Twitter Videolar Açılmıyor Sorunu Çözümü

Kimi zaman Twitter’da yayınlanan videolar bazı kullanıcılarda açılmıyor olabilir. Bu hataya neden olan pek çok faktör var. Öncelikle hatanın kaynağını bulmalı ve buna uygun çözüm yolları tek tek uygulanmalıdır. Ancak bu sorundan bu şekilde kurtulmak mümkündür. Twitter videolar açılmıyor sorunu pek çok kullanıcının canını sıkan en büyük problemlerden biridir. Hatta bazı kullanıcılarda bu hata günlerce sürmektedir. Bu yüzden bu hatayı ortadan kaldırmak için hatanın sebebini bulmalı ve buna yönelik vereceğimiz çözüm yöntemlerini uygulamalısınız.

Twitter, her gün milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Kullanıcıların büyük bir kısmı Twitter’ı eğlenceli videolar olduğu için takip ediyor. Ancak bazı kullanıcılar videoları görüntüleyememe sorunu ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu durum ilk etapta basit bir sorun gibi gözükse de gerekli tedbirler alınmadığı müddetçe bu sorun günlerce sürebiliyor. Twitter videolar açılmıyor sorunu yalnızca videolarda geçerli bir problem değildir. Bu sorunla karşılaşan kullanıcıların büyük bir çoğunluğu aynı zamanda fotoğrafları da görüntüleyememekten dolayı şikayetçi.

Twitter Videolar Açılmıyor Ne Yapmalıyım?

Bu problem 2 farklı şekilde kullanıcıların karşısına çıkabiliyor. Kimi kullanıcılar yalnızca videoları görüntüleyemezken kimi kullanıcılar ise videolarla birlikte fotoğrafları da görüntüleyemiyor. Twitter videolar açılmıyor sorununun en büyük nedenlerinden biri de internet problemidir. Bu yüzden bu sorunla karşılaşan tüm kullanıcıların öncelikle mevcut internet hatlarını kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. Bu probleme neden olan başka faktörlerde olabilir. Birazdan bu soruna sebep olan tüm etkenleri tek tek inceleyeceğiz.

Keyifle Twitter videolarını izlerken birden bire video oynatmayı durdurabilir. Sayfayı yenilediğinizde ise videoya ulaşılamıyor hatasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kullanıcılar genelde bu problemin Twitter’dan kaynaklandığını düşünür ve üzerinde pek fazla durmaz. Ancak bu hatanın kaynağı genelde %90 sizden kaynaklanıyordur. Bu yüzden bu hatayla karşılaştığınızda öncelikle mevcut internet durumunuzu gözden geçirmeniz yararınıza olacaktır.

Twitter Videolar Açılmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

İnternet üzerinden de araştırma yapıldığında Twitter videolar açılmıyor sorunu ile ilgili sayısız şikayet görebilirsiniz. Bu sorun Twitter sitesinde görüldüğü gibi aynı zamanda uygulamada da görülebiliyor. İnternet tarayıcısı üzerinden açılan Twitter’da videolar oynatılmıyorsa sorun büyük ihtimalle kullanmış olduğunuz reklam engelleme eklentilerinden kaynaklanıyordur. Bu yüzden ilk etapta bu tür program, eklenti kullanıyorsanız bunları kapatın. Eklentiyi kapattıktan sonra sorununuz büyük olasılıkla çözülmüş olacaktır. Reklam engelleme eklentisini kapatmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • İnternet tarayıcınızı açın.
  • Sağ üst tarafta bulunan üç noktaya tıklayın.
  • Burada “Yardım” sekmesine tıklayın.
  • Açılan sayfada ise “Google Chrome Hakkında” sekmesine tıklayın.
  • Burada sol üst kısımda yer alan “Uzantılar” sekmesine tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda mevcut eklentileri göreceksiniz. Yüklemiş olduğunuz reklam engelleme eklentisini bularak kaldırın.

Twitter’a tarayıcı üzerinden giren kullanıcıların yaşamış olduğu “Twitter videolar açılmıyor” sorununu bu şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer reklam engelleme eklentisini kaldırmanıza rağmen yaşadığınız sorun geçmediyse bazı etkenleri de göz önüne alarak kontrol sağlamanız gerekli. Öncelikle belirtmek gerekir ki bu sorunu yaşamanızın en büyük nedenlerinden biri de internet bağlantı probleminizdir. İnternet bağlantısında yaşanan problemlerden dolayı Twitter’da videoların oynatılmasında problem yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda görsellerin görüntülenmesinde hatta tweetlerin açılmasında dahi sorunlar yaşayabilirsiniz.

İnternet bağlantısında problem yaşayıp yaşamadığınızı anlamak için ilk olarak internet hızınızı test etmelisiniz. https://hiztesti.turktelekom.com.tr/ adresine giderek anlık upload ve download hızlarınızı görebilirsiniz. Mevcut tarifenizin çok altında internet hızınızın olması durumunda ilgili firma ile görüşerek problemin giderilmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü bazen 100mbit internet kullanan kullanıcılara giden bağlantı 2-3 mbit değerlerine kadar düşebiliyor.

Bu aşamadan sonra modeminizi kontrol etmelisiniz. Modemdeki tüm ışıkların yandığından ve DSL ışığının sabit olduğundan emin olun. Bunun yanı sıra modem kablolarınızı da kontrol etmelisiniz. Bazı durumlarda kablolar gevşeyerek temassızlığa neden olabiliyor. Gevşemiş ya da çıkan kablolarınız varsa tekrar yuvalarına oturtun.

Bağlantı problemlerinin en büyük nedeni ise modemlerden kaynaklanmaktadır. Genelde evlerde kullanılan modemler eski tip modemler olduğu için problem çıkarabiliyorlar. 5G uyumlu yeni tip modemleri tercih etmeniz bu konuda size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Crovu Blog

Twitter Oynatma Hatası Nasıl Düzeltilir?

Twitter oynatma hatası aldığınız zaman bu sorunu ortadan kaldırmak için birtakım değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Android ya da IOS işletim sistemine sahip olmanızın hiçbir önemi yok. Aşağıda verilen adımları tek tek uygulayarak bu problemi de ortadan kaldırabilirsiniz.

  • Telefonunuzdan “Ayarlar” sekmesine girin.
  • Cihazınızın hafızasını kontrol edin.
  • Hafızanız dolmak üzereyse “Uygulamalar” sekmesine gelerek gereksiz uygulamaları cihazınızdan kaldırın.

Telefonunuzun hafızasını boşaltmak için galerinizde yer alan görsel ve videoları da bilgisayarınıza yedekleyin. Bu sayede telefonunuzdaki alanı açın. Çünkü telefonunuzdaki alan dolduğunda da bu hatayla karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra,

  • Telefonunuzdan “Ayarlar” sekmesine girin.
  • “Tarih ve Saat” kısmına giriş yapın.
  • Otomatik olarak ayarla seçeneğini devreye sokun.

Telefonunuzdaki tarih ve saat farklılıkları yüzünden de Twitter videolar açılmıyor problemiyle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Twitter uygulamasına da girerek tüm verileri temizlemeyi de unutmayın. Tüm bu adımlardan sonra Twitter uygulamasını telefonunuzdan kaldırın. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra tekrardan Twitter uygulamasını telefonunuza yükleyin. Ayrıca telefonunuzun güncellemesinin olup olmadığını da kontrol edin. Eğer telefonunuzda güncelleme varsa onu da güncelleyerek Twitter’a giriş yapabilirsiniz. Twitter’da video problemi ile ilgili detaylı bilgi için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Telefonda Twitter Videoları Açılmıyor

Masaüstü bilgisayarlarda ve internet tarayıcılarında yaşanan bu problem aynı zamanda mobil cihazlarda da yaşanabiliyor. Twitter uygulamasına giriş yaptıktan sonra videolar geç açılabilir ya da oynatma hatası verebilir. Pek çok kişinin yaşadığı bu can sıkıcı durumdan kurtulmak ise oldukça kolay bir işlemdir. WIFI’den ve mobil veriden bağlanmanıza rağmen Twitter videolar açılmıyor sorunu yaşıyorsanız sorun sistemden kaynaklanıyordur. Bu durumda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Twitter’ın bu sorunu ortadan kaldırmasını beklemelisiniz.

Bu gibi olumsuz durumlarda Twitter duruma hemen müdahale ederek kullanıcılarını mağdur etmez. Bu yüzden bu sorun çok fazla uzun sürmez. Eğer uzun bir zamandır videolar açılmıyorsa Twitter uygulamasının güncellemesi gelmiş olabilir. Bu durumda uygulamayı güncelleyerek bu sorunu da tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Android Telefonda Twitter Video Açılmıyor

Twitter videolar açılmıyor sorunu daha çok Android cihazlarda görülüyor. Android cihazların daha yaygın olması da yaşanan bu durumu özetliyor. Android cihazlarınızda Twitter videolarınız açılmıyorsa birkaç farklı adımı uygulayarak bu problemden kurtulabilirsiniz. Android cihazlarda videolar oynatılmadığı gibi aynı zamanda resimlerde açılmayabiliyor. Bu durumda aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • WIFI ile Twitter’a giriş yaptığınızda bu hatayı alıyorsanız mobil veri ile girmeyi deneyin. Problem ortadan kalkarsa sorun internetinizden kaynaklanıyor demektir.
  • Twitter uygulamanız güncel değilse bir an evvel güncelleyin.
  • Twitter uygulamasını silip tekrar yükleyin.
  • Uygulama verilerini temizleyin.

Önbellekleri ve çerezleri de temizledikten sonra Twitter uygulamasını açarak videoları izlemeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Twitter videolar açılmıyor problemini bu şekilde kalıcı olarak ortadan kaldırabilirsiniz. Twitter’da fenomen olmak istiyorsanız ve nelerin yapılması gerektiği hakkında bilgi almak istiyorsanız, hazırlamış olduğumuz içeriği inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir