WhatsApp Link Oluşturma Nasıl Yapılır?

Web sitenizde, e-postanızda veya uygulamanızda herhangi bir yerde, belirli bir numara ile WhatsApp sohbeti açacak bir bağlantı oluşturabilirsiniz. Bu bağlantı, belirttiğiniz numarayla bir sohbet açar. İsterseniz bu sohbeti sizin belirlediğiniz bir ileti yani mesaj ile de açabilirsiniz. Normal şartlar altında herhangi bir kişinin kendi telefonundan herhangi bir numaraya WhatsApp tan mesaj atabilmesi için, mesaj atmak istediği numarayı telefonuna kaydetmesi gerekir.

Ancak bu WhatsApp linki ekleme özelliği sayesinde, bağlantıyı tıklayan kullanıcının sizi kendi kişi listesine kaydetmesine ve başka bir şey yapmasına gerek yoktur. Sadece bağlantıya tıklarlar ve sizinle sohbet etmeye başlarlar.

WhatsApp Link Oluşturma Nasıl Yapılır?
WhatsApp Link Oluşturma Nasıl Yapılır?

WhatsApp Linkleri Kimler için gereklidir?

  • Çevrimiçi perakendeciler
  • Pazarlama temsilcileri
  • Satış temsilcileri
  • İş sahipleri
  • Etkinlik organizatörleri

Sohbete Başlamak İçin WhatsApp Linki Nasıl Oluşturulur?

WhatsApp linki bağlantısını oluşturmak için belirli bir URL’ye ihtiyacınız var.

URL, https://api.whatsapp.com/send?phone= ile başlar ve ardından uluslararası formatta telefon numaranız gelir. Telefon numarasına başka karakter eklemediğinizden, yalnızca sayısal / tam sayı değerleri eklemediğinizden emin olun. İşte bir örnek:

API WhatsApp link nasıl yapılır?

WhatsApp API’ını doğrudan dilediğiniz yerde paylaşmak ve tıklandığında kolaylıkla WhatsApp chat e bağlanmasını sağlamak için yapmanız gereken tek şey yukarıda gösterdiğimiz şekilde WhatsApp linki oluşturmanız.  Ücretsiz WhatsApp link oluşturma da aynı bu şekilde yapılır ve bu işlem tamamen ücretsizdir. Çünkü bu hizmeti direk olarak WhatsApp API üzerinden sağlar. 

WhatsApp Chat’te otomatik mesaj nasıl hazırlanır?

Başlangıçta sohbeti başlatmak için bağlantıyı tıklatan kişiye gönderilmesi gereken varsayılan bir mesaj belirtebilirsiniz. Bunu yapmak için, url-encoded değeri olan URL’ye text = ekleyin. Yapmanız gereken tam olarak şudur;

  • https://api.whatsapp.com/send?phone=90530xxxxx&text=Merhaba size nasıl yardımcı olabilirim

Yukarıdaki şekilde hazırladığınızda, linke tıklayan kişi direk olarak Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim, otomatik mesajı ile karşılanmış olacak. 

WhatsApp Sohbet Düğmesi (WhatsApp chat butonu) nasıl eklenir?

WhatsApp sohbet düğmesi yani chat butonu oluşturmak için, yukarıdaki ile aynı URL talimatlarını kullanabilir ve bunu özel stilli bir düğmeye uygulayabilir veya web’de WhatsApp sohbet düğmesi resimlerini arayabilirsiniz. Aynı zamanda mevcut bir resim tasarımını kullanabilir ve buna url i yönlendirebilirsiniz.

WhatsApp Grup link oluşturma nasıl yapılır?

Şu anda güncel WhatsApp verilerine göre 256 kişiye kadarlık bir WhatsApp grup oluşturulabilmektedir. Oluşturduğunuz bir WhatsApp grubu linkini dilediğiniz yerde paylaşarak, istediğiniz kişileri bu gruba davet edebilirsiniz. WhatsApp grup konuşmalarında ise görüntülü konuşmaya maksimum 4 kişi katılabilir. Daha fazla kişinin katıldığı bir görüntülü konuşma ya da online toplantı için zoom gibi farklı uygulamalar kullanmanız gerekmektedir. 

Wp linki nasıl atılır?

Yukarıda telefon numarası girerek oluşturduğunuz WhatsApp linkini dilediğiniz kişiye dilediğiniz yerden gönderebilirsiniz. Bu linkleri hem sosyal medya kanallarınızda bazı profillerde yer alan contact ya da  chat gibi direk iletişim butonları yerine de koyabilirsiniz. Linke tıklayan müşteri direk olarak sizin ile chat ekranına düşer.

Yine yukarıda detaylı anlattığımız şekilde müşterilerinizi otomatik mesajlar ile karşılayabilirsiniz. Hatta müşterilerinizin yazdıklarına anında dönüş yapabilecek başka otomatik mesajlar da ekleyebilirsiniz. Belirlediğiniz anahtar kelimelere göre farklı dönüşler alan müşterileriniz hem mutlu olacaktır hem de siz zaman kaybetmeden rahatlıkla onlarla iletişime geçmiş olacaksınız.

Sevgilerimizle,

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir