Twitter Hesap Dondurma

Twitter hesap dondurma işleminin yapılabilmesi için öncelikle bu konuda kesin ve net karar vermiş olmanız gerekiyor. Çünkü bu dondurma işlemi süreklilik sağladığı durumda Twitter hesabınızda siliniyor. Eğer bir süre Twitter hesabınızı dondurursanız ve tekrar açmazsanız hesabınız kalıcı olarak silinir. Bu durumda geri alma işlemi yapılamadığı için mağdur olursunuz. Kısa süreli Twitter hesap dondurma işlemi yaparken belli bir süreyi geçirmemeye dikkat edin. Aksi takdirde hesabınızı kaybedebilirsiniz. Twitter hesapları silindiği zaman veritabanından da silindiği için bir daha geri döndürülme ihtimalleri kesinlikle yoktur.

Kimi kullanıcılar zaman zaman Twitter hesaplarını dondurmak isteyebilir. Bir süre Twitter hesaplarını kullanmak istemeyen kullanıcılar profil ayarlarına girerek hesaplarını belli bir süreliğine dondurabilir. Bazı anlarda Twitter kullanıcıları meşgul olduklarından dolayı ya da başka herhangi bir nedenden dolayı Twitter hesaplarını kullanmak istemeyebilir. Ancak birçok kullanıcı Twitter hesaplarının açık kalmasını istemez. Bu yüzden hesaplarını dondurmak isteyen kullanıcılar daha sonra diledikleri takdirde tekrardan Twitter hesaplarına girebilir.

Twitter Hesap Dondurma Nedir?

Twitter hesap dondurma, adından da anlaşılacağı üzere mevcut Twitter hesabınızı dondurma işlemidir. Bu işlem belli bir süreliğine yapılır ve daha sonra hesabınıza tekrar girdiğinizde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu süreçte hesabınızda herhangi bir kayıp olmaz. Dondurmak istediğiniz hesaba giriş yapıp profil ayarlarından kolaylıkla hesabınızı dondurabilirsiniz. İsterseniz 3 gün isterseniz 30 gün süreliğine hesabınızı dondurabilirsiniz.

Hesabınızı dondurduktan sonra tekrar hesabınıza girerek Twitter profilinizi aktif hale getirebilirsiniz. Twitter hesabınızı dondurduktan sonra yapılan aramalarda “Böyle bir kullanıcı bulunamadı” sonucu çıkacaktır. Yani hesabınız silinmiş imajı verilecektir. Bu yüzden arkadaşlarınız ya da bir başka Twitter kullanıcısı bu süre içerisinde profilinize erişemeyecek. Hesabınızı dondurmadan önce iki kere düşünmenizi öneririz. Çünkü Twitter hesabınıza bir süre girmedikten sonra hesabınız otomatik bir şekilde silinecektir.

Twitter Hesap Dondurma ile Hesap Silme Arasındaki Farklar Nelerdir?

Her ne kadar ikisi farklı kavramlar gibi görünse de temel mantık ikisinde de aynıdır. Çünkü her iki işlemde de uygulanacak olan yöntem benzerdir. Twitter hesap silme ile ilgili detaylı bilgi almak için hazırlamış olduğumuz içeriği ziyaret edebilirsiniz. Twitter hesabınızı silmek istediğinizde hesabınız kalıcı bir şekilde silinir. Bu işlem geri alınamaz. Bu yüzden hesap silme işleminden önce bu konuyu iyice düşünmenizi öneririz.

Twitter hesap dondurma işlemi ise belli bir süreliğine yapılır. Bu süre içerisinde hesabınıza giriş yaptıktan sonra Twitter hesabınız tekrardan aktif olacaktır. Hesap silme işleminde ise hesabınız kalıcı olarak silinir. Her iki işlemde de uygulanacak olan yöntemin aynı olduğundan söz etmiştik. Twitter hesap dondurma ve Twitter hesap silme işlemlerinde size verilen süre 30 gündür. 30 gün içerisinde hesabınıza giriş yaptığınız takdirde Twitter hesabınız aktif edilir. Eğer bu sürenin sonunda Twitter hesabınıza hiç girmezseniz, hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Bu işlemin telafisinin olmadığını unutmamanızda yarar var.

Twitter Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Twitter hesap dondurma işlemi için uygulamanız gereken yöntem oldukça basittir. Herhangi bir linke ya da siteye ihtiyaç olmadan kendi profiliniz üzerinden saniyeler içerisinde Twitter hesabınızı dondurabilirsiniz. Twitter hesabını dondurmak için Twitter hesabınıza girebiliyor olmanız gerekmektedir. Eğer hesabınızın şifresini unuttuysanız öncelikle şifre sıfırlama işlemi yaparak yeni bir şifre belirlemelisiniz. Hesap dondurma ve silme işlemlerinde mutlaka Twitter hesabınıza girmeniz gerekir.

Twitter hesabınıza başarılı bir şekilde girdikten sonra aşağıdaki adımları takip ederek kolay ve hızlı bir şekilde Twitter hesabınızı silebilirsiniz.

  • Twitter’a tarayıcı üzerinden giriş yapın.
  • Hesabınızla giriş yapın.
  • Profilinizden “Ayarlar ve gizlilik” sekmesine tıklayın.
  • Açılan sayfadan “Hesap” sekmesine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranın en alt kısmında bulunan “Hesabını devre dışı bırak” seçeneğine tıklayın.
  • Hesabınızı devre dışı bırakmak için Twitter son kez sizden onay isteyecek.
  • Güvenlik için Twitter hesabınızın şifresini girmeniz gerekecek.

Onay işleminden sonra isteğiniz gerçekleşecek ve Twitter hesabınız dondurulacaktır. Hesabınız dondurulduktan sonra size 30 gün süre verilir. Eğer 30 gün boyunca Twitter hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınız tamamen silinir. Hesabınızı geçici bir süreliğine dondurmak istiyorsanız mutlaka 30 gün içerisinde hesabınıza giriş yapmalısınız. Twitter hesabını devre dışı bırakma işlemi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Crovu Blog

Android ve IOS Cihazlarda Twitter Hesabı Dondurma Nasıl Yapılır?

Yukarıda göstermiş olduğumuz yöntem ile tarayıcı üzerinden Twitter hesabınızı dondurabilirsiniz. Twitter kullanıcılarının büyük bir bölümü Twitter’a mobil cihazlar üzerinden giriş sağladığı için bu yönteminde bilinmesi yararınıza olacaktır. Cep telefonunuz üzerinden Twitter hesabınızı kolay bir şekilde dondurabilirsiniz. Tıpkı tarayıcı da olduğu gibi mobil cihazlarda da aynı yöntemle hesabınızı dondurabilirsiniz. Android ya da IOS işletim sistemine sahip cihazlar üzerinden Twitter hesabınızı dondurmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Mobil uygulama üzerinden Twitter’a giriş yapın.
  • Hesabınızla Twitter’a girin.
  • Sol üst kısımda yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Açılan ekranda “Ayarlar ve gizlilik” sekmesine tıklayın.
  • Buradan “Hesap” sekmesini seçin.
  • En alt kısımda yer alan “Hesabınızı devre dışı bırakın” sekmesine tıklayın.
  • Hesabınızı silmek istediğinize karar verdiyseniz onay verin.
  • Son olarak Twitter hesabınızın şifresini girerek dondurma işlemini tamamlayın.

Hem tarayıcılarda hem de mobil uygulama üzerinden yapılan Twitter hesap dondurma işlemi aynıdır. Bu şekilde hem Android hem de IOS cihazlar ile hesabınızı çok kolay bir şekilde dondurabilirsiniz. Twitter hesap dondurma linki şeklinde piyasada sunulan hiçbir bağlantıyı ziyaret etmemeniz önerilir.

Twitter Hesabını Dondurduktan Sonra Hesap Ne Zaman Silinir?

Konu içerisinde uyarı amacıyla birkaç defa bu konu hakkında uyarılarda bulunduk. Twitter hesap dondurma ve hesap silme işlemleri aynı şekilde yapılır. Ancak hesabınıza 30 gün süreyle giriş yapmazsanız Twitter hesabınız tamamen silinir. Bu aşamadan sonra hesap dondurma talebiniz, hesap silme işlemine dönüşür. Bu yüzden Twitter hesabınızı bir süreliğine dondurmak istiyorsanız hesabınıza 30 gün içerisinde mutlaka giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer bu süreyi unutursanız ya da atlarsanız hesabınız silinir ve bir daha geri getirilemez.

Dondurulan Twitter Hesabı Tekrar Kullanılabilir mi?

Dondurulan bir Twitter hesabı tekrar kullanılabilir. Yukarıda da söz ettiğimiz üzere Twitter hesabınızı dondurduktan sonra bir aylık bir süreniz olacak. Bu bir ay içerisinde hesabınıza dilediğiniz zaman tekrardan giriş yapabilirsiniz. Bu süre zarfında hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınız silinir. Bu yüzden Twitter hesabını dondurmak isteyen kullanıcılar çok dikkatli olmalı. Şimdiye kadar hesabını donduran kişiler içerisinde binlerce kişi 30 gün içerisinde hesabına girmeyi unuttuğu için Twitter hesapları kalıcı olarak silindi.

Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Silinir mi?

Twitter hesabınızı kalıcı olarak silmeniz de mümkündür. Yukarıda da açıkladığımız üzere Twitter hesabınızı devre dışı bırakmanız ve 30 gün boyunca hesaba girmemeniz yeterli olacaktır. Twitter hesabınızı devre dışı bıraktıktan sonra kullanıcılara bir ay süre tanınır. Eğer bu bir aylık sürenin sonunda Twitter hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Instagram reels beğeni satın al paketlerimizi inceleyerek tüm reels videolarınıza istediğiniz kadar beğeni satın alabilirsiniz.

1 Yorum

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir