Instagram’da Mutlaka Bilinmesi Gereken 7 Gizlilik Ayarı!

Hayatımızın her detayını online olarak yayınlamayı sevdiğimiz sosyal medya çağında gizlilik önemli bir rol oynamaktadır. Tüm sosyal ağlar ve sohbet uygulamaları bir sürü gizlilik ayarı sunar, ancak çok az insan bunları kullanır.

Instagram uygulaması tamamen fotoğraf ve video ile ilgili olduğundan, daha iyi bir deneyim için birkaç gizlilik ayarını düzenlemek gerekir. Bu yazımızda uzun zamandır merak ettiğiniz gizlilik ayarları hakkında en önemli bilgileri ve gizlilik ayarlarının kısa yollarını bulabilirsiniz.

Gizli (özel) profil

Instagram’ı İngilizce kullananların private profile olarak gördüğü gizli profil seçeneğidir. Bu en popüler gizlilik ayarıdır. Varsayılan olarak, Instagram hesapları herkese açıktır, yani, Instagram’daki herkes fotoğraflarınızı görebilir, beğenebilir ve yorum yapabilir. Ancak, neyse ki instagram size profilinizi özel yapmak için bir seçenek sunar.

Özel bir profiliniz olduğunda, yalnızca takipçileriniz yayınlanan fotoğraflarınızı ve hikayelerinizi görebilir. Bu, diğer herkese açık profillerin fotoğraflarını ve hikayelerini görebileceğiniz için görüntüleme yönteminizi değiştirmez.

Instagram'da Bilinmesi Gereken 7 Gizlilik Ayarı - Crovu
Instagram’da Bilinmesi Gereken 7 Gizlilik Ayarı – Crovu

Instagramda gizli profil nasıl yapılır?

Instagramda hesabınızı özel yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Adım: Instagram uygulamasını açın ve profil ekranına gidin. Ardından Android telefonlarda Ayarlar’ı açmak için sağ üst köşedeki üç noktalı simgeye dokunun. iPhone’da, dişli simgesine dokunun.
  • Adım: Ayarlar altında, Özel hesap sekmesine dokunun ve açın.

NOT: Alternatif olarak, Hesap gizliliğine dokunun ve Özel hesabı etkinleştirin.

  • Takipçi silme

Profilinizi gizli tuttuğunuzda, Takipçileriniz listesinde istemediğiniz pek çok kişi olacak. Daha önce, bu tür kullanıcıları engellemek zorundaydınız ancak şimdi durum değişti.

Yeni Instagram sayesinde, tek bir dokunuşla takipçileri manuel olarak kaldırabilirsiniz. Takipçilerinizin hiç birinin de bundan haberi olmayacaktır.  Takipçi silmek için profilinizin özel olmasına gerek yok istediğiniz zaman takipçi silebilirsiniz.

Instagram takipçi silmek için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Adım; profilinize gidip takipçileri (followers) seçin
  • Adım: Her takipçinin yanındaki üç noktalı simgeyi göreceksiniz. Kaldırmak istediğiniz takipçi için üzerine dokunun ve Kaldır’ı seçin.

Birden fazla takipçiyi bir anda silmek isterseniz o zaman İnstagram Toplu Takipçi Silme yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Yeşil nokta ve online bilgisi kapatma

Bir kaç ay önce instagram yeşil nokta ile kişilerin online olup olmadığını gösterdiği özelliğini devreye soktu.  Bu özellik temel olarak, Instagram üzerinde doğrudan konuşma yaptığınız kişilerin son aktif zamanını gösterir. Aynı zamanda online olan kişilerin şu anda online olup olmadığını da gösterir oldu.

Instagramda online olma ve son görülme özelliğini kapatmak için;

  • Adım: Profilinize gidin ve üç noktalı simgeye veya dişli simgesine dokunun.
  • Adım: Aşağı kaydırın ve Aktivite durumu üzerine dokunun. Bir sonraki ekranda, Etkinlik durumunu göster’i devre dışı bırak. Bu, hem etkinlik durumunu hem de yeşil noktayı kapatacaktır.

Instagram yorumlarını engelleme

Bazen insanlar gönderdiğiniz bir resmi veya videoyu beğenmediğinde, yorumlarda gezinmeye başvururlar. İsterseniz, Instagram, yorumları kapatma seçeneğini sunar. Genel Ayarlar’dan veya sadece bir gönderi için bu kapatma işlemini yapabilirsiniz.

Instagramda yorumları engellemek için;

  • Adım: Profilinizde Ayarlar’a gitmek için dişli çark (iPhone) veya üç noktalı simgeye (Android) dokunun.
  • Adım 2: Ayarlar altında, Yorum kontrollerine dokunun. Daha sonra iki seçenek elde edersiniz: Yorumlara İzin Ver ve Yorumları Engelle.

Yorumları filtrelemek için ilk seçeneği kullanabilirsiniz. Anlamı, sadece buraya eklediğiniz kişiler gönderilerinize yorum yapabilir. Diğer taraftan, kullanıcıların yorum yapmasını engellediğinizde, bu kullanıcılar dışındaki herkes yorum yapabilir.

Bir gönderiye ait yorumları kapatmak için yayını açın ve sağ üst köşedeki üç noktalı simgeye dokunun. Yorumu kapat’ı seçin.

  • Repost özelliğini kapatma

Aslında bu özellik bir çok kişinin yapmak istediği ama nasıl yapılacağını bir türlü bulamadığı bir özeliktir.

Herkese açık bir profiliniz varsa, kullanıcılar gönderilerinizi kullanıcı adınızla birlikte öykülerinde yeniden paylaşabilir. Bu özellikten memnun değilseniz, bunu kapatabilirsiniz.

Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  • Adım: Instagram Ayarlarını Açın
  • Adım: Aşağı kaydırın ve öyküleri Yeniden paylaş’ı tıklayın. Sonra bir sonraki ekranda devre dışı bırakın.
  • Instagram hikaye gizleme

Instagram, yazılar ve öyküler için farklı gizlilik ayarları sunar. Tek tek gönderilerin gizliliğini değiştiremezsiniz, ancak hikayelerin gizliliğini özelleştirebilirsiniz. Yani, belirli takipçilerinizin hikayelerinizi görmesini engelleyebilirsiniz.

Instagramda hikaye nasıl gizlenir?

  • Adım: Instagram Ayarlarını başlatın ve Öykü Denetimleri üzerine dokunun.
  • Adım: Hikayeyi gizle seçeneğinin altındaki öyküyü gizlemek istediğiniz takipçileri seçin.
  • Instagramda etiketlenme ve etiket onaylama

Instagram, etiketli fotoğraflar ve videolar için ayrı bir bölüme sahiptir. Bir kişi sizi etiketlediğinde, profilinize otomatik olarak eklenecektir. Artık hepimiz etiketli fotoğrafların her zaman iyi olmadığını biliyoruz. Bu yüzden önce etiketlenmiş gönderileri onaylamak daha iyi olur. Bu özelliği etkileştirdiğinizde onaylanan postlar profilinize eklenir.

Instagramda etiketlerin onaya gelmesi için;

  • Adım: Instagram Ayarları’nın altında, sizin Fotoğraflarınıza dokunun.
  • Adım 2: Otomatik Ekle seçeneğini devre dışı bırakın.

NOT: Ayrıca, Fotoğraflar’ın altında bulunan Fotoğrafları gizle menüsünü kullanarak mevcut etiketli yayınlarınızı da gizleyebilirsiniz.

Buna ek olarak, Instagram’da organik etkileşim ve kitle satın almak için aşağıdaki sayfamıza göz atabilirsiniz:

Sevgilerimizle,

266 Yorum

  1. Bir hesabı arkadaşımla beraber kullanıyoruz onun aktif olduğunu nasıl görebilirim ya da görebilirmiyim?

  2. Sevgilim ile birlikte instegram hesabımız var fakat onun yazdığı mesajları nasıl görürüm başkalari ile mesajlarını bunlar kayıt oluyor mu nasıl bulurum

  3. Merhaba… Bir çok erkeğin problemi olan bir durum var instagram da şu ki Ara kısmına tıklayınca aşağı da çıkan alakasız videolar fotoğraflar çıkıyor çoğu uygunsuz bunlardan nasıl kurtulurum çözümü var mıdır?

  4. İyi günler arkadaşım bana mesaj atmak için Instagram arama bölümüne adımı yazmış altında eski ilişkime dair tarih çıkıyor bunu bana ss attı bunu nasıl kaldırabilirim

  5. Merhaba. Gizli profilleri görmek için olan uygulamalardan profilim görüntüleniyor. Hesabım normalde gizli. Buna rağmen görünüyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

  6. Aylardır aynı sorun,düzelmiyor hiç bi yolu yok mu?!! ..profilimde 15 gönderi olmasına rağmen,başka hesaptan baktığımda 0 gönderi yazıyor..sanki sahte hesap gibi..lütfen yardm edin

  7. Merhaba! Ben birinin profilini instagram arama motoruna sırf adının baş harfini yazdım diye görmek dahası karşıma çıkmasını istemiyorum bundan nasıl kurtulabilirim. Bilgilendirirseniz teşekkür ederim.

  8. İyi çalışmalar .yaklaşık bir yıldır aynı problemi yaşıyorum.instagram da sadece instagram ın önerdiği kişiler görebiliyorum.rehber senkronizasyonu açık.kişilerden erişim izni var.instagram a defa kez mesaja attım dönüş yapılmadı sorun hala devam ediyor.Aynı şekilde facebook da da kişilerim gözükmüyor.teşekkür ederim

  9. Merhaba,Instagramda takipçim olmayan kişilerin farklı uygulamalardan storymi izlemelerini kapatabilir miyim? ve nasıl oluyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

  10. Merhaba, benim instagram hesabim gizli fakat listemde olmayan biri hesabımı görebiliyor sanırım farklı uygulamalar kullanarak bunu yapıyor. Bunu engellemenin bir yolu var midir?

  11. merhaba, bir işletme hesabı yönetiyorum. su an aktif olan bir sponsorlu içeriğim var. beğenilere direkt bildirim kısmından girince 1002 beğeni görünüyor fakat direkt gönderiye tıkladığımda ya da farklı bir hesaptan bakıldığında beğeni 120 görünüyor. Bunun sebebi nedir?

  12. Merhaba öncelikle yazınız için teşekkürler benim sorum şu instagramda arkadaşımın sadece profil resmi ve adı görünüyor takipçilerini ve gönderilerini göremiyorum ama o hesabı takip eden başka bi hesaptan baktığımda hepsi görünüyor normalde hesabı gizli ben kendi hesabımdan baktığımda neden göremiyorum ne yapılmış olabilir yani böyle bişe nasıl oluyor kısıtlama mıdır bu

  13. Merhabalar ben bi sayfanın çekilişine katıldım çekilişin ilk şartları da 150 kişiyi takip etmem gerekiyodu ettim ve sabah uyandığımda ınstgramıma bakmak istediğimde hesabınız başkası tarafından ele geçirildi çok takip ve beğeni yaptğınız için yazıyodu şifreni değiştir yazısı gelmişti değiştiriyim dedim eski telefon numarama gidiyodu aktivasyon kodu mailimide şifremide hatıralmıyorum iphone kullanıyorum telefonumu sıfırladım daha ıcould hesabım gelmedi gelince tekrardan sizce ınstgrama girişi yapablrmym deneme amaçlı sıfırladım … yada Acaba ınstgram tarafından spam mı yedim yoksa sizce başkasımı almıştır hesabımı lütfen bilgilendirirseniz çok sevinirim sevgiler

  14. Hikayelerimi bazı kişilerden gizliyorum fakat hikayemi gizlemediğim kişiler hikayemi izlemiyor. Bir arkadaşımda denedim hikayem çıkıyor fakat siyah ekran çıkıyor *hikayemi ondan gizlemediğim halde *

  15. bi arakadaşım var onun sayfasına girince beni takip ediyo benim sayfama girince ben onu takip ediyom gorunuyo fakat arama butonuna ismini yazınca Takip ediyosun yazmıyo her zaman yazardi

  16. Merhaba . İnstagram hesabım gizli fakat arkadaşım bi uygulama indirmiş ordan hesabımı görebiliyor. Bunun engellemenin bir yolu var mı . Şifre değiştirdim ama hala görebiliyor.

  17. Hesabım gizli.Sildiğim hesap engelleme yapmazsam benim hikayelerimi görebilir mi?Hashtag ler gizli hesapta işe yarar mı

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir