Youtube İzlenme Sayısı Nasıl Artar?

Binlerce Youtube kanalı sahibi tarafından merak edilen soruların başında da bu soru geliyor. Youtube izlenme sayısı nasıl artar? Youtube’dan gelirimi nasıl katlayabilirim? Gibi soruların cevaplarını sizler için hazırladık. Öncelikle Youtube izlenme nedir ve ne işe yarar gibi soruların cevaplarıyla başlayalım. Youtube izlenme, paylaşmış olduğunuz videonun kaç kişi tarafından izlenildiğini gösterir. Eğer kanalınızca para kazanma özelliği açıksa, izlenme sayınız arttıkça elde edeceğiniz gelirlerde artacaktır.

Youtube’da izlenme sayısını arttırmak isteyen çok sayıda kişi var. İzlenme sayısı çok kolay bir şekilde arttırılabilir. Unutmayın ki izlenme sayısı arttıkça hep daha fazla görünür olacaksınız hem de daha çok gelir elde etmiş olacaksınız. Gelirlerinizi arttırmak için mutlaka izlenme sayınızı yükseltmeniz gerek. Her kanal sahibi içeriklerinin binlerce hatta milyonlarca kez izlenilmesini arzular. Elbette çoğu zaman bu durum hayalden öteye geçemez. Çünkü Youtube’da keşfedilmeniz için sıra dışı ve farklı içerikler üretmek mecburiyetindesiniz. Taklit içerikler üreterek yeterli izlenme sayısına ulaşamazsınız.

Youtube İzlenme Sayısı Neden Arttırılmalı?

Youtube izlenme sayısı olabildiğince arttırılmalı. Bu durum yalnızca gelirinizi değil aynı zamanda popülaritenize de etki edecektir. Youtube platformunda tanınmak istiyorsanız çok fazla kişiye ulaşmak durumundasınız. Burada da izlenme sayısının çok miktarda olması karşımıza çıkıyor. İzlenme sayınızı yükselttiğiniz oranda daha fazla önerilen videolara çıkacak ve daha fazla gelir elde edeceksiniz.  Youtube izlenme satın alarak hızlı bir şekilde popülariteni arttırabilir ve buna paralel olarak gelirini de arttırabilirsin.

Youtube izlenme sayısını arttırmanın görüldüğü üzere bu şekilde avantajları vardır. İzlenme sayınız arttıkça hem geliriniz artacak hem de önerilen videolara daha sık çıkacaksınız. Düzenli bir şekilde video paylaşmanızda bu konuda size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Çünkü Youtube, düzenli içerik paylaşan kanallara farklı bakar. Bu sayede önerilen videolarda daha sık yer alabilir ve izlenme sayınızı daha kolay bir şekilde arttırabilirsiniz.

Crovu Blog

Youtube İzlenme Sayısının Artması Kazanç Sağlar mı?

Youtube üzerinden gelir sağlamak kimileri için kolay kimileri için ise çok zordur. Çünkü Youtube’dan gelir elde etmek için bazı şartları da taşıyor olmanız gerekmektedir. Youtube üzerinden gelir elde etmek için,

  • En az 1000 abonenizin olması
  • Tüm videolarınızın en az 4000 saat izlenmiş olması

Gerekmektedir. Bu şartları taşıyan kişilerin kanallarında para kazanma özelliği açılır. Bundan sonraki aşamada ise izlenme başına para kazanmaya başlarsınız. Ne kadar çok izlenirseniz o kadar çok para kazanırsınız. Sektörden sektöre göre değişiklik gösterse de ortalama 1000 izlenme başına 14 TL para kazanırsınız. Ayda bir milyon izlenmeye sahip olduğunuzda ise aylık geliriniz de ortalama 14 bin lira olacaktır.

İzlenme sayısı ne kadar çok artarsa görüldüğü üzere elde edeceğiniz gelir de aynı oranda artacaktır. Daha çok özgün içerik üreterek sen de ciddi rakamlar kazanabilirsin. Youtube’dan para kazanmak için de yukarıda belirtmiş olduğumuz iki şartı da taşıyor olmanız gerekmektedir.

Youtube İzlenme Sayısı Arttırmak Ücretli mi?

Kesinlikle hayır. Youtube izlenme sayınızı arttırmak için farklı stratejiler izleyebilirsiniz. Paylaşmış olduğunuz videolar, Youtube algoritmalarına göre sıralamada yer alır. Videonuz ne kadar çok izlenirse o ölçüde sıralamada daha üst seviyelerde yer alırsınız. Doğal, organik bir şekilde sıralamada yükselmek biraz zaman alabilir. Bunun için Youtube servislerimiz üzerinden Youtube izlenme paketlerinden bütçenize en uygun paketi seçerek satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bu şekilde Youtube izlenme satın aldığınızda paylaşmış olduğunuz videonuz daha çok gösterim almaya başlayacaktır. Çünkü Youtube algoritmalarından biri de budur. Videonuz ne kadar çok izlenme alırsa o kadar çok kişiye önerilir. Bu algoritmaya göre siz de dilediğiniz oranda videonuz için izlenme satın alabilirsiniz.

Youtube İzlenme Sayısının Artması Abone Sayısını Yükseltir mi?

Youtube’un algoritmalarından söz ettik. Videolarınız ne kadar çok kişi tarafından izlenirse, videolarınızda daha çok önerilen videolara çıkar. Bu da bir sirkülasyona sebep olur ve abone sayınızı da arttırabilirsiniz. Videolarınız ne kadar çok görüntülenme alırsa o kadar çok abone kazanma şansını da elde etmiş olursunuz. Elbette video kalitenizden ödün vermemeniz lazım. Aksi takdirde videolarınızın izlenebilirliği de düşecektir.

Crovu Blog

Youtube İzlenme Sayısının Artmasının Avantajları Nelerdir?

Youtube’da bir kanalınız varsa ilk işiniz izlenme sayısını arttırmak olmalı. Çünkü kanalınızın büyümesi için uygulanması gereken en önemli adım budur. Kanalınızda paylaştığınız videoların izlenme sayısı arttıkça buna paralel olarak abone sayınızda artacaktır. Tüm bunlar gerçekleşirken kazancınız da önemli ölçüde artış gösterecektir. Kazancınız arttığı müddetçe video paylaşma isteğinizde artacak ve daha sık video paylaşmaya başlayacaksınız.

Videolarınızdaki kaliteyi sabitlerseniz hem abone sayınız yükselecek hem Youtube izlenme sayınız artacak hem de geliriniz yükselecektir. Zaten bir Youtuber’ın da istemiş oldukları bunlardır. Abone sayınızı yükseltebilmek için videolarınızın çok fazla izlenmesi gerekmektedir. Tüm bunlar gerçekleşirken popülaritenizde artacaktır. Youtube’da en çok aranan kişiler arasında yer alabilir ve sadece senin paylaştığın videolar için bile ziyaretçiler Youtube’a girebilir.

Youtube İzlenme Sayıları Nasıl Hesaplanır?

Youtube video platformuna her saat yaklaşık 300 saatlik videolar yükleniyor. Öte yandan videolarda 1.3 milyar kişi tarafından izleniyor. Böylesine büyük bir havuzda sen de yer alarak ciddi gelirler elde edebilirsin. Tüm bunlarla beraber Youtube izlenme sayılarının nasıl hesaplandığı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Youtube bu konu üzerinde farklı metrikler geliştirmiştir.

Bir videoda izlenme sayısının geçerli olması için videonun ilk 30 saniyesi atlanmadan izlenmesi gerekmektedir. Eğer ziyaretçi ilk 30 saniyeyi atlayarak ilerlerse kişi o videoyu izlememiş sayılıyor. Bu yüzden asıl vurgulamak istediklerinizi ilk 30 saniye içerisinde göstermelisiniz. Video uzunlukları da önemli bir etken. Eğer 30 saniyenin altında videonuz varsa bu yok hükmündedir.

Sayfa yenileyerek izlenme sayısı arttırılır mı sorusu da merak edilen bir diğer sorudur. Youtube bu duruma karşı önlem almıştır. Yani her sayfayı yenilediğinizde +1 izlenme almazsınız. O yüzden boşuna kendinizi yormayın. Gösterim sayısı ve tıklama oranı hakkında detaylı bilgi için https://support.google.com/youtube/answer/9314486?hl=tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Youtube 100 Bin İzlenmeye Ne Kadar Ödüyor?

Youtube kanal sahiplerinin ilgi duyduğu konulardan biri de kazançlardır. Ne yazık ki ülkemizde kazançlar oldukça düşüktür. ABD ve Avrupa ülkelerine kıyasla Türkiye’ye ödenen rakamlar çok alt seviyede. Örneğin bir ABD’li paylaştığı bir videodan 100 bin izlenme sayısını yakaladığında ortalama 700 ile 800 dolar arasında bir gelir elde ediyor. Ülkemizde ise 100 bin izlenmeye karşılık ödenen ortalama rakam ise 1400 TL.

Görüldüğü üzere Youtube’un yayıncılarına ödediği rakamlar arasında çok ciddi farklar var. Bu yüzden yeni bir kanal açmak isteyen kullanıcıların ABD’ye ya da Avrupa’ya yönelik hizmet vermeleri önerilir. Çünkü videolarınız ABD’li insanlar tarafından izlendiğinde çok daha fazla kazanç elde edersiniz. Ancak Türkiye, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerdeki vatandaşlar tarafından videonuz izlendiğinde çok daha az bir gelir elde edersiniz.

Tüm bu sebeplerden ötürü insanlar Türkçe değil İngilizce içerik üretmeye başladı. Global ülkelere yayıncılık yapmak her zaman daha kazançlı bir yöntemdir. Siz de mümkünse kanalınızı global bir kanal yaparak daha fazla gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir