da Android işletim sistemine sahip telefonlar için farklı uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Play Store ya da APP Store mağazasına girerek çeşitli uygulamaları cep telefonunuza indirebilirsiniz.

İndirmiş olduğunuz bu uygulamaları kullanarak siz de istediğiniz boyutta fotoğraflarınızı ayarlayabilirsiniz. Bu sayede Instagram’a da daha net ve tam istediğiniz boyutlarda görsel ekleyebilirsiniz. Bu uygulamaların bir diğer özelliği ise görüntü kalitesini bozmamasıdır. Bu uygulamalar vasıtasıyla fotoğraf boyutlandırması yaptığınız zaman herhangi bir görüntü kalitesinde düşüş olmaz. Peki Instagram post boyutu ayarlama için hangi uygulamalar kullanılabilir?

Instasize: Instagram post boyutu ayarlamak için en ideal uygulamalardan biri de budur. Instasize uygulaması birçok kişi tarafından farklı birçok amaçla da kullanılmaktadır. Bu amaçlardan biri de post boyutu ayarlamadır. Bu uygulamada hem galerinizdeki fotoğrafların boyutunu ayarlayabilirsiniz hem de uygulama üzerinden fotoğraf çekip bu görüntünün de boyutunu ayarlayabilirsiniz. APP Store ve Play Store üzerinden bu uygulamaya herkes kolayca sahip olabilir.

Insta Square Marker: En çok tercih edilen post boyutu ayarlama uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Instagram’daki çerçeveye sığdırmak için tüm görsellerinizi burada boyutlandırabilirsiniz. Ayrıca Instagram standart görsel ölçülerini de otomatik bir şekilde ayarladığı için herhangi bir işlem yapmadan da görsellerinizi boyutlandırabilirsiniz. Görüntü kalitesinde herhangi bir değişiklik olmadan Insta Square Marker uygulaması ile dilediğiniz görselleri boyutlandırabilirsiniz. Play Store mağazasından bu uygulamayı mobil cihazınıza ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

NoCrop Full Size: En çok tercih edilen bir diğer uygulama da NoCrop full size uygulamasıdır. Instagram’da paylaşmak üzere istediğiniz fotoğrafları bu uygulama üzerinden boyutlandırabilirsiniz. Aynı zamanda standart ölçülere de getirerek Instagram’da fotoğraflarınızın çerçeve dışına taşmamasını da sağlayabilirsiniz. Bu uygulamada da görsellerinizin kalitesi kesinlikle bozulmaz. Aynı görüntü kalitesinde fotoğraflarınız boyutlandırılır. Son olarak bu uygulama üzerinden de boyutlandırdığınız görselleri tek tık ile Instagram profilinizde paylaşabilirsiniz.

Tüm bunlar haricinde cep telefonunuzda galerinize girerek ilgili görseli seçip “Görseli düzenle” butonundan yararlanarak da görselinizi boyutlandırabilirsiniz. Ancak çok kaliteli fotoğraflarda bu durum görselinizin kalitesini bozacaktır. Bu yüzden yukarıda da bahsetmiş olduğumuz uygulamalardan yararlanarak görsellerinizi kolayca boyutlandırabilirsiniz. Instagram post boyutu ayarlama için çeşitli yöntemler arasında dilediğiniz yöntemi tercih ederek siz de bulunduğunuz her ortamda görsellerini kırpabilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram Profil Fotoğrafı Ölçüleri Nedir?

Instagram post boyutu ayarlama isteyen kullanıcıların merak ettiği bir diğer soru da budur. Çünkü insanlar fotoğrafların boyutlarını ayarlayabilecekleri uygulamayı indirdikten sonra hangi ölçülere çekeceklerini bilmiyor. Bu yüzden doğru bir şekilde boyutlandırma yapılabilmesi için Instagram profil fotoğrafı ölçülerinin bilinmesi gerekir. Instagram profil fotoğrafı için en ideal ölçü 320×320 ölçüsüdür.

320×320 ölçülerinden daha büyük boyutlarda bir görsel eklediğiniz zaman Instagram fotoğrafınızı boyutlandırmak için ilgili görselin bir kısmını kırpmak zorunda kalacaktır. Bu işi Instagram’a bırakmamak için kendinizde görselinizin görüntü kalitesi bozulmadan yukarıda bahsettiğimiz uygulamalar vasıtasıyla görsellerinizi boyutlandırabilirsiniz. Özellikle profil fotoğrafı görselleri için 320×320 boyutlarında olmasına dikkat edin.

Instagram Post Boyutunun Önemi Var mı?

Elbette önemi var. Instagram post boyutlarınız standart ölçülerde olmazsa, Instagram otomatik bir şekilde görsellerinizi kesmek durumunda kalıyor. Çirkin bir görüntünün oluşmaması için ilgili görsellerin daha öncesinden tarafınızca boyutlandırılmasında oldukça fayda var. Instagram’da görseller için 320×320 boyutlarını kullanabilirsiniz. Bu standart boyutların altında ya da üstünde bir görsel yüklemeye çalıştığınızda ise görsellerinizi kırpmanız istenecek.

Unutulmaması gereken bir başka husus daha var. Standart ölçülerde eklenen görüntülerin ön plana çıkma yani keşfete düşme olasılıkları da daha fazla. Çünkü Instagram algoritması çeşitli metriklerden yararlanır. Bu metriklerden biri de görsellerin boyutudur. Eğer verilen standart ölçülerde bir görsel eklerseniz keşfete çıkma olasılığınızda yüksektir.

Hangi Durumlarda Instagram Post Ayarlama Kullanılır?

Instagram post boyutu ayarlama yapmak için görsellerinizin çok büyük olması gerekmektedir. Yani ilgili görselin verin standart ölçülerden yüksek olması durumunda post ayarlama yapabilirsiniz. Bu durumda boyutu yüksek olan görselleri normal standart boyutuna getirerek fotoğraflarınızı Instagram üzerinden paylaşabilirsiniz.

Günümüzde Instagram üzerinden her gün milyonlarca görsel paylaşılıyor. Bu görsellerin çok ciddi bir kısmı ise görsel boyutlandırması yapmıyor. Bu durum sonucunda ise ortaya hep kırpılmış görseller çıkıyor. Kırpılan görseller hem görselin alma bütünlüğünü bozuyor hem de görselin kalitesine etki ediyor. Bu sebepten dolayı daha kaliteli ve anlamlı fotoğraflar eklemek için siz de görsellerinizi mutlaka boyutlandırmalısınız.

Instagram Post Boyutu Hangi Ölçülerde Olmalı?

En çok merak edilen konulardan biri de budur. Instagram post boyutu ayarlama işlemini yapmadan önce görsellerinizin hangi ölçülerde ayarlanması gerektiğini bilmelisiniz. Yukarıda da verdiğimiz üzere eğer profil resmi oluşturacaksanız bunun için 320×320 ölçüsünü kullanmanız gerek. Profil fotoğrafları küçük olduğundan dolayı boyutları da küçük olmak durumunda. Bu ölçülere uygun bir görsel seçin ve yayınlayın. Eğer bu boyutta bir görseliniz yoksa yukarıda da bahsettiğimiz üzere birtakım uygulamalardan herhangi birini tercih ederek görsellerinizi boyutlandırabilirsiniz.

Instagram’da normal post paylaşımı yapılacaksa bunun ölçüsü 1800×1800 ölçülerinde olmalı. Profilinizde fotoğraf paylaşmak için bu ölçülere uygun görseller seçmelisiniz. Bu boyuta uygun görselleriniz yoksa bazı uygulamalar vesilesiyle görsellerinizi yeniden boyutlandırabilirsiniz. Yapmış olduğunuz bu boyutlandırma işleminde ise herhangi bir görüntü kaybı yaşamazsınız.

Instagram hikayeler için önerilen boyut ise 1080×1920 ölçüsüdür. Bu ölçülerde Instagram hikayelerinizi paylaşabilirsiniz. Hikayelerde görüntü taşmaları kendini daha çok belli ettiği için özellikle Instagram hikayelerinizin üzerinde durmalısınız. Standart ölçünün dışına çıkmamalısınız.

IGTV videoları içinde iki farklı ölçeklendirme kullanılır. Dikey olarak video paylaşmanız durumunda 1080×1920 boyutlarında video paylaşmalısınız. Eğer yatay video paylaşımında bulunacaksanız 1920×1080 ölçülerinde video kullanmalısınız. Yukarıda verdiğimiz uygulamalar aracılığıyla videolarınızı da boyutlandırabilirsiniz. Instagram post boyutu ayarlama için birçok uygulamadan siz de kolayca yararlanabilirsiniz.

Instagram reels beğeni ve izlenme satın almak için web sitemizden ilgili paketlere kolayca ulaşabilirsiniz. 3D güvenilir ödeme yöntemiyle 7/24 online bir şekilde hizmet satın alabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir