Instagram’da Mutlaka Bilinmesi Gereken 7 Gizlilik Ayarı!

Hayatımızın her detayını online olarak yayınlamayı sevdiğimiz sosyal medya çağında gizlilik önemli bir rol oynamaktadır. Tüm sosyal ağlar ve sohbet uygulamaları bir sürü gizlilik ayarı sunar, ancak çok az insan bunları kullanır.

Instagram uygulaması tamamen fotoğraf ve video ile ilgili olduğundan, daha iyi bir deneyim için birkaç gizlilik ayarını düzenlemek gerekir. Bu yazımızda uzun zamandır merak ettiğiniz gizlilik ayarları hakkında en önemli bilgileri ve gizlilik ayarlarının kısa yollarını bulabilirsiniz.

Gizli (özel) profil

Instagram’ı İngilizce kullananların private profile olarak gördüğü gizli profil seçeneğidir. Bu en popüler gizlilik ayarıdır. Varsayılan olarak, Instagram hesapları herkese açıktır, yani, Instagram’daki herkes fotoğraflarınızı görebilir, beğenebilir ve yorum yapabilir. Ancak, neyse ki instagram size profilinizi özel yapmak için bir seçenek sunar.

Özel bir profiliniz olduğunda, yalnızca takipçileriniz yayınlanan fotoğraflarınızı ve hikayelerinizi görebilir. Bu, diğer herkese açık profillerin fotoğraflarını ve hikayelerini görebileceğiniz için görüntüleme yönteminizi değiştirmez.

Instagram'da Bilinmesi Gereken 7 Gizlilik Ayarı - Crovu
Instagram’da Bilinmesi Gereken 7 Gizlilik Ayarı – Crovu

Instagramda gizli profil nasıl yapılır?

Instagramda hesabınızı özel yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Adım: Instagram uygulamasını açın ve profil ekranına gidin. Ardından Android telefonlarda Ayarlar’ı açmak için sağ üst köşedeki üç noktalı simgeye dokunun. iPhone’da, dişli simgesine dokunun.
  • Adım: Ayarlar altında, Özel hesap sekmesine dokunun ve açın.

NOT: Alternatif olarak, Hesap gizliliğine dokunun ve Özel hesabı etkinleştirin.

  • Takipçi silme

Profilinizi gizli tuttuğunuzda, Takipçileriniz listesinde istemediğiniz pek çok kişi olacak. Daha önce, bu tür kullanıcıları engellemek zorundaydınız ancak şimdi durum değişti.

Yeni Instagram sayesinde, tek bir dokunuşla takipçileri manuel olarak kaldırabilirsiniz. Takipçilerinizin hiç birinin de bundan haberi olmayacaktır.  Takipçi silmek için profilinizin özel olmasına gerek yok istediğiniz zaman takipçi silebilirsiniz.

Instagram takipçi silmek için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Adım; profilinize gidip takipçileri (followers) seçin
  • Adım: Her takipçinin yanındaki üç noktalı simgeyi göreceksiniz. Kaldırmak istediğiniz takipçi için üzerine dokunun ve Kaldır’ı seçin.

Birden fazla takipçiyi bir anda silmek isterseniz o zaman İnstagram Toplu Takipçi Silme yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Yeşil nokta ve online bilgisi kapatma

Bir kaç ay önce instagram yeşil nokta ile kişilerin online olup olmadığını gösterdiği özelliğini devreye soktu.  Bu özellik temel olarak, Instagram üzerinde doğrudan konuşma yaptığınız kişilerin son aktif zamanını gösterir. Aynı zamanda online olan kişilerin şu anda online olup olmadığını da gösterir oldu.

Instagramda online olma ve son görülme özelliğini kapatmak için;

  • Adım: Profilinize gidin ve üç noktalı simgeye veya dişli simgesine dokunun.
  • Adım: Aşağı kaydırın ve Aktivite durumu üzerine dokunun. Bir sonraki ekranda, Etkinlik durumunu göster’i devre dışı bırak. Bu, hem etkinlik durumunu hem de yeşil noktayı kapatacaktır.

Instagram yorumlarını engelleme

Bazen insanlar gönderdiğiniz bir resmi veya videoyu beğenmediğinde, yorumlarda gezinmeye başvururlar. İsterseniz, Instagram, yorumları kapatma seçeneğini sunar. Genel Ayarlar’dan veya sadece bir gönderi için bu kapatma işlemini yapabilirsiniz.

Instagramda yorumları engellemek için;

  • Adım: Profilinizde Ayarlar’a gitmek için dişli çark (iPhone) veya üç noktalı simgeye (Android) dokunun.
  • Adım 2: Ayarlar altında, Yorum kontrollerine dokunun. Daha sonra iki seçenek elde edersiniz: Yorumlara İzin Ver ve Yorumları Engelle.

Yorumları filtrelemek için ilk seçeneği kullanabilirsiniz. Anlamı, sadece buraya eklediğiniz kişiler gönderilerinize yorum yapabilir. Diğer taraftan, kullanıcıların yorum yapmasını engellediğinizde, bu kullanıcılar dışındaki herkes yorum yapabilir.

Bir gönderiye ait yorumları kapatmak için yayını açın ve sağ üst köşedeki üç noktalı simgeye dokunun. Yorumu kapat’ı seçin.

  • Repost özelliğini kapatma

Aslında bu özellik bir çok kişinin yapmak istediği ama nasıl yapılacağını bir türlü bulamadığı bir özeliktir.

Herkese açık bir profiliniz varsa, kullanıcılar gönderilerinizi kullanıcı adınızla birlikte öykülerinde yeniden paylaşabilir. Bu özellikten memnun değilseniz, bunu kapatabilirsiniz.

Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  • Adım: Instagram Ayarlarını Açın
  • Adım: Aşağı kaydırın ve öyküleri Yeniden paylaş’ı tıklayın. Sonra bir sonraki ekranda devre dışı bırakın.
  • Instagram hikaye gizleme

Instagram, yazılar ve öyküler için farklı gizlilik ayarları sunar. Tek tek gönderilerin gizliliğini değiştiremezsiniz, ancak hikayelerin gizliliğini özelleştirebilirsiniz. Yani, belirli takipçilerinizin hikayelerinizi görmesini engelleyebilirsiniz.

Instagramda hikaye nasıl gizlenir?

  • Adım: Instagram Ayarlarını başlatın ve Öykü Denetimleri üzerine dokunun.
  • Adım: Hikayeyi gizle seçeneğinin altındaki öyküyü gizlemek istediğiniz takipçileri seçin.
  • Instagramda etiketlenme ve etiket onaylama

Instagram, etiketli fotoğraflar ve videolar için ayrı bir bölüme sahiptir. Bir kişi sizi etiketlediğinde, profilinize otomatik olarak eklenecektir. Artık hepimiz etiketli fotoğrafların her zaman iyi olmadığını biliyoruz. Bu yüzden önce etiketlenmiş gönderileri onaylamak daha iyi olur. Bu özelliği etkileştirdiğinizde onaylanan postlar profilinize eklenir.

Instagramda etiketlerin onaya gelmesi için;

  • Adım: Instagram Ayarları’nın altında, sizin Fotoğraflarınıza dokunun.
  • Adım 2: Otomatik Ekle seçeneğini devre dışı bırakın.

NOT: Ayrıca, Fotoğraflar’ın altında bulunan Fotoğrafları gizle menüsünü kullanarak mevcut etiketli yayınlarınızı da gizleyebilirsiniz.

Buna ek olarak, Instagram’da organik etkileşim ve kitle satın almak için aşağıdaki sayfamıza göz atabilirsiniz:

Sevgilerimizle,

266 Yorum

  1. Mrb instagraminda ekli olmadigim ve benim de eklemedigim biri beni kısıtlarsa ortak arkadaşlarımızı görmeye devam eder miyim?

  2. İnstagram biyografime başka hesabı etiketliyorum ama siyah yazıyla kalıyor ve üzerine tıklanmıyor bunı nasıl çözebilirim

  3. merhabalar. benim hesabım gizli fakat ‘gizli hesapları görme’ uygulamasından hikayelerime bakılıyor. nasıl engelleyebilirim bu durumu?

  4. selam öncelikle ilginize teşekkürler benim sorularım şöyle: pc’den farklı emaillere bağlı instagram hesapları açmıştım, bu hesaplarıma aynı kişiden aynı bildirimler gelmiş bu nasıl olabilir yani hesaplar arasında bir baglantımı var acaba? Bir de gizli hesabı takipçiler görebiliyor, takip ettiğim açık profilli kişiler görebiliyormu? Onların da görmesi için bana takip isteği göndermeleri benim de onaylamam mı gerekiyor?

  5. Merhabalar öncelikle verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı. Bir şey soracaktım fake hesap kullanıyorum ben ve sevgilim hesap kendi kendine başka bir hesabı engellemiş ben de engellemedim sevgilim de engellemedi ama listede engellenen kisi görünüyor böyle bir şey mümkün müdür?

  6. merhabalar instagram hesabım gizli fakat istemediğim kişiler attığım hikayeleri görüp bana atıyorlar bunuda 3.parti bir uygulamadan yapıyorlar. inanmayıp denedim cidden de gizli bir hesabı takip etmeden görebildim. bunu nasıl önleyebilirim bu durum beni çok rahatsız etmeye başladı

  7. Instagram karşılıklı takip ettiğim ve video resim beğendiğim kişiyi daha sonra takipten çıkardıktan sonra halen beğenilerini gördüm kendi sayfamda uzun bir süre sayfamda izledim sonra beğenileri nin kaybolduğunu farkettim bu nasıl oluyor.kisi beni engellenmemişti hiç çünkü sürekli baktım.

  8. Merhablar ben fake bir hesap açtım ve yanlışlıkla rehberdeki kişileri bağladım acaba onlara açtığım fake hesap bildirim olarak gittimi.

  9. Birsey sormak istiyorum instagramda baktigimda bir profilde 55 like meaela gozukuyor tek tek sayinca bakiyorum 52 kisi gozukuyor bunun sebebi nedir acaba?

  10. Merhaba işletmeci hesabım var ve ben gönderilerimi takıpci yada takıp ettikleirmi görüyorum fakat takıpcilerim yada takıp ettıklerim hiç birsey göremiyor 0 gönderi 0 takip takipci görünüyor ve profilime girdıklerinde hiç gönderisi yok diyor takip olarakda ben ediyor görünüyorum ama karşı tarafa sendr takip et diyor ettıgındede dırek atıyor geri iategi lütfen yardımcı olurmusunu

  11. Instagram işletme hesabım 6 aydır kısıtlı. Yorum, like, takip, konum ekleme, link ekleme, profilde değişiklşk, postun altına yazı yazma, hashtag.. hiçbirine müsaade etmiyor. Hiç bir ihlalim yok. Defalarca yazdım, hem türkçe hem ingilizce sorun bildirdim ne dönen var ne düzelen birşey. 7 senedir hesabımı bebek gibi büyüttüm, bütün takipçilerim gerçek. Bu sorunu nasıl çözeceğim instagramda ulaşacak bir muhatap yok.

  12. Merhaba instagramda işletme hesabım var beğeni sayısını kapatmak istiyorum ama olmuyor. Benim gibi işletme hesabı olan başka sayfaların beğeni sayılarını göremiyorum yapmam gereken şey nedir yardımcı olur musunuz?

  13. Ben birine hikayemi gizledim ve birsey attim onuda once cikarilanlara ekledim daha sonra gizledigim kisiyi geri hikayelrime acik yaptim o gizleyip paylastfgm one cikarilanlardki hikayemi görür mü?

  14. İnstagram sayfamı yeni açtıgım zaman yüksek beğeni aldım sonra ne beğeni ne de takip edilmiyor acaba sayfam varmı çok merak ediyorum sayfami kimse görmüyor ve takipçi olanlar hiç beğeni yapmıyor.
    Neden böyle oluyor anlamadım bu gidişle sayfayi silecegim ben nerde yanlış yaptım bulamıyorum bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim hatalarimi düzeltmek istiyorum.Saygılar

  15. Instagram da arama motorunda görmek istemediğim kişileri nasıl gizleyebilirim engel yapmadan ve kısıtlama getirmeden

  16. iki hesabım var bir arkadaşıma bakıyorum ikisinden de ama birinde ortak arkadaşlar gözükmüyor birinde gözüküyor ikisinde de ortak arkadaş olmasına rağmen lütfen yardım edermişsiniz geçmiyor bayadır böyle

  17. Merhaba. Şunu sormak istiyorum. 3 tane aynı telefon numarasiyla açılmış instagram hesabin var ve bunlardan bir tanesi işletme hesabi. Beğeni yorum ve takip etkinliklerine katılıyorum. Ama 3. Hesabi açtığından beri işletme hesabim engel aliyo sürekli beğeni yaparken. Öncesinde hic olmuyordu. Diğer 2 yedek hesabi kapatınca yada 13. Yedek hesabi kapatinca hala kullandığım hesap engel alirmi

  18. Iyi günler benim profilim hikayem gizli fakat bir arkadasim gizli hesaplari gorebilen bir programdan girip gordugunu soyledi bana nasil engelleyebilirim.

  19. Merhaba ben instagramdan hesap açtım komik mizah sayfasi 3 , 4 gün falan takipçileri geliyodu ve 5 günden fazladır kesildi hiç gelmiyor bunun yanındada attığım icerikler beğenilmiyo sorun anlamadım

  20. Merhaba. Bir kaç gün önce dikkat etdim. Profilimde 17 gönderi olmasına rağmen beni takip etmeyen hesaplar 10 görüyor. Ama takip eden hesaplar 17 görüyor. Ne yapsam düzeltemedim. Ne önerirsiniz?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir