Instagram Donma Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram donma sorunu, Instagram kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı problemlerden biridir. Instagram son zamanlarda yaptığı birçok yeni güncelleme ile birlikte birçok sorun yaşamaya başladı. Özellikle butonların yeri değiştikten sonra insanlar pek çok yanlış resim göndermeye başladı. Bir hikaye kaydetmek isterken bir gönderi paylaşan insanlar var ve bir Reels videosu başlatan insanlar var. Tüm bu karışıklıkları gidermek için yeni düzene alışmak bir hayli zaman alacak.

Milyonlarca kullanıcının ortak bir sorunu var: Instagram kullanıcıları arasında sıklıkla sinir krizi geçirten Instagram donma sorunu! Instagram donma sorunundan rahatsızsanız öncelikle sorunu iki açıdan ele almak gerekiyor. Yani sorun telefonunuzda veya doğrudan Instagram’ın kendisinden kaynaklanabilir. İnternet hızınızın uygulamanın donması üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bu nedenle bu yazımızda donma sorununu ele alacağız.

Instagram Donma Sorunu Nedir?

Son zamanlarda Instagram uygulamasının hatalarına yönelik çok fazla soru geliyor. Instagram neden yavaş diye yapılan aramalar da bunu çok net bir şekilde özetliyor. Ne yazık ki, bazı durumlarda platform içinde optimal bir işlevsellik seviyesinden söz edemeyiz. Bu duruma sebep olan konuların başında elbette internet hızı gelmektedir.

Bildiğiniz gibi Instagram’da video ve görsel içerikler bulunmaktadır. Fazla miktarda görsel içeriğin bulunması, şarj noktası ile ilgili bazı sorunları da beraberinde getiriyor ve Instagram’da donma sorunlarına neden oluyor. Resim yükleme veya sayfa yenileme gibi çeşitli işlemlerde bazı aksaklıklar gözlemleyebilirsiniz. Sayfayı yenilemek istediğinizde oldukça ağır bir yenileme işleminin gerçekleştiğini göreceksiniz. Hatta bazı durumlarda sayfa dahi yenilenmeyecektir.

İnternetinizin hızını kontrol etmek burada önemli olabilir. Uygulamayı Wi-Fi üzerinden kullanıyorsanız mobil veri kullanmaya başlamak faydalı olabilir. Mobil datanın çok daha optimum düzeyde kullanım sağlayacağına inanıyoruz. Tabii ki data kullanım kotanızı belirlemeyi unutmayın. Yüksek data harcaması içeren harcamalarınız varsa yüksek internet kullanımına sebep olmuş olabilirsiniz. Sayfaların donmasının yanı sıra Instagram video donma problemiyle de karşılaşabilirsiniz.

Instagram Donma Sorunu Neden Oluyor?

Bu konumuzda farklı açılardan Instagram donma sorununa çözüm bulmaya çalışacağız. İnterneti mobil veri üzerinden kullanmayı denediyseniz ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıysanız bu başlık altında vereceğimiz çözüm önerilerini dinleyebilirsiniz. Sizce buna internetiniz değil de cihazınız mı sebep oluyor olabilir mi? Sorun sadece Instagram’da değil diğer uygulamalarda da mı var?

Önbellek sorunu, Instagram donma sorunu bağlamında dikkate alınması gereken konulardan biridir. Bu tarz sosyal medya uygulamalarının cache noktasında preload mantığı ile çalıştığını bilmelisiniz. Lütfen resim dosyalarının ve video içeriğinin önceden yüklenerek cihazda saklandığını unutmayın. Ne yazık ki bu durumun kaçınılmaz sorunu, önbellek dosyaları cihazınızın uzun süreli belleğinde yeterli yazdırma alanı oluşturmaya başladığında uygulamaların çok daha ağır hale gelmesidir.

Önbelleği temizlemek için cihazınızın hafıza ayarlarında oturum açmayı deneyin. Burada hafızayı temizle seçeneğini bulacaksınız. Önbelleği hemen temizleme seçeneği sunan bir alan göreceksiniz. Bu alan, önbelleğinizde birikmiş olan dosyaları silmenizi sağlar. Önceden yüklenmiş olan görsel içerikleriniz, video içerikleriniz hafızanın aşırı yüklenmesine neden olabilir ve Instagram’da takılma sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle önbelleği kendi elinizle veya bir yan uygulama aracılığıyla düzenli olarak silmeniz koşuluyla Instagram’ı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Instagram önerilen gönderileri kapatma hakkında detaylı bilgi almak için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram Donma Sorunu Çözümü

Instagram, Android ve IOS telefonlarda (iPhone) çok popüler bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Instagram uygulaması bu kadar popüler olmasına rağmen bir o kadar da sorunlu bir uygulamadır. Özellikle bazı telefonlarda çok fazla Instagram donma sorunu yaşanıyor. Instagram donduğunda, aşağıdaki nedenlerden biri olabilir.

Instagram donma sorunu ile ilk kez yaşıyorsanız, o zaman önce telefonu kapatıp açmanız gerekir. Çoğu zaman Instagram’da görülen donma problemi geçicidir ve telefon açılıp kapatıldığında sorun düzelir.

Telefonu kapatıp tekrar açmanıza rağmen sorun devam ediyorsa, aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayabilirsiniz.

Telefonu Kapatıp Açın

Sorunların çoğu geçici sebeplerden kaynaklanır. Uygulamanın açık kalması, hafızanın dolu olması veya farklı durumlar olabilir. Instagram’ı hızlandırmak için yapabileceğiniz ilk şey telefonu kapatıp açmak. Bu işlemden sonra düzelmezse aşağıdaki adımlarla devam edebilirsiniz.

Instagram’ı Kaldırıp Tekrar Yükleyin

Bazı güncellemelere ve kullanıma bağlı olarak uygulama bozulabilir. Bu durumda yapılacak işlem, Instagram uygulamasını kaldırıp yeniden yüklemektir. Cihazınızda yüklü olan Instagram uygulamasını tamamen kaldırın, telefonunuzun markasına göre App Store veya Play Store üzerinden uygulamayı yeni haliyle tekrar yükleyin. Bu yöntem sorunu çözmezse bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Çerezleri Temizleyin

İkinci bir alternatif olarak telefonunuzun “Ayarlar > Uygulamalar” bölümünden söz konusu uygulamanın çerezlerini silebilirsiniz. Bu, gereksiz önbelleğe alınmış dosyaları kaldırarak uygulamayı daha hafif hale getirir. Bu işlemden sonra Instagram donma sorunu devam ediyorsa üçüncü yönteme geçebilirsiniz.

Telefon Hafızası Dolu Olabilir

Instagram ve diğer birçok uygulamanın çökmesinin nedenlerinden biri, cihazın yetersiz belleğinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle gereksiz uygulamaları, oyunları, müzikleri ve resimleri temizleyerek hafızada yer açabilirsiniz. Bu yöntem, uygulama donma sorununu çözmenin en etkili yollarından biridir.

Farklı Uygulamalar Problem Çıkarıyor Olabilir

Instagram uygulamasında yer almayan takipçi sayısı arttırma, hile yapma, takipçi olmayanları görme gibi üçüncü taraf uygulamalar mevcut Instagram uygulamanızın çalışmamasına neden olabilir. Bu nedenle Instagram ile giriş yaparak kullanılan herhangi bir uygulama varsa bunları kaldırmayı deneyin.

Tüm bu adımlara rağmen sorun devam ediyorsa son çare olarak telefonu fabrika ayarlarına döndürmek bir alternatif olabilir.

Instagram Çalışırken Neden Donuyor?

Instagram donma sorunu ile ilgili alternatif çözüm yöntemlerini sizler için derledik. Yukarıda farklı yöntemler verdik. Şimdi farklı bir bakış açısıyla, yani uygulama bazlı sorun ve çözüm olarak hareket etmeyi amaçlıyoruz. Cihazınızda önbelleği temizlediyseniz internetinizde bir sorun olmadığını düşünebilirsiniz ve diğer uygulamalarda bir sorun olmadığını görebilirsiniz. Tüm bunlara baktıktan sonra sorunun uygulamadan kaynaklı olabileceğini düşünmeye başlıyorsunuz. Uygulamayla ilgili bir sorunla karşılaştığınızı düşünüyorsanız bunu yapmak çok daha kolaydır.

Uygulamalara alınan ve yüklenen güncellemeler, uygulamalara bazı yenilikler getirmenin yanı sıra, uygulamaların cihazlarda en iyi şekilde çalışabilmesi için ortamın oluşturulmasını da içeriyor. Yani güncellemeleri takip etmek, uygulamaların bir şekilde daha iyi çalışabileceği anlamına gelir. İlk başta, Instagram donma problemini çözmek için uygulamanızı güncel tutmayı deneyebilirsiniz. Bunun için uygulamayı Play Store ya da App Store üzerinden güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Instagram Çalışmayı Durdurdu Hatası

Instagram çalışmayı durdurdu şeklinde bir hata mesajı aldığınızda bahsettiğimiz çözüm yöntemlerine göre hareket edebilir ve sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz. Uygulamanın daha optimum seviyede çalışmasını istiyorsanız uygulama içi güncellemeleri sürekli takip etmeli ve zamanında yüklemelisiniz. Bu güncellemeleri takip etmekte zaman kaybetmemelisiniz. Uygulamalar için de sisteminizin güncel tutulmasının çok önemli olduğunu eklemek isteriz.

Hesabınızla ilgili çalışmalar durduktan sonra erişim sorunu yaşamaya başlarsanız, uygulama üzerinden geri bildirimde bulunabilirsiniz. Geri bildiriminizi uygulama yetkililerine iletirsiniz, bu şekilde geri bildirim alabilirsiniz. Uygulama üzerinden yanıt almazsanız e-posta adresinden de iletişime geçebilirsiniz. Uygulamadan e-posta adresi aracılığıyla geri bildirim aldığınızda, ilgili çözümler sağlanır. Örneğin “Instagram hesabıma erişemiyorum” gibi sorunlar için bu tarz mailler ile ulaşarak sorunlarınıza yönelik çözümlere kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz.

Instagram otomatik beğeni satın al hizmetinden yararlanarak paylaşacağınız tüm gönderilere otomatik beğeni gelmesini sağlayabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir