Instagram Hesabım Çalındı (Hacklendi) – Nasıl Geri Alırım? – 2020

Merhaba çok değerli Crovu Blog okurları, bu yazımızda herkesin muzdarip olduğu tabiri caiz ise lanet bir durumun çözümünü ele alacağız. Nedir bu lanet durum derseniz, tabii ki “Instagram Hesabım Çalındı veya hacklendi” konusu. Eğer sizin başınıza henüz gelmediyse dua edelim ki gelmesin, çünkü gerçekten de başına geleni derinden üzen bir durum. Onca emek vb. bir anda gidiyor ve insanın canını sıkıyor. Bu yazımızda umarım bu durumu yaşayan okurlarımıza güncel bilgilerle yardımcı olmayaca çalışacağız. Yazımızda 2017 güncel methodları göstereceğiz, olur da ileride güncellenirse bu methodlar, bu sayfayı da güncelleyeceğiz merakınız olmasın. O halde geçelim bu işlemin detayları neymiş..

Instagram Hesabım Çalındı! (Nasıl Olmuş Olabilir?)

Instagram hesabınızın çalındığında ne yapmanız gerektiğine biraz aşağılarda değineceğiz. Lakin ondan önce buna ne sebep olmuş olabilir bunu tartışalım. Bunlardan ilki, son zamanlarda “hile” adı altında bir sürü ücretsiz internet sitesi açıldı ve ücretsiz olarak Instagram profilinizi bir şekilde popülerleştireceklerini söylüyorlar, bu vasıta ile sistemlerine “Instagram ile Giriş Yap” şeklinde giriş yapmanızı istiyorlar. Lakin, bu internet sitelerindeki “Instagram ile giriş yap” kısımları gerçek değil. Yani Instagram’ın giriş sayfası taklit edilerek, şifreleriniz kolayca çalınabiliyor. Bu yüzden sakın ama sakın Instagram dışında hiç bir yere Instagram bilgileriniz ile giriş yapmayın. Bir diğer sebep ise, telefonlarınıza yüklenmiş olan 3.parti zararlı yazılımlar, Instagram hesabınızın şifresinin çalınmasına sebebiyet vermiş olabilir. Bu durum genelde Android cihazlarda oluyor çünkü iPhone cihazlar 3.parti uygulamaların browser üzerinden yüklenmesine izin vermiyor bu da güvenlik olarak daha efektif. Dolayısıyla eğer bir Android cihazınız var ise ve bu durumdan şüpheleniyorsanız bir virüs programı kullanabilirsiniz.

Çalınan Instagram Hesabımı Nasıl Geri Alırım? (Güncel – 2018/Ocak)

İnternette pek çok method dolanıyor bu konuyla ilgili lakin pek çoğu güncelliğini yitirmiş. Çünkü Instagram destek merkezini yeniledi ve artık direkt olarak çalınan hesabı Instagram.com üzerinden bildirmeniz mümkün değil. Bunun yerine yeni methodlar geldi. Bunları sizlere aktarmaya çalışacağız. Silinen Instagram hesabınızı geri almanız için adım adım şunları uygulayabiliriz:

  • Instagram uygulamasını açın, muhtemelen hesabınız hacklendiği (çalındığı) için giriş sayfası gelecektir karşınıza. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Giriş sayfasında, “Giriş detaylarını unuttun mu? Giriş yapmak için yardım al.” seçeneğine basıyoruz. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Karşımıza gelen ekranda,  Hesabına Eriş -> “Kullanıcı adı veya E-Posta kullan” seçeneğine basalım. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Muhtemelen kullanıcı adınız değiştirilmiştir, yine de eski kullanıcı adınızı veya eski e-mail adresinizi girin ve sağ üst köşeden “sağ ok” tuşuna basın. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Eğer hesabınızı bulamadık gibi bir ibareyle karşılaşırsanız, kurnazlık yapacağız. Hesabınızın çalındıktan hemen sonra, sizi takip ettiğini bildiğiniz arkadaşlarınıza hemen mesaj atın, kullanıcı adınız değiştirilmiş olsa da arkadaşlarınız sizi takip ediyor olduğu için (Takip ettiklerim) kısmında profilinizin kullanıcı adı değişmiş halini göreceklerdir. Değiştirilmiş yeni kullanıcı adınızı bulduğunuzda, bir üst maddedeki kullanıcı adı veya e-posta kısmına bulduğunuz kullanıcı adını girin ve yine “sağ ok” diyip devam edin. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Hesap bulunduğunda size mevcut seçenekleri sunacaktır. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Eğer seçeneklerden hiç birine erişiminiz yoksa, aşağıda yer alan “Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var?” kısmına basalım. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Bu kısımda, Instagram siz olduğunuzu teyit etmek için bazı bilgiler soracaktır. Doğru şekilde doldurun. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Doldurduktan sonra formu gönderin ve cevap beklemeye başlayın. Tahmini olarak 1-2 gün içinde en geç dönüş alacaksınız ve kayıt olduğunuz e-posta adresine şifre sıfırlama bağlantısı gönderilecektir.

Anlatım ile ilgili Resimler:

Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017
Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017
Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017
Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017
Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017

Yöntem (2) – Ocak 2018 (Güncel)

Merhaba değerli okurlarımız, yukarıdaki işlemde “Form gelmiyor”, “Form bende çıkmıyor” gibi durumlarla karşılaşan okurlarımız olmuş. Yukarıdaki form sizde gözükmüyor ve işlemi tamamlayamıyorsanız, https://help.instagram.com/contact/1652567838289083 buraya girip, buradaki formu doldurun. Buradaki form da yüksek ihtimalle sizi çözüme kavuşturuyor. Sevgiler,

Hesabımı Geri Aldım (Nasıl Güvende Tutabilirim?)

Hesabınızı yukarıdaki methodları kullanarak geri aldıysanız, bizi en mutlu eden şey olacaktır. Şimdi size en kolay ve en etkili çözümü önereceğiz ki bu tarz şeyleri bir daha asla yaşamayın. Instagram’ın bir özelliği olan “Two Factor Authentication” yani İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması ile hesabınıza her girişte SMS almanızı sağlarsınız. Böylelikle şifreniz çalınmış olsa bile çalan kişi hesabınıza asla giriş yapamayacak çünkü giriş yapabilmesi için SMS koduna ihtiyacı olacaktır. Banka gibi düşünün, Instagram hesabınızda bu güvenlik sürecini açarsanız, bankaya girer gibi Instagram’a da girerken SMS alacaksınız ve tam güvenliği sağlamış olacaksınız.

Ücretsiz Takipçi Arttırma Sitelerinden Uzak Durun!

Hesabınızı doğru bir biçimde geri aldıktan sonra. Bir daha asla ücretsiz ve Instagram’a giriş yapmanızı gerektiren uygulamaları kullanmayın. Bu uygulamalar ücretsiz takipçi arttırma adı altında insanların hesaplarını çalabilmektedir. Eğer isteğiniz olursa, Crovu güvencesi ile şifreniz ve uygulamaya giriş yapmanız gerekmeden Instagram’da takipçi arttırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için, Instagram takipçi satışı sayfamıza göz atabilirsiniz.

Umarız yazımız işinize yarayacaktır. Herhangi bir sorunuz veya görüşünüz olursa lütfen yorum yapın size yardımcı olalım. Eğer yazıyı beğendiyseniz ve işinize yaradıysa yazımızı paylaşın ki daha çok kişi çözüme kavuşabilsin.

Sevgilerimizle,

623 Yorum

  1. Merhaba hesabım çalındı dolandıricilar tarafından. Kullanıcı adı sifre ve ebpostami değiştirdi. Nasıl geri alabilirim lütfen yardım edin

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir