Instagram URL Kopyalama Nasıl Yapılır?

Instagram kullanıcıları zaman zaman gönderilerin linklerinin nasıl kopyalanacağını merak ediyor. Hem mobil cihazlarda hem de masaüstü cihazlarda URL kopyalamanın nasıl yapıldığı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Instagram URL kopyalama sayesinde birçok işinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. Arkadaşlarınıza gönderinin linkini verebilir ya da beğeni, izlenme gibi hizmetler satın almak içinde gönderinin linki gereklidir. Bu yüzden link yapısının nasıl alınacağını bilmek her Instagram kullanıcısı için oldukça önemlidir.

Instagram URL kopyalama her cihazda farklı şekillerde yapılır. Bilindiği üzere günümüzde 3 farklı şekilde Instagram’a giriş sağlanıyor. Bunlar masaüstü cihazlar, Android ve IOS cihazlardır. Her cihazda Instagram farklı görünümdedir. Bu yüzden link kopyalama işlemi de bu sebepten dolayı farklılık gösteriyor. Sizlere üç farklı cihazda da linklerin ve profil linklerinin nasıl kopyalanacağını detaylı bir şekilde göstereceğiz. Göstermiş olduğumuz bu yöntemi kullanarak yalnızca birkaç saniye içerisinde dilediğiniz gönderinin linki hızlı bir şekilde alabileceksiniz.

Instagram URL Kopyalama Neden Yapılır?

Instagram URL kopyalama işlemi çeşitli nedenlerden dolayı yapılır. Instagram’a yeni başlayan kullanıcıların sıklıkla merak ettiği konulardan biri de budur. Çünkü Instagram’a yeni başlayan kişiler, linklerin nasıl ve neden kopyalandığını bilmez. Hatta yıllardır Instagram kullanıcı olan birçok kişi de bu işlemin neden ve nasıl yapıldığını bilmeyebilir. Herkes için bir rehber niteliğinde olan bu yazımız ile en çok merak edilen konulardan birine açıklık getiriyoruz. Artık istediğiniz zaman tüm Instagram profilleri ile birlikte tüm gönderilerin linklerini kopyalayabileceksiniz.

Instagram URL kopyalama farklı amaçlarla yapılabilir. Öncelikle kullanıcının bu link kopyalama işlemini neden yaptığına bakmak lazım. Aşağıda yer alan nedenlerden dolayı Instagram URL kopyalama işlemi yapılır.

  • Beğenilen bir gönderi bir başka kişiye iletilebilir
  • Paylaşılmış olan bir gönderiye beğeni, izlenme, kaydetme, paylaşma gibi hizmetlerin alınması için URL kopyalanabilir
  • Profil linki bir başka kişiyle paylaşılabilir.
  • Profil linki kopyalanarak ilgili hesaba takipçi gönderimi sağlanabilir.

Görüldüğü üzere Instagram URL kopyalama işleminin birçok nedeni olabilir. Genel olarak takipçi, beğeni, izlenme gibi hizmetlerde kullanılmak amacıyla URL kopyalama işlemi yapılır. Crovu ile siz de Instagram beğeni satın al hizmetini kullanabilirsiniz. İlgili gönderinin linkini ekleyerek dilediğiniz miktarda beğeni satın alabilirsiniz.

Instaram URL Kopyalama Yöntemleri

Herkes tarafından büyük bir merakla beklenen Instagram URL kopyalama yöntemlerini sizler için derledik. Hem masaüstü bilgisayarlarda hem Android ve IOS cihazlarda linklerin ve profillerin nasıl kopyalanacağı ile ilgili bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz. Göstereceğimiz bu yöntemler ile her cihazdan kolayca linkleri kopyalayabilirsiniz. Ayrıca kopyalamış olduğunuz bu linkleri diğer sosyal medya platformlarında da paylaşabilirsiniz. Örneğin profilinizin tanıtımını yapmak ya da herhangi bir ürünün tanıtımını yapmak için Instagram linkini Twitter’a ekleme işlemini yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz.

Masaüstü cihazlarda Instagram URL kopyalama,

  • Linkini kopyalamak istediğiniz gönderiyi açın.
  • Gönderinin sağ üst köşesinde yer alan üç noktaya tıklayın.
  • “Bağlantı adresini kopyala” seçeneğine tıklayın ve linki kopyalayın.

Android cihazlarda Instagram URL kopyalama,

  • Linkini kopyalamak istediğinizi içeriği açın.
  • Sağ üst kısımda yer alan üç nokta simgesine tıklayın.
  • “Paylaşım URL’sini kopyala” seçeneğini seçerek linki kopyalayabilirsiniz.

IOS cihazlarda Instagram URL kopyalama,

  • Linkini kopyalamak istediğiniz gönderiyi açın.
  • Gönderinin hemen sağ üst tarafında yer alan üç çizgiye tıklayın.
  • Burada “Paylaşım URL’sini kopyala” seçeneğini seçin ve linki kopyalayın.

Görüldüğü üzere üç farklı cihazda Instagram URL kopyalama işlemini bu şekilde yapabilirsiniz. Gönderilerin URL’sini kopyalamak en fazla birkaç saniyenizi alacaktır. Son derece kolay olan bu işlemi dilediğiniz kadar yapabilirsiniz.

Temelde üç cihazda da aynı şekilde URL kopyalama işlemi yapılıyor. İlgili paylaşıma gelerek sağ üstte yer alan üç nokta ya da üç çizgiye tıkladıktan sonra kopyalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Crovu Blog

Instagram Profil Linki Nasıl Alınır?

Instagram gönderileri gibi Instagram profil linki de önemli konular arasında yer alıyor. Instagram profil linkini almanız iki farklı yolu var. Bunlardan birisi QR kod yöntemidir. Yeni Instagram güncellemesiyle birlikte artık QR kodu arkadaşınıza göstererek profilinize girmesini sağlayabilirsiniz. Oldukça kullanışlı ve pratik olan bu yöntem sayesinde zamandan da tasarruf etmiş olacaksınız. Instagram profil linkini kopyalamanız bir diğer yolu da doğrudan linki almaktır. Bu iki yol sayesinde siz de profil linkinizi kolay bir şekilde kopyalayabilirsiniz.

Instagram’da QR kod ile profil linkini almak için öncelikle profilinize girmeniz gerekecek. Bu aşamadan sonra yukarıda yer alan üç çizgiye tıklayarak “QR kodu” sekmesine giriş yapmanız yeterlidir. Bu aşamadan sonra karşınıza QR kod çıkacak ve bu kodu arkadaşlarınıza göndererek sizin profilinize girmenizi sağlayabilirsiniz. Günümüzde en sık kullanılan yöntemlerin başında bu gelir. Instagram güncellemesiyle birlikte bu özellikte hayatımıza yeni girdi.

QR kod yerine doğrudan Instagram profil linki almak istiyorsanız aynı şekilde profilinize giriş yapın. Daha sonra üç çizgiye tıklayıp tekrar “QR kodu” sekmesine giriş yapın. Burada yer alan “Paylaş” linkine tıklayarak profilinizin URL’sini hızlı bir şekilde kopyalayabilirsiniz. Instagram adres kopyalama ile ilgili tüm detaylı bilgilere bağlantı üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Başkasının Profil Linki Nasıl Alınır?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntem ile yalnızca kendi profilinizin linkini alabilirsiniz. Peki bir başka profilin linki nasıl alınır? Instagram kullanıcıların büyük bir kısmı bu işlemin nasıl yapıldığını bilmiyor. Bu yöntemi de öğrenerek dilediğiniz profillerin linkini kolay bir şekilde alabilirsiniz. Başka bir Instagram profilinin linkini almak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Profil linkini kopyalamak istediğiniz hesabın profiline girin.
  • Kullanıcı adının olduğu kısmın sağ tarafında yer alan üç noktaya tıklayın.
  • Karşınıza çıkacak ekranda “Profilin URL’sini kopyala” seçeneğini seçin ve profil linkini kopyalayın.

Bir başkasının Instagram profil linki de bu şekilde kopyalanır. Ancak kopyalamak istediğiniz profil gizliyse bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Bunun yerine kişinin kullanıcı adını almanız yeterli olacaktır. Örneğin kişinin kullanıcı adı Ahmet ise profil linki de https://www.instagram.com/ahmet şeklinde olacaktır.

Instagram Biyografiye Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınıza herhangi bir link eklemek istediğinizde uygulamanız gereken adımlar oldukça kolaydır. Profilinize internet adresinizin ya da Trendyon sayfanızın linkini koyarak satışlarınızı ve etkileşimlerinizi de arttırabilirsiniz. Instagram profilinize yalnızca bir adet link ekleyebileceğinizi unutmayın. Birden fazla link ekleme işlemleri ne yazık ki onaylanmıyor. Instagram bioya link ekleme için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinize geçin.
  • “Profili düzenle” sekmesine tıklayın.
  • Buradan “Biyografi” kısmına gelin.
  • Eklemek istediğiniz linki ekleyin ve “Bitti” sekmesine tıklayın.

Bu adımları uygulayarak siz de Instagram profilinize link ekleyebilirsiniz. Görüldüğü üzere Instagram URL kopyalama işlemi oldukça önemlidir. Birçok farklı kanalda bu linkleri kullanabilirsiniz. Göstermiş olduğumuz bu yöntemler ile hem gönderilerin linkini kopyalayacaksınız hem de profil linklerini kolay bir şekilde kopyalayacaksınız.

Instagram’da takibi bırakanlar nasıl tespit edilir sorusunun cevabını arıyorsanız, sizler için hazırlamış olduğumuz içeriği inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir