Instagram, Üzgünüz isteğinizle ilgili bir sorun/hata oluştu [Çözüm]

Tekrar tekrar merhabalar sevgili Crovu Blog okurları, bugünkü yazımızda, özellikle son haftalarda herkesin başına sık sık gelmeye başlayan bir hatayı ele alacağız. “Üzgünüz isteğinizle ilgili bir sorun oluştu”. Nedir bu hatanın çözümleri başlıklarına geçmeden önce konuyu derinlemesine anlatalım istedik.

“Üzgünüz isteğinizle ilgili bir sorun oluştu” hatası neden oluşur?

Hepimizin bildiği üzere Instagram, Facebook ile birlikte tüm sosyal medya piyasasını domine eden bir ağ haline geldi. Özellikle, Snapchat’in “Stories” özelliğinin, Instagram’a entegre edilmesiyle beraber, Instagram’ın üstündeki yük sunucu bazında üçe dörde katlandı. Bu hatanın en temel sebebi, Instagram sunucusunun yanıt vermekte geç kalmasıyla meydana gelir, bunun üstüne sizin internet bağlantınız da yeterli değilse, kaçınılmaz bir soruna dönüşür. Yapmak istediğiniz bir işlem sonucunda (Örnek olarak: Instagram’a giriş yapmak, fotoğrafları beğenmek veya birini takip etmek.) bu hatayı almanız muhtemeldir.

Hatayı Nasıl Giderebilirim ?

Instagram, milyonlarca kişinin Instagram’ı kullanımını kolaylaştırmak adına, dağıtılmış sunucu biçimini kullanır. Bu da demek olur ki bu hatanın sebebi lokasyona bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Yani siz bu hatayı alırken belki başka biri hatayı almaz. Yapmamız gereken ilk şey, sorunun bizim internetimizle alakalı olup olmadığını test etmek. Bunun en kolay yolu tarayıcımızdan Google’a gireriz, bir arama yaparız ve başarılı şekilde sonuçları görebilirsek, Internet bağlantımızda sorun yoktur. Eğer bizim Internetimizde sorun yoksa ve bu hatayı almaya hala devam ediyorsanız, yapmamız gereken en kolay yöntem VPN kullanımı olacaktır. Hepimizin aşina olduğu VPN/Proxy yapısı ile bu sorunu kolayca çözebiliriz. 1-2 saat sonrasında VPN ‘i kapatıp, Instagram’a bağlantıyı tekrar denerseniz, sorunun kalmadığını görebilirsiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu hatanın %90 kaynağı Instagram’ın kendisidir ve sizinle bir alakası yoktur.

GÜNCELLEME (2017 – Mayıs)

Sevgili okurlarımız, pek çok kişi bu günlerde bu hatayı malesef almakta ve yukarıdaki çözümler çare olmayabilmektedir. Bunun için yeni bir yöntem bulundu ve sizlerle paylaşıyoruz. Eğer “Üzgünüz isteğiniz ile ilgili bir sorun oluştu” alıyorsanız ve hesabınıza günlerdir giremiyorsanız:

  • instagram.com adresine girerek, hesabınıza giriş yapın.
  • Ayarlar kısmından hesabınızı dondurun.
  • 4-5 saat sonrasında hesabınıza Mobil Uygulama (Instagram) üzerinden giriş yaparak aktif edin.
  • Sorun büyük olasılıkla çözülmüş olacaktır.

Yeni Güncelleme (2018 – Şubat)

Merhaba sevgili okurlarımız, bu yazıyı Şubat 2018 itibariyle güncelliyoruz. Tarafınızdan gelen onlarca sorun bildiriminden sonra şu bildirimi yapmak istedik; Ne yaparsanız yapın bazı durumlarda bu hata giderilemiyor. Bunun sebebi ise, bazı telefonlarda Instagram hesabına birden fazla hesap bağlı olması ve bu hesaplardan birinin bir nedenden dolayı Politika İhlali yapmış olmasıdır. Bu durumda, sadece Politika ihlali yapan hesap değil, yanında açık olan hesaplara da aynı telefondan erişim sorunu yaşanmaktadır. Bu sorun biz de dahil olmak üzere binlerce kullanıcı tarafından “Hata Kaydı” olarak Instagram’a bildirilmiştir. Lütfen, güncellemeleri takip edin, olası sorun çok kısa sürede giderilecektir.

Crovu Blog
Crovu Blog

Instagram ‘ın uygulama verilerini temizlemek veya, tarayıcı verilerini temizlemeniz bir çözüm oluşturmayacaktır. Çünkü hatanın temel sebebi bir Bağlantı hatasıdır, dolayısıyla bağlantımızı değiştirmemiz hatanın geçici olarak/anlık giderilmesini sağlayacaktır.

Umarız yazımız sizlere yardımcım olmuştur. Bir diğer yazılarımızda görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın sevgili Crovu Blog kurlarımız.

996 Yorum

  1. Ya bendede olmuyor hata olustu diyor uzgunuz isteginizle ilgili bir sorun olustu diyor simdiye kadar hic demiyordu ilk defa oldu neden acaba ne yapabilirim yardimci olurmusunuz.

      • Merhaba ben kendi telefonumdan ınstagrma giremiyorum yaklaşık 2,5 aydır ama internet sitesinden veya başka bir telefondan girebiliyorum bunun sebebi nedir ve bi çözümü varsa yardımcı olabilirmisiniz

  2. Merhaba instagrama başka bir cihazdan giriş yapabiliyorum ancak kendi cihazından giremiyorum bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

    • cihazınız banlanmış olabilir farklı bir kaç hesaba giriş yapıyorsanız. uygulamayı kaldırıp yeniden indirebilirsiniz.

  3. Arkadaşlar uygulamaya girip şifremi unuttum diyorsunuz telefonunuza kod yolluyor(tabi önceden başka yerden girip ınstagramınızı telefonunuza bağlayın) kodu girince otomatik olarak giriş yapıyor.

  4. Telefonumda instagram yüklüydü sildim.bi süredir tekrar yüklemek istiyorum ama yüklenmiyo play storedan. onun haricinde her uygulama iniyor neden olabilir?

  5. Merhabalar ; Note 5 Cihaza Sahibim . 3 Haftadır İnstagram Hesabıma Giriş Yapamıyorum. Burada Ki Tüm Aşamaları Demedim. Üzerine Uygulamayı Kaldırıp Eski Sürümlerini Sitesinden İndirip Kurdum Ama Gata aynen Devam Ediyor. Herkese Aynı Cevabı Veriyorsunuz. Merak Ediyorum Uygulama Ile Alakalı Sorunu Telefoncu Nasıl Düzeltecek ? Anlayabilir Mısınız?

    • farklı ağa bağlanıp deneyin, eğer sorun olmazsa telefondan kaynaklı bir sorun olduğu kesinleşir o zaman telefoncuya götürebilirsiniz.

  6. Ben hesabımı kapattım.Daha sonra başka hesap açtım ve üzgünüz istediğinizle ilgili bir sorun oluştu bildirimini alıyorum. Uygulamayı siliyorum telefonumu sıfırlıyorum hala aynı olay devam ediyor ne yapabilirim ??

  7. Hesabıma giriş yapamıyorum kendi telefonumdan başka telefondan giriş yapılıyor fabrika ayarları sıfırlamam mı gerekiyor

  8. S.a Instagram Giriş Engeli Yedim Politikaya Uymayan Hesabımı Kapattılar Benim Telefonum Hariç Her Yerden Girebiliyorum Bu Konuda Yarsımcı Olurmusunuz

  9. Merhaba instagram hesabima giriş yapmak istediğim zaman gmailime güvenlik kodu gönderdiklerini söylüyorlar ve bu güvenlik kodu olmadan giriş yapamıyorum ama gmail sifremi unuttuğum için güvenlik kodunu da alamıyorum bunu instagrama bildirdim ve benden el yazimla adimi soyadimi ve gonderdikleri şifreyi yazdığım bir kâğıt ve yüzümün fotoğrafını istediklerini belirten bir gmail gönderdiler. Bunu gondermeli miyim bu güvenli mi sizce ?

  10. Merhaba instgrama giriş yapamıyorum bilgisayardan ve başka telefondan yapabiliyorum üzgünüz isteğinizle ilgili bir hata oluştu diyor.app store ile görüştüm hata Yok telefona baktırdığım bir sorun yok nasıl giderebilirim telefon Apple 7 plus

    • appstore a ya da tel hattınız neyse onun merkezine giderek sorabilirsiniz size yardımcı olacaklardır.

  11. merhaba hesabımın şifresini epostasını instamın kullanıcı adını biliyorum Fakat giriş yapmıyo vpn ide denedim telefonu aç kapa yaptım başka cihazdanda girilmiyor

  12. Mrb iki üc gundur instgrm gris yapamiyorum baska cihazda denedim gene ayni hatayi verdi
    (üzgünüz isteginizle ilgili bir sorun olustu) bu nasıl gderilcek yatdimci olurmusunuz.

  13. ARKADAŞLAR BENDE BU KONUYLA İLGİLİ ÇOK ARAŞTIRMA YAPTIM MALESEF YAPAMADIM. SONRA SORUNUN TAMAMEN TELEFONDAN KAYNAKLI OLDUĞUNU ANLADIM VE HEMEN SORUNU ÇÖZMEK İÇİN FABRİKA AYARLARINI SIFIRLADIM, ŞUAN İNSTGRAMA GİRİŞ YAPABİLİYORUM SİZDE DENEYİN KESİNLİKLE OLUCAKTIR SAYGILARIMLA.

  14. Suan instgrama giris yapamiyorum 😡😡 neyden dolayi kaynaklaniyo naptiysam olmadi ya üzgünüz diyo ama icraat yok offff

  15. Merhaba daha önce kapatılan bir hesaba benim telefonumdan giriş yapmaya çalıştığımız için artık kendi hesabıma da g,r,ş yapamıyorum hata veriyor bunun için ne yapabilirim ?

  16. Merhabalar
    Ben yaklaşık 6-7 aydır aynı sorunu yaşıyorum. Telefonumun markası iPhone 5s. Hesabım açıkken yeni hesap ekleyemiyordum. Bugün yanlışlıkla hesabımdan çıkış yaptım giriş bilgilerini hatırla diyerek. Tekrar girmeye çalıştım uzun süre bekledim girmedi. Daha sonra hesabımı dondurmama rağmen ‘üzgünüz isteğinizle ilgi bir sorun oluştu’ yazısıyla karşılaşıyorum. Hesap ordan kalkmıyor yeni sayfaya yönlendiriyor yeni açtığım hesabın bilgilerini eksiksiz şekilde doldurmama rağmen hala hata veriyor hiç bi şekilde giremiyorum. Defalarca uygulamayı sildim tekrar yükledim olmadı. Farklı telefonlardan deniyorum giriyor. Telefonumun Web sitesi üzerinden giriyor. Durum bu. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yardımcı olursanız çok sevinirim

    • uygulama bazında bir sorununuz var, bunun için telefona format atmayı deneyebilirsiniz. ancak emin olun her şeyin yedeğini aldığınızdan?

  17. Birden çok hesap varken bi hesap kapatıldıktan sonra bu sorun oldu hiç bir şekilde yeni açılmış hesaba bile girerken bu hatayı veriyor ne yapmam gerek acaba yardımcı olursanız sevinirim🙏

  18. Merhabalar ben bir aydan uzun bir süredir instagramima giriş yapamıyorum “üzgünüz isteğinizle ilgili sorun ” hatası veriyor. Başka telefondan da giriş yapamıyorum ama google dan girebiliyorum en son şifremi değiştirmeye çalışmıştım şifrem değişti ama sonra tamamen çıkışım yapıldı lütfen yardımcı olur musunuz ? Bununla ilgili instagram yardım desteği aldım ama işe yaramadı facebook hesabı açtım yine giriş yapamadım

  19. Merhaba,
    Instagrama login yapamıyorum kendi telefonumdan veya diger arkadaslarımın telefonlarından giris yapmak istedigimde. Ama hesabımdan cıkmamıs arkadaslarım kendi telefonlarından hesabımı kolayca giris yapabiliyolar sorun nedir anlamadım 🙁

  20. Instagrama giriş yapamıyorum bilinmeyen bir ağ hatası oluştu diyor baska telefondan da denedim yine olmadi ne yapabilirim

  21. Onceikle merhabalar ben bu aksam telefonumda instagramda geziyorken bir anda akis yenilenemedi yazisi aldim yeni fotograf vs goremiyordum ama bu sirada whatsapptan konusma bildirimleri gelebiliyordu yani internetimde sorun yok gibiydi sonrasinda ise hala ayni yazi gelince hesabimdan cikis yaptim ve girmeye calisinca uzgunuz isteginizle ilgili bir sorun olustu dedi sonra annemin telefonundan denedim ayni sorunu verdi google dan instagrama girdim bu sefer de instagrama baglanamadik internete bagli oldugundan emin ol dedi fakat denedigim telefonlar ayni wifi a bagli sizce sorun nedir

    • uygulamalarda bu tarz sorunlar zaman zaman olabilir, güncellemeleri yaptıktan sonra tekrar deneyebilirsiniz.

  22. Merhaba bana hiçbir uyarı gelmedi onu belirteyim.4 tane hesabım vardı.İnstagram yavaşlayınca çıkıp tekrar gireyim dedim bir daha giremedim üstelik diğer hesaplarımdan da oldum uygulamayı silince yalnızca safariden giriyorum ve hesabı dondurmama bile izin vermedi

    • şu anda herkes benzr sorunları yaşıyor bir güncelleme durumu söz konusu bir kaç gün beklemeniz gerekebilir.

  23. Bilgisayarımda storylere bakayayım dedim bir blok sayfasının sayfa önerdiğini gördüm tıkladım fakat instagram erro ups! Diye birşey çıktı tekrar denedim olmadı telefonumdan denedim olmadı diğer tabletlerden denedim olmuyor

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir