Instagram Hareketler Yüklenemedi Hatası Çözümü

Instagram kullanıcıları birçok sorunla karşılaşabilir. Bu problemler arasında en sık rastlanılanı ise Instagram hareketler yüklenemedi hatasıdır. Bu yazımızda sizler için Instagram hareketler kısmı yüklenemedi hatası ve çözümü hakkında bilgilendirici içerikler topladık. Bu bilgiler ışığında siz de mevcut bu problemden hızlı ve kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bilindiği üzere Instagram oldukça büyük ve milyonlarca insanın kullandığı en popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Bu yüzden zaman zaman çeşitli hatalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Instagram’ın ana sayfasında, kullanıcının ilgi alanlarını en iyi şekilde karşılayan gönderiler bulunmaktadır. Daha fazla yeni gönderi görmek için ana sayfanızı yenilemeniz gerekiyor. Instagram hareketler yüklenemedi sorunu, kullanıcının yeni yüklenen fotoğraf ve videolara erişemeyeceği anlamına gelebilir. Her ne çözümü denerseniz deneyin ana sayfanızı yenileyemiyorsunuz. Bu gibi akış yenileyememe durumunda uygulamanız gereken çözüm ise oldukça basittir. Bu çözüm yöntemini uygulayarak sizde hareketler yenilenemedi hatasından kurtulabilirsiniz. Ancak şunu da belirtmekte yarar var. Bu gibi hataların asıl sebebi ise bağlantı problemleridir.

Instagram Hareketler Yüklenemedi Hatası Nedenleri Nelerdir?

Instagram etkinlik bölümünü güncellerken sorun yaşıyorsanız, düzeltmek için kararlı adımlar atmadan önce nedenlerini belirlemelisiniz. Bu hatayı tetikleyebilecek gerçek bir neden bulmadan harekete geçerseniz, hesabınıza ve uygulamanın kullanılabilirliğine daha fazla zarar verebilirsiniz.

Instagram etkinliğinin açılmama hatasının olası nedenleri şunlar olabilir:

  • Instagram kullandığınız cihaz için düşük hız ya da internet bağlantınız yok.
  • Instagram uygulamasının eski bir sürümünü kullanıyorsunuz.
  • Teknik nedenler (uygulama hataları, VPN veya DNS kullanımı gibi).

Bu gibi nedenlerden ötürü Instagram hareketler yüklenemedi hatası ile karşılaşabilirsiniz. Bu üç maddeden herhangi biri sebebiyle bu problemle karşılaşırsınız. Bu yüzden sorununuzun hangi problemden kaynaklandığını tespit ettikten sonra çözümüne ilişkin daha somut adımlar atabilirsiniz. Bu problemin asıl sebebi ise %90 oranında internet problemleridir. WIFI ya da mobil veri yönünden sıkıntı yaşadığınız takdirde hareketler kısmını yüklemede problem yaşayabilirsiniz.

Instagram Hareketler Yüklenemedi Sorunu Çözümü

Instagram hareketler yüklenemedi hatası problemini çözmek için önce Instagram’ı yeniden başlatmanız gerekebilir. Cihazınızı yeniden başlatma çözümü problemi ortadan kaldırmadıysa bu seferde uygulamaya ait olan önbelleği sıfırlayın. Android işletim sistemine sahip cihazlarda “Ayarlar” kategorisine girerek “Uygulamalar” kısmından Instagram’a ait önbelleği sıfırlayabilirsiniz. IOS işletim sistemine sahip cihazlarda ise Instagram’ı kaldırıp tekrardan kurmanız gerekiyor.

Sorun internet bağlantınızla ilgili değilse, telefonunuz gibi başka bir cihazda Instagram kullanmayı deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, uygulamanın başka birinin telefonunda çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir ve akışı görebilir, fotoğraf veya video yükleyebilirsiniz.

İnternet Bağlantısı Sebebiyle Hareketler Sorunu Güncellenemiyor

Bu durumda kullanıcılar, kullandıkları mobil cihaz veya bilgisayardaki internet bağlantısını kontrol etmeli ve mümkünse internet bağlantısını yeniden başlatmalıdır. Çerezler bölümü ve tarayıcı geçmişi, genellikle uygulamanızın veya tarayıcınızın ayarlar bölümünde bulunur.

İlk olarak WIFI’yi kapatıp Instagram’a tekrar giriş yapmayı deneyin. Eğer Instagram hareketler yüklenemedi hatasından kurtulduysanız sorununuz modemden yani ev internetinizden kaynaklanıyor demektir. Aynı şekilde mobil verinizi kapatıp WIFI ile Instagram’a giriş yaparak akışı yenileyin. Eğer sorununuz çözüldüyse muhtemelen internet paketiniz bitmiştir ya da telefonunuz şebeke çekmeyen bir noktadır.

Instagram’ın Eski Bir Sürümünü Kullanmak

Şu ana dek yaptığınız tüm işlemlerden sonuç alamadıysanız, Instagram uygulamasının güncel olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yapılan güncellemeler çok daha farklı ve güncel özellikler içerdiğinizden dolayı mevcut hatalarında ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Instagram uygulamasının eski bir sürümünü kullanmak, kullanıcıların daha yeni sürümlerde bulunan birçok özellikten yararlanmasını da engeller. Ayrıca, daha eski bir sürüm kullanıyorsanız bu, uygulamada hatalara neden olabilir. Tüm uygulamalarda olduğu gibi Instagram da yayınlanan sürümlerde çeşitli hatalar verebiliyor.

Instagram’ı kullanırken akışınızı güncellemede sorun yaşıyorsanız, Google Play Store’da (Android için) veya AppStore’da (iOS için) güncellemeleri kontrol edin. Güncellemeler varsa, bunları indirip yüklemeniz gerekebilir. Güncellemeler herhangi bir nedenle kullanılamıyorsa Instagram uygulamasını kaldırın ve yeniden yükleyin.

Crovu Blog

Diğer Teknik Sebepler

Bazen hatalar birdenbire ortaya çıkabilir. Bir saniye önce her şey düzgün ve güzeldi; ama şimdi bu tür yaygın hatalarla mücadele ediyorsunuz. Bu gibi durumlarda, cihazınızı yeniden başlatmanız, uygulamayı cihazınızdan tamamen kaldırmanız ve yeniden başlatmak için yeniden yüklemeniz yararlı olabilir. Hatta en son çare olarak cihazınızı fabrika ayarlarına dahi geri döndürme seçeneğini düşünebilirsiniz.

Güncel Hataları Kontrol Edin

Instagram’ı düzeltmeye çalışmak sinirlerinizi bozabilir çünkü her şeyi kendi başımıza çözemeyiz. Bu nedenle, yaygın Instagram hataları ve bunlar için olası düzeltmeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Instagram yardım ile iletişime geçmek ve yardımlarını istemek akıllıca bir seçim olabilir.

Diğer birçok uygulamada olduğu gibi Instagram’da da bir dizi hata mesajı ve bilinen sorunlar vardır ve bu liste, kullanıcıların uygulamalarla ilgili günlük sorunlarına olası çözümler bulabilmeleri için düzenli olarak güncellenir.

Çoğunlukla bu hatalar mobil uygulamada meydana gelir ve bu nedenle Instagram mobil cihazınızda çalışmıyorsa web sürümünde çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Karşınıza çıkan bu problemi bir kenara yazın. Daha sonra bu hata ile daha önce karşılaşılmış mı diye internet üzerinden detaylı bir arama yapabilirsiniz. Yaptığınız aramalar neticesinde bu problemi yüksek ihtimalle diğer Instagram kullanıcıları da yaşamış olabilir. Bu sayede çözüm seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Burada listelenen adımlardan hiçbiri sorunu çözmezse, Instagram’ın araştırmasına izin vermek için uygulamanın içinden hatayı bildirebilirsiniz. Raporda, karşılaştığınız sorun, kullanmakta olduğunuz cihaz ve daha önce ne yapmakta olduğunuz ve cihazın ne zaman çalışmayı durdurduğu hakkında mümkün olduğunca fazla ayrıntı sağladığınızdan emin olun.

Instagram Hareketler Yüklenemedi Sorunu Kullanıcı Kaynaklı Olabilir

Kullanıcıdan kaynaklı bu hatayı alıp almadığınızı diğer Instagram kullanıcıları ile iletişime geçerek teyit edebilirsiniz. Hata diğer kullanıcılarda gözükmediyse, büyük olasılıkla kullanıcıyla ilgilidir. Yine de birden fazla kişiden doğrulama yapmanızı öneririz.

Ek olarak, sunucu kaynaklı hataların farklı zamanlarda farklı kullanıcıları etkileyebileceğini unutmamak gerekir. Onaylarınız sonucunda kullanıcı kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorsanız öncelikle internet bağlantınızı kontrol ediniz. Farklı uygulamalarda yeni verilerin size ulaşıp ulaşmadığına bakın.

Dikkat! Birçok uygulama verileri önbelleğe alır ve bu verileri görebilirsiniz. Yayın tarihini şimdiki zamanla karşılaştırın. Başka uygulamalarda da benzer hatalarla karşılaşırsanız,

  • Cihazı kapatıp açın,
  • Daha sonra ISP değiştirerek tekrar deneyin.
  • Bir Wi-Fi modemden bağlanıyorsanız, modemi sıfırlayabilirsiniz.
  • Wifi bağlantısından ağ bağlantısına geçmeyi deneyebilirsiniz.

Henüz bir sonuç almadıysanız, Instagram profilinizin sağ üst köşesindeki 3 çizgili menü simgesine dokunun ve seçenekler bölümüne gidin. Bu bölüm “Hareketler” seçeneği yer alır. Hareketler seçeneğinde herhangi bir bildirim olup olmadığını kontrol edin.

Bu işlemleri yaptınız diğer uygulamalarda herhangi bir sorun yok fakat instagram yine hata veriyorsa;

Uygulamanın önbelleğini temizleyin.

  • Android için Ayarlar’da uygulamaları bulun.
  • Bu listeden Instagramı bulun.
  • Açılan sayfada uygulamayı kaldırma ve eski cihazlarda önbelleği temizleme seçenekleri bulunmaktadır.
  • Bu kısma basarak silebilirsiniz.
  • Yeni cihazlarda, depolama bölümüne gidin ve Verileri sil’e dokunun.

Tüm bu adımları takip ederek Instagram hareketler yüklenemedi hatasından kurtulabilirsiniz. Günümüzde en sık karşılaşılan problemlerden olan akış yenilenemedi hatasından kurtulmanızın yollarını açıkladık.

Instagram takipçi satın al paketlerimizi inceleyerek istediğiniz paketi dilediğiniz zaman satın alabilir ve fenomen olma yolunda önemli bir adım atabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir