TikTok Videolarına Nasıl Ses ve Müzik Eklenir?

Bir video düşünün sessiz, sedasız aynı zamanda sıradan bir video düşünün inanılmaz komik şeyler söyleyen bir ses ya da dünyanın en karizmatik sesi. Bu ses dünyanın en komik ya da rahatsız edici sesi de olabilir ya da sizi alıp bambaşka diyarlara götüren bir müzik de olabilir. Sosyal medya ve dijital dünyada en iyi bildiğimiz konu video! Videolar en fazla etkileşim alan ve size en fazla takipçi kazandırabilecek içerikler. Son zamanların en popüler video uygulamalarından biri olan tik tok için de ses ve müzik eklemek hesaplarınızı bambaşka bir noktalara taşıyabilir. Siz de sosyal medyadan para kazanmak, fenomen olmak istiyorsanız, TikTok u kullanmaya başlasanız iyi edersiniz!

Popüler olarak TikTok Sounds olarak bilinen müzik, viral uygulamanın anahtarıdır. Sounds yalnızca yaratıcılığa yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda stratejik bir büyüme aracıdır.

TikTok Videolarına Ses ve Müzik Nasıl Eklenir?
TikTok Videolarına Ses ve Müzik Nasıl Eklenir?

TikTok’un seslerini anlamak ve kullanmak, işletmenizin veya markanızın büyümesine yardımcı olmanın harika bir yoludur.

TikTok Sounds hakkında her şeyi öğrenmeye hazır mısınız? 

TikTok “Sesleri” Nelerdir?

TikTok Sounds – Tiktok Sesleri (Original Audio dahil), TikTok’un bel kemiğidir.

TikTok Sizin İçin Sayfasında fark etmişsinizdir. Her bir video ya Sesler ya da Orijinal Ses kullanır. Çoğu durumda videoları kaydırırken aslında bir kaç videonun ardı ardına aynı sesleri olduğunu göreceksiniz.  Bu, büyük olasılıkla o müziğin, trend olduğu veya viral olduğu anlamına gelir.

TikTok Sesleri güçlüdür – Trend Olan Sesleri kullanmak veya harika bir Orijinal Ses parçası oluşturmak, içeriğinizi daha geniş bir kitleye ulaştırmak için büyük bir fırsattır. Bu sayede gerçekten viral olabilir, bir anda dünyanın bir çok yerinde bilinen biri haline gelebilirsiniz. Evet, bu hayal değil çünkü bir çok kişi tiktok ta bir anda ünlenerek dünyanın her yerinde bilinir hale geldi. 

Sadece müzik sanatçıları viral Sesler yaratmakla kalmadı, markalar, işletmeler ve içerik oluşturucular da kendi müziklerini oluşturarak müzikleri de ile de ünlü oldular. Önümüzdeki yıllarda bir çok film ve dizide tik tok müziklerini ve seslerini duymaya başlarsak hiç şaşırmayız!

TikTok Seslerinde, müzikleri nasıl düzenlenir?

TikTok’ta Trend Olan Sesleri (ve tüm müzikleri) kullanmak içeriğinizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olur. Kardashianların ses kliplerine ayak uydurmaktan trend şarkılara kadar, istediğiniz her şeyi Sesler Kitaplığında bulabilirsiniz.

TikTok’u açıp FYP’yi kaydırmaya başladığınızda, ister orijinal ses ister TikTok Ses Kitaplığı’ndan her videoya bir şarkının eşlik ettiğini fark edeceksiniz.

Videonuz için TikTok sesi seçmenin birkaç yolu vardır. TikTok Ses Kitaplığı’na göz atabilir, diğer kullanıcılar tarafından kullanılan şarkıları kaydedebilir veya kendinizinkini oluşturabilirsiniz.

Bu yazıda TikTok videolarına ses ve müzik ekleme konusunda tüm bilgileri detayları ile bulabilirsiniz:

TikTok Ses Kitaplığı

TikTok Sesler kütüphanesi sihrin gerçekleştiği yerdir. TikTok’un tüm müzik kitaplığını arayabileceğiniz ve göz atabileceğiniz yerdir. Bu kitaplık, sürekli değişen ve son derece kullanıcı dostudur – türe, popülerliğe, trendlere ve çok daha fazlasına göre düzenlenmiştir! Ana ekranın “+” kısmına ve üst kısımdaki “Sesler” e dokunarak Ses Kitaplığına erişebilirsiniz.

TikTok’un Keşif Sayfasında da Sesler için arama yapabilirsiniz. Şarkıyı arama çubuğuna yazarak  en üstte “Sesler” i bulabilirsiniz. Trend olan şarkılar her zaman değişiyor çünkü şarkıların ve seslerin trend olması TikTok algoritmasına göre değişiyor ki henüz bu algoritmanın tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyoruz.  Muhtemelen bu algoritma  TikTok kullanıcılarının davranışına, video paylaşımlarına, kayıtlarına ve tabii ki oyunlarına dayanmaktadır. Trend Olan Sesler, videonuzun görünürlüğünü en üst düzeye çıkarmanın harika bir yoludur ve Sizin İçin sayfasına ulaşma şansınızı artırır.

TikTok Sizin İçin Sayfası

Sizin İçin sayfanızda gezinirken, mükemmel şarkıyı kullanan bir videoya rastlayabilirsiniz.

Kullanmak istediğiniz bir şarkı bulduğunuzda, sadece sese dokunun. Bu şekilde ses sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada hemen çekim yapmak için “Bu sesi kullan” a dokunabilir veya daha sonra kaydetmek için “Favorilere Ekle” ye dokunabilirsiniz. 

TikTok Videolarına Ses Nasıl Eklenir?

Artık TikTok’ta Sesleri nerede bulacağınızı bildiğinize göre, Sesleri TikTok videonuza nasıl ekleyeceğinizi öğrenmenin zamanı geldi.

Mevcut Videolara TikTok Sesleri Ekleme

Film rulonuzdaki içeriği kullanarak bir TikTok videosu oluşturuyorsanız, videoyu kendi sesiyle yükleyebilir veya TikTok’un Ses Kitaplığından bir Ses ekleyebilirsiniz.

  • Başlamak için “+” simgesine dokunun. İçeriğinizi yükleyin ve ardından sol alt köşedeki “Sesler” e dokunun.
  • Şarkınızı seçtikten sonra, videonuzda çalmak istediğiniz şarkının hangi bölümünü seçmek istediğinize ses dalgalarını tıklayıp sürükleyerek karar verebilirsiniz. 
  • Sesin ya da müziğin başlamasını istediğiniz yere vardığınızda, onay işaretine dokunun.

TikTok’unuzu oluşturduğunuzda – Sesler kitaplığına girmeden önce – çok fazla çaba harcamadan sorunsuz bir şekilde kullanmanız için ekranınızın altında önerilen birkaç ses göreceksiniz. Bu sesler, düzenlemekte olduğunuz videoya bağlı olarak TikTok’un size önerileridir.

Yeni Videolara TikTok Sesleri ve Müzikleri Ekleme

TikTok’ta video çekerken müzik eklemek, müziğin size ve yaratıcılığınıza gerçek zamanlı olarak rehberlik etmesini sağlar. Peki tiktok videoları çekerken nasıl müzik eklenir?

  • Adım: Çekime başlamak için “+” simgesine dokunun
  • Adım: Ekranınızın üst kısmındaki “Sesler” i seçin.
  • Adım: Ses kitaplığına göz atın, ardından sese dokunun ve seçin.
  • Adım: Videonuzu kaydedin ve seçtiğiniz ses siz video çekerken çalacaktır.

Orijinal TikTok Sesleri ve müzikleri Nasıl Oluşturulur?

Orijinal Sesler, şarkı söyleyen ve seslendirme yapan insanlardan müzik ve ses karışımları ve viral yorumlar oluşturmaya kadar çeşitlilik gösterir. Original sesler konusundaki en önemli nokta aslında bu seslerin sizi meşhur yapabilmesidir. Çünkü bu sesler trendler ve önerilen kategorilerde görünebilirler. Ve çoğu zaman, Original Sounds (orijinal sesler) büyük sanatçılar yerine bağımsız içerik oluşturucular tarafından yapılır! Bu da oldukça önemli  büyük bir büyüme ve tanınma fırsatıdır.

Hatırlanması gereken en önemli  şey, TikTok’a kaydettiğiniz her şeyin başka biri tarafından kullanılan bir ses olarak kullanılabileceğidir. Bir şarkı TikTok’a kaydedildiğinde, Orijinal Parça haline gelir – yani kendi sesinizden başka hiçbir ses kullanılmaz.

Örneğin, Lad İncil’in kendi “Darude Soapstorm” u, yani Kendin Yap Kum Fırtınası’nı ele alalım. Bu ses yerel olarak yüklendi ve şimdi aynı sesi birkaç içerik oluşturucunun kullandığı 400’den fazla video içeriyor.

Kendi orijinal sesinizi oluşturmak için, uygulama içinde film çekerken konuşabilir veya filme aldıktan sonra bir seslendirme kaydedebilirsiniz. Film rulonuzdan bir video yüklerseniz, bu videodan gelen ses çalınır. Sağ taraftaki “Ses” öğesine dokunarak sesi ayarlayabilirsiniz.

İPUCU: Bir Orijinal Ses oluşturduysanız, başkalarının sizin oluşturduğunuz sesi videolarında kullanıp kullanmadığını bulabilirsiniz. Bunun için herhangi bir videoyu açtığınızda sağ alt ses dokunarak hangi sesi, müziği kullandığını görebilirsiniz. TikTokta sizin oluşturduğuz seslerin kullanılması oldukça önemli ve güzel bir durumdur. Çünkü bu şekilde sizin videolarınız da daha popüler bir hale gelebilir. 

Artık TikTok sesleri hakkında her şeyi bildiğinize göre, TikTok pazarlama stratejinizi ilerletmek (ve geliştirmek) için bu araçları keşfetme ve kullanma zamanı.

Sevgilerimizle,

2 Yorum

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir