Facebook’ta Hesap Dondurulduğu Nasıl Anlaşılır?

Facebook hesap dondurma ayarlar bölümünden yapılır ve 30 gün içerisinde hesabın tekrar aktifleştirilmesi gerekir. Hesabı açmak için kullanıcı adı ya da e – mail adresi ve şifre ile giriş yapılması yeterlidir. Facebook’ta hesap dondurulduğunun anlaşılması için farklı tüyolar bulunur. Bunların başında ise Facebook hesabını donduran kişinin hala arkadaş listesinde yer almaya devam etmesi yer alır. Ayrıca yapılan güncelleme ve geliştirmeler ile artık hesabını dolduran kişilerin profiline girildiğinde kişinin hesabı dondurduğuna dair bir uyarı çıkıyor. Bu uyarı ile de hesabın dondurulduğu anlaşılabilir.

Facebook’a Nasıl Üye Olunur?

Facebook hesap dondurma açma işlemleri için öncelikle site üzerinden yeni üyelik alınması gerekir. Facebook’a ilk kez üye olacak kişilerin adı, soyadı, telefon numarası, e – mail adresi gibi iletişim bilgilerini vermesi gerekir. Telefon numarasına ya da e – posta adresine gönderilecek üyelik onay kodunun sisteme girilmesi ile hesap aktifleştirilir. Facebook’a üye olmak için herhangi bir ödeme yapılmasına ya da kredi kartı bilgisinin verilmesi gerek yok.

Facebook'ta Hesabın Dondurulduğu Nasıl Anlaşılır?
Facebook’ta Hesabın Dondurulduğu Nasıl Anlaşılır?

Dileyen kullanıcılar IOS ve Android uyumlu olan Facebook telefon uygulamasını indirerek mobilden de kullanım gerçekleştirebilir. Facebook’a üye olunduktan sonra profil fotoğrafının sisteme yüklenmesi, tanınırlığı kolaylaştırır. Ayrıca üye olup hiçbir aktivite yapmayan, arkadaş eklemeyen ve gönderi paylaşmayan sayfalar, Facebook tarafından şüpheli bulunarak yakın takibe alınır.

Facebook’ta Hesap Nasıl Dondurulur?

Facebook hesap dondurma bilgisayardan 2019 yılında güncellenmiştir. Telefon uygulaması üzerinden hesap dondurmaya izin vermeyen Facebook günümüzde hala internet sitesinin kullanılmasını ister. Facebook hesabını dondurmak isteyen kişilerin ayarlar bölümüne girmesi gerekir. İzlenecek adımlar ise şu şekildedir:

  • Ayarlar bölümü açılır.
  • Gizlilik sekmesi seçilir.
  • Sol üstte yer alan “Facebook Bilgilerin” yazısına basılır.
  • Facebook Bilgilerin başlığına giriş yapıldıktan sonra hesabı dondur ve hesabı sil seçenekleri ile karşılaşılır.
  • Hesabı dondur opsiyonu seçilir.
  • Dondurma işleminin devam edebilmesi için Facebook tarafından sorulan bazı soruların yanıtlanması gerekir. Bu sorular daha çok hesabın neden dondurulduğu ve hesabın daha sonra tekrar açılıp açılmayacağı ile ilgilidir.
  • Hesap dondurma işlemi onaylanır.

Hesap dondurma işlemi onaylandıktan sonra e – mail adresi ve şifre ile sisteme tekrar girmek mümkün. Ancak hesap aynı gün aktifleştirilir ise tekrar dondurmak için 12 ila 24 saat arasında beklenilmesi gerekir.

Facebook’ta Hesap Dondurma Süresi Var Mı?

Facebook hesap dondurma süresi 30 gün ile sınırlandırılmıştır. Hesabın doldurulduğunu günü takip eden 30 gün içerisinde eğer hesap tekrar aktif edilmez ise Facebook tarafından ilgili hesap silinir. Hesabın silinmemesi için kullanıcıların verilen 30 günlük süre içerisinde hesaplarını tekrar aktifleştirmeleri gerekir. Hesabı aktifleştirmek için kaydolurken kullanılan e- posta adresi ve şifre ile giriş yapılmalıdır. 30 günün ardından eğer hesap açılmaz ise Facebook otomatik olarak hesabı siler. Facebook profilinizde yer alan tüm bilgiler ve içerikler geri dönüşü olmayan bir biçimde siteden kaldırılır. Hesap dondurma işlemi birçok kez yapılabilir bu konuda herhangi bir sınırlama bulunmaz. Ancak dondurulan hesabın kalıcı olarak silinmesi için 30 günlük bir süre bulunur. Birçok sosyal medya sitesinde benzer süre kısıtlaması bulunur.

Facebook’ta Bir Hesap Kaç Kere Dondurulabilir?

Facebook hesabını dondurmak isteyen herkes hesabını ayarlar bölümünden dondurabilir. Facebook hesap dondurma yeni hesaplarda yapılabileceği gibi uzun zamandır kullanılan hesaplarda da yapılabilir. Hesap dondurmak için herhangi bir sınırlama yoktur. Her kullanıcı hesabını, farklı zaman dilimlerinde istediği kadar dondurabilir. Bunun için belirlenmiş bir üst limit henüz yok. Facebook hesap dondurma işlemini herkes gerçekleştirebilir. Hesap dondurmak için yapılması gereken adımların uygulanması önemlidir. Facebook şifresi unutulur ise yeni şifre talebi oluşturulabilir. Hesap kapalı olsa dahi Facebook şifre yenileme talebi oluşturmak mümkün.

Facebook’ta Dondurulan Hesap Nasıl Anlaşılır?

Facebook’ta dondurulan hesabın anlaşılması için farklı yöntemler bulunur. Bu yöntemler Facebook güncellemelerine bağlı olarak zaman zaman değişebilir. Facebook’ta bir hesabın dondurulduğunu engellemek için kullanılabilecek yöntemler şunlardır:

  • Hesap adının arkadaş listesinde hala yer alması ancak profil fotoğrafının ve bilgilerinin bulunmaması.
  • Hesap adına basıldığında açılan pencerede hesabın dondurulduğuna dair bir bildirimin çıkması.

Arkadaş listesinde yer almayan ve dondurulan bir hesaba ulaşmak mümkün değil. Bir hesabın dondurulduğunu anlamak için ilgili hesap ile Facebook’ta arkadaşlık kurulması gerekiyor. Arkadaş listesinde yer alan hesaplar dondurulduğunda, hesabın dondurulduğuna ilişkin uyarı veriliyor.

Facebook’ta Hesap Nasıl Silinir?

Facebook’ta hesap silmek için dondurma ile aynı işlemlerin yapılması gerekir. Ayarlar, Gizlilik ve sol üstte bulunan “Facebook Bilgilerim” butonları sırasıyla seçilmelidir. Ardından ekranda hesap dondurma ve hesap silme seçenekleri görünecek. Hesabı geri dönülemez bir biçimde kalıcı olarak silmek için hesap dondurma seçeneğinin seçilmemesi gerekir. Hesap silindikten sonra ilgili Facebook hesabına bir daha ulaşılamayacak ve Facebook tarafından hesabın tüm bilgileri kaldırılacak. Hesaba tekrar dönmek isteyen kişilerin Facebook hesap silme ve dondurma arasındaki farkı iyi anlaması gerekir. Hesabı donduran kişiler, 30 gün içerisinde hesaplarına tekrar ulaşarak Facebook’u kullanmaya devam edebilirler. Ancak hesaplarını silen kişiler Facebook’a dönmek isterler ise yeni hesap açmaları gerekir.

Facebook’ta Hesap Dondurduktan Sonra Şifre Unutulursa Ne Yapılır?

Facebook hesap dondurma şifremi unuttum problemi ile sık sık karşılaşılır. Bunun için Facebook ana ekranında yer alan şifremi unuttum butonuna basılması gerekir. Facebook’a üye olunan e – mail adresinin girilmeli ve onaylanmalıdır. Daha sonra ilgili e – posta adresinin gelen kutusu kontrol edilmelidir. Buraya Facebook tarafından şifre değiştirmek için bir e – mail gönderilecek olup gönderilen link üzerinden şifre değişikliği yapmak mümkün olacaktır. E – posta adresi doğru girilmesine rağmen mail almayan kişilerin gelen kutusu yerine spam ve diğer klasörlerini de kontrol etmesi gerekir. Facebook hesap dondurma işlemi kısa süren ve masaüstünden hızlıca yapılan bir işlemdir.

Facebook Nedir?

Facebook 2004 yılında, Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan bir internet sitesidir. Üye olan insanların arkadaşları ve aile bireyleri ile iletişim kurmasını sağlar. Sesli mesaj ve yazılı mesaj göndererek iletişim kurulmasını sağlayan Facebook aynı zamanda görüntülü konuşmaya da izin verir. Facebook, Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Sadece iletişim odaklı olmayan internet sitesi; gönderi paylaşılmasına da izin verir. Gönderiler de yazı, fotoğraf ve video yer alabilir. Facebook günümüzde hem bireysel hem de kurumsal üyeliklere izin verir. Facebook, Türkiye’de erişime açık ve aktif olarak kullanılan internet siteleri arasında yer alır. Facebook bilgileri ile farklı sitelere üye olmak da mümkün.

Facebook Nasıl Kullanılır?

Facebook kullanmak için öncelikle üye olmak gerekir. Üyelik işlemlerini tamamlayan herkes profilinde video, fotoğraf ve yazı paylaşabilir. Bunun yanı sıra kişisel bilgilerine de dilerler ise profillerinde yer verebilirler. Ancak önemli ve kişisel bilgilerin herkes ile paylaşılması sakıncalı olabilir. Bu sebep ile telefon numarası, açık ev adresi ve buna benzer bilgilerin alenen paylaşılmaması tavsiye edilir. Facebook’u aktif olarak kullanmak ve insanlar ile iletişim kurmak için tanışılan kişilerin arkadaş listesine eklenmesi gerekir. Ayrıca ilgi alanlarına göre oluşturulan sayfalar da takip edilebilir. Facebook iletişim odağında olduğu kadar bu sayfaların yürütülmesi üzerine de kurgulanmıştır.

Ek olarak, Facebook servislerimize buradan göz atabilirsiniz.

Sevgilerimizle,

Crovu Blog – 2021

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir