Instagram’da Mutlaka Bilinmesi Gereken 7 Gizlilik Ayarı!

Hayatımızın her detayını online olarak yayınlamayı sevdiğimiz sosyal medya çağında gizlilik önemli bir rol oynamaktadır. Tüm sosyal ağlar ve sohbet uygulamaları bir sürü gizlilik ayarı sunar, ancak çok az insan bunları kullanır.

Instagram uygulaması tamamen fotoğraf ve video ile ilgili olduğundan, daha iyi bir deneyim için birkaç gizlilik ayarını düzenlemek gerekir. Bu yazımızda uzun zamandır merak ettiğiniz gizlilik ayarları hakkında en önemli bilgileri ve gizlilik ayarlarının kısa yollarını bulabilirsiniz.

Gizli (özel) profil

Instagram’ı İngilizce kullananların private profile olarak gördüğü gizli profil seçeneğidir. Bu en popüler gizlilik ayarıdır. Varsayılan olarak, Instagram hesapları herkese açıktır, yani, Instagram’daki herkes fotoğraflarınızı görebilir, beğenebilir ve yorum yapabilir. Ancak, neyse ki instagram size profilinizi özel yapmak için bir seçenek sunar.

Özel bir profiliniz olduğunda, yalnızca takipçileriniz yayınlanan fotoğraflarınızı ve hikayelerinizi görebilir. Bu, diğer herkese açık profillerin fotoğraflarını ve hikayelerini görebileceğiniz için görüntüleme yönteminizi değiştirmez.

Instagram'da Bilinmesi Gereken 7 Gizlilik Ayarı - Crovu
Instagram’da Bilinmesi Gereken 7 Gizlilik Ayarı – Crovu

Instagramda gizli profil nasıl yapılır?

Instagramda hesabınızı özel yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Adım: Instagram uygulamasını açın ve profil ekranına gidin. Ardından Android telefonlarda Ayarlar’ı açmak için sağ üst köşedeki üç noktalı simgeye dokunun. iPhone’da, dişli simgesine dokunun.
  • Adım: Ayarlar altında, Özel hesap sekmesine dokunun ve açın.

NOT: Alternatif olarak, Hesap gizliliğine dokunun ve Özel hesabı etkinleştirin.

  • Takipçi silme

Profilinizi gizli tuttuğunuzda, Takipçileriniz listesinde istemediğiniz pek çok kişi olacak. Daha önce, bu tür kullanıcıları engellemek zorundaydınız ancak şimdi durum değişti.

Yeni Instagram sayesinde, tek bir dokunuşla takipçileri manuel olarak kaldırabilirsiniz. Takipçilerinizin hiç birinin de bundan haberi olmayacaktır.  Takipçi silmek için profilinizin özel olmasına gerek yok istediğiniz zaman takipçi silebilirsiniz.

Instagram takipçi silmek için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Adım; profilinize gidip takipçileri (followers) seçin
  • Adım: Her takipçinin yanındaki üç noktalı simgeyi göreceksiniz. Kaldırmak istediğiniz takipçi için üzerine dokunun ve Kaldır’ı seçin.

Birden fazla takipçiyi bir anda silmek isterseniz o zaman İnstagram Toplu Takipçi Silme yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Yeşil nokta ve online bilgisi kapatma

Bir kaç ay önce instagram yeşil nokta ile kişilerin online olup olmadığını gösterdiği özelliğini devreye soktu.  Bu özellik temel olarak, Instagram üzerinde doğrudan konuşma yaptığınız kişilerin son aktif zamanını gösterir. Aynı zamanda online olan kişilerin şu anda online olup olmadığını da gösterir oldu.

Instagramda online olma ve son görülme özelliğini kapatmak için;

  • Adım: Profilinize gidin ve üç noktalı simgeye veya dişli simgesine dokunun.
  • Adım: Aşağı kaydırın ve Aktivite durumu üzerine dokunun. Bir sonraki ekranda, Etkinlik durumunu göster’i devre dışı bırak. Bu, hem etkinlik durumunu hem de yeşil noktayı kapatacaktır.

Instagram yorumlarını engelleme

Bazen insanlar gönderdiğiniz bir resmi veya videoyu beğenmediğinde, yorumlarda gezinmeye başvururlar. İsterseniz, Instagram, yorumları kapatma seçeneğini sunar. Genel Ayarlar’dan veya sadece bir gönderi için bu kapatma işlemini yapabilirsiniz.

Instagramda yorumları engellemek için;

  • Adım: Profilinizde Ayarlar’a gitmek için dişli çark (iPhone) veya üç noktalı simgeye (Android) dokunun.
  • Adım 2: Ayarlar altında, Yorum kontrollerine dokunun. Daha sonra iki seçenek elde edersiniz: Yorumlara İzin Ver ve Yorumları Engelle.

Yorumları filtrelemek için ilk seçeneği kullanabilirsiniz. Anlamı, sadece buraya eklediğiniz kişiler gönderilerinize yorum yapabilir. Diğer taraftan, kullanıcıların yorum yapmasını engellediğinizde, bu kullanıcılar dışındaki herkes yorum yapabilir.

Bir gönderiye ait yorumları kapatmak için yayını açın ve sağ üst köşedeki üç noktalı simgeye dokunun. Yorumu kapat’ı seçin.

  • Repost özelliğini kapatma

Aslında bu özellik bir çok kişinin yapmak istediği ama nasıl yapılacağını bir türlü bulamadığı bir özeliktir.

Herkese açık bir profiliniz varsa, kullanıcılar gönderilerinizi kullanıcı adınızla birlikte öykülerinde yeniden paylaşabilir. Bu özellikten memnun değilseniz, bunu kapatabilirsiniz.

Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  • Adım: Instagram Ayarlarını Açın
  • Adım: Aşağı kaydırın ve öyküleri Yeniden paylaş’ı tıklayın. Sonra bir sonraki ekranda devre dışı bırakın.
  • Instagram hikaye gizleme

Instagram, yazılar ve öyküler için farklı gizlilik ayarları sunar. Tek tek gönderilerin gizliliğini değiştiremezsiniz, ancak hikayelerin gizliliğini özelleştirebilirsiniz. Yani, belirli takipçilerinizin hikayelerinizi görmesini engelleyebilirsiniz.

Instagramda hikaye nasıl gizlenir?

  • Adım: Instagram Ayarlarını başlatın ve Öykü Denetimleri üzerine dokunun.
  • Adım: Hikayeyi gizle seçeneğinin altındaki öyküyü gizlemek istediğiniz takipçileri seçin.
  • Instagramda etiketlenme ve etiket onaylama

Instagram, etiketli fotoğraflar ve videolar için ayrı bir bölüme sahiptir. Bir kişi sizi etiketlediğinde, profilinize otomatik olarak eklenecektir. Artık hepimiz etiketli fotoğrafların her zaman iyi olmadığını biliyoruz. Bu yüzden önce etiketlenmiş gönderileri onaylamak daha iyi olur. Bu özelliği etkileştirdiğinizde onaylanan postlar profilinize eklenir.

Instagramda etiketlerin onaya gelmesi için;

  • Adım: Instagram Ayarları’nın altında, sizin Fotoğraflarınıza dokunun.
  • Adım 2: Otomatik Ekle seçeneğini devre dışı bırakın.

NOT: Ayrıca, Fotoğraflar’ın altında bulunan Fotoğrafları gizle menüsünü kullanarak mevcut etiketli yayınlarınızı da gizleyebilirsiniz.

Buna ek olarak, Instagram’da organik etkileşim ve kitle satın almak için aşağıdaki sayfamıza göz atabilirsiniz:

Sevgilerimizle,

266 Yorum

  1. Merhabalar gizli ınstagram hedaplarını görüntüleyen bazı uygulamalar var önceden bende kullanıyordum bazı profiller gözüküyor bazısı gözükmüyordu . Benim profilimde o uygulamayla resim hikaye vs gizli olsa dahi gözüküyor ben bunu nasıl kapatabilirim. Şimdiden teşekkürler

  2. Merhaba Instagram’da yeni hesap açtım da kendi kendine numaramı ve e postami kullanmış rehberimdeki kişilere bildirim gidermi ve giderse de ne zaman gider. Cevap verirseniz çok sevinirim.

  3. Merhaba ben fake Instagram hesabı açtım da benim gerçek hesabimdaki e postayı ve numarayla açmış. Sorum : rehberimdeki kişilere bildirim gidermi ?

  4. Merhaba. Hesabımı herkese açık hâle getirmek istiyorum fakat gönderilerimin çalınması konusunda tedirginim. Bunu nasıl engelleyebilirim? Şimdiden ilginiz için teşekkürler.

  5. Merhabalar arkadaş listemde ekli olmadığı halde arkadaşlarımı storilerimi gören bir sağlığım var bunu nasıl engelleyebilirim

  6. Merhaba,
    Herkese açık bir profilde paylaşılan hikayelerin herkes tarafından değil de sadece takip eden/edilen kişilerin görüntüleyebilmesi mümkün müdür?

  7. merhaba benim ortak arkadaşım instegramda ama bende herşey açık başka gruplarda ortak takipcilerimizde cikmiyor arıyorum çıkmıyor ama bende ekli sayfa açık benim nasıl kendisini başka sayfalarda engellemiş yada görünmez yapmış arkadaşımın sayfasından bakınca görünüyor gruplarda sadece beni kapatmış

  8. Dm den görüştüğüm arkadaşımı belli bir süre sonra ne online olarak ne de yeşil ışık yanıyor.. adının yanında 3 h yazıyor.. ve hiç online olarak göremiyorum. fakat aylardır yazmadığım diğer arkadaşım da ise yeşil ışık yanıyor ya da 10 dakika önce aktifti yazıyor.. birinci sorumun yanıtını rica ediyorum

      • Merhaba ben postlarımın beğeni sayılarını gizlemek istiyorum ama gönderide sağ üst köşede bulunan 3 noktaya basınca yorumları gizle var ama beğeni sayılarını gizle diye bişey yok birde bunu aktif hale getirmek için ayarlar gizlilik yerinden gönderilere basıp açılıyormuş ama gizlilik yerinde gönderiler yok yardımcı olur musunuz lütfen.

  9. takip ettigim bir hesabin takip ettigi ve onu takip edenlere telefonumdaki instagram uygulamasindan baktigimda siralamasi karisik fakat bilgisayardan instagrama girip baktigimda en yeniden en eskiye görünüyordu.
    Bir müddet sonra bilgisayardan baglandigimdada ayni telefondaki gibi takipcileri karisik siralanmaya basladi. Bunu düzeltebilirmiyim vede neden oldu bu acaba ?

  10. Merhaba ben instagram için bir reports uygulaması indirdim bu uygulama kötü amaçlı çıktı ve hesabıma başka yerden giriş yapıldı.Bunu görünce hemen şifremi değiştirdim ve o heyecanla kötü amaçlı reports uygulamasında hesabımdan çıkış yapmadan uygulamayı direkt sildim.İki adımlı doğrulamayı açmama ve şifremi değiştirmeme rağmen hala güvenlikten endişe etmemin sakıncası var mı?

  11. Instagramda ortak arkadaşlarımız olduğu halde (hesabım yeni engelleme yok) kullanıcı ismini yazıyorum genede çıkmıyor. Bu durumu aşmanın bir yolu var mi nasil yaparım. Diger hesabımda görünüyor yeni açtığım hesapta görünmüyor

  12. Instagramda yeni hesap açtığım halde kullanıcı ismini yazıyorum genede aradığım kisileri bulamıyorum. Neden ve nasıl bulabiliriz?

  13. Merhabalar Instagram’da kendi hesabımdan baktığım gizliliği açık olan bir hesap görünüyor fakat fake hesaplardan göremiyorum acaba engel atmış mı diye düşünüyorumdum ama yeni bir hesap açmama rağmen istediğim hesabı göremiyorum sebebi nedir?

  14. Merhaba benim 1kdan fazla beklettiğim takip istekleri vardı.Hesabımı açınca sadece 400 küsürü onaylandı.Geri kalanı silinmiş midir,ne kadar sürede düzelir veya düzelmez acaba

  15. Slm öncelikle kolay gelsin size bir sorum olcak 3 tane instegram hesabım var çoklu hesaptan bi hesap daha açtım açtığım hesabı beni takip edenler ve benim takip ettiklerim bil
    Dirim gidermi benim olduğumu anlarlar mı acaba .çünkü şeytana uydum kötü amaçlı açtım kadın ve travesti ve gay sayfasıydı ve 2/3 gün kullandım o hesabı açtığımı kimler bilir

  16. Karsilikli takiplestigimiz bir hesabin gonderilerine yapilan begeni ve yorumlari , ikimizinde takiplestigi diger bir hesabin gormesini engellemek mumkun mu ve mumkunse nasil bir islem yapmak gerekiyor .

  17. Instagramda öne çıkardığım fotoğraflar bir tek bende görünüyor arkadaşlarımda görünmüyor bunun nedeni ne

  18. Merhaba ben instagram arama motorunda takip etmediğim birini arayınca görünmüyor, sadece takip ettiklerini yazarsam onlar görünüyor acaba neden böyle oldu? Bilen bilgi verebilir mi?
    Teşekkürler..

  19. merhaba benim Instagram’dan baktığım bir kişi 211 takip yazarken baktığım başka bir hesapta 208 takip yazıyor nedenini öğrenebilir miyim her iki hesapta 0 takip 0 takipci

  20. Merhaba biri var baş harfini arama kısmına yazıyorum hemen profili karşıma çıkıyor bunu engellemenin bir yolu var mı evet zamanında çok baktım ama şimdi görmek istemiyorum

  21. Merhabalar ben birisine daha önceden hikayelerimi gizlemiştim o kişi hesabını dondurmuştu şimdi geri açmış o kişiye hikayemin gizliliği devam eder mi yoksa yeniden gizlemem mi gerekiyor yani gizlenme hesabını açınca kalkıyor mu ?

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir