Twitter Mavi Tik Nasıl Alınır?

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte sürekli yenilenen dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Twitter, yeni bir özellikle daha kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Twitter mavi tik almak isteyen kişileri çok zorlu bir süreç bekliyordu. Mavi tik almak isteyen kişilerin ulusal haber sitelerinde haberinin olması, Wikipedia’da profilinin olması gibi çok sayıda kriter aranıyordu. Ancak yapılan düzenlemeyle birlikte artık bedelini ödeyen herkes mavi tik alabilecek. Peki Twitter mavi tik nasıl alınır? Mavi tik almak için neler gerekli? Tüm soruların cevabını sizler için derledik.

Elon Musk Twitter’ı satın aldıktan bir süre sonra Twitter Blue aboneliğini satın alan herkesin hesabına mavi tik rozeti verdi. Kısa sürede binlerce kişi bu yöntemle mavi tik rozetini aldı. Ancak fake hesaplarda mavi tik rozetini alınca ortalık karıştı. Birçok önemli kurumsal markaların fake hesapları aldıkları mavi tik ile birçok markanın güvenilirliğine zarar verdi. Bu markalarda Twitter’a verdikleri reklamları keserek adeta Elon Musk’ı cezalandırdı.

Reklam verenlerin sayısının düşmesi ve gelen olumsuz tepkilerden sonra Elon Musk Twitter Blue aboneliğini bir süreliğine askıya alındığını duyurdu. Birtakım düzenlemeler yapıldıktan sonra tekrardan bu hizmete devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Yapılan son düzenlemeyle birlikte Twitter Blue aboneliği tekrar başlatıldı. Ancak bu sefer Twitter mavi tik almak için bazı küçük şartları da taşımanız isteniyor.

Twitter Mavi Tik Nedir?

Twitter mavi tik, Twitter hesaplarında kullanıcı isminin yanında yer alan bir rozettir. Bu rozet, o hesabın ünlü/popüler olduğunu gösteriyor. Pek çok Twitter kullanıcısı da mavi tik almak için adeta binlerce lira harcıyordu. Ancak Twitter Blue aboneliği ile artık binlerce lira harcamanıza gerek yok. IOS işletim sistemine sahip cihazlar için aylık 11 dolar, Android işletim sistemine sahip cihazlar için aylık 8 dolar karşılığında siz de Twitter Blue abonesi olabilirsiniz. Twitter Blue abonesi olduktan sonra hesabınıza mavi tik rozeti veriliyor. Twitter mavi tik ile ilgili diğer tüm detaylara https://help.twitter.com/en/managing-your-account/about-twitter-verified-accounts bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Twitter Mavi Tik Nasıl Alınır?

Twitter mavi tik almak için biraz uğraşmanız gerekecek. Çünkü Twitter Blue aboneliği şu an beta sürümünde ve yalnızca ABD’de yaşayan kişilere veriliyor. Ancak üzülmenize gerek yok. Aşağıda vereceğimiz adımları takip ederek siz de hangi ülkede yaşarsanız yaşayın Twitter Blue abonesi olabilirsiniz. Twitter Blue abonesi olduktan sonra yapılacak olan inceleme neticesinde hesabınıza mavi tik rozeti verilecektir. Twitter mavi tik almak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

  • Twitter hesabınızdan ayarlara girerek konumunuzu ABD yapın.
  • ABD lokasyonlu bir VPN edinin.
  • APP Store ya da Google Play mağazalarındaki profilinize gidin ve ayarlar kısmından bulunduğunuz lokasyonu ABD yapın.
  • Twitter uygulamasını telefonunuzdan kaldırın ve telefonunuzu yeniden başlatın.
  • ABD lokasyonlu VPN’i açın ve Twitter’ı tekrar yükleyin.
  • Twitter’a girdikten sonra menülerden “Twitter Blue” sekmesine tıklayın.
  • Ödemenizi yapın ve Twitter Blue aboneliğini satın alın.

Tüm işlemler bu kadar. Türkiye’den Twitter mavi tik almak isteyenlerin yukarıda verilen adımları tek tek uygulaması gerekmektedir. Bu adımları sırasıyla uyguladıktan sonra siz de Twitter Blue abonesi olacaksınız ve mavi tik içinde hesabınız incelemeye alınacak.

Yapmanız gereken işlemler oldukça basit. ABD lokasyonlu bir VPN indirin ve hem Twitter hem de APP Store ya da Google Play hesabınızdaki konumunuzu ABD olarak belirleyin. Sizden adres istedikleri zamanda ABD’den rastgele bir adres yazın. Temel olarak yapmanız gereken işlemler bu kadar. Bu işlemleri takip ettikten sonra Twitter mavi tik rozetine kavuşacaksınız. Mavi tik rozeti ile ilgili tüm ayrıntılar için BU linki ziyaret edebilirsiniz.

Twitter Mavi Tik İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Twitter mavi tik almak için birtakım basit şartları da karşılıyor olmanız gerekmektedir. Bundaki amaç ise fake hesapların mavi tik rozetine kavuşmasını engellemektir. Elon Musk tekrardan kurumsal markalara zarar verilmemesi için bazı şartlar getirdi. Bu şartları karşıladığınız zaman mavi tik rozetine siz de kavuşacaksınız. Twitter mavi tik için gerekli olan şartlar aşağıda verildiği gibidir.

  • Hesabının ismi, kullanıcı adı ve profil resmi olmalı
  • Son 30 günde hesabınızda aktif bir eylemde bulunmuş olmalısınız
  • Hesabınız en az 90 günlük olmalı
  • Profil fotoğrafınız, kullanıcı adınızda son zamanlarda değişiklik yapmamış olmalısınız
  • Hesabınız yanıltıcı olmamalı
  • Herhangi bir markanın taklidi olmamalısınız

Yukarıda yer alan şartları taşımanız durumunda Twitter mavi tik rozetini yapılan incelemeden sonra aktif edecektir. Eğer bu şartlardan en az birini bile taşımıyorsanız hesabınıza mavi tik onayı verilmez.

twitter-mavi-tik-nasil-alinir
twitter mavi tik nasıl alınır

Twitter Blue Aboneliği Özellikleri Nelerdir?

Herkesin merak ettiği Twitter Blue aboneliği sizlere pek çok farklı deneyim sunar. Bu özelliklerden en dikkat çekeni ise Twitter reklamlarını görmezsiniz. Eğer siz de Twitter reklamlarından sıkıldıysanız Twitter Blue aboneliğini satın alabilirsiniz. Ayrıca atmış olduğunuz herhangi bir tweeti geri alabilir ve düzenleyebilirsiniz. Bilindiği üzere Twitter’da göndermiş olduğunuz tweetler üzerinde herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Twitter Blue aboneliği ile gelen özellikler ise şu şekilde,

  • Karakter sınırı yok. Tweet atarken uygulanan 280 karakter sınır artık kalkacak ve özgürce istediğiniz uzunlukta tweetler atabileceksiniz.
  • Twitter reklamları kalkacak. Twitter reklamlarını Twitter Blue aboneliği satın alarak görmezsiniz.
  • Yeni okuyucu modu aktif olacak. Bu sayede daha modern ve kullanışlı bir şekilde tweetler atabileceksiniz.
  • Yer işareti klasörü ile tweetlerinizi kolaylıkla saklayabileceksiniz.
  • Twitter temasını kendi zevkinize göre kişiselleştirebileceksiniz.
  • 10 dakika uzunluğuna kadar istediğiniz kadar video yükleyebileceksiniz.
  • DM ile gönderilen mesajları sabitleyebileceksiniz. Önemli konuşmalarınıza bu şekilde kolayca erişim sağlayabileceksiniz.

Twitter Mavi Tik Fiyatı Ne Kadar?

Twitter Blue abonesi olarak mavi tik alabileceğinizden yukarıda söz ettik. Peki Twitter mavi tik fiyatı ne kadar? En çok merak edilen bu soruyu da sizler için derledik. Bilindiği üzere Elon Musk ile Apple arasında süren bir gerginlik var. Bu gerginlik fiyatlara da yansıdı. IOS ile Android cihazların Twitter Blue abonelik ücreti de farklı.

  • IOS işletim sistemine sahip cihazlarda 11 dolar
  • Android işletim sistemine sahip cihazlarda 8 dolar

Görüldüğü üzere Twitter Blue abonelik fiyatları bu şekilde. Apple cihazların Twitter Blue abonelik ücretinin farklı olmasının nedeni ise Apple’ın %30 komisyon alması olarak gösteriliyor. Bu nedenden dolayı her telefonda fiyatlandırma farklı oluyor. Türkiye için Twitter mavi tik ücreti ise 109,99 TL olarak belirlendi. Bu tutarı ödeyerek belirtmiş olduğumuz yöntem ile siz de Twitter Blue abonesi olabilir ve doğal olarak mavi tik rozeti alabilirsiniz.

Twitter Mavi Tik Hilesi

Twitter mavi tik hilesi durumu söz konusu değildir. Bazı platformlarda bu yönde yapılan açıklamaları dikkate almamanız önerilir. Yukarıda da söz ettiğimiz üzere Twitter mavi tik alma yöntemi bellidir. Türkiye’de henüz Twitter Blue aboneliği hizmeti aktif olmadığı için hesabınızı ABD lokasyonuna çevirerek Twitter Blue aboneliği satın alabilirsiniz. Kimi platformlar bu durumu hile olarak nitelendirse de aslında bu son derece basit bir taktiktir.

Instagram hesap silme ve kapatma ile ilgili bilgi almak istiyorsanız https://crovu.com/blog/instagram-hesap-silme-ve-kapatma-nasil-yapilir/ yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir