Instagram Önerilen Gönderileri Kapatma

Algoritma sayesinde Instagram uygulaması, kullanıcılar tarafından sağlanan bilgileri kullanarak bazı önerileri otomatik olarak işler. Instagram önerilen gönderileri kapatma işlemi de bu tür önerilerle yoğun bir şekilde karşılaşan kişilerin sıklıkla başvurduğu ve aradığı bir taleptir. Çünkü bu durum bir süre sonra gerçekten çok çirkin noktalara gelebiliyor.

Uygulamayı kullanan kullanıcıların büyük bir bölümü de bu önerilen gönderilerden oldukça rahatsız. Kullanıcılar kendilerine sunulan yüzlerce farklı hesabı görmelidir. Bu yazımızda ayrıca kendinizi kişi önerilerinden nasıl kurtaracağınızdan da bahsedeceğiz. Aşağıdaki yönergeleri izlerseniz Instagram önerilen gönderileri kapatma hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Uygulamayı çalıştırın ve giriş işleminizi tamamlayın. Daha sonra ana sayfadaki kalp işaretine dokunun.

Kalp işaretine tıkladıktan sonra iki farklı sekmenin açıldığını göreceksiniz. Takip sekmesini ve kendi alanınızı göreceksiniz. Ayrıca bu alanda listedeki kişilerin isimlerinin yanında “takip et” butonu ve yanında çarpı işareti bulunmaktadır. Artı işaretine dokunursanız, önerilen kişinin listeden kaldırıldığını göreceksiniz.

Android ve IOS işletim sistemlerinde Instagram’ın önerdiği engelleme işlemi bazı farklılıklar içerse de genel olarak benzerdir. Android işletim sisteminde çarpı işareti yerine “yoksay” seçeneğini göreceksiniz. Ama temelde aynı şeyi iptal edersiniz.

Instagram Hangi Gönderileri Önerir?

Instagram geliştiricileri tarafından sunulan gönderi önerileri ilkesi, kullanıcıların gönderileriyle (gönderiler, arşive kaydetme vb.) takip ettikleri veya etkileşimde bulundukları hesapların türevlerini sağlayan bir sisteme dayanmaktadır. Örneğin; Instagram’da ağırlıklı olarak vintage ürünlerin satıldığı butik hesapları sık kullanan bir kullanıcıysanız, zaman tünelinizde kontrolünüz dışında olan bu tür gönderileri görebilirsiniz.

Kullanıcıların varsayılan davranışsal yönelimlerine göre geliştirilen özellik, Instagram deneyimini geliştirmeye yönelik bir adım atsa da başarılı olamadı. Instagram kullanıcıları bu özellikten çok etkilenmedi. Kullanıcıların üzerinde kontrol sahibi olmadığı zaman çizelgelerine düşen gönderiler istenmedi. Birçok fenomen kullanıcı, Instagram’ın bu yeni özelliği hakkında Twitter platformunda görüşlerini dile getirdi ve hesaplarında bu gönderileri nasıl devre dışı bırakacaklarını öğrenmek istedi.

Instagram Önerilen Gönderi Nedir?

Bahsi geçen bu sürece ilişkin Instagram’da önerilen paylaşımların neler olduğu sorusu da süreç kapsamında henüz tamamlanmadan araştırılması gereken bir konu olarak değerlendiriliyor. Daha önce Instagram araştırma bölümünde görülen bu paylaşımlar, artık yapılan yeni değişikliklerle insanların akışında karşımıza çıkıyor. Instagram kullanıcılarının ilgi alanlarına göre kişiselleştirilen bu gönderiler tavsiye edilen gönderiler olarak kabul edilmektedir.

Instagram ana sayfası veya akışı olarak da bilinen bu bölümde, takip ettiğiniz kişiler ve diğer sayfalar gönderilerini bitirdikten sonra gönderi akışının devam ettiğini fark edebilirsiniz. Bu gönderi akışı sizi rahatsız ediyorsa Instagram önerilen gönderileri kapatma işlemini uygulayabilirsiniz. Ayrıca birçok kaynakta bu işlemin çok basit adımlarla yapılabileceği anlatılmaktadır.

Instagram Önerilen Gönderiler Kapatılmazsa Ne Olur?

Instagram’ın yeni bir özellik olarak sunduğu önerilen gönderiler birçok başlık altında incelenip araştırılıyor. Instagram önerilen gönderileri kapatma imkanı varken aynı zamanda bu soru sıklıkla sorulur ve bu gönderilerin kapatılmaması durumunda ne gibi sonuçlar elde edileceği araştırılır.

Instagram önerilen gönderileri kapatma seçeneğini seçerseniz, bu tür içerikleri sürekli göreceğinizi bilmelisiniz. Bu özelliği tamamen kaldırmak henüz mümkün olmasa da bazı mesajları engelleyerek sadece ilginizi çeken içerikleri takip edebilirsiniz. Instagram’da çok vakit geçiren bir kullanıcı değilseniz bu yeni özelliğin sizi beklediğiniz kadar rahatsız etmeyeceğini rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram Önerilen Gönderiler Neye Göre Karşımıza Çıkar?

Son güncellemeler ve değişikliklerle birlikte, keşfet bölümünde olması gereken bazı gönderiler akışta görünür. Bu durumda takip etmediğiniz sayfalardan gelen paylaşımları da ana sayfanın alt kısmında göreceksiniz.

Beğendiğiniz veya beğendiğiniz içerikleri beğenir, yorum yapar ve kaydederseniz Instagram algoritması tetiklenecektir. Kişinin beğendiği içerikleri hafızasında depolayan Instagram, söz konusu bölümde bazı gönderileri göstermeye başlıyor. Ancak bu durumdan rahatsızsanız veya gereksiz buluyorsanız aşağıda verceğimiz adımları izleyerek bu tür içerikleri devre dışı bırakabilirsiniz.

Instagram Önerilen Gönderileri Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram önerilen gönderileri kapatma sorununun yanı sıra hesabınızı başkalarına önerme sorunu da var. Ve özellikle kadın profiline sahip kullanıcılar bu durumdan daha fazla rahatsız olabilir. Bu nedenle bu konuyu da ele almayı uygun görüyoruz. Kendi hesabınızın önerilenler listesine girmesini engellemek için birkaç adım atabilirsiniz ve bu adımlardan sonra hesabınızın yabancı hesaplara önerilmesini engellemiş olursunuz. Hesabınızın tavsiye edilmesini istemiyorsanız, size yardımcı olmak için yapabilecekleriniz aşağıda belirtilmiştir.

Instagram’da önerilenleri kapatmanız için aşağıdaki adımları uygulayın.

  • Instagram web sitesi üzerinden hesabınıza giriş yapın.
  • Hesap ayarlarına geldikten sonra “Benzer hesaplara önerme” gibi bir seçenek karşınıza çıkacak. Bunu işaretlemelisin.

Bu sayede benzer hesaplara önerilme işlemi devre dışı bırakılacak ve Instagram artık sizi yabancı olan kişilere tavsiye etmeyecektir.

Elbette bu noktada sizi uyarmamız gerekiyor. Instagram önerilen gönderileri kapatma işlemi yaparken hesabınızın gizli kalmasını istiyorsanız, ayarlarınızı uygulama üzerinden değil, doğrudan web sitesi üzerinden değiştirmeniz gerekecek. Uygulama içerisinden günün tarihine bakacak olursak henüz bu tür gizlilik işlemlerini gerçekleştiremiyorsunuz.

Hesabınızı web sitesinden gizlemelisiniz. Yaptığınız işlemden sonra artık ortak etiket paylaştığınız ve benzer hesapları beğendiğiniz kişilerle karşılaşmazsınız ve hesabınız bu kişilere önerilmez. Bundan sonra elbette işlemi tekrarlayabilir, mevcut ayarlarınızı yenileyebilir ve gizli profilinizi tekrardan açabilirsiniz.

Instagram Arama Önerilerini Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram arama önerilerini devre dışı bırakmak için işlem yapmadan önce sistemin nasıl çalıştığı hakkında sizi bilgilendirmek isteriz. Bazı kullanıcılar önerilerin içeriğinden dolayı bu sistemi devre dışı bırakmak istiyor. Ancak unutulmamalıdır ki Instagram algoritması beğenilerinizin ve takip ettiğiniz gönderilerin birikimine dayanmaktadır. Yapay zeka, aklınıza gelebilecek her konuyu dikkatle inceler. Öyle ki hangi tür fotoğraflara kaç saniye baktığınız gibi çeşitli detaylı bilgiler bile algoritma tarafından takip ediliyor.

Sonuç olarak Instagram size beğenebileceğiniz içerikleri gösterecek ve uygulamada çok daha uzun süre kalmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle içerik konusunda sorun yaşıyorsanız takip ettiğiniz ya da paylaştığınız gönderilere göz atmakta fayda var. Ancak sorun doğrudan sistemin kendisindeyse, bu adımları izlemelisiniz.

Instagram arama önerilerini devre dışı bırakmak için;

  • Arama sonuçlarını girmek için uygulamayı açın
  • Arama sonuçlarında aranan sayfaları ve kişileri göreceksiniz.
  • Yanlarında çarpı işareti var, ona tıklamanız gerekiyor.

Android işletim sisteminde bu işlemleri yaparken üzeri çizili sil işaretini görebilirsiniz, sil butonuna basmanız gerekmektedir.

Instagram Önerilen Gönderileri Belirleme Nasıl Yapılır?

Instagram önerilen gönderiler seçeneğini tamamen kapatamasanız bile şimdilik sadece görmek istediğiniz gönderilerin zaman tünelinizde görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunu, ilgilendiğiniz ve ilgilenmediğiniz gönderileri IG’ye bildirerek yapabilirsiniz. Böylece, Instagram algoritmaları, mevcut davranışınıza ve yöneliminize göre gelecekte size daha iyi bir dizi önerilen gönderi sunmayı amaçlar.

Karşınıza çıkan önerilen paylaşımlar ilginizi çekmiyorsa yapmanız gerekenler sırasıyla;

  • Önerilen gönderinin üzerindeki üç nokta sembolüne (iOS cihazlarda) ve üç çizgi sembole (Android cihazlarda) dokunun.
  • “İlgilenmiyorum” seçeneğini işaretleyin.

Bunun dışında yapabileceğiniz diğer bir yöntem ise “Eski Yazıları Gör” seçeneğine tıklamaktır. Bu şekilde, zaman tünelinizden önerilen gönderileri biraz da olsa azaltabilirsiniz.

Instagram destek sayfasında belirtildiği gibi önerilen gönderileri gizleyemezsiniz. https://help.latest.instagram.com/381638392275939 Özelliğin kaldırılmasına yönelik artan bir talep olursa Instagram geliştiricileri harekete geçecektir.

Instagram reels izlenme satın al paketlerinden yararlanarak siz de tüm videolarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir