Facebook Sayfaları Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Facebook sayfa birleştirme konusu özellikle büyük markalar açısından önemli bir noktadır. Çünkü facebook sayfaları birleştirilmesi demek diğer önceki sayfalar ile bu yeni sayfaların takipçilerinin, beğenilerinin de birleşmesi anlamına gelir. Facebook sayfa birleştirme işlemi iki sebeple yapılabilir, birincisi aynı isimle birden fazla sayfa açılmış olabilir. Bu durum genelde yanlışlıkla yapılan ancak zaman içerisinde unutulduğu için soruna neden olan bir durumdur. Diğeri ise farklı isimlerle açılan aynı marka sayfalarının birleştirilmesidir. Bu yazımızda facebook sayfalarını nasıl birleştirebileceğiniz konusunda detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Facebook Sayfa Birleştirme Nasıl Yapılır - Crovu Blog
Facebook Sayfa Birleştirme Nasıl Yapılır – Crovu Blog

Facebook sayfa birleştirme sorunu

Yeni bir işletmeniz varsa veya işletmeniz bir süre önce kurulmuşsa, bilmediğiniz bir Facebook İşletme sayfanız olabilir. Bu, resmi Facebook işletme sayfanızı kurmadan veya muhtemelen bir yazım hatası altında işletmenizi aramadan önce kurulmuş bir sayfadır. Bu durum, sinir bozucu olabilir çünkü yinelenen Facebook Business sayfalarının isimlerini değiştirmeyi nasıl talep edeceğinizi, sileceğinizi ve hatta birleştireceğinizi bulmak zorundasınız. Yinelenen Facebook Business sayfalarının yaygın olduğu bilinen bir gerçek.  Facebook gönderilerindeki işletmeleri kontrol etmek ve sonuçlarını bulmak ise mümkün. Ayrıca, işletme sayfanızın ismini değiştirmek istediğinizde bu isim hali hazırda kullanılmakta olduğu için facebook sizin sayfa adınızı değiştirmenize izin vermez.

Bir işletmeyi yönetiyorsanız, müşterilerinizin ve hayranlarınızın ana sayfanızdan uzaklaşan görünümler yaratabilecek Facebook Sayfaları oluşturma olasılığı yüksektir. Bu, fiziksel bir konumunuz olduğunda ve bir Facebook kullanıcısı, check-in yaparken işletmenizi yanlış yazdığında çok yaygındır. Bu sayfaları birleştirmek, tüm hayranlarınızı ve müşterilerinizi bir yerde tutmanıza olanak tanır, mesajınız ve pazarlamanız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar. Peki facebook sayfaları neden birleştirilemez ya da facebook sayfa birleştirme sorunu neden ortaya çıkar? 

Öncelikle bu sorunun birden fazla yanıtı olabilir. Mesela bu sayfaların altındaki içerikler, postlar ve konuştuğu konular birbirinden farklı gibi görünebilir. Yani sayfalar farklı konularda gibi görünebilir. Aslında benzer postlar olmasına, benzer insanlar takip etmesine rağmen isimleri nedeniyle ya da içerikleri nedeniyle sayfalar farklı görünebilir. Facebook sayfalarını birleştirebilmeniz için, birleştirmeyi düşündüğünüz her iki sayfanın mutlaka benzer isimle olup facebook u ikna edebilecek yakınlıkta olması lazım. Unutmayın sayfa birleşmelerini facebook onaylamaktadır. Bu onayı alabilmeniz için kesinklikle facebook un bu iki sayfanın aynı işletme sayfası olduğuna ikna olmuş olması gerekiyor.

Facebook Sayfanız Olmadığı durumda yinelenen facebook Sayfalarını Düzeltme

Mevcut bir Facebook sayfanız yoksa ve yeni bir sayfa oluşturuyorsanız, ancak işletme adınızla birlikte birden fazla sayfa olduğuyla karşılaştıysanız, mülkiyetinizi kanıtlamanız gerekir. Bunu nasıl yapabileceğiniz şu şekilde anlatalım;

Sayfanıza girdiğinizde üstte, sağdaki kapak görüntüsünün hemen altında, “Bu sizin işletmeniz mi?” Seçeneğini tıklayın.

İşletme telefon hattına erişiminiz varsa ilk seçenek olan “Telefonla Doğrula” seçeneğini tıklayın.  Resmi olmayan Facebook işletme sayfanızı talep etmenin en kolay yolu telefonla doğrulama seçeneğidir.  Bu, işletmenizin telefon numarasına erişiminiz olduğunu ve işletmeyi temsil etmeye yetkili birinin bu sayfayı talep ettiğini doğrulamak için Facebook’un işletme telefon numaranıza yapacağı otomatik bir aramadır. Facebook’tan yapılan aramalar size sayfanıza girmeniz için bir yetki kodu verecektir. Bu en kolay ve hızlı yol olmasına rağmen maalesef çoğunlukla sayfalar için verilen telefon numaraları sonrasında çalışmayan, değiştirilen ya da sayfayı açan kişide kalan numaraladır. Bu nedenle de genelde bu doğrulama pek kullanılmaz.

Sayfanın sahipliğini doğrulamak için ya da Facebook’tan otomatik bir arama alabilmek için işletme telefon numarasına erişiminiz yoksa, Facebook işletme sayfasını işletme belgeleriyle doğrulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir resmi taramak veya fotoğraf çekmek, aşağıdaki belgelerden birini yüklemek:

  • Fatura / Telefon faturası
  • İşletme lisansı
  • İşletme Vergi Dosyası
  • Formasyon Sertifikası
  • Ana Sözleşme

Siz yukarıdaki dökümanlardan biri ya da bir kaçını yüklediğinizde, Facebook bu dökümanları inceledikten sonra sizin sayfa sahibi olup olmadığınıza karar verir. Bir hafta ya da daha fazla sürecek inceleme süreci sonunda facebook, sayfanın size ait olmadığına karar verebilir ya da daha fazla döküman göndermenizi talep edebilir. 

Başka bir sayfanız varken Facebook sayfa birleştirme 2019

Facebook işletme sayfasını yönetmesi için birini işe aldınız, ancak şimdi o kişi artık sizin için çalışmıyor ve o sayfaya erişen tek kişi oydu. Yani bu demek oluyor ki sizin zaten bir sayfanız vardı sonra sizinle çalışmaya başlayan biri yeni bir sayfa daha açtı. Şimdi o ikisini birleştirmek istiyorsunuz. 

İşletme adınızla birlikte bir veya daha fazla sayfa bulduysanız, her sayfayı ziyaret etmeniz ve sahiplik talebinde bulunmanız gerekir. Kontrolünüzde olması gereken her sayfayı çok kolay bir şekilde rapor edebilirsiniz: facebook hesap birleştirme işlemi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz; 

  • 1) Bildirmek istediğiniz Facebook işletme sayfası kapağının sol alt köşesine gidin, “Beğen”, ”İzleyin”, “İletiler” yazıyor – bunun hemen sağında üç noktalı bir düğme göreceksiniz (…). Bu düğmeye tıklayın.
  • 2.) Aşağı kaydırın ve “Rapor Sayfası” seçeneğine tıklayın.
  • 3.) Burada yeni bir pop-up görünecektir. “Fikri mülkümün izinsiz kullanımı olduğunu düşünüyorum” yazan son seçeneği seçin ve Gönder düğmesine tıklayın.
  • 4.) Ardından, İhlal veya İhlal Raporlama sayfasına yönlendirileceksiniz. İki haktan hangisinin ihlal edildiğini seçin: Telif Hakkı veya Ticari Marka. Ticari bir marka değilseniz, telif hakkı ihlali seçeneğini tercih etmelisiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra, sayfanın sağ alt tarafındaki Gönder düğmesine tıklayın.
  • 5.) Bir sonraki seçimde, kendi senaryonuza en uygun seçeneği seçin ve Gönder düğmesine tıklayın.

Sıkışırsanız veya sorularınız olursa, Facebook, Facebook İşletme destek portalında birçok kaynak sunar. Burada yardım arama, topluluk destek portalında soru sorma ve hatta yeni bir sayfa oluşturma imkanları vardır.

Facebook sayfa birleştirme kaç gün sürer?

Facebook sayfa birleştirme hilesi gibi bir şey söz konusu değildir. Unutulmaması gereken nokta, bu tarz işlemlerin tamamının facebook tarafından onaylanıyor olması gerektiğidir. Yani siz facebook sayfalarınızın adını değiştirmek istiyorsanız, iki bağımsız sayfayı birleştirmek istiyorsanız ya da facebook sayfa linklerinizi değiştirmek istiyorsanız bunun için herhangi bir hile kullamanız mümkün değildir. Tüm talepleri mantıklı nedenlerle açıklayarak facebook a gönderdikten sonra onay alırsınız ve sonrasında işlemleri yaparsınız. 

Facebook sayfa birleştirme kaç gün sürer sorusunun cevabı sizin zaten bir sayfanız olmasına ya da olmamasına bağlıdır. Yukarıda detaylı bir şekilde açıkladığımız üzere eğer zaten bir sayfanız varsa ikinci bir sayfa açılmışsa ve siz bu iki farklı sayfayı birleştirmek istiyorsanız bu iki sayfanın sahibi olduğunuzu göstermeniz yeterlidir. 

Facebook birleştirilen sayfaları ayırma işlemi nasıl yapılır?

Facebook sayfalarını birleştirmek için kısa yol olarak bu linke tıklayın; facebook.com/pages/merge

Aşağı açılır menülerden birleştirmek istediğiniz iki sayfayı seçin ve Devam Et düğmesini tıklayın.

Birleştirme İste’yi tıklayın. Unutmayın ki burada bu işlemi yapabilmeniz için bu iki sayfanın da tam yetkili yöneticisi olmanız lazım. Sayfada editör ya da moderatör gibi rollere sahipseniz bu sayfa birleştirme işlemini yapamazsınız.

Sayfalarınızı birleştiremiyorsanız, Sayfalarınızın birleştirilmeye uygun olmadığı anlamına gelir – her iki sayfadaki işletme bilgilerinin mümkün olduğunca yakın olduğundan emin olun.

Sayfalarınızı birleştirme talebinde bulunma seçeneğini görürseniz, Facebook isteğinizi gözden geçirir. İsteğiniz kabul edilirse, iki sayfanın da beğenildiği ve check-in işlemlerinin birleştirileceği belirtilir. Birleştirdiğiniz sayfadaki yayınlar, fotoğraflar, incelemeler, oylamalar ve kullanıcı adı silinir. Hangi sayfayı tutacağınızı ve hangi sayfanın birleştirileceğini seçebilirsiniz. Sakladığınız sayfa, bu sayfayla birleştirdiğiniz sayfadaki beğenilerin ve check-in’lerin eklenmesi haricinde değişmeden kalacaktır. Artık istemediğiniz sayfa Facebook’tan kaldırılacak ve gelecekte arama sonuçlarında görünmeyecektir.

Buna ek olarak, Crovu üzeriden kolayca Instagram’da takipçi satın alabilirsiniz, sayfamıza mutlaka göz atın.

Sevgilerimizle,

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir