Instagram Hesabın Koşullarımızı İhlal Ettiği İçin Kapatılmıştır Çözümü

Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır sorunu ile karşılaşan kullanıcılar, hesabın tekrar nasıl açılacağının yollarını arıyor. Her gün milyonlarca insan Instagram uygulamasına giriş yapıyor. Instagram’a giriş yapan ve paylaşımlarda bulunan bazı kullanıcılar, Instagram topluluk kurallarını ihlal edebiliyor. Bu gibi durumlarda ise Instagram ilgili hesaba yönelik işlemler başlatarak hesabı kapatabiliyor. Öncelikle belirtmek gerekir ki bu gibi durumlarda Instagram hesabının tekrardan açılması bir hayli zordur.

Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır hatası alan kullanıcılar, Instagram’ın belirlemiş olduğu topluluk ve gizlilik kurallarını ihlal ettiği için hesapları kapatılmıştır. Instagram üzerinde paylaştığınız +18 içerikler, illegal platformların tanıtımı, sansürsüz görüntü paylaşımı, taciz gibi pek çok suç bu kurallar arasında yer alıyor. Instagram bu gibi kural ihlallerine karşı hesapları uyarmadan doğrudan kapatıyor. Bilindiği üzere spam işlemlerde ise Instagram öncelikle uyarır daha sonra hesabınızı bir süreliğine kilitler. Eğer aynı eylemi devam ettirirseniz bu durumda hesabınız kapatılır.

Instagram Hesabın Koşullarımızı İhlal Ettiği için Kapatılmıştır Hatası Neden Olur?

Bu hatayla karşılaşan kullanıcılar, yukarıda da ifade ettiğimiz üzere Instagram gizlilik ve topluluk kurallarına aykırı eylemlerde bulunduğundan dolayı hesapları kapatılmıştır. Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için hesabınız kapatılmıştır probleminin asıl kaynağı budur. Bu duruma etki eden birçok faktör vardır. Bu kriterlere aykırı bir eylemde bulunursanız Instagram sizi uyarmadan hesabınızı tamamen kapatır. Peki Instagram topluluk ve gizlilik kuralları nelerdir?

  • Telif hakkı ihlalleri
  • Küfür, argo kelime kullanımı
  • Taciz
  • Çıplaklık, pornografi
  • Şiddet ve şiddete teşvik
  • İllegal işlemler ve bu işlemleri meşrulaştırılması
  • Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı içeren paylaşımlarda ya da yorumlarda bulunulması
  • Kendisine ya da bir başkasına zarar vermek istemesi
  • Toplum güvenliğini tehlikeye atacak içeriklerin paylaşılması

Bu gibi nedenlerden dolayı Instagram hesabınızı kapatabilir. Bu yüzden Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır hatası ile karşılaşmak istemiyorsanız, yukarıda vermiş olduğumuz maddelere uymanız yeterli olacaktır. Aksi takdirde hesabınız tamamen kapatılabilir ve bu hesabı tekrardan açmanız çok uzun zaman alabilir.

Crovu Blog

Instagram Koşulları İhlal Edilen Hesap Nasıl Açılır?

Öncelikle Instagram hesabınızın hangi nedenden dolayı kapatıldığını bilmeniz gerek. Çünkü yukarıda da belirtmiş olduğumuz maddelerdeki suçlar, farklı cezaları gerektirir. Örneğin telif yüzünden kapatılan bir Instagram hesabının açılması ile ırkçı paylaşımlarda bulunan bir Instagram hesabının açılması aynı ölçüde değildir. Teliften dolayı kapanan hesabınız daha kolay açılırken, ırkçılık sebebiyle kapatılan Instagram hesapları çok daha zor açılmaktadır. Hatta bu gibi durumlarda hesabınızın tekrardan açılmama riski olduğunu da bilmeniz gerekmektedir.

Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır problemi yaşayan kişilerin öncelikle Instagram iletişim kısmından yetkililere durumunu açıklamaları gerekmektedir. Bunun için vermiş olduğumuz bağlantıya giderek itiraz formunu doldurun. İtiraz formunu doldurduktan sonra Instagram’ın size geri dönüşünü bekleyin. Bir süre sonra tarafınıza olumlu ya da olumsuz bir şekilde geri dönüş sağlanacaktır. Eğer talebiniz olumsuz sonuçlanırsa, bu aşamadan sonra yapabileceğiniz pek bir işlem yoktur.

Telif, Taklit Sebebiyle Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Instagram’da kapatılan hesapların büyük bir çoğunluğu telif ya da taklit sebebiyle kapatılmaktadır. Bunun sonucunda Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır sorunuyla karşılaşırsınız. Bu yüzden tüm Instagram kullanıcılarının bu konuya olabildiğince dikkat etmeleri gerekmektedir. Instagram’da herhangi bir içerik paylaşırken, kullanmış olduğunuz görsel ya da videoda telife neden olabilecek unsurları ortadan kaldırmalısınız. Örneğin bir video paylaştığınızda telif hakkı içeren müzikler kullanmamaya dikkat edin. Aksi takdirde hesabınız telif yüzünden kapatılır ve tekrardan hesabınızın açılması ise oldukça uzun sürebilir.

Instagram’da telif yüzünden hesabınız kapatıldıysa aşağıdaki adımları izleyerek hesabınızın tekrardan açılmasını sağlayabilirsiniz.

  • Telif sebebiyle hesabınız kapatıldığında mailinizi kontrol edin.
  • Hangi firma tarafından hesabınızın kapattırıldığını öğrenin.
  • Bu firmayla iletişime geçerek telif ihlaline sebep olan içeriğin kaldırılacağını söyleyin.
  • İlgili firmanın Instagram ile iletişime geçerek hesabınızdaki kısıtlamayı kaldırtmasını söyleyin.

Bu aşamada telif sebebiyle hesabınızı kapattıran firma sizden doğal olarak para isteyebilir. Bu gibi durumda anlaşmaya çalışın. Çünkü genelde gerekli ödemeler yapılmadığı zaman bu ihlaller kaldırılmaz ve Instagram hesabınızda açılmaz. Size sunulan rakamı ödeyemeyeceğinizi ifade ederek ödeyebileceğiniz tutar kadar teklifte bulunun. Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır sorunu da telif sorununa benzerdir.

Instagram hesabınız taklit sebebiyle kapatıldığında ise uygulamanız gereken adımlar oldukça basittir. Taklit yüzünden hesabınız kapatılmadan önce size uyarılar gelir. Bu yüzden taklitlerden uzak durmanızda yarar var. Eğer hesabınız taklit sebebiyle kapatılırsa https://help.instagram.com/contact/396169787183059?helpref=page_content bağlantısını ziyaret ederek ilgili formu doldurup hesabınızın tekrardan açılması için talepte bulunabilirsiniz. Bu formu doldurup gönderdikten sonra yapmanız gereken başka bir işlem yoktur. Bu tür geri dönüşler oldukça uzun sürebilir. Sabırla tarafınıza gönderilecek olan cevabı bekleyin. Bilindiği üzere Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır hatası alan hesaplar, en zor açılan hesaplardır.

Kapatılan Instagram Hesabı İtiraz Formu Linki

Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır uyarısı alan Instagram kullanıcılarının hesaplarını tekrardan açmaları için izleyeceği tek bir yol vardır. Bu yolu izleyerek siz de kapatılan Instagram hesabınızı açabilirsiniz. Ancak işlemiş olduğunuz suça bağlı olarak hesabınızın açılıp açılmayacağı garanti değildir. Göstermiş olduğumuz bu yöntem ile Instagram itiraz formunu doldurup istekte bulunabilirsiniz. Bu aşamadan sonra Instagram yetkililerinin size dönüş yapmalarını beklemek durumundasınız.

Instagram itiraz formu için ilgili bağlantıyı ziyaret etmelisiniz. Burada itiraz formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun. Instagram hesabınızın bir yanlış anlaşılmadan dolayı kapatıldığını ve ilgili yorumun/içeriğin hemen kaldırılacağı yönünde bir yazı hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz yazı tamamlanınca da bunu Instagram yetkililerine gönderin. Yapmanız gereken işlemlerin hepsi bu kadar. İtiraz formunu doldurduktan sonra beklemeniz gerek.

Instagram’a Kayıtlı Mail Adresimi Unuttum, Hesabım Açılır mı?

Instagram’da kapanan hesapların açılabilmesi için Instagram’a kayıt olduğunuzda kullandığınız mail adresine erişebiliyor olmanız gerekmektedir. Olası hesap açılmalarda doğrudan mail üzerinden sizinle iletişime geçileceğini unutmayın. Bu yüzden Instagram hesabı açarken mutlaka aktif bir şekilde kullandığınız mail adresini tercih edin. Bu gibi olumsuz durumlarda hesabınızın açılmasını istediğinizde kayıtlı olan e-posta adresiniz ile iletişime geçilecek. Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır hatasından kurtulmak için mail adresinize ulaşmanız şarttır.

Eğer kayıtlı e-posta adresinizi hatırlamıyorsanız ya da mail adresinize ulaşamıyorsanız ne yazık ki bu aşamadan sonra yapılabilecek hiçbir şey yok. Bir an evvel mail adresinize erişmeyi deneyin. Daha sonra kapanan Instagram hesabınızı açtırmaya yönelik çalışmalara başlayabilirsiniz.

İhlal Sebebiyle Kapanan Instagram Hesabı Ne Zaman Açılır?

Yazının en başında belirtmiş olduğumuz ihlaller sebebiyle Instagram hesabınız kapatıldıysa, hesabınızın tekrar açılmasının uzun süreceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Çünkü Instagram’da ihlal sebebiyle kapanan hesapların açılması oldukça zordur. Hatta bu hesapların büyük bir kısmı tekrar aktif edilmiyor. Bu yüzden taklit, ihlal, ırkçı söylem, nefret söylemi, şiddet ve çıplaklık içeren paylaşımlarda bulunmamaya özen gösterin.

Topluluk kurallarının ihlal edilmesi sonucu Instagram hesapları uyarmadan doğrudan kapatır. Bunun sonucunda da Instagram hesabın koşullarımızı ihlal ettiği için kapatılmıştır problemiyle karşı karşıya kalırsınız. İhlal nedeniyle kapatılan Instagram hesabı ile ilgili çok sayıda şikayet olduğunu da ilgili bağlantı üzerinden görebilirsiniz.

Instagram reels beğeni satın al hizmetimiz ile siz de tüm videolarınıza yönelik beğeni satın alabilirsiniz. Reels beğeni fiyatları ve paket ayrıntıları hakkında detaylı bilgi almak için hizmet konumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir