Youtube Reklam Engelleme

Youtube reklamları pek çok kişinin canını sıkan durumların başında gelir. Youtube üzerinden şarkı dinlerken ya da film izlerken sık sık çıkan reklamlardan sıkıldınız mı? Artık göstereceğimiz yöntemler ile siz de Youtube reklamlarından kurtulabilirsiniz. Youtube reklam engelleme konusu milyonlarca kişinin yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. Youtube’da çıkan reklamları engelleyerek seyir zevkinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Youtube’da kısa bir süre önce 5 saniyelik tek reklam gösteriliyordu. Ancak günümüzde hem reklamların sayısını arttırdılar hem de reklamların sürelerini arttırdılar. Öyle ki bazı reklamlar 20 saniyeyi kadar bulabiliyor. Üstelik reklamları atlama özelliği de olmadığı için bu 20 saniyelik reklamı izlemek zorunda kalıyorsunuz. Hatta 20 saniyelik zorunlu reklamdan sonra bir 20 saniyelik reklam daha çıkıyor. Böylelikle hayatınızdan 40 saniye gitmiş oluyor. Bu reklamlar yalnızca bir defa değil sık sık karşınıza çıkıyor. Neredeyse 5-10 dakikada bir bu reklamlar karşınıza çıkıyor.

Peki Youtube reklam engelleme nasıl yapılır? Kalıcı bir çözüm var mı? Evet, Youtube reklamlarını engelleyebileceğiniz yöntem var. Bu yöntemi uygulayarak sizlerde reklamsız Youtube deneyiminden yararlanabilirsiniz. Üstelik bu yöntem legal bir yöntemdir. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmazsınız. Güvenle kullanabileceğiniz bu yöntem sayesinde Youtube’u artık reklamsız ve kesintisiz izleyebileceksiniz.

Youtube Reklam Engelleme Nedir?

Youtube reklam engelleme, Youtube’da sık sık çıkan reklamların gösterilmesini engeller. Adıyla da müsemma olan bu yöntem sayesinde Youtube’da çıkan reklamları engellemiş olursunuz. Artık dilediğiniz kadar ve çok sayıda videoyu gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. Youtube’da reklamları engellemek için birçok farklı yol var. Bu engellemeyi programlar vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi Google Chrome eklentisi sayesinde de basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Tüm bu seçeneklerin dışında Youtube Premium abonesi olarak da reklamların çıkmasını engelleyebilirsiniz. Youtube Premium ücretli bir Youtube üyelik çeşidi olduğu için genellikle insanlar Youtube reklam engelleme için ücretsiz yolları tercih ediyor. En güvenilir ve en kalıcı bir şekilde Youtube reklamlarını engellemek için çeşitli program ya da eklentilerden yararlanabilirsiniz.

Crovu Blog
youtube reklam engelleme

Youtube Reklamları Nasıl Engellenir?

Youtube reklamlarını engellemenin yukarıda da belirttiğimiz üzere pek çok farklı yolu vardır. Birazdan sizlere tüm bu yöntemleri tek tek detaylı bir şekilde açıklayacağız. Bu yöntemlerden herhangi birini uygulayarak Youtube’un zorunlu kılmış olduğu reklamları izleme işkencesinden de kurtulmuş olacaksınız. Reklamsız Youtube deneyimi için ücretli ya da ücretsiz olan bu yöntemlerden birini tercih edebilirsiniz.

İlk olarak Youtube reklamlarını engellemek için Adblock eklentisini kullanabilirsiniz. Dünya genelinde en popüler ve en çok kullanılan eklentilerin başında gelir. Yalnızca Youtube reklamları değil aynı zamanda tüm sitelerdeki reklamları da engelleme özelliğine sahiptir. Bu bakımdan en çok kullanılan reklam engelleyici olarak karşımıza çıkıyor. Adblock kurulumu için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir. Adbloc eklentisini doğrudan indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock-%E2%80%94-best-ad-blocker/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?hl=tr

  • Google Chrome sayfasından üç nokta olan kısma tıklayın.
  • “Diğer araçlar ve uzantılar” sekmesine girin.
  • Karşınıza çıkan sayfada “Daha fazla uzantı edin” kısmına giriş yapın
  • Adblock eklentisini arayın ve kurulumu gerçekleştirin.

Bu adımları takip ettikten sonra tarayıcınızı kapatın ve tekrar açın. Artık ücretsiz bir şekilde Youtube reklam engelleme adımını gerçekleştirdiniz. Görüldüğü üzere yalnızca 1 dakika içerisinde reklamlardan bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Youtube Reklam Engelleme Programları

Youtube reklam engelleme amacıyla kullanılan çok sayıda stabil programda vardır. Ancak pratiklik açısından yukarıda da vermiş olduğumuz Adblock eklentisini kullanmanız daha yararlı olacaktır. Hem kurulumu kolay hem de çok kapsamlı. Adblock dışında bilgisayarınıza çeşitli programlar indirerek de Youtube reklamlarını engelleyebilirsiniz. Bunun için aşağıda vermiş olduğumuz programlardan herhangi birini bilgisayarınıza indirmeniz yeterli olacaktır.

Adfrender, uBlock programları oldukça etkili reklam engelleyiciler arasında yer alır. Bu programlardan birini bilgisayarınıza gönül rahatlığıyla indirebilir ve reklamsız Youtube deneyimini sizlerde yaşayabilirsiniz.

Mobil Cihazlarda Youtube Reklam Engelleme

Yalnızca masaüstü cihazlar için değil aynı zamanda mobil cihazlarınız içinde Youtube reklam engelleme servislerini kullanabilirsiniz. Bu sayede cep telefonunuz ya da tabletinizden Youtube’a girdiğinizde artık Youtube reklamlarını görmezsiniz. Bu da size bir hayli zaman kazandırmakla birlikte kesintisiz video izleme imkanı sunacaktır.

Hem Android hem de IOS işletim sistemine sahip cihazlarda bu adımı kullanabilirsiniz. Mobil cihazlardan Youtube reklam engelleme işlemi yapabilmek için uygulamalardan yararlanılır. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı önemli durumlar var. Her uygulamaya güvenip de telefonunuza indirmeyin. Özellikle Huawei gibi cihazlar apk indirirken çok dikkatli olmalı ve güvenilir yerlerden apk indirmeli. Bunun dışında Android ve IOS işletim sistemine sahip telefonların AdBlock Browser uygulamasını indirmesi yeterlidir.

Mobil cihazınıza bu uygulamayı indirmeden önce yapmanız gereken bir işlem var. Telefonunuzdan “Ayarlar” kısmına girin. Burada “Uygulamalar” kategorisinden Youtube’u bulun. Youtube’a girdikten sonra “Verileri temizle” seçeneğini seçin ve tüm verileri temizleyin. Bundan sonraki adımda AdBlock Browser uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

Tüm işlemler bu kadar. AdBlock Browser uygulamasını indirdikten sonra artık Youtube’a bu uygulama üzerinden girmelisiniz. Artık siz de Youtube’u reklamsız keyifle takip edebilirsiniz.

Youtube Premium ile Reklamlardan Kurtulun

Tüm bu bahsettiğimiz ücretsiz yollar dışında Youtube Premium abonesi olarak da Youtube’u reklamsız izleyebilirsiniz. Youtube’u reklamsız izlemenin yanında birçok avantajdan da yararlanabilirsiniz. Arka planda video oynatma, reklamsız videolar gibi sayısız özellikten yararlanabilirsiniz. Elbette bu özelliklerden yararlanmak için aylık belli bir tutar ödeme yapmak durumundasınız.

Şu an yapılan bir kampanya ile siz de Youtube Premium abonesi olabilirsiniz. 60 gün boyunca ücretsiz bir şekilde Youtube Premium abonesi olabilirsiniz. Bundan sonraki süreçte ise aylık 29,99 TL’ye aboneliğiniz yenilenir. Youtube Premium abonesi olmak için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

https://www.youtube.com/premium

Youtube’da Niye Reklam Çıkar?

Youtube’da reklam çıkmasının nedeni, Youtube platformunun da gelir elde etme isteğidir. Yayıncılara ödenen reklam gelirleri, Youtube tarafından verilen bu reklamlarla karşılanıyor. Yani reklam verenler aslında Youtube yayıncılarının ödemesini de yapıyor. Bunun dışında kalan tutar da doğrudan Youtube’a aktarılıyor. Youtube’da elde ettiği bu gelirlerle platformu daha kapsamlı hale getiriyor ve sunucularını güçlendiriyor.

Her gün binlerce videonun eklendiği Youtube’un inanılmaz büyüklükte sunucuları vardır. Tüm videolar bu sunucularda saklanır. Youtube’un en büyük giderlerinin başında da bu sunucu giderleri yer alır. Aslında Youtube reklam engelleme yöntemlerinin kullanılması Youtube’a da vurulan büyük bir darbedir. Youtube bu reklam engelleyicilerinin kullanılmasını önermez.

Youtube her geçen gün kendini geliştiriyor. Youtube reklam engelleme adı altında faaliyet gösteren birçok eklenti ve programda işe yaramıyor. Çünkü Youtube bu uygulamalara karşı adeta savaş açmış durumda. Açık kaynaklı uygulamalar oldukları için Youtube’da bu program ve eklentilere karşı kendi önlemini alıyor.

Youtube Reklamları Programsız Engellenebilir mi?

Youtube reklamlarının programsız ya da eklentisiz engellenmesi mümkün değildir. Yalnız Youtube Premium aboneliği satın alarak programsız bir şekilde Youtube reklamlarını engelleyebilirsiniz. Bunun dışında Youtube reklam engelleme ile ilgili herhangi bir yöntem yoktur.

Tüm bunların yanı sıra Youtube abone satın al seçeneğinden faydalanarak daha fazla kişilerin videolarınızı izlemesini ister misiniz? O halde sizler için hazırladığımız Youtube abone paketlerini incelemeniz yeterlidir. Crovu güvencesiyle çok daha hızlı ve garantili bir şekilde hesabınızı geliştirebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir