Instagram Keşfete Nasıl Çıkılır?

Instagram kullanıcılarının en çok ilgi duyduğu ve merak ettiği konuların başında hiç şüphesiz keşfet geliyor. Instagram keşfete nasıl çıkılır sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. Instagram’da paylaşılan bir gönderi, normal şartlarda yalnızca sizin profilinizde ve listenizdeki arkadaşlarınız tarafından görülür. Ancak gerekli şartları taşımanız durumunda tüm paylaşımlarınız keşfete düşebilir ve gönderilerinizi çok daha fazla kişi görebilir.

Instagram keşfete nasıl çıkılır sorusunun cevabını arıyorsanız doğru adrestesiniz. Öncelikle bilinmelidir ki Instagram’da keşfete çıkmak sanıldığının aksine kolay bir işlemdir. Bunun için temiz bir Instagram sayfasına sahip olmanız yeterlidir. Daha önce uyarı almış ya da kilitlenmiş bir hesapta paylaşılan gönderilerin keşfete düşmesi ise biraz zordur. Bunun dışında kalan profillerde ise paylaşılan gönderilerin keşfete çıkması ise oldukça muhtemeldir.

Instagram’da keşfete çıkarak çok daha fazla görünür olabilirsiniz. Özellikle hobi amacıyla açtığınız bir sayfada paylaştığınız postların binlerce kişiye ulaştığını görmek sizi bir hayli mutlu edecektir. Bu yüzden tüm paylaşımlarınızı keşfet odaklı yapmanız yararınıza olacaktır. Bu sayede gönderileriniz binlerce kişiye ulaştığı gibi aynı zamanda organik bir şekilde takipçi de kasmış olacaksınız. Instagram’da takipçi elde etmek için en etkili yollardan biri de keşfete çıkmaktır. Bu yüzden tüm planlamanızı keşfet odaklı yapmalısınız.

Instagram Keşfet Nedir?

İlk olarak Instagram’da yer alan keşfetin ne olduğunu bilmekle işe başlamalısınız. Instagram keşfet, paylaşımlarınızın, takipçileriniz dışında da kullanıcılara ulaşmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sayede paylaşmış olduğunuz gönderileri yalnızca takipçileriniz değil aynı zamanda sizi takip etmeyenlerde keşfet kısmından görür. Bu da hem sizi daha popüler yapar hem de doğal bir şekilde takipçi artışına neden olur.

Instagram keşfete nasıl çıkılır sorusu da bu yüzden oldukça önemlidir. Çünkü Instagram’da sayfa sahiplerinin üzerinde en çok durduğu konuların başında keşfet gelir. Gönderileriniz keşfete düştükten sonra takipçiniz olmayan kişilerde paylaşımınızı görür ve etkileşimde bulunur. Instagram keşfet etiketi ile ilgili tüm paylaşımları https://www.instagram.com/explore/tags/ke%C5%9Ffet/ adresinden görebilirsiniz.

Instagram Keşfete Çıkma Yöntemleri Nelerdir?

Instagram keşfete nasıl çıkılır araştırmasını yapan kişiler için tüm Instagram algoritmalarını sizler için hazırladık. Hazırlamış olduğumuz bu kriterlere dikkat ederek siz de kolay bir şekilde keşfete çıkabilir ve gönderilerinizin binlerce kişi tarafından görülmesini sağlayabilirsiniz. Bilindiği üzere Instagram’da keşfete çıkmak için birbirinden farklı birçok kritere dikkat etmek gerek. Doğrudan hedef kitlenize uygun içerikler paylaşmanız ve buna uygun etiketleme yapmanız en önemli konular arasında yer alıyor.

Instagram’da keşfete çıkmak için gönderinizi paylaştığınız saatte önemli. İnsanların en çok hangi saatlerde aktif olduğunu ve etkileşim aldığınızı sayfanızın istatistiklerinden görebilirsiniz. Buna göre en yoğun olan saat aralığında gönderi paylaşımı yapmanız yararınıza olacaktır. Çünkü gönderinizi paylaştıktan sonra ilk bir saat çok önemli. Bu süre içerisinde ne kadar çok etkileşim alırsanız o ölçüde keşfete çıkarsınız. Instagram keşfete nasıl çıkılır sorusunun cevabını arıyorsanız, aşağıdaki kriterlere uygun hareket etmelisiniz.

Düzenli içerik girişi: Instagram’da gönderilerinizi her gün aynı saat aralığında ve aynı miktardan atmaya özen gösterin. Böylelikle Instagram sizi istikrarlı bir sayfa olarak görür ve otoritenizi arttırır. Takipçilerinizin aktif olduğu saat aralığını istatistiklerden tespit ettikten sonra özellikle bu saat aralığında gönderilerinizi paylaşmaya özen gösterin.

Güncel ve ilgi çekici içerikler paylaşın: Instagram sayfanıza uygun içerikler paylaşın. Örneğin komik hayvanlarla ilgili içerikler paylaştığınız bir sayfada, ilginç bilgiler konseptli paylaşımlar yapmayın. Doğrudan kategorinize uygun paylaşımlar yapın. İnsanların etkileşimde bulunabileceği içerikleri bulun ve paylaşın. Bu da son derece önemli bir konudur. Çünkü insanlar içeriğinizle etkileşime girdikçe keşfete çıkma olasılığınızda yükselecektir.

Doğru etiket kullanın: Genelde sayfa sahipleri alakalı alakasız onlarca etiket paylaşımı yapar. Bu oldukça sakıncalı ve tehlikeli bir durumdur. Bir süre sonra sayfanız spam yer ve keşfete çıkma olasılığınızda tamamen ortadan kaybolur. Bu yüzden içeriğinizle alakalı en fazla 5-6 adet etiket girmeniz doğru olacaktır. Daha fazla etiket girerek sayfanızı riske atmayın.

Yeterli açıklama girin: Herhangi bir içerik paylaştığınızda açıklama kısmını kesinlikle boş bırakmayın. İçeriğinizle ilgili mutlaka bir açıklama girin. Açıklamadan sonra etiketleri girmeniz doğru olacaktır. Eğer açıklama girmeden direkt etiketleri girerseniz hiç etkili olmayacaktır. Sizi takip edenleri gereksiz bilgilerle boğmadan, açık ve sade bir şekilde içeriğinizle ilgili bir açıklama girin.

Konum bilgisi girin: Pek çok kişinin önemsemediği bir alan olan konumlar, oldukça önemlidir. Instagram keşfete nasıl çıkılır sorusunun cevabı burada yatıyor. Hangi konumda olursanız olun mutlaka konumunuzu belirtin. Böylelikle o konumu aratanların karşısına da içeriğinizi çıkartmış olacaksınız. Bu oldukça önemli bir konudur ve es geçilmemesi gerekir.

Videolara ağırlık verin: Bilindiği üzere Instagram’da keşfete düşmek için videoların şansı çok daha fazla. Görsellerden ziyade mümkün olduğunca video paylaşın. Instagram, videoların keşfete düşmesine ağırlık verir. Normal video, reels ya da IGTV videolarına ağırlık vererek siz de keşfete çıkma şansınızı önemli oranda arttırabilirsiniz.

Paylaşımlarınıza yorum isteyin: Instagram’da paylaşılan gönderilerin etkileşim alması son derece önemli. En az 3-4 kelimelik ve mümkünse ifadelerin kullanıldığı yorumlar altın niteliğinde. Bu yüzden bazen takipçilerinizden bu şekilde bir istekte bulunabilirsiniz. Ne kadar çok yorum alırsanız sayfanızda o ölçüde değer kazanacaktır.

Tiktok videoları paylaşın: Instagram’ın önem verdiği bir diğer konu da Tiktok videolarıdır. Tiktok’ta keşfete düşmüş kaliteli içerikleri çekip özgünleştirdikten sonra Instagram hesabınızda paylaşabilirsiniz. Bu sayede görünürlüğünüz de önemli ölçüde artış gösterecektir. Konu hakkında tüm detaylı bilgiler için ayrıca BU adresi ziyaret edebilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram Keşfete Düştüğünü Nasıl Anlarım?

Instagram keşfete nasıl çıkılır sorusunun yanıtını arıyorsanız ilk olarak hesabınızın işletme hesabı olması gerek. Normal profillerde paylaşılan gönderilen kolay kolay keşfete düşmez. Bu yüzden profilinizi işletme hesabına çevirmeniz gerek. Ayrıca hesabınızı işletme hesabına çevirdikten sonra istatistiklere erişebiliyorsunuz. Böylelikle içeriğinize hangi kanallardan geldiklerini de öğrenebiliyorsunuz.

İçeriğin istatistik verilerine girerek etkileşimlerin keşfetten mi yoksa ana sayfadan mı, etiketlerden mi geldiğini görebilirsiniz. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi video paylaşımlar yapmaya özen gösterin. Bu şekilde keşfete düşme olasılığınız da önemli ölçüde artacaktır. Keşfete düşmenin sayısız faydasından da yararlanabilirsiniz.

Instagram Keşfete Düşme Hilesi

Instagram’da keşfet ya da takipçi gibi hiçbir konuda hile durumu söz konusu olamaz. Ancak yapılan çalışmalarla hiç uğraşmadan gönderilerinizin keşfete düşmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için Crovu olarak sunmuş olduğumuz keşfet etkili Instagram beğeni ya da Instagram izlenme paketlerini inceleyebilirsiniz. Keşfet etkili olan bu paketler sayesinde ilgili gönderinize beğeni ya da izlenme göndererek paylaşımınızın çok daha hızlı bir şekilde keşfete düşmesini sağlayabilirsiniz.

Bilindiği üzere Instagram’da beğeni ya da izlenme sayınız ne kadar fazla olursa o ölçüde keşfette diğer insanların karşısına çıkarsınız. Aynı zamanda kaydetme, profil ziyareti, paylaşma gibi eylemlerde keşfete çıkma olasılığınızı önemli ölçüde arttıran unsurlardır. Bu yüzden konsept bir çalışmayla her gönderinizin kolay bir şekilde keşfete çıkmasını sağlayabilirsiniz. Instagram keşfete nasıl çıkılır sorusunun cevabını da bu şekilde açıklamış olduk. Tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak tüm içeriklerinizi keşfete düşürebilirsiniz.

Instagram kullanıcı bulunamadı hatası ile ilgili merak ettiğiniz her şeye ilgili konudan ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir