Instagram Yorum Engeli Kaldırma

Instagram yorum engeli kalkması kaç gün sürer, Instagram yorum engeli ne zaman kalkar? Tüm bu soruları sizler için derledik. Son zamanlarda pek çok kişinin kullandığı uygulamalardan biri olan Instagram, kişilerin güvenilir bir şekilde uygulamada yer alabilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalarla bağlantılı olarak Instagram’a yorum kısıtlaması adı verilen bir özellik geldi. Instagram’da yorum limiti olan birçok kişi neden yorum engeli aldıklarını ve bu durumda ne yapacaklarını merak ediyor.

Instagram yorum engeline ek olarak Instagram takipçi satın al hizmetimizi deneyebilirsiniz. Crovu ile kısa sürede takipçi satın alabilir ve etkileşim kazanabilirsiniz.

Bilindiği üzere Instagram, kişilerin video ve resim paylaşmalarını temel alan ancak kullanıcılara çeşitli işlevler de sunan bir uygulamadır. İnsanlar Instagram’daki gönderilere yorum yapabilir. Bu yorumlar, gönderilerin etkileşime geçmesine izin verdiği için çok önemlidir. Gönderilere yorum yapmak isteyen kişilerin bir kısmı Instagram yorum limiti ile ilişkilendirilen yorum kısıtlaması ile karşı karşıya kalıyor. Instagram tarafından yorum yapması engellenen kişiler, gönderilere yorum yapamaz ve bu durumdan şikayetçi olamaz. Peki Instagram yorum engeli hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?

Instagram Yorum Engeli Nedir?

Instagram kullanıcılarının bir kısmı reklam amaçlı birçok paylaşımın altına aynı yorumları yazmaktadır. Instagram, aynı yorumların farklı gönderiler altında paylaşılmaması için çeşitli önlemler alıyor. Bu önlemlerden biri olan Instagram yorum engeli, aynı yorumu birden fazla yerde yapan kişiler için geçerli oluyor ve bu engel çerçevesinde kişiler gönderinin altına yorum yapamıyor.

Yorum engeli ile karşılaşan kişiler bu engelden kurtulmak için ne yapmaları gerektiği konusunda bir araştırma içerisindedirler. Instagram yorumlarından engellenmemek için belirlenen noktalara uymak çok önemlidir. Bu bağlamda kişinin engeli hakkında detaylı bilgiye sahip olması ve engelin dışında kalması için gerekli önlemleri alması gerekmektedir.

Instagram’da yorum engeli aldığınızda hiçbir gönderinin altına yorum yapamazsınız. Bunun nedeni, Instagram’ın yorum kurallarına uymamış olmanızdır. Aynı yorumu farklı yerlerde paylaşmaya devam ederseniz böyle bir sorun yaşayabilirsiniz.

Aynı yorumu tekrar tekrar yapmak buna sebep olur. Aynı ifadeyi tekrar tekrar yorum olarak göndermek bile yorum engeline takılmanıza neden olur. Ancak Instagram’ın size verdiği yorumlarda saatlik bir sınırlaması vardır. Bu sınırı aşarsanız, bir yorum engeline tabi olacaksınız.

Instagram Yorum Engeli Nasıl Kalkar?

İlk olarak Instagram hesabınızın e-posta adresinin onaylanması gerekmektedir. Hesabınızı daha önce onaylamadıysanız, e-postanızı onaylamanız gerekir. Ek olarak, cep telefonunuzu doğrulamanız da sizin yararınıza olacaktır.

Engeliniz kaldırılmadıkça Instagram’da yorum yapamaz, takip edemez veya içerikleri beğenemezsiniz. Onay işlemlerini tamamladıktan sonra sadece beklemeniz gerekiyor. Ortalama olarak 24 saat içinde engeliniz kalkmış olacaktır.

Instagram’da çok fazla yorum yaparsanız ve aynı yorumları defalarca tekrarlarsanız engellenmeniz çok doğaldır. Bu engeli kaldırmak için gereken süre size kalmış. Örneğin yorumlarınız küfür, nefret söylemi gibi kelimeler içeriyorsa ve bu yorum birçok kişi tarafından şikayet edilmişse, yorum engeli 1-2 hafta kadar sürecektir.

Ancak kısmen naif bir hakaretiniz varsa ve yorumunuz hakaret içermiyorsa yorum engeliniz kısa süre içerisinde kaldırılacaktır. Böyle bir durumda 1-2 saat içinde engeliniz ortadan kalkacak olsa da bazen 6-7 saati bulabilmektedir. En kötü durumda, 24 saat içinde engeliniz kesin olarak kaldırılacaktır.

Instagram Yorum Engeli Kaç Gün Sürer?

Instagram engellemesinden muzdarip olan kişiler, bu engelin ne kadar sürdüğünü merak ediyor ve bu engelden kurtulmanın yollarını arıyor. Instagram yorum engeli kapsamında, yorumu engellenen kişiler 24 saat içinde hiçbir gönderiye yorum yapamazlar.

Dolayısıyla engellenme bağlamında insanlar 24 saat beklemek zorunda kalıyor. Yorumlarla ilgili yapılan hataların tekrarı halinde engelleme süresi de 1 haftaya kadar uzayabiliyor. Bu nedenle kişilerin Instagram yorumlarından engellenmemesi için yapılması gerekenleri uygulamalı ve yaptıkları yorumlara dikkat etmelidir. Instagram yorum engeli genellikle 1 gün sürer.

Instagram Yorum Engeli Yememek İçin Neler Yapmalı?

Instagram, kullanıcılarının güvenliğini dikkate alan bir sosyal medya platformudur. Uygunsuz paylaşımlar diğer kullanıcıları rahatsız edeceği için paylaşımlarda bulunulurken kişilerin belirli konulardan haberdar olması için gerekli çalışmaları yapar. Instagram yorum engellemesinden kaçınmak için kişinin şu adımların izlenmesi gerekir:

  • Hile kullanımının hesaba herhangi bir etkisi yoktur.
  • Uygunsuz kabul edilen gönderiler yapmamak
  • Başkaları adına yazmayın
  • Aynı cihazda birden fazla hesap açmamak
  • Takip limitini aşmayın

Kişiler yukarıdaki gibi sıralanabilecek adımlara dikkat ederek Instagram yorumlarından engellenmeden faaliyetlerine devam edebilirler.

Crovu Blog

Instagram Yorum Engelim Yok Fakat Yorum Yapamıyorum

Bazı durumlarda kişiler, Instagram yorum engeli problemine maruz kalmasalar bile hiçbir gönderiye yorum yapamazlar. Bu konuda çeşitli sorunlar yaşayan kişiler, ne yapmaları gerektiği konusunda detaylı bir araştırma yaparak sorunları çözmeye çalışırlar. Bildiğiniz gibi Instagram’da yorum yapmanın farklı kuralları var. Bu kurallara uyulmadığı zaman kişiler, Instagram yorum engeli olmasa bile hiçbir gönderiye yorum yapamaz. Instagram tarafından belirlenen yorum kuralları şu şekilde sıralanabilir:

  • Aynı yorumu birden fazla yazmayınız.
  • Yoruma en fazla 5 kişiyi etiketlemek
  • Bir yorumda en fazla 30 etiket barındırın

Bu hususlara dikkat edilmeden gönderilere yorum yapılması, kişilerin yorum yaparken bazı sorunlarla karşılaşmasına neden olur. Birçok kişi tarafından kullanılan ve ön planda olan Instagram, kullanıcılarının güvenliğini dikkate almakta ve uygulamadan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Instagram’ın bu tavrı birçok kişi tarafından beğeniliyor.

Instagram Beğeni Engeli Neden Olur?

Instagram beğeni engeli sorununun çeşitli sebepleri bulunmaktadır. Bunlardan biri Instagram şifrenizi güvenilmeyen kişi ve siteler üzerinden paylaşmanızdır. Diğeri ise belli bir etkileşim kotasını aşmış olmanızdır. Her iki nedenden dolayı da beğeni sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Elbette sorunun iyileşme süresi sorunun kaynağına göre değişmektedir. Limit aşıldığında engellemenin kalkması için belli bir süre beklemeniz gerekiyor ancak şifreniz güvenilmeyen siteler tarafından ele geçirildiyse ne kadar beklerseniz bekleyin sorun çözülmez.

Bu durumda yapılması gereken işlemleri bir sonraki bölümde detaylı bir şekilde anlattık. Benzer engelleme sorunlarının bir diğer nedeni de belirli bir etkileşim sınırını aşmış olmanızdır. Bu limit bugün 60 dakikada 350 paylaşımdır. 1 saatte 350 gönderi beğenirseniz banlanırsınız. Bu tür engelleme tam olarak 18 saat sürecektir. Beğenme engeliniz kaldırıldıktan sonra bile hala limitleri aşıyorsanız, hesabınız gelecekte kalıcı olarak kapatılabilir. Bu tür durumlara karşı dikkatli olmalısınız.

Instagram Beğeni Engeli Nasıl Kalkar?

“Instagram’da beğeni alamıyorum” diyerek bu radara takılanlardansanız doğru içeriğe geldiniz. Her şeyden önce, son bir saat içinde kaç fotoğrafı beğendiğinizi hatırlamaya çalışın. Beğeni limitini aşmadıysanız ve öyle olmasına rağmen bir engelle karşılaşırsanız, bu büyük bir sorun haline gelebilir. Bu limiti aşmadığınıza dair Instagram’a mesaj atmalısınız.

Yani tek yapmanız gereken hesabınızın incelenmesini beklemek. Hesap şifrenizi daha önce bir yerde paylaştığınızı hatırlıyorsanız ve sorunun kaynağının bu sebepten olduğunu düşünüyorsanız yapmanız gereken tek şey şifreyi değiştirmektir. Dolayısıyla bu tür durumlarda hesabın incelenmesini beklemek sorunun çözülmesine yardımcı olmaz. Eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız şifrenizi değiştirip düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz. Bu bağlamda, hesap şifrelerinizi hiçbir koşulda kimseyle paylaşmamanızı tavsiye ederiz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir