Instagram Hesabım Çalındı (Hacklendi) – Nasıl Geri Alırım? – 2020

Merhaba çok değerli Crovu Blog okurları, bu yazımızda herkesin muzdarip olduğu tabiri caiz ise lanet bir durumun çözümünü ele alacağız. Nedir bu lanet durum derseniz, tabii ki “Instagram Hesabım Çalındı veya hacklendi” konusu. Eğer sizin başınıza henüz gelmediyse dua edelim ki gelmesin, çünkü gerçekten de başına geleni derinden üzen bir durum. Onca emek vb. bir anda gidiyor ve insanın canını sıkıyor. Bu yazımızda umarım bu durumu yaşayan okurlarımıza güncel bilgilerle yardımcı olmayaca çalışacağız. Yazımızda 2017 güncel methodları göstereceğiz, olur da ileride güncellenirse bu methodlar, bu sayfayı da güncelleyeceğiz merakınız olmasın. O halde geçelim bu işlemin detayları neymiş..

Instagram Hesabım Çalındı! (Nasıl Olmuş Olabilir?)

Instagram hesabınızın çalındığında ne yapmanız gerektiğine biraz aşağılarda değineceğiz. Lakin ondan önce buna ne sebep olmuş olabilir bunu tartışalım. Bunlardan ilki, son zamanlarda “hile” adı altında bir sürü ücretsiz internet sitesi açıldı ve ücretsiz olarak Instagram profilinizi bir şekilde popülerleştireceklerini söylüyorlar, bu vasıta ile sistemlerine “Instagram ile Giriş Yap” şeklinde giriş yapmanızı istiyorlar. Lakin, bu internet sitelerindeki “Instagram ile giriş yap” kısımları gerçek değil. Yani Instagram’ın giriş sayfası taklit edilerek, şifreleriniz kolayca çalınabiliyor. Bu yüzden sakın ama sakın Instagram dışında hiç bir yere Instagram bilgileriniz ile giriş yapmayın. Bir diğer sebep ise, telefonlarınıza yüklenmiş olan 3.parti zararlı yazılımlar, Instagram hesabınızın şifresinin çalınmasına sebebiyet vermiş olabilir. Bu durum genelde Android cihazlarda oluyor çünkü iPhone cihazlar 3.parti uygulamaların browser üzerinden yüklenmesine izin vermiyor bu da güvenlik olarak daha efektif. Dolayısıyla eğer bir Android cihazınız var ise ve bu durumdan şüpheleniyorsanız bir virüs programı kullanabilirsiniz.

Çalınan Instagram Hesabımı Nasıl Geri Alırım? (Güncel – 2018/Ocak)

İnternette pek çok method dolanıyor bu konuyla ilgili lakin pek çoğu güncelliğini yitirmiş. Çünkü Instagram destek merkezini yeniledi ve artık direkt olarak çalınan hesabı Instagram.com üzerinden bildirmeniz mümkün değil. Bunun yerine yeni methodlar geldi. Bunları sizlere aktarmaya çalışacağız. Silinen Instagram hesabınızı geri almanız için adım adım şunları uygulayabiliriz:

  • Instagram uygulamasını açın, muhtemelen hesabınız hacklendiği (çalındığı) için giriş sayfası gelecektir karşınıza. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Giriş sayfasında, “Giriş detaylarını unuttun mu? Giriş yapmak için yardım al.” seçeneğine basıyoruz. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Karşımıza gelen ekranda,  Hesabına Eriş -> “Kullanıcı adı veya E-Posta kullan” seçeneğine basalım. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Muhtemelen kullanıcı adınız değiştirilmiştir, yine de eski kullanıcı adınızı veya eski e-mail adresinizi girin ve sağ üst köşeden “sağ ok” tuşuna basın. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Eğer hesabınızı bulamadık gibi bir ibareyle karşılaşırsanız, kurnazlık yapacağız. Hesabınızın çalındıktan hemen sonra, sizi takip ettiğini bildiğiniz arkadaşlarınıza hemen mesaj atın, kullanıcı adınız değiştirilmiş olsa da arkadaşlarınız sizi takip ediyor olduğu için (Takip ettiklerim) kısmında profilinizin kullanıcı adı değişmiş halini göreceklerdir. Değiştirilmiş yeni kullanıcı adınızı bulduğunuzda, bir üst maddedeki kullanıcı adı veya e-posta kısmına bulduğunuz kullanıcı adını girin ve yine “sağ ok” diyip devam edin. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Hesap bulunduğunda size mevcut seçenekleri sunacaktır. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Eğer seçeneklerden hiç birine erişiminiz yoksa, aşağıda yer alan “Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var?” kısmına basalım. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Bu kısımda, Instagram siz olduğunuzu teyit etmek için bazı bilgiler soracaktır. Doğru şekilde doldurun. (BKNZ: Resimler, aşağıda.)
  • Doldurduktan sonra formu gönderin ve cevap beklemeye başlayın. Tahmini olarak 1-2 gün içinde en geç dönüş alacaksınız ve kayıt olduğunuz e-posta adresine şifre sıfırlama bağlantısı gönderilecektir.

Anlatım ile ilgili Resimler:

Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017
Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017
Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017
Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017
Crovu Blog
Instagram Hesabım Çalındı – Çözüm – 2017

Yöntem (2) – Ocak 2018 (Güncel)

Merhaba değerli okurlarımız, yukarıdaki işlemde “Form gelmiyor”, “Form bende çıkmıyor” gibi durumlarla karşılaşan okurlarımız olmuş. Yukarıdaki form sizde gözükmüyor ve işlemi tamamlayamıyorsanız, https://help.instagram.com/contact/1652567838289083 buraya girip, buradaki formu doldurun. Buradaki form da yüksek ihtimalle sizi çözüme kavuşturuyor. Sevgiler,

Hesabımı Geri Aldım (Nasıl Güvende Tutabilirim?)

Hesabınızı yukarıdaki methodları kullanarak geri aldıysanız, bizi en mutlu eden şey olacaktır. Şimdi size en kolay ve en etkili çözümü önereceğiz ki bu tarz şeyleri bir daha asla yaşamayın. Instagram’ın bir özelliği olan “Two Factor Authentication” yani İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması ile hesabınıza her girişte SMS almanızı sağlarsınız. Böylelikle şifreniz çalınmış olsa bile çalan kişi hesabınıza asla giriş yapamayacak çünkü giriş yapabilmesi için SMS koduna ihtiyacı olacaktır. Banka gibi düşünün, Instagram hesabınızda bu güvenlik sürecini açarsanız, bankaya girer gibi Instagram’a da girerken SMS alacaksınız ve tam güvenliği sağlamış olacaksınız.

Ücretsiz Takipçi Arttırma Sitelerinden Uzak Durun!

Hesabınızı doğru bir biçimde geri aldıktan sonra. Bir daha asla ücretsiz ve Instagram’a giriş yapmanızı gerektiren uygulamaları kullanmayın. Bu uygulamalar ücretsiz takipçi arttırma adı altında insanların hesaplarını çalabilmektedir. Eğer isteğiniz olursa, Crovu güvencesi ile şifreniz ve uygulamaya giriş yapmanız gerekmeden Instagram’da takipçi arttırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için, Instagram takipçi satışı sayfamıza göz atabilirsiniz.

Umarız yazımız işinize yarayacaktır. Herhangi bir sorunuz veya görüşünüz olursa lütfen yorum yapın size yardımcı olalım. Eğer yazıyı beğendiyseniz ve işinize yaradıysa yazımızı paylaşın ki daha çok kişi çözüme kavuşabilsin.

Sevgilerimizle,

623 Yorum

  1. Selamin aleyküm dün hesabım çalındı ve giriş için Instagram giriş sayfasında form çıkmıyo nasıl çıkacak yardım lütfen

  2. Selamlar 2 gündür instagram hesabıma giriş yapamıyorum nolduğunu anlamadığım bir şekilde telefonum ve e posta da kayıtlı değilmiş kafayı yiyecem aylardır sorun olmayan şey 2 gündür kafamı ağrıttı.Kullanıcı adımı girip yardım aldığımda kullanıcıadı@user-instagram.com diye bir maile kod gönderdiklerini söylüyorlar ama o mail adresine ulaşamıyorum.

  3. Ya ben bugün hesabıma giriyordum ve açılmadı hesabın sahibi şifreyi değiştirmiş olabilir dedi ama o benim kişisel hesabım işte sonra ins karşıma birkaç Doğrulama falan çıkardı yaptım şimdi ins bana bilgilerini inceleyeceğiz onaylıyavildiğimiz takdirde 14 saat içinde yardım merkezinden bir değerlendirme talep edebiliceksin diyor şimdi ben tam olarak ne olduğunuzda anlamadım biri yardım edebilirmi

  4. Merhaba işletme hesabım çalındı. Telefon ve mail adreslerini değiştirmiş. Aynı isimde butik ve içgiyim hesabım var. Form doldurup gönderdiğim de iç giyim hesabı için dönüş yapıyorlar fakat benim butik hesabım çalındı. Tüm evrak ve sayfaya dair ekran görüntüsü gönderiyorum ama sonuç alamıyorum.

  5. İş ve kisisel hesabım calindi Bu yontemleri belki de50 defa denedim .
    Hesabı alamıyorum.
    Bu yöntemlerle çözüme ulaşamadım

  6. Instagram dan geldiğini sandığım bir mesaj isteği vardı, mesajda telif hakkını birden fazla ihlal ettiniz. Linkteki formu 24 saat içinde doldurmazsanız hesabınız kalıcı olarak silinicektir. Yazıyordu. Bende gittim bastım linke bana Facebook tan ama geldi kodu girin diye, bende girdim tel numarası hesap bilgileri yazdım. Ve sonuç hesap patladı. Sizin sayenizde geri aldım çok ama çok teşekkür ederim 🤗

  7. Merhaba Instagram satış hesabım çalındı. E-posta telefon numarası ve şifremi değiştirmişler lütfenyardım cı olur musunuz geri almak istiyorum.yazınızdaki adımları denedim

  8. Merhaba Instagram hesabım çalındı. E-posta telefon numarası ve şifremi değiştirmişler lütfen bana yardımcı olur musunuz geri almak istiyorum.

  9. Merhabalar, benim Instagram hesabım hacklendi geri alıp şifremi değiştirdim ama hacker ikili koruma sistemi yapıp kod almış ve giriş yaparken yeni şifremi girdikten sonra o kodları istiyor ve bende değil kodlar. Ne yapabilirim?

  10. Merhaba Instagram hesabım çalındı. E-posta telefon numarası ve şifremi değiştirmişler lütfen bana yardımcı olur musunuz geri almak istiyorum. Adıma insanları dolandırıyorlar para istiyor

  11. Benim de hesabım 1 hafta önce çalındı Prosedürü uyguladım, gönderdikleri kodla selfie çekip helpdesk’e yolladım, hala cevap yok.Başka ne yapabilirim, süreçle ilgili nerden bilgi alabilirim?

  12. Merhaba kişisel hesabim çalındı telefon numarası değiştirildi e posta halen aynı ama yenileme bağlantısı gelse bile iki faktörlü giriş etkin olduğu için başka bir yere kod gidiyor ve hesabi alamıyoruz yardımcı olursanız çok sevinirim adımları hepsini takip ettim ama malesef olmadi bekliyor olacağım sizi iyi günler ☺

  13. İntegram hesabım çalındı maıl adresı ve tlf nunarasını değiştirmişler hiçbir şekilde giriş yapamıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz formu. Nerden doldurabılırım onuda bulamadım

  14. Calindi uyarısı geliyor ekrana eski şifremi unuttum şifremi unuttum la devam ediyorum ama sms kısmı da hata veriyor işletme hesabim gmail honda şifre yenilemek için dediğim de diğer hesabim adına gönderiyor bu burumda ne yapabilirim

  15. Iyi günler daha önce hesabımı dondurmuştum. Ama birileri hesabımın kullanıcı adını ve e posta adresini değiştirmiş. Ve hesab çalınmış. Yakın biri. Cunku mail adresini de tahmin ediyorum bire bir aynı. Söylenen adımları uyguladım ama olmadı ve karşıma doldurma formu çıkmadı. Lütfen bir yol gösterin

  16. iyi günler kolay gelsin ınstagram hesabımı biri aldı ve hesabımda bahisle para kazanma gibi dolandırıcık eyleminde bulunuyor hesabımda kayıtlı olan gmail ve numarmı değiştirmiş hiç bir şekilde erişim yapamıyorum lütfen yazrdımcı olun

  17. Merhabalar benim bir takibi bırakma programına girdim sonra Instagram’da çıkışım yapildi şimdi girmeye çalışıyorum ama epostam ve şifrem değiştirilmiş bir şekilde giriş yapamıyorum adimlaro da takip ettim instagramaa mail attım elimde kağıtla çekilmiş fotografimla ne zaman cevap gelir lütfen yardım edin

  18. Merhaba istagram hesabımı çaldılar çabaladım uğraştım bı sonuç alamadım sizden rica ediyorum bana yardımcı olabilir misiniz lütfen şimdiden teşekkür ederim

  19. İnstagram hesabım çalındı. Mail telefon herşeyi değiştirmişler instagrama mesaj da attım ama cevap veren yok en kısa sürede nasıl alabilirim lütfen yardımcı olun

  20. 93 k olan hesabım çalındı. E posta ve telefon değiştirildi hesaba giriş yapamıyorum nasıl kurtarabilirim

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir