Instagram’da Kişi Önerileri Nasıl Kapatılır? – [2020 | Güncel]

Instagram kullanıcılarına daha iyi bir kullanım deneyimi sunmak için onların tüm bilgilerini kullanıyor. Bu kişi bilgilerini kullanarak sunduğu özelliklerden biri de instagram kişi önerisi. Ancak bir çok insan bu önerilerden rahatsız bunun için de son zamanlarda herkesin merak ettiği konu; instagram kişi önerisi nasıl kapatılır? Ortak arkadaşlardan, benzer beğenilerden ve hatta lokasyon gibi detaylardan ilham alarak karşınıza çıkarılan önerilen kişiler özelliğini kapatmak mümkün.

Instagram'da Kişi Önerilerini / Önermelerini Nasıl Kapatırsınız? - Crovu
Instagram’da Kişi Önerilerini / Önermelerini Nasıl Kapatırsınız? – Crovu

Instagram’da Önerilenleri Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram kişi önerileri öncellikle telefonunuzdaki bilgileri kullanarak size öneri kişi çıkarır. Kullandığı telefon datalarının başında da telefon rehberi gelir. Instagram önerilenleri kapatmak için uygulamanın telefon rehberinize ulaşmasını engellemeniz lazım. Instagram uygulamasının telefon rehberi ile bağlantısını kesmek için;

  1. Telefonunuzdan instagram uygulamasını açıp profilinize gelin. Burada sağ üst köşedeki alt alta üç çizgiye dokunun.
  2. Bu çizgilere dokunduğunuzda karşınıza çıkan ekranın en altında çark gibi bir işaret var, ayarlar kısmı ona dokunun.
  3. Ayarlara geldiğinizde kişiler kısmına dokunun.
  4. Burada size önerilen ve sizin önerileceğiniz arkadaş listeleri ile bağlantı kurabilir ya da var olan bağlantıları kaldırabilirsiniz. Bu bölümde göreceğiniz üzere instagram facebook arkadaşlarınız ile bağlantı kurup oradan size öneri çıkarabilir. Aynı şekilde telefon rehberiniz ile bağlantı kurup bir de size oradan öneri çıkarabilir. Bu bölüme geldiğinizde bu iki özellikten bağlantı içerisinde olan varsa onları kaldırmalısınız. Burada rehbere bağlanıldı ya da facebook a bağlanıldı yazabilir. Hangisi varsa onun üzerine tıklayarak ayarlardan kişilerin bağlantısını kes diyebilirsiniz. Böylece instagram sizin facebook arkadaşları ya da rehberde bulunan arkadaşlarınızın datasını alamaz

Instagram senin için önerilenler kapatma ya da silme

Yukarıda belirttiğimiz şekilde uygulamanın diğer uygulama ve telefon rehberi ile bağlantısını kesebilirsiniz. Aynı zamanda Instagram’da önerilen kişileri tek tek silebilir ya da önerilenlerden kaldırabilirsiniz. Bunun için de;

  • Uygulamayı açın, ana ekrandaki kalp işaretine dokunun.
  • Buna dokunduğunuzda karşınıza iki sekme gelir, takip edilenler ve sen. Sen kısmına dokunun.
  • Aşağılara doğru indikçe önerilen kişiler listesi karşınıza gelir. Burada listede bulunan kişilerin isminin karşınında takip et butonu ve yanında da çarpı işareti vardır. Çarpı işaretine dokunduğunuzda bu kişi önerilenlerden çıkarılır ve karşınıza yeniden gelmez.
  • Android telefonlarda ise yine aynı şekilde kalp işaretinden sen (you) kısmına gelin, bildirimlerden aşağı doğru indikçe sana önerilenler kısmını görürsünüz. Buradaki önerilen kişiler listesinde kişilerin isminin karşısında takip et butonu vardır. Bu butonun yanında da üst üste üç nokta yer alır. Bu kısma dokunup çıkan seçeneklerden kullanıcıyı yok say ı işaretlerseniz bu kişi önerilenlerden kaldırılır, sonrasında da önerilen olarak karşınıza çıkmaz.

Instagram arama önerilenler nasıl silinir?

Instagramda arama sayfasına geldiğinizde bir kaç farklı kategoride arama yapabilirsiniz. Popüler başlığında en popüler hesaplar, kişiler sekmesinde önerilen kişiler, etiketlerde takip etmek isteyebileceğiniz etiketler ve yerler kısmında da size en yakın yerler gösterilir.

Bu kategorilerin her birindeki önerilenler daha önce yapmış olduğunuz aramalara göre şekillenir. Yani daha önce aradığınız sonrasında hesabına baktığınız kişiler size Instagram arama sonuçlarında önerilen kişiler olarak çıkar. Aynı şekilde etiketler (hashtag), yerler ya da top kısmında etiketler ve kişiler, önceki aramalarınıza göre çıkar.

Instagramda arama önerilenleri silmek için; arama sonuçlarında karşısındaki çarpı işaretine tıklamanız yeterlidir. Android telefonlarda ise yine arama sonuçlarında yer alan hesapların karşısındaki üst üste üç noktaya dokunun. Buradan sonuçlar arasından çıkar, sil seçeneğini tıklayarak silme işlemini yapabilirsiniz.

Unutmayın ki, Instagram’da arama sayfası önerilenleri sizin arama sonuçlarınıza göre belirlenir. Yani herhangi bir hesabı aramada önerilenlerden çıkardıktan sonra o hesabı yeniden ararsanız, hesap yeniden önerilenler arasına gelecektir.

Instagram’da önerilme nasıl kapatılır?

Instagram size arkadaşlar önerdiği gibi sizi de ilgili bulduğu hesaplara önermektedir. Eğer siz sadece sizi tanıyan kişiler sizi bulsun isterseniz, başkalarına önerilmek istemezseniz bunun da yolu var. Ancak bunun için Instagram’a masaüstünden web sitesinden giriş yapmanız gerekmektedir.

Instagram önerilenlerde çıkmak istemiyorum diyorsanız;

  1. Bilgisayardan Instagram’ın web sitesinden hesabınıza giriş yapınız.
  2. Profil düzenleme ekranınıza gelip orada bulunan benzer hesap önerileri seçeneğini kapatınız.
  3. Böylece benzer hesapları takip edenlere sizin hesabınız önerilmez. Ayrıca profilinizi gizli yaparsanız sizin takip ettiğiniz kişiler de ortak arkadaşlara öneri olarak sunulmayacaktır.

Buna ek olarak, Crovu’nun sunduğu birbirinden mükemmel sosyal medya hizmetlerine aşağıdaki link aracılığıyla göz atabilirsiniz:

Umarız yazımız sizler için faydalı olmuştur.

Sevgilerimizle,

Crovu Blog – 2018

1 Yorum

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir