Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Instagram hesapları çeşitli nedenlerden dolayı kapatılır. Günümüzde en çok “telif” nedeniyle Instagram hesapları kapatılıyor. Özellikle işletme sayfası oluşturan kullanıcılar içerik bulmakta zorlandıkları zaman farklı sayfalardaki içerikleri düzenlemeden doğrudan kullanıyor. Bu durumun farkına varan sayfa sahipleri ise direkt olarak telif bildiriminde bulunuyor ve içeriği kaldırtıyor. Aynı eylemi üç defa yaptığınız zaman hesabınız kalıcı olarak kapatılıyor. Hesabınızı tekrar açtırmak içinde size telif gönderen kuruluş ile anlaşma yoluna gidebilirsiniz. Kapatılan Instagram hesabı açmak sanıldığının aksine oldukça zor bir işlemdir.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Instagram hesapları farklı birçok sebepten dolayı kapatılabiliyor. Telif ise bu nedenler arasında ilk sırada yer alıyor. Bunun yanı sıra küfür, hakaret, ırkçılık, cinsiyetçilik gibi konular nedeniyle de hesabınız kapatılabilir. Bu yüzden Instagram topluluk kuralları maddelerini inceleyerek hangi nedenlerden dolayı hesabınızın kapatılabileceğini net bir şekilde görebilirsiniz. Hesabınızın kapatılma nedenine göre tekrardan Instagram hesabınızı aktif etmek için belli bir süreye ihtiyaç vardır. Örneğin telif nedeniyle kapatılan Instagram hesaplarının tekrardan açılması için çok uğraşılması gerekmektedir.

Kapatılan Instagram Hesabı Tekrar Açılabilir mi?

Instagram kullanıcıları tarafından en çok merak edilen soruların başında hiç şüphesiz bu geliyor. Bu sorunun cevabına net bir şekilde evet diyebiliriz. Kapatılan Instagram hesabı açmak için bazı yönergeleri takip etmeniz yeterli olacaktır. Hangi nedenden dolayı kapatılırsa kapatılsın Instagram hesabınızı mutlaka geri açabilirsiniz. Hatta bu yönde hizmet veren kişi ya da kuruluşlar, kapatılan Instagram hesabını geri açabilmek için sizlerden yüklü miktarda para isteyebilir.

Evinizde bilgisayarınızın başında otururken siz de kapatılan Instagram hesabı ile ilgili geri dönüş yapabilirsiniz. Bu sayede hem paranız cebinizde kalmış olur hem de bu yöntemi öğrenerek ticarete dahi başlayabilirsiniz. Bugün kapatılan bir Instagram hesabını açmak için takipçi sayısına bağlı olarak ortalama 10-15 bin lira gibi para talep edilebiliyor. Bu yöntemleri detaylı bir şekilde öğrenerek bu hizmeti sizlerde verebilirsiniz.  Instagram hesapları kapandığı zaman süre çok önemli. Bu yüzden hiç zaman kaybetmeden işe koyulmalısınız. Ayrıca kapatılan Instagram hesabı açmak için daha önce bir girişimde bulunulmamış olması gerekiyor. Aynı anda iki işlem yaptığınız takdirde girişiminiz başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

Instagram Hesabı Neden Kapatılır?

Instagram hesapları birçok nedenden dolayı kapatılabilir. Instagram topluluk kurallarında da bu kurallar net bir şekilde verilmiştir. Temel bazı kurallara riayet ederek bu tür problemlerin de önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. Instagram hesabı kapatıldığı zaman tekrar açmak zor ve emek isteyen bir süreçtir. Bu yüzden bu gibi olumsuzluklar ile karşı karşıya kalmamak için telif içeren içeriklerden uzak durmalı ve ikili tartışmalardan mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Instagram hesabı kapandı sorununa yönelik vereceğimiz adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Her kullanıcı mutlaka sinirlerine hakim olamadığı durumlarla karşı karşıya kalır. Bu gibi durumlar karşısında soğukkanlı olarak olaylara sakince yaklaşmanızı öneririz. Aksi halde insanlarla hakarete varan tartışmalara girerseniz hesabınız kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Kapatılan Instagram hesabı açma işlemi de zorlu bir süreç olduğu için bu gibi riskler ile karşılaşmamak için her zaman karşınızdaki kullanıcılarla iyi geçinmelisiniz. Öte yandan paylaşımlarınıza da bu konuda dikkat etmelisiniz. Instagram hesapları çeşitli nedenlerden dolayı kapatılır. Bu nedenler aşağıda verildiği gibidir.

  • Telif içeren içeriklerin paylaşılması
  • Farklı cihazlardan art arda yapılan girişler
  • Irkçılık, şiddet ve saldırgan tavır içeren yorum ve içeriklerin paylaşılması
  • Cinsel içerikli görsellerin ya da videoların paylaşılması
  • Spam amaçlı reklam yapılması
  • Dolandırıcılık yapılması
  • İnsan ve hayvan hakları ihlali
  • Fake hesap ve fake alışveriş yapılması
  • Yasalara aykırı hizmet ya da ürünlerin satılması
  • Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapılması

Bu gibi nedenlerden dolayı Instagram hesabınız kapatılır. Bu yüzden yukarıda vermiş olduğumuz kriterlere dikkat ederek hesabınızın kapatılması riskinden de uzak durmuş olursunuz. Özellikle paylaşımlarınıza ve yorumlarınıza çok dikkat etmelisiniz. Çünkü genelde kapatılan Instagram hesapları telif ve hakaret sebebiyle kapatılmaktadır.

kapatılan Instagram hesabı
kapatılan Instagram hesabı

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Geri Açılır?

Kapatılan Instagram hesabı ile ilgili işlem yapmak istiyorsanız öncelikle hesabın hangi sebepten dolayı kapatıldığını bilmelisiniz. Çünkü her sebebe yönelik farklı hesap açma yöntemleri mevcut. Hesabınızın hangi nedenden dolayı kapatıldığını öğrenmek için mailinizi kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Instagram, hesabınızı kapattığı zaman aynı zamanda size bilgi içeren bir mail gönderir. Bu mailde hesabınızın hangi sebeple kapatıldığı net bir şekilde yazar. Hatta hesabınızı tekrar nasıl açabileceğiniz yönünde sizi yönlendirir. Hesabınızın neden dolayı kapatıldığını öğrendikten sonra ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

Kapatılan Instagram hesabı büyük olasılıkla tekrardan geri açılır. Ancak bazı durumlarda hesabınız tekrardan geri açılamayabilir. Yani yapılacak olan bu işlemler %100 garanti sağlamaz. Bu yüzden her türlü ihtimali göz önünde bulundurmanız yararınıza olacaktır. Fakat bu yöntemle hesabınızın geri açılması oldukça olasıdır. Başarı oranı oldukça yüksek olan bu yöntem sayesinde siz de kapanan Instagram hesabına kavuşabilirsiniz.

  • Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Kullanıcı bilgilerinizi girin.
  • Hesabınızın kapatıldığına dair bir mesajla karşılaşacaksınız. Burada “Eğer bir sorun yaşıyorsanız bize bildirin” sekmesine tıklayın.
  • Karşınıza bir form gelecek. Bu formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekecek.
  • Formu gönderdikten sonra size bir kod gönderilir. Bu kodu saklayın.

Bu aşamaları tamamladıktan sonra Instagram yetkilileri en geç 7 gün içerisinde tarafınıza mutlaka geri dönüş sağlayacaktır. Formu doldururken aynı olayın tekrarlanmayacağının garantisini verebilir ve bu konuda Instagram yetkililerini ikna edebilirsiniz. 7 gün içerisinde tarafınıza olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş sağlanacaktır. Mail üzerinden konu hakkında size bilgi verilecektir. Hesabınız tekrar açıldığında ise kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Instagram Hesabım Kapatıldı, Kaç Günde Açılır?

Kapatılan Instagram hesabı açmanın zahmetli bir iş olduğunu söylemiştik. Özellikle hesabınız telif, ırkçılık gibi nedenlerden dolayı kapandıysa tekrar geri açılması oldukça uzun sürer. Hatta bu gibi nedenlerden dolayı kapanan Instagram hesabı kolay kolay açılmaz. Tüm bunların bilincinde olarak hesabınızı tekrardan aktif hale getirmek için talepte bulunabilirsiniz. Instragram hesabınızı kapattıktan sonra ne kadar kısa süre içerisinde başvurursanız o denli hızlı geri dönüş alırsınız.

Kapanan Instagram hesaplarında geri açılma süresi belirsizdir. Çünkü bu hesaplar çeşitli nedenlerden dolayı kapatıldığı için gerekli incelemeler uzun sürebiliyor. Ancak ortalama 7 gün içerisinde tarafınıza mutlaka olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapılır. Mevcut iş yoğunluğuna göre bu süre 30 güne kadar uzayabilir. Ancak şu ana dek genellikle 7 gün içerisinde açıldığı bilinmektedir. Hatta 2-3 gün içerisinde bile Instagram yetkilileri tarafınıza geri dönüş yapabilir. Bu tamamen o anki iş yoğunluğuna göre değişen bir durumdur. Sizin gibi binlerce kapanan Instagram hesaplarının sahiplerinin de bu yolla hesaplarını açtırmak istediklerini unutmamak gerekir.

Instagram izlenme satın al paketlerine göz atabilir ve dilediğiniz zaman 7/24 online bir şekilde siparişinizi oluşturabilirsiniz. Instagram izlenme paketleri ile istediğiniz kadar gönderinize izlenme gönderebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir