Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir?

Instagram hikayelerinin sıralamalarının belirlendiği herhangi bir durum mevcut değildir. Yani, günümüzde instagram kullanan ve Instagram story sıralaması neye göre yapılıyor diye merak eden kişilere Instagram şirketi de başta olmak üzere net bir cevap vermiyor. Kullanıcılarının birçoğu, Instagram hikaye sıralamasının en çok profil ziyaretini gerçekleştiren kişilerin hikaye izleme listesinin en üstünde çıktığını düşünür. Ancak durumun böyle olmadığı şirketin uygulama geliştiricileri tarafından açıklanmıştır.

Crovu Blog
Instagram Story Sıralaması

Instagram Hikayede İki Kere Aynı İsim Neden Yazar?

Instagram uygulamasından atılan hikayelerde iki kez aynı ismin yazması, genellikle uygulamanın telefonlardaki güncelleme hatalarından kaynaklanır. Hesap sahipleri, güncellemelerini otomatik olarak ayarlamamış veya telefonlarında hafızanın yetersiz olmasından dolayı güncelleme yapılamamış olabilir. Bunların yanında, genel olarak ınstagramın sistemsel hatalarından dolayı ınstagram hikaye izleme listesinde aynı isim iki kez görülebilir.

İnstagram Hikaye Görüntüleme Sayısı Neden Gözükmüyor?

Instagram hikaye görüntüleme listesi üzerinde hikayelerin kaç kişi tarafından görüntülendiği eğer görünmüyorsa, telefonda veya kişilerin hesapları üzerinde mutlaka sistemsel bir hatanın var olduğu söylenir. Instagram hikayesi paylaşmış ancak kaç kişinin kendi hikayesini göremeyen  kişiler, telefonlarındaki uygulamayı silip yeniden yükleyerek veya Instagram uygulaması önbelleğini temizleyerek bu sorunu ortadan kaldırabilirler.

İnstagram Hikaye İzlenme Neden Düşer?

Instagram story izlenme sayısı düşme sebeplerinden en önemlisi kişilerin hesaplarından paylaşmış oldukları eski hikayeleri izleyenlerin fake hesap sahibi olmalarıdır. Özellikle sürekli olarak fake hesaplardan takipçi alan kişiler, bu sorun ile karşılaşabilir. Bununla beraber, sürekli aynı ve klasik içeriklerin paylaşılmasından dolayı da izlenme sayıları düşebilir. İlgi çekmeyen içeriklerin paylaşılması dolayısıyla da ınstagram hikayelerine bakanlar sayısı hızlı bir şekilde düşebilir. Bu noktalara dikkat edilmesi ile beraber ınstagram hikaye izlenme sayısının arttırılması sağlanabilir.

Instagram Hikaye Görüntüleyenler Listesi Nasıl Sıralanır?

Instagram story sıralaması yapılmasındaki algoritma, Instagram firmasında çalışan yazılımcılar tarafından kişilerin en yakın oldukları kişilere göre belirlenmektedir. Yani, instagram hikayelerinin izlenme listesinin en üstlerinde yer alan kişiler, hikaye paylaşmış olan kişilerin profillerini en çok ziyaret eden kişiler değil aktif olarak ınstagram, facebook veya telefonda konuştukları kişiler olabilir. Tanımadıkları insanları sürekli olarak ınstagram hikaye sıralaması içinde üstlerde görülmesi ise firma tarafından o kişilerin farklı uygulamalardan kişileri takip edebileceklerine yorumlanmaktadır.

Instagram Öne Çıkan Hikayeler Nasıl Sıralanır?

Instagram üzerinden arşive düşmüş hikayelerin öne çıkarılabilmesi için öncelikle hikaye listelerinin oluşturulması gereklidir. Bu durumun yapılmasından sonra, istenen hikayeler, isimlendirilmiş olan dosyaya eklenir. Hikayelerin dosya içinde yeri değiştirilmek isteniyorsa, yerinin değişmesi gereken hikaye dosyadan silinir. Ancak dosya olarak belirlenmiş ve içine istenen hikayeler eklenmiş olan hikayeler düzenlenmek isteniyorsa, sıralamanın üzerinde yer değişikliği yapılması gereklidir.

Instagram Hikaye Kim Kaç Kere Baktı?

Instagram hikayelerine kimin kaç kez baktığına instagram üzerinden bakabilmek mümkün değildir. Instagram üzerinden paylaşılmış olan hikayelere kim kaç kez bakmış olursa olsun hesap sahipleri yalnızca bunu tek sefer olarak görür. İnstagram hikaye beğenenler paylaşılmış olan hikayelerin en başında görülür. Ancak beğenilmesine rağmen hikayelere kimin kaç kez bakmış olduğu sadece Facebook üzerinden atılmış hikayeler ile görülebilir.

Instagram Öne Çıkanlara Bakınca Gözüküyor Mu?

Instagram hikayeleri öne çıkanlar listesine eklenmiş olan hikayelere kim bakarsa baksın, profil sahipleri listeleri üzerinde kimin baktığını göremezler. Instagram story sıralaması üzerinde veya farklı bir yerde öne çıkarılmış olan hikayelerin herhangi bir şekilde görülebilmesi mümkün değildir. Farklı bir uygulamanın kullanılması ile beraber de ınstagram öne çıkarılmış hikayelerin görülmesi mümkün değildir.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir