Twitter Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Her gün milyonlarca kişinin vakit geçirdiği Twitter platformu, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Son yılların en popüler uygulamalarından olan Twitter, istatistiklere göre en çok aktif kullanıcıya 2022 yılında ulaştı. Diğer tüm sosyal medya platformlarının da önüne geçerek çevrim içi bazda rekoru eline aldı. Twitter’a her gün binlerce yeni kişinin üye olmasıyla birlikte aynı şekilde binlerce kişi de hesabını kapatmak istiyor. Twitter hesap silme işlemlerinin nasıl yapıldığı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Twitter hesap silme işleminden önce hesabınızı kesin olarak kapatmak istediğinizden emin olmalısınız. Aksi takdirde yapılan silme işleminin bir daha geri dönüşü kesinlikle yoktur. Twitter hesap kapatma işlemini kesin olarak gerçekleştirmek istediğinizde bazı adımları gerçekleştirmeniz lazım. Hesap silme işlemi Twitter profili üzerinden kolayca yapılabiliyor. Hem IOS hem de Android cihazlardan Twitter hesap silme işlemini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Hesap silme işlemiyle birlikte paylaşmış olduğunuz tüm görseller, videolar ve tweetlerde silinecektir. Bu yüzden hesabınızı silmeden önce tüm tweetlerinizi ya da görsellerinizi tek tek silmenize gerek yoktur.

Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Kapatılabilir mi?

Twitter ile tüm ilişkisini kesmek isteyen ve sevdiklerine daha fazla vakit ayırmak isteyen binlerce kişi var. Twitter’ı bırakmak isteyen kullanıcılar aynı zamanda hesaplarına tekrar geri dönmemek için profilini tamamen silmek istiyor. Her gün binlerce aramanın yapıldığı “Twitter hesap silme” işlemi ile ilgili tüm detayları sizler için hazırladık. Vereceğimiz adımları takip ederek siz de kolay ve hızlı bir şekilde Twitter hesabınızı saniyeler içerisinde silebilirsiniz. Yapacağınız tüm bu işlemlere başlamadan önce gerekli yedeklemeleri yapmanızı öneririz.

Twitter hesabı kalıcı olarak silinir mi sorusu da en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Twitter hesaplarınızı kalıcı olarak silmeniz mümkündür. Ayrıca hesabınızı silmek için işlem yaptığınızda bu işleminiz hemen onaylanır. Bilindiği gibi Instagram bu konuda size 30 gün süre veriyor. Bu esnada hesabınızı donduruyor. 30 günün sonunda hesabınıza girmediğiniz takdirde Instagram hesabınız kalıcı olarak siliniyordu. Twitter’da aynı mantıkla hareket ediyor. Bu yüzden Twitter hesabınızı sildikten sonra hesabınıza 30 gün girmemeniz gerekiyor. Aksi takdirde hesabınıza giriş yaptığınız zaman otomatik olarak hesabınız tekrardan açılıyor. Twitter hesap silme işlemini yapmadan önce iki kere düşünmenizi öneririz.

Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Twitter hesap silme işlemi yapmak isteyen kullanıcıların öncelikle Twitter hesaplarına giriş yapmaları gerekmektedir. Eğer uzun zamandır hesabınıza giriş yapmıyorsanız ve şifrenizi unuttuysanız, “Şifremi unuttum” sekmesine girerek şifrenizi yenileyebilirsiniz. Twitter profilinize başarıyla giriş yaptıktan sonra aşağıda verilen adımları sırasıyla uygulayarak kolay bir şekilde Twitter hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

  • Twitter hesabınıza giriş yapın.
  • Sol tarafta yer alan menüde “Ayarlar” sekmesine tıklayın.
  • “Seçenekler” içerisinde yer alan “Hesabımı devre dışı bırak” sekmesine tıklayın.

Twitter hesap silme işlemi bu kadar. Yalnızca bu adımları takip ederek hesabınızı silebilirsiniz.

NOT: Hesabınız öncelikle 30 gün süreliğine dondurulur. Bu esnada hesabınız silinmiş gibi olur ve arama sonuçlarında yer almaz. Twitter hesabınıza 30 gün boyunca girmediğiniz zaman hesabınız otomatik bir şekilde silinmiş olur.

Crovu Blog

IOS Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Yukarıda göstermiş olduğumuz Twitter hesap silme işlemi, masaüstü bilgisayarlarda geçerli bir yöntemdir. Aslında uygulama bazında bakıldığı zaman kısmen aynı yöntemle IOS cihazlarda da Twitter hesabınızı bu şekilde silebilirsiniz. IOS işletim sistemine sahip Iphone cihazlarda Twitter hesabını kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Telefonunuzdan Twitter uygulamasına girerek hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst kısımda yer alan dişli çark sembolüne tıklayın.
  • Burada profil fotoğrafınıza tıklayın.
  • Açılan ekranda “Ayarlar” sekmesine giriş yapın.
  • Seçenekler kısmı içerisinde yer alan “Hesabımı devre dışı bırak” butonuna tıklayın.

Bu işlemlerden sonra Twitter hesabınız silinmiş olacak. Masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi bu yöntemle de sildiğiniz hesaba 30 gün boyunca girmemeniz gerekiyor. Eğer bu süre zarfı içerisinde hesabınıza giriş yaparsanız hesap silme işleminiz iptal edilecektir. Twitter hesabını devre dışı bırakma konusunda tüm diğer ayrıntılar için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Android Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Android işletim sistemine sahip cihazlarda Twitter hesabınızı silmek için aynı IOS cihazlardaki mantık geçerli. Temel olarak bakıldığında hem masaüstü cihazlar hem IOS hem de Android cihazlarda Twitter hesap silme işlemi aynı şekilde yapılıyor. Android cihazlardan Twitter hesabınızı kalıcı olarak silmek için aşağıda yer alan adımları sırasıyla uygulamalısınız.

  • Telefonunuzda Twitter uygulamasını açın ve hesabınızla giriş yapın.
  • Hesabınızla giriş yaptıktan sonra sol üst köşede yer alan profil resminize tıklayın.
  • Açılan menüde “Ayarlar” sekmesine giriş yapın.
  • Burada seçenekler kısmından “Hesabını devre dışı bırak” sekmesine tıklayın.

Tüm işlemler bu kadar. Bu yöntem ile Android cihazlarınızdan Twitter hesabınızı kolayca ve kalıcı bir şekilde silebilirsiniz. Hesabınızı silme işlemini onayladıktan sonra 30 gün boyunca hesabınıza tekrar giriş yapmadığınız takdirde hesabınız otomatik bir şekilde silinmiş olur.

Twitter Hesabı Silinmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Twitter hesabınızı silmeden önce bazı küçük ayrıntıları hatırlatmakta fayda var. Çünkü Twitter hesabınız silindikten sonra tekrar geriye dönüş işlemi mümkün olmadığı için herhangi bir mağduriyet yaşamamanız adına bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Öncelikle Twitter hesabınızı kesin olarak silmek istediğinize emin olun. Çünkü bu işlem bir daha geri alınmaz. Bunun dışında Twitter’da paylaşmış olduğunuz tweetler ve diğer görselleri tek tek silmekle uğraşmayın. Çünkü hesabınızı sildikten sonra tüm paylaştıklarınızda otomatik bir şekilde silinmiş oluyor.

Twitter hesap silme işlemi yapmadan önce en çok dikkat edilmesi gereken noktada budur. Unutmuş olabileceğiniz tüm özel mesajları kontrol edin. Bunun yanı sıra paylaşmış olduğunuz görseller ve videoları da saklamak isteyebilirsiniz. Bu yüzden bu içerikleri de bilgisayarınıza ya da telefonunuza kaydetmeniz yararınıza olacaktır. Bir anlık sinirle silinen Twitter hesapları yüzünden binlerce kişi bu konu sebebiyle mağdur oluyor. Siz de aynı hataya düşmemek için tüm görselleri yedekleyin.

Twitter Hesap Silme İşlemi Ne Zaman Onaylanır?

Twitter’da hesap silme işlemini tamamlayan kullanıcıların en çok merak ettiği sorulardan biri de budur. Hesabınızı silmek istediğiniz zaman yukarıda da göstermiş olduğumuz şekilde hesap silme talebi oluşturabilirsiniz. Hesap silme talebi diyoruz çünkü hesap silme işlemini onayladıktan sonra hesabınız hemen silinmiyor. Twitter, kullanıcıların yanlışlıkla ya da bir anlık sinirle hesaplarını kapatacaklarını bildiği için bu yüzden kullanıcılara tam 30 gün süre veriyor.

Twitter hesap silme işlemi yaptıktan sonra hesabınız tam 30 gün sonra tamamen ve kalıcı bir şekilde silinmiş oluyor. Eğer bu süre zarfında hesabınıza tekrar giriş yaparsanız hesap silme işleminiz iptal edilecek ve hesabınız tekrardan aktif olacaktır. Twitter hesabınızı kesin olarak silmekte kararlıysanız bu 30 günlük süreç içerisinde hesabınıza giriş yapmamanız gerekiyor.

Twitter toplu tweet silme işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, sizler için hazırladığımız içeriği inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir